18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 19.6.2006 12:01

Re: Doležale, Doležale, ty přepisovači dějin

Kotaz,Kotaz.měl by ste být ticho,když o věci nic nevíte.A vůbec,co sem zase pletete dávnou událost? ČSR vznikla rozhodnutím tehdejších velmoci.Přesnějí rozhodnutím několika  politiku těch velmoci.To byla Italie,Francie a GB.Těch několik politiku,kteří rozhodli o rozbití Rakouska-Uherska a Osmanské říše,nerozhodli tak pro své ušlechtilé zásady,ale jen z krátkozrakosti a sobectví.Těch několik politiku rozhodlo i o hranicích novích státu aníž by se ohlíželi na nějaké právo na sebeurčení národu.NUa v tom Mnichově jiná garnitůra politiku těvchže velmoci rozhodla o úpravě hranic jednoho státu.Nic jiného se nestalo. Jenže tehy Ti zástupci v Mnichově tak rozhodli na přání E.Beneše a to vy pořád nechcete vzít na vědomí.Vždyť to byl sám podpánbiček vlasti Beneš,kdo poslal před Mnichovským jednáním ministra Nečase k Daladierovi a tu mnichovskou dohodu si objednal.Objednal si i nátlak na svou vládu,tak jako v v jednání se Stalinem si objednal nátlak na budoucí vládu až bude Čsl.osvobozené.Proč pořád chyby a ničemnosti svých zbožňovaných státníku podstrkujete jiným?

A nežvaňte,Hitler útokem na SSSR,jen oddálil sovětizaci celé Europy.To vožď Stalin se připravoval na zotročení celé Europy.

Jistě,Němci zavedli lístiky na potraviny,ale to nebyla zase taková bída.Dokud ty lístky,ten příděl nebyl,tak většina chudých lidí si takové potraviny pro své děti ani nekoupila.A měli by ste vědět,že mnohé sociální výhody které máte,zavedli už nacisté,nikoliv komunisté.Tá bída byla za I.republiky pro chudý lid větší,jak za Protektorátu.Kotaz,to ti nacisté tak zničili český průmysl,zemědělství,obchod? To nacisté sebrali všechno všem živnostníkům a sedlákům? Kdyby nebylo té války,tak by ste žili asi stejně,jako za dob Masarykovi demokracie.Stejně uboze.

VLK 19.6.2006 16:20

Re: Re: Doležale, Doležale, ty přepisovači dějin

Marate, vite, co je to polopravda? To je nejaka ne zcela obecne uznavana pravda spojena s nejakou jinak tezko uveritelnou lzi. Vas jmenovec to umel velmi dobre. Vy, jak koukam v tomhle prispevku, to zvladate take.

Ano, politici velkych mocnosti rozhodovali v letech 1918 i 1938 podle svych zajmu, podle tlacenek a podle toho, kdo nejvic rval. Tot pravda. Ale i podle sve proziravosti a te meli ti v roce 1918 trochu vice, mimo jine i proto, ze mezi nimi byl i Willson, ktereho jste umyslne zapomnel. A zde zacina lez. To o Benesovi je lez jako vez, tomu by neveril ani batuska Stalin.

Ovsem to, ze Stalin chystal okupaci Evropy a ze valka mu jen upravila smer, to je opet pravda. Ale kdyby nebylo Hitlera a Stalin se dal na pochod, tak ho zapadni Evropa i s Amerikou rozrdti.

Listky a socialni vyhody je pravda - neuplna. Vyhody jen pro loajalni a zbozi ani na listky nebylo. Ne, zebraci tehdy nebyli, ty odvezli do koncentraku. Naciste okradli Zidy - i o zivot. A to byl zacatek okradani. A hospodarstvi zplundrovali - viz treba auta na drevoplyn. To, ze fabriky jely na zbrojni vyrobu nebyl rozvoj hospodarstvi, to byl zacatek socialistickeho centralismu.

Predposledni veta pravdiva, posledni lzivy vykrik. Dokonale. Vas jmenovec by skutecne jasal.

Buvol 19.6.2006 16:42

Re: Re: Doležale, Doležale, ty přepisovači dějin

Takový přitroublý nedovzdělaný žvanil, jako jste vy, je i na Psu vzácností .... Vsadím se, že vaše familie za protektorátu kolaborovala a tím žvaněním a lhaním si to tak nějak omlouváte ....

Aleš 19.6.2006 7:44

K článku

Jen aby se pane Doležele ta ODS nedomluvila na podpoře s KSČM ,když už tak proti ní mobilizovala ,vůdce ODS  V.Klaus už to jednou  udělal.

Jinak novináři vašeho typu ve společnosti vytvořili iluzy o zlé ČSSD.přitom je to jedna z demokratických stran v parlamentu.Prakticky hon na ČSSD  byl hon na čarodějnice.

JM 19.6.2006 8:35

Prakticky hon na ČSSD byl hon na čarodějnice.

Přesně tak. A taky na šibaly. A zubry.

Kristepane, snad se aspoň něco z toho povede dotáhnout.

Jaara 19.6.2006 9:16

Re: K článku

Jen tak na okraj. Iluze se skloňuje podle vzoru růže, pokud jste dříve narozený tak podle vzoru nůše.

J. Mach 19.6.2006 9:46

Re: Re: K článku

Jaaro, od socana či komouše nemůžete chtít takové intelektuální výkony, jak znát vzory skloňování. Je opravdu zajímavé, jak je levicovost často spojena s nevzdělaností. Není to samozřejmě pravidlem, ale statisticky významná odchylka se dá vypozorovat. Viz racek,  IS,  a další.

pefben 19.6.2006 9:24

Re: K článku

Aha, takže atributem demokratické strany je fašistoidní předseda a spolupráce s komunisty. Hm, mám na demokracii jiný názor....

Jaara 19.6.2006 9:36

Re: Re: K článku

No oni přeci s komunisty umí spolupracovat. Už se s nimi dokonce jednou sloučili...

sociolog 19.6.2006 7:01

Neni komunismus dle zakona "zlocinou ideologii"?

Nedavno jsem opet vedl umornou diskusi s jednim zapadnim intelektualem, ktery nechtel ustoupit od sveho nazoru, ze nasi komuniste jsou "levicove orientovani". To je asi jako bych si povidal s nickem"petepe", ze pani Ringier coby asi padesatileta Svycarka, bojuici ve sve zemi statecne na strankach sveho Blicku jiz desitky let s extremne pravicovym Blocherem ,  s jeho citovanymi (jiz davno zemrelymi) argentinskymi fasisty opravda nema a jeji rodice ani prarodice ani nikdy nemeli co do cineni (viz peteteho komousky prispevek dole). Jinymi slovy obdiv panu Dolezalovi, ze opet po tisice velmi presne vysvetluje to, co bychom dle nasich zakonu jiz davno meli praktikovat: t. j. konecne zakazat cinnost stran, ktere jiz  svym nazvem propaguji zlocinnou ideologii.

Coz nacismus  vsechno neprevzal od bolseviku, od rude barvy praporu az po "svetle zitrky", kterym brani nepoucitelni anti-. Kdy uz konecne pochopime princip spojenych nadob? Asi nikdy. Nedavno se mne ptala velmi inteligentni akademicka, proc se to Palach vlastne upalil? Ptaji se ji na to cizinci a ona jim to nedokaze vysvetlit. A to byla od sveho dvanacteho roku v postkomunisticke skole... Coz je vlastne vysvetleni vseho, co se v nasi kotline deje a dit nadale bude. Buranstvi, buranstvi, buranstvi. Dik pane Doelzale, ze k nim nepatrite.

cb 19.6.2006 7:27

Re: Neni komunismus dle zakona "zlocinou ideologii"?

Ja uz taky nevim, proc se Palach upalil.

Buvol 19.6.2006 15:10

Re: Neni komunismus dle zakona "zlocinou ideologii"?

Přečtěte si taky něco rozumného, třeba tohle:

http://www.blisty.cz/2006/6/19/art29020.html 

jirka.s. 19.6.2006 17:46

Re: Re: Neni komunismus dle zakona "zlocinou ideologii"?

Blábol non plus ultra. Jenom doufám, že ze svých daní soudruha Kalouse neživím. To by mne docela neeufemisticky sralo.

ll 19.6.2006 6:49

Schizofrenní média a Klaus

Na jedné straně po Klausovi vyžadují rozhovory, pokud nějaký poskytne, hned se něj vrhne horda chytráků, kteří mu vyčítají, že je stranický a ovlivňuje např. volby. Proč tedy po něm rozhovory chtějí? Chtějí nabídnour autentické názory prezidenta nebo jen nic neříkající jalové fráze? A to si ještě "veřejnoprávní" Moravec postěžuje, že ani k němu Klaus nechce. Proč asi?

whaler 19.6.2006 9:38

Re: Schizofrenní média a Klaus

Nedivte se, všichni byli zvyklí na bláboly Václava Havla.

Rpuť 19.6.2006 6:28

Inu, představa, jak Puchejř staví Blaira do latě, je, věru, rozkošná...:)

;-D

Ben 19.6.2006 6:38

Re: Inu, představa, jak Puchejř staví Blaira do latě, je, věru, rozkošná...:)

Nejlepší by bylo, zakázat mu některé zahraniční cesty /myslím pochopitelně Blairovi/.

petepe 19.6.2006 6:19

kto fas platý,Herr Doleschal?

Frau Ringier,Sudetendeutschelandsmanschaft,nebo potomci skalních nacistů zabydlených v Argentině?

naprosto k věci 19.6.2006 6:42

Blbečku bolševický...

...tys sloužil celý život oddaně impriálním zájmům Ruska...zadarmo, z fanatické blbosti...i nikto těbja něplátil!

Marat 19.6.2006 12:13

Re: kto fas platý,Herr Doleschal?

Petepe,jsi pitomec.Mezi nacIsty a komunisty je rozdíl jen nepatrný.Nacisté dali dělníkům a chudým lidem nějaké sociální váhody.Komunisté dali jen megatuny hezkých řečí o vládě dělnické třídy.Ti nacisté se ale dopustili velké taktické chyby.Vraždili lidi z rasovích důvodu.Kdyby vraždy těchže lidí zdůvodnili vražděním třídním,tak by se jím dostalo potlesku intelektuáláu celého světa,tak jako tleskali a tleskají bolševikům.Dodnes komunistickému vraždění tleskají všichni pokrokoví intelektuálové.Pokud netleskají,tak dělají,jako že o tom vraždění nic neví.

Charlie 19.6.2006 22:07

Re: Re: kto fas platý,Herr Doleschal?

Když se budete ptát Němců, tak vám řeknou, že NSDAP udělala mnoho dobrých věcí. Odstranila nezaměstnanost, zavedla oslavy 1.Máje, zavedla odborovou rekreaci "Kraft durch Freude", zahájila motorizaci VW brouk, (lidové auto), zlepšila zdravotní péči a mnoho jiných věcí.

Mají pravdu a přesto nemůžeme NSDAP hodnotit positivně, stejně tak jako KSČ.

Buvol 19.6.2006 13:08

Re: kto fas platý,Herr Doleschal?

Nejspíš ho z těch uvedených kanálíí platí tak trochu každý ....

Nika 19.6.2006 1:20

ad - málo korektní manýry opozice (předvolební využití Kubiceho zprávy, Klausův rozhovor pro MfD).

Co takhle něco o "korektních volebních manýrách" socdem ??

Jinak vysvětlovat buranovi, že se chová jako buran, je házení perel ... na zeď ;-P

vic k veci 19.6.2006 1:16

todle je k neprecteni

Je to tak ctive asi jako uvodniky Rudeho Prava.

Finrod Felagund 19.6.2006 1:17

Re: todle je k neprecteni

Pro komunistu určitě. Ten by totiž musel umět číst, aby z toho něco měl ;-)

naprosto k věci 19.6.2006 6:39

Tak čti Vlastu a Spy...

... a neotravuj  na Psu!

Finrod Felagund 19.6.2006 0:57

Víte, co si vybavím vždy, když se dělají černohumorné vtipy na komunisty?

Že je to totéž, jako když Winston v románu 1984 od George Orwella psal do svého deníku "PRYČ S VELKÝM BRATREM" - něco, co člověk ví, že je správné, ale trochu to v něm hlodá, co mu bylo nahuštěno do hlavy, že antikomunismus je špatný, že ne všichni komunisté jsou špatní aj...

VŠICHNI KOMUNISTÉ DO JEDNOHO JSOU ŠPATNÍ. Oni jen mají velmi dobré PR a snaží se, aby to vypadalo jinak. Antikomunismus je správný a jediný správný postoj k nim. Nebojme se to říct ani si to myslet.... Nebo skončíme všichni na Ministerstvu lásky dřív, než se nadějeme...

pefben 19.6.2006 9:29

Re: Víte, co si vybavím vždy, když se dělají černohumorné vtipy na komunisty?

No konečně. Já tady mám dojem, že 80% prohlížečů netu jsou bolševníci.

Ano: komouši mají ideologii, jejímž cílem je zmocnit se bezprávně a bezpracně majetku druhých! To je zásadně proti základnímu lidskému právu: co jsem nabyl vlastní prací, je moje!

Socdemáci to zkoušejí: jen tak ukusovat..... Pokud zůstane u toho - není to fatální zločin, ale není to ani nic špičkově morálního....

PRASÍ DENT 19.6.2006 10:14

Re: Re: Víte, co si vybavím vždy, když se dělají černohumorné vtipy na komunisty?

 Bohužel existují i saloní, nebo prvoplánovití antikomunisté, ke kterým zřejme mladý Falosgund patří, rtakže má právo na omyl i jistou demagogii...

Finrod Felagund 19.6.2006 12:40

Re: Re: Re: Víte, co si vybavím vždy, když se dělají černohumorné vtipy na komunisty?

Prvoplánovitým antikomunistou myslíte toho, kdo po celý život ani nepodporoval, ani neobdivoval levici (ani v mládí, kdy to bylo u vrstevníků populární)? Myslíte někoho, kdo je členem Mladých konzervativců a tedy dává jasně najevo, s kým je? Pokud tady provedou puč, tak minimálně seznam členů MK, MKD, Sokola, Junáka a dalších takových organizací pro ně bude klíč k tomu, koho podchytit do svých sítí jako prvního. Někoho, kdo organizuje veřejné akce proti komunistům? Tohle prvoplánový antikomunista nedělá, ten jenom huláká za přezdívkou po netu a jinak radši nechce být se svým názorem nikde na veřejnosti vidět, poněvadž by mohl dostat přes hubu, "kdyby se něco stalo"...