13.5.2024 | Svátek má Servác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
klobouk 9.3.2006 8:23

No to jsem rad,

ze mi autor zase vysvetlil jak se veci maji, co si mam mystet.
Rudé právo pozdravuje.
Kajan 9.3.2006 8:14

Vy, tzv. politilogové, pane Doležale, to máte dobré. Vy si jen tak kecáte a kecáte kecáte a ....! Dzp.

Zebra 9.3.2006 8:07

Já furt proč je Havel po světě tak oblíbenej !

Teď mi to Doležal vysvětlil – on je to takovej brnkal na rétorickej klimpr v lepších hospodách. A světový politici, novináři, umělci a hromada dalších intelektuálních nedochůdčat mu to žerou antož nemají pronikavý bystrozrak komentátora Doležala dosáhnuvšího světového věhlasu zejména na Litoměřicku.
milan007 9.3.2006 9:01

Re: Já furt proč je Havel po světě tak oblíbenej !

Ty jeho blbosti mu žerou jak se zdá stejně jako Vy :-)
L 9.3.2006 7:50

V cem jsou stejni

Oba rekli ve svych projevech kazdy aspon jednou toto: "Vsichni musime zacit sami u sebe."
 
Oba jsou delnicti prezidenti, protoze byli zvoleni diky komunisticke strane.
 
Havel sam byl vlastne delnik, ale Klaus ma delnicky puvod a Havel ne.
Proto se oba vzdycky zastavaji delniku. Delnicke spolky jim vyjadruji svuj dik pod vedenim predvoje delnicke tridy, Komunisticke strany.
 
Andy 9.3.2006 7:54

Re: V cem jsou stejni

 co proti dělníkům? Ještě pořád z nich děláme třídu ? Pak se divíme, že jsou nedůtkliví a vztahovační a vyvádí, když jim někdo připomene, že jsou dělníci.
L 9.3.2006 8:16

V cem jsou stejni

Nic proti delnickemu puvodu Klause prece nemam. Jen konstatuji v cem se Havlovo a Klausovo filozoficke mysleni muze lisit diky Klausove delnickemu puvodu, zatimco Havel byl sam delnik. Havel byl delnikem diky Komunisticke strane, jinak se do pivovaru jen tak nekdo nedostal a na to musela byt protekce, aby nekdo byl primo u zdroje.
 
Otec Klause byl komunista a matka komunistka rustinarka. To je prece delnicky puvod.
 
Andy 9.3.2006 8:22

Re: V cem jsou stejni

no, pořád nechápu, co ten " původ" , jak to říkáte, znamená? Něco jako židovský původ nebo co? 
Sch.glosátor 9.3.2006 17:12

co proti dělníkům?

Co by. Kordon četnictva....
Antonín Hrbek 9.3.2006 8:17

Re: V cem jsou stejni

Hluboce, ale skutečně hluboce se mýlíte. Pan Klaus, na rozdíl od pana Havla, nemá dělnický původ ale komunistický
L 9.3.2006 8:22

Klaus ma delnicky puvod

Matka komunistka a rustinarka, otec komunista, to je prece jasny delnicky puvod. Vzdycky to tak bylo, protoze komunisti jsou predvojem delnicke tridy.
 
 
Karel 9.3.2006 12:13

Re: Klaus ma delnicky puvod

To, že se někdo živí rukama, ještě neznamená, že musí být komunista. Je spoustu živnostníků, kteří docela slušně kapitalisticky vydělávají. Nebo dělník je pro Vás jen ten, kdo má zaměstnaneckou mentalitu? To by se ale pak vztahovalo třeba na úředníky. Nějak byste měl nadefinovat svůj postoj, protože pro mě je nečitelný Váš vzorec: dělník=padouch=komunista.
Jirka 9.3.2006 15:32

Re: Re: V cem jsou stejni

Nešplouchá vám všem na maják?? Původ všech lidí je lidský!! Ty ostatní kecy jsou jenom ideologické žvásty.
L 9.3.2006 8:20

Zradci delnicke tridy

Byli i zradci delnicke tridy. Ale soudruh Klement Gottwald, nas prvni delnicky prezident s nimi zatocil razne. Ta Slanskeho zradcovska banda se sama priznala a sama si pozadala o trest smrti na vlastni zadost. Byli spravedlive obeseni na zadost pokrokovych delniku, druzstevnich rolniku a pracujici inteligence. Delnicke kolektivy pak uzaviraly hodnotne zavazky a plnily je na 105 procent.
kapitán 9.3.2006 6:52

Hrozba nefunkčního superstátu

Souhlasím s Doležalem, že malé Česko potřebuje spojence Evropu a USA. To říká i Klaus, jen se bojí NEFUNKČNOSTI toho co se v Evropě buduje, jak se to projevilo i v "podpoře" malého Dánska.
Harry 9.3.2006 8:33

Re: Hrozba nefunkčního superstátu

Tak proč Venda II. elespoň slovně nepodpořil Dánsko tak jak to chtěl Cyrda a ne jen ekonomicky. Možná proto, že mu (Václavu II.) nikdo v EU něvěří a mají ho pro legraci.
ll 9.3.2006 6:25

Největší chyba Klausova chyba?

Neposlouchá Doležala, dokonce se opovážil nedát ho na kandidátku ve volbách. A to se neodpouští.
kapitán 9.3.2006 6:55

Re: Největší chyba Klausova chyba?

Glosátor politiky je Doležal celkem vtipnej, ale jako politika si ho také neumím představit, už mu zkrachovala jedna Mandlerova strana.
Edmont Dante 9.3.2006 5:28

Jsem pro, aby u nás byla zavedená šarija

Mám nyní dost problému, takže se omezím ve svém komentáři na malou poznámku. Příslušník jistého etnika se chtěl pravděpodobně podívat zblízka, jak vypadá palubní deska mého vozu a proto rozbil okno. Mi se to nelíbilo a chtěl jsem mu slušně domluvit, ovšem nějak se mi to vymklo z rukou a je na mě údajně podána žaloba pro ublížení na zdraví. Kdyby zde bylo právo šárija, tak ..............
b 9.3.2006 9:26

Re: Jsem pro, aby u nás byla zavedená šarija

Dantesi, Vy jste asi ostravák, podle toho "Mi se to nelíbilo". A to se mi na Vás líbí, protože (bo) můj táta to říkal také tak. Příště ale nenechávejte živé svědky.
Edmont Dante 9.3.2006 13:37

Re: Re: Jsem pro, aby u nás byla zavedená šarija

Příteli, já myslel, že je po nim, lež, takel tam něvim kaj jsem zrobil chybu. Je to tak po ostravsky dobře?
Sch.inkvizitor 9.3.2006 17:10

je na mě údajně podána žaloba pro ublížení na zdraví

Žaloba ne, ale předpokládám, že trestní oznámení. A předpokládám, že pachatel  při ochraně Tvého majetku, když ses mu snažil zabránit v dokonání trestného činu krádeže podle § 247 odst.1 písm. b) tr.zákona, čili vloupáním, Tě napadl, a Tobě jistě nezbylo než se usilovně bránit v obavě o své zdraví ale i  o život. Samozřejmě, žes neměl v úmyslu mu způsobit  zranění, ale povaha jeho útoku byla taková, že  odvraceje útok v souladu s podmínkami nutné obrany podle § 13 tr. zákona, musels použít sílu vyšší intenzity. To dá rozum, zvlášť když pachatel Ti nepochybně vyhrožoval i usmrcením. Podrobně to prober s advokátem,  pokud jsi bezúhonný a zločinec již byl trestán, jak lze předpokládat, jsi ve výhodě.
taky jeden 9.3.2006 1:36

stačí trocha emapatie

je pozoruhodné, co se politologům honí hlavou a jak dokáží slovně ekalovat "problémy".  Tím teď nemíním pana Doležala, ale obecné nafukování. Od státníků bych očekával větší apel na mravnost a obyčejný respekt k odlišnosti kultur. Pokud jsem někde na návštěvě, měl bych přijmout zyvklosti dané země a chovat se podle toho. Je nemyslitelné, abych v domě muslima pojídal slanečky, zapíjel je kořalkou a hulákal o svobodě projevu. Stejný respekt pak očekávám od návštevníků mé domoviny. Nejsem-li zastáncem názoru toho druhého, zpravila ho ho nenavštěvuji. Oboustranné obohacení může nastat pouze na bázi vzájemného respektu, ať už se nám zdá ten druhý poněkud přitroublý. Čechům by prospělo pro začátek trochu více vlídnosti a více úsměvů, pak se uvidí...A snad i něco z té Špačkovi etikety.      
solitér 9.3.2006 5:32

Re: stačí trocha emapatie

"Nejsem -li zastáncem,tak jej nenavštěvuji".Souhlas.Ale co když má ropu a já v zádech zbrojařskou lobby?To se potom "přátelská návštěva" vykonat musí,i kdyby navštívený byl proti....
jeff 9.3.2006 12:24

Re: stačí trocha emapatie

to ale neškolte místní státníky, ale muslimy. A nejen extrémisty. Ti ostatní pokud nečině nepřihlížejí, tak je vehementně podporují. Že by ovšem chápali Špačkovu etiketu, tomu snad nevěříte ani vy,  nehledě k tomu, že by to bylo ihned vydáváno za útok nevěřících na muslimskou kultůru  a víru.
Sowfiw 9.3.2006 1:20

A co na to nakvakal na vrbe dutolebec Antonin Vacha aka vodnik .

 Sekulární státby vodnik on Tue 07 Mar 2006 11:46 AM EST  |  Permanent Li Pan Doležal o sobě prozrazuje víc než by patrně chtěl: on je takovým "islamistou" západní volnotržní společnosti! O pár řádek dál už vyhrožuje: "naše pojetí svobody, lidských a občanských práv je zásadně lepší než šaríja, a proto bychom na něm měli nejen trvat, ale snažit se ho co možná šířit." Kdo tady koho ohrožuje? Žádný muslim mi šaríju necpe. Doležal se netají s tím, že jim tu svoji antišaríju hodlá nacpat. Následující věty snad ani neměly přijít na veřejnost: pod lživou záminkou fiktivního ohrožení a manipulativního nerozlišování uvnitř Islámu nás B.D. táhne nepokrytě do oprátky Velkého Bratra: "jsme ohroženi zradikalizovaným islámem (existuje vůbec ještě nějaký jiný?) a musíme se jako slabá a malá země pohlížet po spojencích, kteří jsou nám blízcí a na něž se můžeme spolehnout: to je především západní Evropa a USA." Až se budou zavádět ty chips, bude Doležal psát články o jejich ultimátní spasitelnosti v boji proti terorismu a schvalovat internaci na Guantanamo pro "odmítače"! Muslim smí zabít jen na obranu Islámu. Zabití tohoto nebezpečného propagandistického hovada je z optiky muslima legitimním činem džihádu.
Andy 9.3.2006 7:41

Re: A co na to nakvakal na vrbe dutolebec Antonin Vacha aka vodnik .

proč sem ty hastrmaní nesmysly postuješ ? Takový ptákoviny.
Bedzyk 9.3.2006 8:17

Muslim smí zabít jen na obranu Islámu

A to mne právě děsí.
Jak to tak vypadá, brání muslimové ten svůj Islám po celém světě. Snad s výjimkou Antarktidy ( že by v mraze ta zbožnost zatuhávala?)
Vlasta.on 9.3.2006 1:18

Doležálku

vedle. Jen se ptám jestli to je sníženou chápavostí nebo nevraživostí ke Klausovy. Opravdu nevím. Totiž to, co navrhujete v závěru, je právě to, o co Klaus usiluje. Proto byl proti zásahu v Iráku (mimo jiné). Tamní režim byl titiž také sekulární až do doby, kdy pod US tlakem se Saddám  musel pro podporu přiklonit k islámu.Podporujme sekularizaci, ale nechtějme aby měli demokratičtější uspořádání (aby byli papežtější než papež) než máme my. Někde to drží armáda (Turecko), někde to ržel Saddám. Tlačme na ně! Když budou hodně "zlobit" tak jim roztahejme střeva po poušti, ale nechme je postupovat. Není sice moc velká šance, že by to mohlo dopadnout dobře, ale je alespoň nějaká.
Musí vědět že je necháme "žít". Ale taky musí vědět kdy a že dostanou přes držku když nenechají "žít" nás.
raptor 9.3.2006 0:36

Klaus momentálně nehraje politologa, ale prezidenta,

a komentuje v rozsahu svých možností. Pane Doležale, na tomhle se točit?