26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Blabol 24.5.2007 23:08

Re: Re: Ale, ale ...

Ať mi někdo vymluví, že Doležal není konfindent ODS:-D

emersonskej 24.5.2007 23:39

Re: Re: Re: Ale, ale ...

Proč bychom ti to měli vymlouvat - bláznům se nemá odporovat...;-D

Blabol 24.5.2007 23:42

Re: Re: Re: Re: Ale, ale ...

A to mám stranickou knížku ODS č.1;-D

Mílinka 24.5.2007 20:15

Kočkování

Dobrý večer pane Paroubku. Opravdu by se asi ze mě stal příznivec ČŠSD, kdyby v ní nebyli poslanci a) bývalý premiér P, b) bývalý šéf parlamentu Z, bývalý ministr zdravotnictví MUDr. R a bývalý ministr kultury Slávek. Jen s velkými výhradami bych akceptoval bývalého ministra financí S, protože má na svědomí velký předvolební propad "veřejných financí" svými volebními dárečky.

Realista 24.5.2007 22:10

Re: Kočkování

Pokud vím, tak ty předvolební dárečky navrhli poslanci KDU-ČSL a hlasovali pro ně i mnozí poslanci ODS. Pište prosím  pravdu a nesvádějte vše na B. Sobotku. Vždyť právě B. Sobotkovi se lidovecké návrhy nelíbily!!

Blabol 24.5.2007 23:10

Re: Re: Kočkování

Ale to je jedno, ODS je nejlepší. Přeci paka nepřiznají , že zbloudila.........:-)

Jiří K. 24.5.2007 18:26

Známý a chronický problém pana Doležala.

Zapřahání kočáru před koně - pokolikáté už.

..."Jenže co sám Paroubek? Kdo to například mluvil loni před volbami o „atmosféře nenávisti“, které prý podléhají „nejrůznější patologičtí jedinci... a fakticky konají špinavou práci za ty, kteří pro ni vytvářejí podmínky... mám na mysli především Mladou frontu Dnes a Lidové noviny, konkrétně pány Mandlera, Šafra a Komárka, ale také některé další publicisty“? A mohl bych citovat i další příklady."... 

On ten Paroubek na něco reagoval, pane Doležale. On už v té době byl dávno terčem navybíravých ataků velké části médií (od redaktorů přes některé politology až po různé estrádní umělce), ostatně jako každý předseda ČSSD před ním (a obávám se, že i po něm).

Začněte s těmi citacemi z doby alespoň rok před volbami a zjistíte, že je to dost jinak, než nám to zde předkládáte. Příkladů najdete dost, pokud ovšem budete chtít.

"Atmosféra nenávisti" nebyl pro některé z těchto projevů zase tak nevýstižný termín.

Hrouda 24.5.2007 19:40

Re: Známý a chronický problém pana Doležala.

Kdo chce psa bíti, hůl si vžycky najde. Ať už to je jakýsi politolog (člen ODS), nezávislý ekonom (člen ODS), nahodilý účastník diskuse (zde - placený člen sekretariátu ODS). Na NP to je jasné jako facka .....

PS: Když jsme u těch invektiv, Vážení ODSesáci, kde skončily ty miliardy, které jste SI rozpustili v privatizaci za Sv. Klause?

PetrH 24.5.2007 23:02

Re: Re: Známý a chronický problém pana Doležala.

Já mám maximálně jednu dvě miliardy. Zbytek jsem poslal Standovi v igelitce.

Blabol 24.5.2007 23:07

Re: Re: Re: Známý a chronický problém pana Doležala.

A zbytek Tupolánkovi a tlustému ekonomovi?

Blabol 24.5.2007 19:51

Re: Známý a chronický problém pana Doležala.

Pan Doležal je stejně inteligentí, jako průměrný příznivec ODS. Implikuji - jakákoliv výzva či apel je zbytečná. Prý má nemoc ze skla a někdo mu pořád něco krade. Píše jako pako, myslí jako pako, je to příznivec ODS;-D;-D

Mirek 24.5.2007 19:59

Re: Známý a chronický problém pana Doležala.

dnes je legracni, jak spousta novinaru, politiku a priznivcu ods vynasi pod nebesa milose zemana a obcas i spidlu a vubec si nevzpomenou, jak o obou psali tehdy naprosto totez co dnes pisou o paroubkovi

zeman byl hnusny, ozraly, tlusty, nenavistny, posedly moci diktator, ktery neustale lze

spidla byl hnusny fanatik, psychicky nemocny, posedly moci, plny nenavisti diktator, ktery neustale lze

Rad 24.5.2007 21:51

Re: Re: Známý a chronický problém pana Doležala.

Když byl u vesla Zeman, myslel jsem, že už nemúže být hůř, Paroubek mě přesvědčil, že může a o hodně.

Realista 24.5.2007 22:15

Re: Re: Re: Známý a chronický problém pana Doležala.

Topolánek, Nečas, Langer ... to jsou čestní, charakterní, nezištní, pravdomluvní, o blaho prostých občšanů pečující lidé, nanejvýš mravní politici, že ? Prostě jedničky, že?

emersonskej 24.5.2007 23:45

Re: Re: Re: Re: Známý a chronický problém pana Doležala.

Právě že nejsou a v tom je ten fór draku - já a troufnu si typnout - i velká část voličstva ODS si politiky neidealizujeme - na rozdíl od vás !!! Já sám osobně Klauze, Topolánka, ani ty ostatní komiky moc nemusím, ovšem ve srovnání s megapopulisty puchejřem a hulvátem drathem jsou jejich nedostatky stále ještě snesitelné !!!!!!!!!

Netvor 24.5.2007 15:41

Paroubek asi Doležalovi natrhnul a_nál

cipísek 24.5.2007 18:02

Re: Paroubek asi Doležalovi natrhnul a_nál

Čím ?

Netvor 24.5.2007 15:41

Paroubek asi Doležalovi natrhnul anál

Jinak si tu jeho nenávist nedovedu vysvětlit

Realista 24.5.2007 22:17

Re: Paroubek asi Doležalovi natrhnul anál

Já ano. Doležal nic jiného neumí a za ty své plky je velmi dobře placen!

PetrH 24.5.2007 23:06

Re: Re: Paroubek asi Doležalovi natrhnul anál

Kolik mu dáváte?

VladaPing 24.5.2007 15:20

Re : Politici se minulý rok prali nechutným způsobem a správa státu stála.

Dokud nepochopíme, že správa státu je naprosto stejná, jako je "správa" kterékoli firmy, budeme blábolit o tom, že ten nebo ten politik řídí nebo neřídí stát správně nebo špatně. Politik je, pokud akceptujeme "firemní princip" něco jako třešnička na dortu - bohužel jsme mu (kromě prebendy) přisoudili (bohužel !) i jisté pravomoci (hlavně spočívající ve výměně schopných za neschopné kamarádíčky), například v obsazování nikoli ministerstev, ale šéfů odborů těchto ministerstev a dalších podřízených míst. Je naprosto samozřejmé, že schopní lidé nejsou schopni všeho, a tedy ani nejsou schopni pochopit chod ministerstva (jakéhokoli úřadu) během čtrnácti dnů nebo měsíce. Vzpomeňte si na svoje začátky profesní kariery (třeba i za bolševika), kolik dnů, týdnů, vám trvalo, než jste pochopili komu všemu máte poslat kopii dopisu (dnes e-mailu)  a s kým ještě před učiněným závěrem máte (musíte) onu věc projednat. Když už jste to měli hotové, přednesli jste posvětit šéfovým podpisem a on to buďto podepsal (tedy vám věřil) nebo vám to hodil na hlavu. Fungující mechanismus státní správy musí fungovat naprosto nezávisle na tom, která politická strana je u moci.

Politik (tedy vláda, parlament) může dát (zadat) směr vývoje a určit (snad) možné, dosažitelné cíle. Vlastní provedení ovšem zůstává na fungující (bez pejorativního přívlastku !) byrokracii.

Skutečně se domníváte, že by, třeba v USA, prošlo po presidentských volbách a vystřídání ministra  obrany k čistce (hloubkové) v Pentagonu ? A obsazení postů lidmi z mého bývalého univesitního ragbyového týmu ?

pokud ano, pak by USA asi nebyly v Iráku ale v , no slušně, v rectu. 

Malý Aston 24.5.2007 15:59

Re: Re : Politici se minulý rok prali nechutným způsobem a správa státu stála.

Nemáte tak zcela pravdu.Privátní firmy,řemeslníci malí i velcí podnikatelé na ministry té nebo oné politické strany z vysoka ani to nemohu napsat.Státu kromě našich daní a pár vlastnických práv nic nepatří a stát o chodu průmyslu a podnikání nerozhoduje.Ta nebo ona politická strana má jen jeden zájem-koryta.Takže kdo vyhraje volby nebo udělá koalici požaduje koryta.A funkčnost státu se řídí známým systémem padajícího lejna. Ministr uloží,je debil tak nějakou hovadinu,předá náměstkovi,také debil,ten vedoucímu odboru který tam sedí od Jakeše a ten nějakému referentovi bez kterého nic nefunguje,protože jedině on je odborník. Pak to putuje nahoru a každý každému vysvětluje co je navrženo.Kromě Klause a Zemana jsem ještě nezažil premiéra který měl vizi a nějaký cíl. Proto ta nenávist všech neschopných až všeho schopných proti těmto politikům.:-D

pozorny 24.5.2007 16:18

Re: Re: Re : Politici se minulý rok prali nechutným způsobem a správa státu stála.

souhlasim s postrehem ze stat dnes slouzi danemu hospodarskemu systemu. Nerozhoduje o funkci  privatni sfery - pouze se snazi vypomahat  jejim zajmum - je jejim zamestnancem. A od kdy smi zamestnanci mit a prosazovat spolecenske vize? Tim jsme u cekem nejasnych kontur akteru nasi politicke sceny.

Kopřiva 24.5.2007 16:33

Re: Re: Re: Re : Politici se minulý rok prali nechutným způsobem a správa státu stála.

Souhlasím,ale je nějaké východisko?

Kopřiva 24.5.2007 16:12

Re: Re : Politici se minulý rok prali nechutným způsobem a správa státu stála.

p.Vlada Ping má velkou pravdu.Já si myslím,že když politická strana vyhraje volby,měli byse z vůdčích politiku stát STÁTNICI,a starat se především o stát a né jen o stranu.S pomýšlením kolik vlastně straníků je ,jde mráz po zádech.Mám tím na mysli,kolik je tam odborníků,tedy schopných lidí ,stát se státniky.

Fafa 24.5.2007 16:47

Vlado,

k te cistce treba ve Statech dochazi naprosto pravidelne. Po kazdych prezidentskych volbach podava cca 3000 federalnich zamestnancu demisi a novy prezident (nekdy staronovy) je muze, ale nemusi znovu jmenovat. A to je obecne statni byrokracie podstatne loajalnejsi k novym sefum nez je zvykem v Cechach. Predstava, ze by se namestek ministra nechal zapirat pred novym ministrem a hodil se na par tydnu marod je tady ponekud groteskni. 

VladaPing 24.5.2007 18:01

Re: Vlado,

Přepočteno na Českou republiku je to nula celá, nula nic.....

A o tom to všechno bylo.

třetí 24.5.2007 13:26

řešení základní otázky

Jádro pudla, pane Doležale, je skutečnost, že se člověk stále více a více odcizuje. Tento problém viděl jako základní klasik Marx. Jeho myšlenky byly ve dvacátém století zneužity. Naše slavná sametová slibovalo nesplnitelné neznalým lidem. Ti na Západě už byli dávno mistrně zpracovávání moderními mediálními prostředky v rukou globálního kapitálu k obrazu jeho. Náš naivní človíček teprve nyní zjišťuje, že odcizování se prohlubuje. Ve své naději po lepším, pouští televizi sledujíc slibovačné řeči politiků, žasne nad pluralizmem názorů, spravedlivě se rozhořčuje nad nespravedlností. Pravidelné dávky násilí, bezpráví, potoky krve, které se na něj valí z obrazovky ve skutečnosti slouží k jeho "umravnění", postrašení aby " ráno vstal a šel v kopalnu zas, pro pány robil jak prve ". Nic více se od něj nechce. Maximálně to, aby na svůj osud rezignoval a pod heslem stejně nic neovlivním se stal tím nejlepším strojem moderní doby peněz.

Majda 24.5.2007 21:50

Re: řešení základní otázky

Zcela s vámi souhlasím. LIdé chodili na  Václavák cinkat klíči a byl jim slibován ráj na zemi. Teď se nestačí divit. Ona i ta demokracie má dvě strany. Jednu pro ty vyvolené a druhou pro ten plebs.

Carel 6.8.2007 23:54

Re: Re: řešení základní otázky

Není to vhodná otázka na dámu, ale přesto: Kolik máš Majdalenko let? Vypadá to bohužel tak, že buď sis před 20 lety hrála s panenkama nebo dnes prohráváš boj se sklerózou