4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lukáš.R 12.3.2006 22:28

populismus

Myslím, že by bylo vhodné aby pan Doležal mluvil sám za sebe. Vytrhávat z článků a projevů není zrovna umění. To můžete napsat co chcete a vypadáte jako velký kritik. Polemika by se měla vést věcně  a poctivě....on poctivě shodil dva prezidenty a svedl to na islám
Franta 12.3.2006 20:53

Bolševici v České televizi.

 
Česká televize zneužívá svého postavení. Jako plátce daní a koncesionářského poplatku protestuji proti tomu, že za moje peníze pořádá předvolební politické vystoupení úzké skupině lidí spolčených v několika politických stranách. Stejně jako za bolševika je znovu vytvářen prostor pro ty ”rovnější nadlidi”.
http://www.cibulka.net/petr/view.php?cisloclanku=2004120101
sergo 12.3.2006 17:01

U nas na vesnici...

Vaclave, kamarade, muzu mluvit?
Vis co rikame u nas na vesnici? Silnejsi pes mr.a....:-)))))
petr 12.3.2006 14:18

..

klidne se vysmivej jako ja proti nemu temer nic nemam...a jeho urad si urcitou uctu zaslouzi..pokud nejsi samozrejme samoliby buran...ale jako neber si to osobne:)
Joska 12.3.2006 16:31

Re: ..

Nikdy ne funkce, ale jen člověk si zaslouží, nebo nezaslouží úctu. Ve slušné společnosti se předpokládá, že takovou významnou funkci může převzít jen člověk s vysokým morálním kreditem! (vzdělanost je samozřejmostí) Jsme slušná společnost?
Grof 12.3.2006 9:45

V nás

Pan Doležal nesklamal. Akorát ho muselo stát hodně sil aby připustil že Havel je senilni. Nicméně souhlasím s ním že Klaus podceňuje terorismus. Ale v této kritice o to nejde. Jde o to že Klaus a já s ním souhlasím rozbíjí na padrď  modní itelektualní vize ----- islam, teplouši apod.. Podle mně jde o o to že Intelektualové typu Doůežela, Havel, Ruml, Bursik atd. si myslí že mají patenten na rozum, kdežto Klaus si problematiku nastuduje, promysli a respektuje přírodí zákony.
pařez 11.3.2006 20:16

Víceméně souhlasím

Ale pořád je nutné opakovat, že nebezpečím není islám, ale nepřátelé svobody, ať vyznávají Alláha nebo ne. I u nás - např. Bublan - se vyskytují jedinci, kteří rádi využíjí každé příležitosti - jako karikatury Mohameda - , aby se pokusili omezit svobodu slova.
ACHJO 11.3.2006 13:13

názor

bylo by vhodné,aby se novinář nevyjdřoval o prezidentovi,že spadl z višně.Neukazuje to na jeho profesionalitu.S Havlem nesouhlasím v ničem.
petr 11.3.2006 13:21

Re: názor

presne tak prezident ikdyz se nekomu nelibi si zaslouzi uctu ale to se vtomhle state moc nenosi..a pak to ze vyhledava kompromisy jako nevim ale neni to precijen znamka inteligence..jak jinak to resit..vtrhnout tam a postrilet je nebo co??
PRASÍ DENT 11.3.2006 19:19

Re: Re: názor

  JAKÝPAK PREZIDENT  - SAMOLIB I. z vůle bolševika...TA VIŠENˇ ZA TO NEMŮŽE....
jura-p 12.3.2006 14:26

Hele, prasí zube.

Koalice měla dost hlasů na to, aby zvolila prezidentem, koho zvolit chtěla a dost hlasů na to, aby se prezidentem nestal nikdo, koho nechtěla. V tajných volbách byl zvolen přesvědčivou většinou Klaus. Z toho vyplývá, že byl zvolen hlasy koalice a ta proti jeho volbě nic neměla.
PRASÍ DENT 11.3.2006 19:48

Re: Re: názor

 Petře,nehodlám se Ti vysmívat....Ovšem zamysli se prosím Tě nad sebou....
Pobavený pravicový volič 11.3.2006 20:14

"prezident ikdyz se nekomu nelibi si zaslouzi uctu ",

na to jste přišel sám? Pak se klaníte funkci, ne člověku.
Pak jste asi z KDU-ČSL, kde je nutno věřit.
 
Úctu myslícího člověka si musí kterýkoliv prezident zasloužit. To by si podle Vás jinak zasloužili úctu i prezidenti Putin, Castro, Husák a Lukašenko...
 
Ach jo....
strejda 12.3.2006 0:28

Re: "prezident ikdyz se nekomu nelibi si zaslouzi uctu ",

Ach ne. Vy to vidíte z pozice pravicového voliče. Jiní to vidí z jiných pozic. Většina Kubánců a Rusů se kterými jsem mluvil si Castra a Putina cení a má k nim úctu. Bělorusy neznám a Husáka jsem neměl rád. To mám raději Castra i s Putinem dohromady. Přesto to byl náš prezident a jistou formální úctu si, ovšem a pouze jako hlava státu, s zasloužil. Jako člověk ne! S Klausem ve většině názorů nesouhlasím, v něčem ale souhlasím. V každém případě si ho poslechnu, protože je to člověk, který má přehled a znalosti a mohu se od něho lecos poučit. Na stěnu si ho nevěším, byl však zvolen demokraticky a jistě si ho většina lidí váží.
OBČAN XY 12.3.2006 9:27

Re: Re: "prezident ikdyz se nekomu nelibi si zaslouzi uctu ",

 COŽPAK NEVIDÍTE,jak to veleješitné individuum zneužívá svého tak pofidérním způsobem získaného postavení ke svému osobnímu prospěchu,jak lže a podvádí....Taky tomu ovšem v jeho případě vždy bylo......Dělá-sí podobně jako jeho přítel Železnicin z mnohých občanů vyloženou onuci na zateplení svého ega....
strejda 12.3.2006 17:40

Re: Re: Re: "prezident ikdyz se nekomu nelibi si zaslouzi uctu ",

Já vím, nedalo mi to ale.
Jaka 11.3.2006 11:39

Dobrý článek, reálné zhodnocení,

Havlovo tedy naprosto přesně. Vždycky si jej budu vážit, v určitou chvíli by leccos šlo hůř, kdyby nebyl. Jenže už dlouho je mistrem úniku z reality. Život ale není jednobarevný a události se vyvíjejí. Nelze trvat na neměnných hlediscích, během vývoje se může problém dostat do zcela jiné polohy. Kdo s tímhle nepočítá...dostává se docela dost mimo. Každý potřebuje kritiku, aby nezůstal trčet ve vzduchoprázdnu... "Není nic horšího pro člověka než obdiv hlupáků", to věděl už G.B.Shaw. Ale Havlovy názory můj život dnes už moc neovlivňují, tak jsem ochotna smutně akceptovat pošetilost "starců". Druhý případ je poněkud složitější, Klaus nebyl moje ikona, ale postupně, jak zrál, mě začalo těšit, že je naším prezidentem, není tady pro současno vhodnější člověk pro tuto funkci. Přesto ale mám taky někdy pocit, že sílu islámského nebezpečí podceňuje. Možná se jen diplomaticky brzdí, aby něco nevyprovokoval,..nevím.. Docela mi vadí, jak se zbabělá Evropa v připadě karikatur chová. Moc mi to vadí... Pane Doležale, Klausovi vyčítáte neuskutečnitelné kompromisy, co když je navrhuje ale proto, že moc dobře ví, naprosto reálně, jak si Evropa, co se týče obrany, vlastně stojí ???? Jaká jsou vojska EU? jaké jsou obranné plány, možnosti, síla ? Nebude jádro pudla tady???
šakal 11.3.2006 15:08

...OK!

Rád Vás zase vidím (7:- )) Se šakalím pozdravem!
papyrus 11.3.2006 11:34

Ale Havel

Dobře, ale Havel aspoň něco řekl, aspoň něco konkrétního, co se týká naší země interně. Je správné, že to vyslovuje. Klaus neřekl v podstatě nic.
ACHJO 11.3.2006 13:14

Re: Ale Havel

Havel řekl konkrétně a vysoce iteligentně,že se mu nelíbí supermarkety.Závažné sdělení.
papyrus 12.3.2006 9:26

Re: Re: Ale Havel

A co teda řekl Klaus?
OBČAN XY 12.3.2006 15:38

Re: Re: Re: Ale Havel

 Klaus se mimo jiné vyjádřil: K JEHO NEZNALOSTI ŠPINAVÝCH PENĚZ,k tomu,že by do jeho volební propagandy,tedy kuponovky,mělo vstoupit více machrů,jako Kožený.......Slíbil že bude prezidentem nestranným a ne aktivistickým....Zapoměl,jak to bylo s volebním kontem ODS A UŽ VŮBEC S MRTVÝMI a neexistujícími sponzory.....MYL SE JAKO RUKA-RUKU s Železným,tedy jeho přítelem..... Populisticky sliboval občanům HORY-DOLY,které pak zašmelil různým a jiným podfukářů.....BRÁNIL A DOPOSUD BRÁNÍ VYŠETŘIT desetimiliardové,ne-li stomiliardové úniky na daních,do kterých bylo zapleteno evidentně i jeho ministerstvo,,,,atd.atd.Vše už tak známé,že to vlastně nikoho nezajímá,což bylo a je jeho cílem........
MK 12.3.2006 15:38

Re: Re: Re: Ale Havel

Václav Klaus například řekl :
1. Novináři jsou největší nepřátelé lidstva. 2. Naše ekonomika pořebuje více Kožených. 3. Nikdy jsem nebyl antikomunistou, považuji to za prázdné slovo. 4. Ekologie není žádná věda, je to pouze taková třešnička na dortu. 5. Panu Kudláčkovi bych nejraději dal pár facek. 6.Pana Železného jsem přijal proto, že o mně ve své televizi mluví hezky. 7 Zdá se mi, že válka v Iráku je válka levicová.
Joska 12.3.2006 17:14

Re: Re: Re: Re: Ale Havel

Je dobře, že si někteří pamatujou
Nika 11.3.2006 11:34

Pan Doležal je poněkud nekonzistentní v tom,

že vyčítá Klausovi bagatelizaci islamismu a současně, že odmítá nekriticky přijímat vše z EU. Pokud vím, jejich postoj k islámu je velmi obdobný. Současně jaksi pomíjí to, že je trochu rozdíl, prohlásit něco jako představitel státu, kdy každé slovo může znamenat vyvolání konfliktu, a jako politik na penzi.
Honza 11.3.2006 9:56

Chemický poplach !!!

Českým Agent-Orange hodlají socani formou prskání z jejich bojového vozidla Debil-Decker © KSČSSD™ zamořovat  naši zem. Pojďme jim v tom zabránit
Honza 11.3.2006 9:58

Re: Chemický poplach !!!

a tady jak je nebezpečný
tokan 11.3.2006 18:10

Re: Chemický poplach !!!

Dej si odmasírovat mozek,neb ti ty blbosti už přetýkají a ohrožuješ tím mladší generaci,která nemá o tom ani páru a neví jak bylo za války,po ní.Vždy bylo hůř než je dnes.A co je svatou pravdou?Že každý ví jak má pracovat ten druhý .Ty snad taky.
Karel 11.3.2006 9:44

Havla jsem si vážil

Pana Havla jsem si v r. 1989 velmi vážil a uznával jako vzor autority. Nicméně jeho věta "Přivedu tuto zemi do svobodných voleb a pak se vzdám postu presidenta" mně v následujících letech přesvědčila o jeho skutečným vlastnostech! Je to jen pabubřelý mluvka. A že ho svět obdivuje? Kdyby jim vládnul, asi by také přehodnotili!
milan 11.3.2006 14:03

Re: Havla jsem si vážil

JA TAKTEZ, ALE JAKO TOLIKRAT SEZRALI JSME OPET HADA....HAVEL JE ROZUMPRD
JEZ OKOUZLUJE PRIMERNE SEBE SAMA RUZNYMI MOUDRY...