14.6.2024 | Svátek má Roland


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Drobné poznámky

V Poslanecké sněmovně zuří urputná bitva o poslanecké platy. Je zvláštní, že tak nedůležitá, podružná, nicotná záležitost (navíc nejde o nijak závratnou částku ze státního rozpočtu) na sebe už tradičně upoutává pozornost, kterou si vůbec nezaslouží.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Baldova 6.12.2014 14:44

Re: Nechapu proc se navazet do pana Havla

Co jako ze chcete pane Buresi ? Napred si pretete po sobe co sem vzdy pisete za hovadiny  Je videt ze ze cteni ve skole jste asi prolezl z odrenejma usima

H. Balzám 6.12.2014 10:52

Havel nikomu nevadí?

I po smrti si o něj otírají držky naši duševní giganti, každý se nám snaží sdělit, co všechno Havel zpackal a jak, jako bychom neměli vlastní mozek. Mezi řádky pak všichni líčí, v čem jsou oni lepší než on, jak stavěli barikády nebo vyrůstali v paneláku, abych vzpoměl na největší duševní trosku, ale vlastně nikomu Václav Havel nevadí. Jenom z něj mají deprese, v noci špatně spí a ve dne vidí havloidy na každém kroku.

K. Janyška 6.12.2014 11:18

Re: Havel nikomu nevadí?

Havel byl po krátkém čase úplně k ničemu. Pleticha jeden neschopnbý... Dzp.

Z. Baldova 6.12.2014 14:09

RJanzsko

Z. Baldova 6.12.2014 14:10

Janysko

Janysko  Vy jste k nicemu uz od narozeni

S. Donát 6.12.2014 15:40

Re: Havel nikomu nevadí?

S tím se dá souhlasit. Jako symbol plyšáku byl užitečný, to je ale asi tak všechno.

V. Čermák 6.12.2014 11:33

Re: Havel nikomu nevadí?

Myslím, že vadí především MODLA Havel. Modla je bezchybný nedotknutelný IDOL, uměle stvořený obraz. Havel sám svoje chyby byl schopen přiznat. Jeho pohrobci ale NE, to oni a Vy s nimi neustále kopete do živých, urážíte, to vy máte deprese ze např. Zemana, červené karty udělujete, vajíčka házíte a stále NIC. No a ta "největší duševní kreatura" se Vám taky povedla. Kopejte do Zemana a hrdě snášejte kopání do Havla. (Kopej a budeš nakopnut).

J. Kombercová 6.12.2014 12:08

Re: Havel nikomu nevadí?

Z polistopadových prezidentů je pro mne Havel tím mým prezidentem... i s jeho chybami. Máte pravdu v tom, že se na něm živí jiní, škoda, dělají medvědí službu.

H. Balzám 6.12.2014 12:11

Re: Havel nikomu nevadí?

Možná by to chtělo snížit dávky toho, co šňupete. Pak byste možná pochopil to, co vlastně píšu. Rozhodně jsem ani jednou neřekl, že Havel je modla, jenom jsem konstatoval skutečnost, že se vůči němu všichni vymezují a přitom říkají, že jim nevadí. Taky jsem nikdy nikomu neuděloval červenou kartu nebo nehodil vajíčko, i když si myslím, že Zeman je odsouzeníhodná lidská bytost a pokud s ním někdo souzní, potom v mých očích automaticky přichází o status soudného člověka, ale deprese z něj nemám, to spíš z toho, že je tu tolik jeho obdivovatelů. A mimochodem, slovo kreatura jsem nepoužil a pokud byste aspoň trošku věděl, o čem je řeč, pochopil byste, že tou troskou jsem myslel Klause. Takže více číst, více myslet a méně psát.

J. Kombercová 6.12.2014 12:39

Re: Havel nikomu nevadí?

Nastoupit funkci po někom lepším je frustrující... navíc, když ten mindrák je prvopočáteční... a pak, překročit svůj stín se podaří málokomu.

H. Balzám 6.12.2014 12:52

Re: Havel nikomu nevadí?

Je to tak, máme smůlu na ješity, místo aby další prezident začal tam, kde předchozí skončil, snaží se Zeman i Klaus před ním dělat věci po svém v duchu jájismu. Jsou to starci, ale chovají se jako děti. Hlavně u Klause mě to zklamalo, Zeman se jako nevyzrálá osobnost ukazoval vždy.

J. Kombercová 6.12.2014 12:58

Re: Havel nikomu nevadí?

Ano.

J. Bureš 6.12.2014 14:28

Re: Havel nikomu nevadí?

Pro mě V. Havel skončil přesně ve chvíli, když ukázal, že káže vodu a plnými doušky pije víno. Stavěl se do role velikého bojovníka proti komunismu, aby si pak po listopadu 89 s některými echtovními komunisty dost dobře porozuměl. A to nemluvím o tom, jakou měl historickou šanci zasloužit se o to, aby se tato země vypořádala se zločineckou ideologií a lidmi, kteří pod pod křídly této ideologie napáchaly ta největší zvěrstva. Neudělal to a s blbým heslem "Nejsme jako oni" otevřel komunistům a STBákům dveře k beztrestné budoucnosti. A tak tady máme po 25-ti letech vysmáté komouše, kteří pláčou u hrobu Gottwalda, aniž by to někoho vzrušovalo, vysmáté komouše v parlamentu, kteří nám káží co je to demokracie, zemi rozkradonou STBáky, STBáky v důchodech s tučnou rentou a oběti komunismu maximálně tak se slzou v oku. Na co tak asi měli jeho následovníci navazovat? Na tu dohodu o beztrestnosti s komunisty? Brrr, jeden Havel mi stačil.

J. Kombercová 6.12.2014 14:38

Re: Havel nikomu nevadí?

Tenhle problém,co s komunisty, jichž bylo v republice půldruhého milionu,nepočítaje jejich rodiny, příbuzné... všechna řidící a důležitá místa státu byla obsazena komunisty... v republice kolik? sovětských vojáků v plné zbroji... pokud jde o ideologii, KSČM volí lidi o své vůli,tohle Havel nechal na lidech, na jejich vůli, budou-li chtít komunisty v čele státu... on sám je na Hrad ani do Lán nezval, to udělal až další pan prezident, i jako poděkování za své zvolení.

Na námitku, že poprvé byl Havel jednomyslně zvolen komunistickým federálním shromážděním... ano,to byl majstrštyk. :))

J. Kombercová 6.12.2014 14:48

Re: Havel nikomu nevadí?

...ještě doplním, v poslední volbě se komunistický kandidát Remek vzdal kandidatury ve prospěch pana Zemana.

J. Kombercová 6.12.2014 14:49

Re: Havel nikomu nevadí?

...a dostal za to flek velvyslance v Moskvě, némlich jako paní Klausová v Bratislavě.

Přeji hezký dne.

J. Bureš 6.12.2014 15:05

Re: Havel nikomu nevadí?

V Německu bylo x milionů nacistů, nepočítaje jejich rodiny, příbuzné... všechna řídící a důležitá místa státu byla obsazena nacisty. Vidíte paní Kombercová a dnes je slovo nacismus v Německu sprosté slovo. Myslíte si, že by mohli neonacisté beztrestně chodit brečet k hrobu A.H? Oni se Němci se svou minulostí vypořádali. My ne. A ten, od koho jsem čekal, že to bude minimálně prosazovat, mě prostě zklamal. A sovětští vojáci v plné zbroji byli v té době už zcela impotentní.

Hezký den.

H. Balzám 6.12.2014 15:12

Re: Havel nikomu nevadí?

Jenže na to musel přijít někdo zvenku, konkrétně Američani a třicet let Německo nuceně spravovat. Jste ochoten akceptovat třicetiletou pomoc zvenčí, lidmi nezatíženými rodinnými konexemi na ty zločince, kterých se chceme zbavit?

J. Boleslav 6.12.2014 15:42

Re: Havel nikomu nevadí?

Taková kuratela zvenku chybí jak nám, tak hlavně rusákům. Ti bohužel prohráli pouze studenou, ne horkou válku, a proto nad nimi nikdo z vítězů nestál a nehlídal je. Důsledky neseme dodnes.

H. Balzám 6.12.2014 16:04

Re: Havel nikomu nevadí?

A přitom ruský člověk je tak jednoduchý a přístupný propagandě, že při dobře zvolených modlách by byl úspěch zaručen .

B. Rybák 6.12.2014 13:37

Re: Havel nikomu nevadí?

Vaše jistota, že pan profesor V. Klaus je troska, stejně jako to, jak malá informace Vám stačí k tomu, aby jste miliónům lidí upřel soudnost, místo aby jste připustil, že mnoho lidí volících Zemana jako zřetelně menší zlo, k tomu mohlo mít důvody o nichž nic nevíte, je nebezpečná arogance. Přinejmenším tak jako to házení vajíček!

Z. Baldova 6.12.2014 14:07

VK je nejen troska,ale i troska a nula

Tak jako Vy  B. Rybáku

J. Kombercová 6.12.2014 14:29

Re: Havel nikomu nevadí?

Ta volba zřetelně menšího zla se vám,lidi,kteří jste to takhle viděli, opravdu,ale opravdu nepovedla. Ale chápu,že si svou volbu nějak omluvit musíte, jinak byste se museli stydět.

J. Maleček 6.12.2014 15:57

Re: Havel nikomu nevadí?

Však taky dělali vše pro to, aby se do té situace s volbou menšího zla dostali. Tím myslím především nominaci beznadějného pana Sobotky za ODS.

J. Boleslav 7.12.2014 10:26

Re: Havel nikomu nevadí?

Ve srovnání s Ovarem byl Sobotka o několik řádů lepší volba.

H. Balzám 6.12.2014 14:44

Re: Havel nikomu nevadí?

Tak si jenom porovnejte skutky a slova Václava Klause dnes a z doby třeba před patnácti lety. Tenkrát to byl člověk, mající vize, který chtěl něco někam posunovat, ano, i tehdy to byl populista, který své renomé rebela stavěl na dávno známých pravdách, ale dnes je to zaprděný ješitný tlučhuba, který se svými zlovolnými názory a relativizacemi vnucuje i tam, kde o něj není zájem. Ano, dnes se bohužel z Václava Klause stala troska, jako feťák, který se bez drogy hroutí, i Václav Klaus nezvládá odchod z prezidentské funkce a absťák po moci mu zatemnil mozek. A Zeman? To zlo rozhodně není zřetelně menší, nebylo to zřetelně menší ani v době volby, lidé, kteří znají Zemana celou dobu jeho politické kariéry a teď se najednou diví, jak se jejich zřetelně menší zlo vyvrátilo z kolejí a kudy chodí, tudy škodí, nemohou být soudní. Člověk, který nezná vlastní historii, je nucen ji prožívat znovu. A jestli je to arogance? Vymezit se vůči zlu je arogantní? Pokoru a odpouštění jsem zkoušel, to je pro lidi odtržené od reality.

S. Donát 7.12.2014 14:53

Re: Havel nikomu nevadí?

Toto mě zaujalo: " i tehdy to byl populista, který své renomé rebela stavěl na dávno známých pravdách". Můžete to prosím trochu rozvést? S nějakými příklady, kdyby to šlo. Děkuji.

Z. Baldova 6.12.2014 14:05

Re: Havel nikomu nevadí?

Pane : H. Balzám souhlas....

K. Janyška 6.12.2014 10:04

Mně Václav Havel vadí a to tak, že hodně.

A to jsem držitelem certifikátu Supermanažer Občanského fóra, který byl v trochu lehkém duchu udělován jedině první várce odvážných profesionálních manažerů OF... Dzp.

Ť. Mráček 6.12.2014 11:03

Re: Mně Václav Havel vadí a to tak, že hodně.

Mě do jisté míry Havel vadil také, ale zesměšňovat ho, jak se o to pokouší Václav Klaus, bych nedokázal. Už proto, že všechny ty jeho pokusy byly dětinsky trapné a tudíž odsouzeny k nezdaru.

Nejsem držitelem žádného certifikátu OF, protože jsem se té šaškárny ze zásady neúčastnil. Jsem členem KPV a pro nás to až příliš smrdělo Havlovinou.