27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Blabol 3.6.2007 17:59

Tpolánek dnes reformu dělat nechce

Tváří se, že něco dělá, straší lidi, ale reforma začne až za 2,3 roky. Dopad na hospodářství bude po volbách, tak nám bude ve volební kampani lhát, jak lhal loni. Hlavně, že bude u koryta co nejdéle.

Už se těším, jak se bude vymlouvat, jak za problémy, vyvolané jeho vládou, může opozice.:-/

Varan 3.6.2007 18:33

Re: Tpolánek dnes reformu dělat nechce

A Vy máte pocit, že předchozí vlády nám vybudovaly ráj na zemi?

Ludva 3.6.2007 18:37

Re: Re: Tpolánek dnes reformu dělat nechce

Podle volebního výsledku určitě přibyly mraky majetných lidí (což je dobře). Jenom aby se to dalo říci i po této vládě.

mik 3.6.2007 23:31

Re: Re: Re: Tpolánek dnes reformu dělat nechce

Může být mnoho horších vládců než Pablb? Těžko.

Blabol 3.6.2007 19:00

Re: Re: Tpolánek dnes reformu dělat nechce

Mluvil jsem o něčem takovém? Pokud si pamatuji, psal jsem o této vládě. Jestli k tomu nic nemáte ...

Ludva 3.6.2007 17:43

Topolánek reformy nechce

Ve skutečnosti se Topolánkova vláda do reforem vůbec nehrne. Dobře totiž ví, že kdyby uskutečnila to, co slibovala, bude to jejich konec v dalších volbách. Je docela možné, že kalkuluje s neúspěchem reformního batohu a vyvoláním předčasných voleb. Ty by pro ně mohly dopadnout úspěšně, protože lidem, při prozatímním obrovském rozpočtovém deficitu, zatím ještě nic nedošlo. Touží po utahování opasků, ale až k tomu dojde, budou se divit. Topolánek schválně promarnil další rok.

brok 3.6.2007 13:54

skoro to vypadá,

že pro Česko zbývá jediná naděje - pokus o socialistickou revoluci a zásah armády (jako před časem ve Španělsku nebo v Chile).

tmas 3.6.2007 12:03

jil

:-D;-€kik des

Lea 3.6.2007 10:12

přízrak sociálního státu

pod tím si může každý představit co chce.Mysílm si,že kvalita života lidí ve státě nelze poměřovat jen HDP.Čína roste obrovským tempem,obchoduje se s ní vesele,s pasivní bilancí pro nás a US. Těchto úspěchů Čína dosahuje také zásluhou pracovních "táborů",které nesjou turistům na očích.Tam se šijí všechny ty hadry, boty,atd,kterými jsme zde zaplavováni.Takže nejen výše HDP, ale  porovnání,kolik z tohoto růstu mají jednotlivé vrstvy obyvatel, by mělo být určující.Je těžké očekávat,že by v dohledné době u nás došlo k takovému přesycení občanů trhem,že by začali hledat jiné priority života,než je spotřeba.Naopak,společnost se polarizovala  způsobem,že / a to především zásluhou ODS/ se dělí na schopné a neschopné.Krajní příznivci pravice odmítají na spor nahlížet spíše v rovině zaměstnanec -zaměstnavatel.Nečas v senátu při presentaci reformy řekl,že neplacené první tři dny nemocenské si vynutila vysoká marodnost - podle statistik zdravých občanů.Pro objektivitu podotkl,že se na ní ale podílí také podniky,které posílají lidi na tzv.celopodnikové marodní.Nemají vytvořené finanční rezervy,či na ně nechtějí sáhnout a obcházejí tudíž ZP.Nesjou zakázky,je špatné počasí? Jistě,jedná se o překážku v práci,ale proč nepodojit stát.To se nám etika podnikání posouvá ovšem do jiné roviny,než mluví Drábek.Dalším příkladem může být letošní problém vlekařů.Každý podnikatel by měl mít vytvořenu určitou rezervu,která by sloužila v případě nouze.Ne ovšem tak u nás.Proč se neobrátit na stát ?Pohledem daní z příjmu navíc stát není schopen vyrazit ze soukromého sektoru korunu a nevěřím,že by zavedení rovné daně ve výběru napomohlo.Jsme jedním ze států Evropy,který má nevyšší počet OSVČ.Tudíž jedním,který má nejnižší stav lidí v zaměstnanec.poměru,a ti sypou do státního rozpočtu.

janoryna 3.6.2007 11:40

Re: přízrak sociálního státu v číně nehrozí.

ale hrozí nám tím, že nás stále úspěšněji zbavuje komparativní výhody levbé pracovní síly. je jasné, že levicovou metodu sociálního státu tomu nezabráníme. je proto třeba v souladu s pravicí nejen omezit, ale zrušit odbory. dále je třeba zamezit nedůvodnitelnému růstu mezd nad čínskou úroveň. jiné cesty není než se bránit čínskými metodami v demokratickém státu.

Ludva 3.6.2007 18:31

Re: Re: přízrak sociálního státu v číně nehrozí.

A potom ještě můžeme emigrovat do Číny.

Ivan 3.6.2007 20:18

Re: přízrak sociálního státu

V provedení modrých ptáků ovšem schopný = podvodník,neschopný = poctivý pracant.

No... 3.6.2007 8:26

Lepší Tlustého varianta,než Topolánkovo šmrdlání pírkem...

Tlustý dává naději a šanci. Topolánek má šanci na "šouravý pokrok v rámci dovoleného", což je málo a nic to v ekonomice  nespraví..  Je to sice lepší, než "drátem do voka", ale proč to nevzít razantněji? Zelení se drží zuby nehty ve vládě a držet se budou, Kalousek si po loňské ostudě s Paroubkem už nemůžedovolit udělat stejnou šílenost, nakonec to projde a voliči to poznají a při dalších volbách ČSSD už nebude mít šanci, i kdyby se pokoušela o další Čunky a Bémy  a další svinstvo, jako se pokouší teď....

Petr 2.6.2007 22:23

Zadny Paroubkuv pokus.

Dolezal pise kydy. Socanska vlada nemela zadny mandat Cesko financne zruinovat. Tato vlada, at je jaka chce, se snad mozna nekdy odvazi neco malo napravit, pokud se do te doby nerozpadne. A Paroubek nikdy nemel na svuj pokus "narok". To ovsem Dolezal ve svem protiodeesackem zaslepeni odmita pochopit.

loula 3.6.2007 7:55

Re: Zadny Paroubkuv pokus.

Máte opravdu v tom, že Paroubek opravdu nikde neměl definovaný nárok na vládní pokus. Pouze je jaksi logické, že když se vítězi voleb nepodaří sestavit vládu, tak druhý pokus dostane někdo jiný. Vůbec netvrdím, že by to musel být Paroubek, klidně by to mohl být někdo jiný z ODS, ale opravdu je bizardní, že premiér, který nedostane důvěru, vzápětí je jmenovám ke druhému pokusu.

Ivan Nový 3.6.2007 9:18

loulo,

když procházíte dveřmi a naproti vám jde stejně starý muž jako vy a je o krok blíže ke dveřím, tak ho automaticky pustíte, aby prošel dveřmi před vámi. To je elementární slušnost. Tak fungují západní demokracie. Oni totiž ví, že těmi dveřmi stejně jednou projdou. A teď si představte situaci, kdybyste průchod dveřmi blokoval svým tělem, aby váš protivník nemohl projít. K čemu by pak došlo?

loula 3.6.2007 9:32

Re: loulo,

Moment, já jsem snad obhajoval postup Paroubka. Nikoliv, jsem názoru, že ODS má plný nárok na sestavení vládu. Jstliže něco kritizuji, tak kotrmelce,které premiér dělá, Tlustého reforma byla nosný hit předvolební kampaně, a nyní Topolánek prohlásil, že stejně nebyla realizovatelná. Proč tedy na ní stavěli kampan? Kalousek byl podle Topolánka ( a nejen jeho, i členů KDU-CSL) vzorem podraznictví, a najednou je vrchním financem. A když mluvíte o tom blokování, neprohlásila ODS po jmenování Spidly, že vyhlašuje politiku nulové tolerance, že Spidla nesmí počítat se 100 dny hájení,jak je také v západních demokraciích zvykem? Nebyla to ODS, která zhruba v polovině vlády ODS prohlásila, že jejím prvořadým cílem je svržení vlády? Jistěže, všechno to, co říkám, jsou legitimní kroky oposice, i když se mě nelíbí. Rovněž kroky Paroubka jsou plně legitimní, i když s nimi také nesouhlasím.

janoryna 3.6.2007 11:43

Re: Re: loulo, a jak jste chtěl nad

levicí vyhrát. musel jste slíbit víc. to je topolánkovo sdělení. proto ods lasoval pro pastelkovné a pohřebné. naštěstí na návrh socanů. takže je teďmožné poukazovatnato, jak poslední rok ti socani vedou stát cugrunt.

loula 3.6.2007 12:51

Re: Re: Re: loulo, a jak jste chtěl nad

Nezlobte se, ale pokud ODS nad levicí vyhrálo slibem Tlustého reforem, aby po vítězných volbách a obsazení exekutivy ústy svéjo premiera prohlásila, že ty slibované reformy stejně nebyly realizovatelné, tak takovéto vítězství mě ale vůbec nesedí. Ano, socani stát zadlužovali, hodnotit, jak si povede ODS, bude možné po 4 letech. Ale, co se týče těch slibů před volbami, které navýšily mandatrorní výdaje asi o 60 mld, tak lví podíl na nich nemají socani, ale KDU.

Ivan Nový 3.6.2007 18:45

loulo,

Tlustého reforma nebyla nosným hitem voleb, nosným hitem voleb byl odpor vůči Paroubkovi.

loula 3.6.2007 20:53

Re: loulo,

Prominte, kde se to lze v Modré šanci dočíst? Jiný volební materiál neznám.

F.VÍZEK 2.6.2007 21:00

Komentátor Jiří Hanák dnes ... Výstižné? Scestné?

...Topolánkova vláda je ta nejbizarnější vláda, jakou kdy svobodné Česko(slovensko) mělo. Zázrak stvoření. Považme: strana se šesti poslanci ve Sněmovně obhospodařuje čtyři ministry. Aby vláda držela pohromadě, volební vítěz musel se vzdát tak významných postů, jako je ministerstvo financí(!), obrany či místního rozvoje. Věci zahraniční spravují ministři hned dva a k tomu ještě jeden půlministr. První místopředseda vlády a ministr místního rozvoje je obviněn z korupce, jeho náměstkovi hrozí totéž pro křivou výpověď a nadržování. Jedna ministryně ještě nedávno za pomoci rakouských  grantů bojovala proti české jaderné energetice. V čele premiér s mravy řeznického psa, ve srovnání s nimiž vypadá pověstný neurvalec Miloš Zeman jako dobře vychovaný pudl. A všechno dohromady stojí na dvou přeběhlících….

Reformní smršť, se kterou dokonce vláda kdysi spojovala svoji další existenci, změnil se v batoh a batoh se proměnil v soubor stabilizačních opatření…  V reformním snažení bych jí i jeden palec držel, kdyby se nepokoušela o neuvěřitelnou hanebnost: odbourávání základního solidárního pilíře mezi bohatými a chudými. Protože stejná procentuální daň bohatých a chudých je hanebnost, za kterou se  snad i nejeden bohatý zastydí… V boji za rozvolnění Evropské unie a proti integraci spojila se česká vláda s bigotní vládou polskou… Praha se skoro pokouší EU diktovat, co má a měla by dělat, a neuvědomuje si, že se tak pomalu posouvá do marginálního postavení v Unii. A ještě nám to vláda pyšně prezentuje jako vlastní odvahu… Co koneckonců čekat od vlády, které k životu pomohla objednaná a falešná Kubiceho zpráva? Právě toto.

Rudolf 3.6.2007 1:56

Re: Komentátor Jiří Hanák dnes ... Výstižné? Scestné?

Jo, jo pane Vízku, nepochybně byste dokázal stvořit vládu jinou, drobný problém je v tom, že to po Vás nikdo nechtěl a dokonce nikdo ani neměl důvod to po Vás chtít.

A je skutečně hanebné, když někdo nedrží solidaritu mezi těmi, kdo vydělávaji (tedy "bohatými") a příživniky.

A zejména, když v tom je Kubice.

Kubice - je jasně prokázáno, že jeho nebýt, volil by Paroubka  i ten veřejný záchodek, co kdysi stál na Karlově náměstí v Praze.

janoryna 3.6.2007 11:47

Re: Komentátor Jiří Hanák dnes ... Výstižné? Scestné? naopak,

konečně sevěci pohly správným směrem a ty pomluvy vůči pravicovým ministrů je skandál, ale ne jejich ale těch pomlouvačů. a je dobře, že je proti eu. např. ten neslýchaný požadavek eu snížit zisky za roaming. ale naše vláda se proti tomuhle zlevňování již oficiálně ohradila za což budiž velebena. když chátra na telefon nemá, tak ať netelefonuje.

loula 3.6.2007 12:55

Re: Re: Komentátor Jiří Hanák dnes ... Výstižné? Scestné? naopak,

Ano, ano, to již prohlásila jedna francouzská královna, proč se lidi bouří, že nemají na chleba. Když nemají na chleba, tak at jedí koláče. Myslím, že ji popravili.

Zdenek 2.6.2007 20:43

Nejčtenější na webu Petra C I B U L K Y: NEJVYŠŠÍ VLÁDNÍ KRIMINALITA: Tajná Zpráva o masovém rozkradení českého národního majetku komunistickým KGB, GRU a jejich SPOLEHLIVÝMI vládními strukturami dnešní ČR!!! UVEDENO JMENOVITĚ!!! (Prosím o další INT

Nejčtenější na webu Petra C I B U L K Y:  NEJVYŠŠÍ VLÁDNÍ KRIMINALITA: Tajná Zpráva o masovém rozkradení českého národního majetku komunistickým KGB, GRU a jejich SPOLEHLIVÝMI vládními strukturami dnešní ČR!!! UVEDENO JMENOVITĚ!!! (Prosím o další INTENZIVNÍ šíření!!!!!!!)

Regan 2.6.2007 20:41

Kalousek za to může

Za současnou situaci v politice - patové rozložení sil - může Kalousek. Ten se tak dlouho navážel do neschopného Grosse, až ho vyměnili za všehoschopného Parouba. Kdyby byl držel tenkrát Kalous ústa, ODS by vyhrála se silnou převahou a bylo by možné něco rozumného ve státě prosadit.Topol by ho měl kopnout do p.dele, a ne se s ním bavit.

Ps. proč Kalous nerejpá do Čuňka?

Za patové rozložení sil v současnosti může hlupák Kalousek.

Spravedlivaa 2.6.2007 20:33

Doležal je ...

Ani stokrát omýlaná lež se nestane pravdou i kdyby to říkal pan Doležal a  všichni redaktoří MFDnes. Přestaňte strašit teď po skoro 20 letech komunisty. Pokud by měli šanci tak musíme všechno přičíst ne sociální demokracii,ale této zcelá nemožné a neschopné vládě

Spravedlivaa 2.6.2007 20:41

Re: Doležal je ...

tak jsem se rozčílila,že píšu ještě ke všemu s pravopisnými chybami.

Regan 2.6.2007 20:42

Re: Doležal je ...

Ne sparvedlivá, ale hloupá ženská jste.