1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Kolaborace

Článek Erika Taberyho Babiš, psychologie spiknutí a mnichovanství (Respekt.cz 19. 1. t.r.) byl pro mne hezkým povzbuzením. Nepřipadám si teď se svými názory až tak osamělý. T

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 25.1.2017 11:52

Vy toho nedokážete víc a důležitějšího

"Pravicově demokratické" ČSSD se v korupci zatím nikdo nevyrovnal a to z hlavního důvodu: I jiné strany mají korupční jedince (ačkoliv tak výrazný talent jako DRáth se v jejich řadách zatím nenašel), ale socani k těmto jedincům přidávají navíc ještě korupci institucionální, nutný doprovod většího přerozdělování.

J. Kratochvíl 25.1.2017 12:33

Re: Vy toho nedokážete víc a důležitějšího

no tak hlavně, že to máte na koho svést a že vidíte jenom Rátha a ČSSD. Jste nebezpečný pravicový fanatik. Přerozdělování není žádná institucionální korupce, ale legální způsob řízení demokratické společnosti, vy ideologu.

J. Spousta 25.1.2017 13:01

Re: Vy toho nedokážete víc a důležitějšího

Shodněme se: socialistické přerozdělování vykazuje funkční rysy legální korupce. Zvláště pak brzy před volbami pouze vybrané skupině občanů... :-)

M. Prokop 25.1.2017 15:11

Re: Vy toho nedokážete víc a důležitějšího

To taky, ale pokud něco distribuuje úředník, je pokušení korupce mnohem větší, než když je prostě nutno si na to vydělat a koupit si to.

M. Prokop 25.1.2017 15:10

Re: Vy toho nedokážete víc a důležitějšího

Netřeba svádět, on to ani soudce Zelenka nezakamufluje, nebezpečný levicový blázne.

Přerozdělování je institucionalizovaná krádež, která plodí korupci, vy ideologu.

B. Rameš 25.1.2017 10:23

Možná by bylo užitečné

se zamyslet, namísto dštění síry na Babiše (takových postav najdeme v politice mraky a zdaleka nejen u nás - čímž neříkám, že je to dobře), proč po sedmadvaceti letech od svého obnovení je u nás demokratický politický systém tam, kde je, zda a z jakých důvodů je to problém jenom náš, nebo obecný, a co, sakra, s tím dělat, dá-li se (a vlastně i má-li se) ještě vůbec. P.S. Drobná práce politická, při vší úctě, to nejspíš nebude.