3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Drobné poznámky

V Poslanecké sněmovně zuří urputná bitva o poslanecké platy. Je zvláštní, že tak nedůležitá, podružná, nicotná záležitost (navíc nejde o nijak závratnou částku ze státního rozpočtu) na sebe už tradičně upoutává pozornost, kterou si vůbec nezaslouží.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 6.12.2014 11:17

Re: Mně Václav Havel vadí a to tak, že hodně.

OF nebyla žádná šaškárna, byla to tvrdá a vyčerpávající práce. Převrat museli oddřít skutečně přesvědčení a nenávistníci. Byl a jsem takovým. Nenávidím socialismus všech druhů, zejména fašismus a komunismus... Dzp.

Ť. Mráček 6.12.2014 11:43

Re: Mně Václav Havel vadí a to tak, že hodně.

Pane Janyško, ona ta vaše tvrdá a vyčerpávající práce nás přivedla k bankovnímu socialismu, k příšernému stavu justice a k opoziční smlouvě (k jánabráchysmu). Po 25 leté zkušenosti s parlamentní demokracií sedí na Hradě alkoholik, kterého uhranul Kreml s Čínou.

H. Balzám 6.12.2014 12:30

Re: Mně Václav Havel vadí a to tak, že hodně.

Tomu se nesmíte divit, když většinu té tvrdé práce odvedli různí otevření a skrytí komouši, svazáci a svazarmovci, péesvébáci a jim podobní. Většina z nás se nechala ukolébat historkami, zatímco šmikači si potichu přetransformovali stát na jednu velkou mafiánskou bonanzu.

Ť. Mráček 6.12.2014 17:05

Re: Mně Václav Havel vadí a to tak, že hodně.

Vždyť já se vůbec nedivím, ale vysvětlujte to těm, které jste právě vyjmenoval ..:-) Když si jenom vzpomenu, že v podniku, který čítal asi 400 zaměstnanců vznikalo jedno OF za druhým, až nakonec vznikly čtyři. Jejich činnost stála na výčitkách a okázalých hladovkách, kterých si stejně nikdo nevšímal. Prostě humus.

J. Boleslav 6.12.2014 18:29

Re: Mně Václav Havel vadí a to tak, že hodně.

Mám jinou zkušenost. V našem podniku o cca 1000 lidech vzniklo jedno OF a komančům docela zatápělo, ač žádné hladovky nedrželo.

V. Kusý 6.12.2014 19:23

Re: Mně Václav Havel vadí a to tak, že hodně.

S tou dřinou bych se nechlubil.Takový pracovitý blbec je hrozně nebezpečný.Snad ještě horší, jak třídní nepřítel a to je co říct :-)))

V. Kusý 6.12.2014 19:21

Re: Mně Václav Havel vadí a to tak, že hodně.

Však taky doufám, že Vám to jednou někdo spočítá.:-)))

J. Babička 6.12.2014 2:48

poznámka

No s tim Slovenskem  jak mírotvorcem to nebude snadné, protože ješte je s USA ve válečném stavu.

No a zkušenost říká, že jde zavés demohracii v zemi, která ji nepoznala, ale chce to nejméně 30 let tvrdé okupace. Nakonec o německu, ještě 10 let po válce novináři psali, že USA neuspěje s demokracií a je to marná snaha. No a když v Japonsku a Jižní Korei, (V J Korei to vzalo skoro 40 let) Konečně začla vyrůstat nová generace,,která byla vychovávána zákony a nařízeními okupačních ůředů, nemilosrdně vnucených, tak se dalo říci, že tu naděje je,

Takže nějaký nápad, že by se sama vytvořila demokracie v nějaké arabské zemi, je naivní. Ovšem Irák je asi právě ta země, kde by se to mohlo podařit, kdyby byl rozdělen na 3 státy a 30 let okupován dostatečně velkou armádou. Jenže to dnes nepřichází v úvahu. A každá ta zem by pak musela jako kdysi v Turecku mít silnou armádu, která by nejaké úniky k islamismu či socaialismu tvrdě trestala. Než se v Turecku podařilom zlomit moc armády a nastoupit cestu k islamisaci, tak tam určitá demokracie existovala a dostu existuje, i když kdo ví jak dlouho.

P. Dvořák 6.12.2014 3:11

Re: 2. poznámka

U nás probíhala rekatolizace přibližně tři sta let a výsledkem je sekulární stát.

V Turecku se pokoušeli o sekularizaci přibližně padesát let a výsledkem bude, resp. už téměř je, islámský stát (malé "i"). Sarkom ve struktuře NATO a už prorůstá i do zanikající EU.

B. Rybák 6.12.2014 13:43

Re: poznámka

Souhlasím s Vámi pane Babičko!