19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Klaus kontra Havel - souboj upírů

Klausův rozhovor pro polský týdeník Do Rzeczy vzbudil velký zájem. Přesněji řečeno, zájem vzbudila především jeho malá část věnovaná jeho věčnému rivalovi Havlovi. A vzbudila ho vlastně právem: ne že by řekl něco nového, ale řekl to, jak je jeho zvykem, ještě ostřeji než naposled předtím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Plocek 15.2.2013 20:29

Klaus kontra Havel - souboj upírů

V úvodu musím uvést, že zejména v poslední době p. Klause zásadně nemusím, mám na něj silně negativní názor. A prezidenta Havla dodnes uznávám jako kladnou osobnost.  Ale informace o Klausově projevu českými medii je opět příklad  jejich  snahy, vše uvést horší než je ve skutečnosti. Kdo si přečetl přímý přepis z poslkých novin, musí uznat že vyjádtení V. Klause jsou značně tvrdé, ale z podstatou se dá souhlasit. O o ostatním  je možné diskutovat. V žádném případě není nutné bít na poplach, jak učinila svým hodnocením česká media. Osobně dnes hodnocení českých denní raději čtu od polských autorů, kteří se  s noblesou zabývají Českem.

B. Rudolf 15.2.2013 18:36

"Havlistické hyeny"

Havlistické hyeny hystericky hýkaly hynouce hanbou. Neberme se tak vážně. Absurdní věta by se možná líbila autorovi absurdních dramat.

D. Streit 15.2.2013 15:38

A teď chtějí Klause ještě vykoupat

Jak jinak, s "noblesou":

http://streit.blog.idnes.cz/c/321899/Klaus-do-Vltavy-Pravdolaskari-vykoupejte-si-sve-Kalousky.html

J. Kombercová 15.2.2013 12:05

Při pohřebním obřadu

v katedrále měl pan dosud president Klaus nad rakví V. Havla projev, který byl lidsky pěkný... takové to "o mrtvých jen dobře", z dnešního i předešlého pohledu kecy v kleci. Proč jsem jen na chvilku věřila, že to, co pan pan Klaus pronáší nad rakví, myslí upřímně.... je to smutné vědět, že se musel hodně přemáhat pronést tuto řeč... napsal si ji sám nebo měl pro tuto příležitost poradce ve věcích pohřebních... kroutily se mu u tohoto projevu palce u nohou?

Nechci soudit, v žádném případě... jen si kladu otázku, proč pan prezident Klaus při svém odcházení kope jak zdechající kobyla.

M. Varadinková 15.2.2013 12:22

Re: Při pohřebním obřadu

Kopete Vy. Do Klause. On pouze po pravdě odpověděl na otázku novináře, čím se liší názory jeho a Havlovy.  To, co řekl, není v rozporu s tou pohřební řečí. Nebývá zvykem, aby v pohřební řeči někdo zdůrazňoval, v čem byly názory nebožtíka blbé a odlišné od řečníka. Vy vyčítáte Klausovi, že to na pophřbu nezdůrazňoval? Jakpak by asi vypadala Vaše řeč nad hrobem někoho, s kým jste nesouhlasila?

J. Kombercová 15.2.2013 12:30

Re: Při pohřebním obřadu

Ano, o tom byl můj komentář... je to dilema a nechtěla bych být v kůži V. Klause. Jeho problém.

A asi i váš.

J. Kanioková 15.2.2013 15:13

Čím kope.... rozhovorem s novinářem ? A naši novináři a P&L do něj nekopou ? Celé roky ?

J. Šimek 15.2.2013 16:35

Re: Čím kope.... rozhovorem s novinářem ? A naši novináři a P&L do něj nekopou ? Celé roky ?

Jen když pravicovou mobilizaci završí opoziční smlouvou nebo neumí vyvodit politickou odpovědnost za podvodné financování ODS, případně krade v Čile. Nechat si takto kálet lidem na hlavu logicky nenechají bez povšimnutí.

J. Boleslav 15.2.2013 17:34

Re: Čím kope.... rozhovorem s novinářem ? A naši novináři a P&L do něj nekopou ? Celé roky ?

Klaus má jistě svoje chyby, ale počkejte na ty sviň.rny, co začne provádět Ovar. Vlastně už začal.

J. Kombercová 15.2.2013 17:44

Re: Čím kope.... rozhovorem s novinářem ? A naši novináři a P&L do něj nekopou ? Celé roky ?

To jste si odskočil od tématu... na druhou stranu (Zeman má jméno jako vy, pane Boleslave, i když ho nemusím, pořád ctím jeho jméno po předcích) Klaus Zemana doporučil jako svého nástupce - tohle by si Havel nedovolil - a točíme se v kruhu.

M. Trhlík 15.2.2013 21:01

Re: Čím kope.... rozhovorem s novinářem ? A naši novináři a P&L do něj nekopou ? Celé roky ?

Pokud se to týká p.Zemana, tak milovníkům Klause nevadí žádné nadávky, často i od rádoby "vzdělanců" typu p.Boleslava. Pokud se někdo podobně vyjádří o Klausové "ekypě", tak je zle,A bude to horší, až začne roli prezidenta plnit Zeman.

V. Fenzel 18.2.2013 13:10

Re: Čím kope.... rozhovorem s novinářem ? A naši novináři a P&L do něj nekopou ? Celé roky ?

Vy, pane Blboslave asi ani neznáte jméno nového prezidenta. Tolik to s Vámi zacloumalo?

M. Hoblík 15.2.2013 10:24

Srovnávat Havla s Klausem nelze!

To je jako srovnávat prase a plnokrevníkem.

J. Václavíková 15.2.2013 10:48

Re: Srovnávat Havla s Klausem nelze!

No, je pravda, že chování VK se obzvlášť v poslední době slovem prasácké označit skutečně dá. Čím dál víc se odkopává.

E. Sevrát 15.2.2013 13:44

Re: Srovnávat Havla s Klausem nelze!

To jste asi špatně pochopil,v příspěvku je napsáno " Srovnávat Havla s Klausem je jako srovnávat prase s plnkrevníkem" .Takže logicky je na prvním místě Havel=prase,Klaus= plnokrevník.

J. Václavíková 15.2.2013 13:48

Re: Srovnávat Havla s Klausem nelze!

Naopak. Logicky správně je Klaus=prase. Nevím, co jste na tom ještě nepochopil. Havla k plnokrevníkovi přirovnávat nebudu, byl to prostě výjimečný a obdivuhodný člověk.

E. Sevrát 15.2.2013 13:58

Re: Srovnávat Havla s Klausem nelze!

Takže v tom případě vaše slova měla znít "Srovnávat Havla s Klausem je jako srovnávat plnokrevníka s prasetem". Ve vašem textu to právě zní obráceně.

E. Sevrát 15.2.2013 14:01

Re: Srovnávat Havla s Klausem nelze!

Omlouvám se,ale to nebyla vaše slova,ale pana Hoblíka,který to srovnání první použil.Ale, jak tedy víte,že tím prasetem nemyslel V.Havla,když ten slovosled je takový jaký je.

P. Čech 15.2.2013 11:43

Re: Srovnávat Havla s Klausem nelze!

To máte pravdu. Pouze bych ona dvě slova prohodil. Zatímco pan Havel se zasloužil o pád komunistického systému  a hlavně v zahraničí vybudoval příznivé povědomí o Československu, pan Klaus ono Československo rozbil (nebyl sám, to bych mu křivdil). Pan Havel se snažil o vznik občanského státu, zatímco pan Klaus občanský stát odmítá a upřednostňuje stát stranický. Pan Havel se snažil vybudovat stát demokratický, zatímco pan Klaus budoval stranickou diktaturu, nepřímo podporoval rozkrádání státního majetku. O tom všem to je a ještě o něčem navíc.

P. Vaňura 15.2.2013 15:16

To, čemu V. Havel říkal "občanský stát" je ve

skutečnosti stát KORPORATIVISTICKÝ. Takovýmto státem byla až do r. 1943 fašistická Itálie a na korporativistickém principu byla sestavena i Velká fašistická rada. Ta Mussoliniho r. 1943 odvolala a on, když už byl Hitlerovou looutkou, se pomstil tí, že dal popravit v dosahu své moci lidi, kteří pro toto odvolání hlasovali. A proto nakonec skončil tak, jak skončil.

Havel ale šel dál, než koroporativistický stát. Korporace a jejich moc sice neodpovídali demokratickému principu "jeden člověk, jeden hlas," ale přesto někoho zastupovaly. Havel prosazoval moc "iniciativ," které zastupují nanejvýš samy sebe.

J. Václavíková 15.2.2013 21:35

Re: To, čemu V. Havel říkal "občanský stát" je ve

Je tu zřejmě skupina lidí, kteří mají za to, že když budou tuhle blbost dost často opakovat, stane se skutečností. Omyl. Občanská společnost a angažovanost lidí v místní politice má s korporacemi málo společného. Ale klidně dál čůrejte proti větru!

D. Streit 15.2.2013 10:14

Ten Klausův rozhovor si učitě přečtěte celý

Konečně zase prezident promluvil správně a bez obalu:

http://streit.blog.idnes.cz/c/321735/Klaus-se-ocistil-jakobinstvim-Havla-Opisoval-uz-od-vas-prezident.html

Pan Doležal Klause, myslím, předčasně "pohřbívá"; Klaus není ODS. Ovšem Zeman+ČSSD je hrozná vyhlídka, kterou nevyváží ani to, že snad konečně časem zmizí Kalousek. Časem klesne i populatita Schwarzenberga, i kdyby se pravdoláskaři přetrhli.

V. Novák 15.2.2013 10:29

Karel je odkecanej - nevyhrál, nebudou prebendy.

Však o ni si najdou jinou ikonu, kterou budou vnucovat lidu - a pak vynadají lúze, že si ji vnutit nenechala.

P. Čech 15.2.2013 11:45

Re: Karel je odkecanej - nevyhrál, nebudou prebendy.

Kdo a nebo co je to onen "lid",  o kterém zde hovoříte? Poikuste se o definování pojmu lid.

J. Urban 15.2.2013 10:14

Je to geniálně jednoduché.

Bolševik, byv sám totálně v (_._), nám předhazoval imperialisty jakožto původce všeho zla - čímž aspoň do jisté doby dokázal oblbovat tupé davy. Dnes už nelze strašit imperialisty, Židy, ba ani těmi bolševiky. Moc toho tedy Klausovi na vypouštění kouřové clony nezbylo: Havel (byť mrtvý), pravdoláskaři (tam lze zařadit každého, kdo nejde s námi - zejména neautentické Čechy) a sudetští Němci (jak vidno z volebního výsledku Zemana - stále velmi účinné).

V. Ondys 15.2.2013 10:09

:)))))) Hlavně že se u nás furt tak daří satanismu

při našem už tradičním vyhánění čerta :)))))) ďáblem!

J. Mrázek 15.2.2013 10:05

Bůh Vám buď milostiv!Prásknul jste Havla...

Tohle se nesmí o V.H. psát ! Jen to dobré a platit Feniče za jeho nápady s przněním objektů v cizí zemi pojmenováváním po nepříliš zdařilých osobnostech. Havlovci se na Vás sesypou !

S. Ševeček 15.2.2013 9:36

Havlisté kvičí

Jako obvykle.

P. Čech 15.2.2013 10:05

Re: Havlisté kvičí

Nepovažuji se za Havlistu, nicméně když si myslíte, že kvičím jen proto, že předkládám argumenty, nechť je po Vašem. Vy mne urazit nemůžete.

S. Ševeček 15.2.2013 10:41

Re: Havlisté kvičí

Kvičíte.

(bez urážky)