30.6.2024 | Svátek má Šárka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
CTOKOKOTOB 2.6.2007 9:39

Re: Odpoví nhěkdo neznalému?

U nemandatorních je větší volnost rozhodovat co s nimi.

Takže třeba investice.

Jarmil 2.6.2007 9:41

Re: Re: Odpoví nhěkdo neznalému?

Jaký investice? Proč má stát investovat? Investuje dobře? Kdo nese riziko špatné investice?

Kubeš 2.6.2007 10:45

Re: Re: Re: Odpoví nhěkdo neznalému?

Investice se realizují, aby přinesly zisk. Za špatné investice může vláda, za vládu voliči- jak jednoduché.

marekk 2.6.2007 12:55

Re: Odpoví nhěkdo neznalému?

Kdyz si uvedomite, ze ODS, Topolanek, Tlusty, Klaus atd. z principu lzou, tak se prestanete divit i do budoucna. Jak proste

Ivan Nový 2.6.2007 8:41

Omyl,

stav je ideální. Do reforem musejí nejprve dorůst občané. Teď k tomu získali čas. Ví už, že to stejně tak dál jít nemůže, tak pomalu přestanou spoléhat na stát a začnou se připravovat na "horší" časy. A to je to, o co jde.

loula 2.6.2007 9:59

Re: Omyl,

Občané do reforem dorostou jedině za předpokladu, že uvidí příklad státu, že k tomu vytváří předpoklady. Jedním ze základních předpokladů "růstu do reforem" je návrat morálky a odpovědnosti za své činy, každého jednotlivce. Jestliže stát zaplatil na Novu 10 mld, a nebyl schopen ani říci, kdo to vlastně zavinil, natož aby byl někdo potrestán ( a že takovýchto případů je), těžko očekávat od občanů, že se budou chovat odpovědněji.

Von 2.6.2007 10:13

Re: Re: Omyl,

Opět máte loulo pravdu. Jenže - náprava našich morálních hodnot, zdevastovaných totalitou, musí začít u každého človíčka. A bohužel se zdá, že ta minulá morálka se většině z nás zadřela pod kůží více, než si uvědomujeme!!

loula 2.6.2007 10:22

Re: Re: Re: Omyl,

Ano, to máte pravdu, a samet v roce 1989 byl ideální čas, jak se s tímto dědictvím začít vypořádávat. Místo toho, aby se otevřeně řeklo, že je třeba budovat společnost práva a morálky, se vytyčila hesla, že úspěch je nade vše, cesta k jeho dosažení nenípodstatná, že ekonomové musí mít náskok púřed právníky, že Kožený je vzor podnikání. Takže morálka zadřená pod kůží se nyodstranovala, pouze transormovala v morálku novou. Hesko Kdso nekrade, okrádá rodinu, bylo postupně nahraženo heslem Svoje závazky plní jenom hlupáci.

loula 2.6.2007 10:34

Re: Re: Re: Re: Omyl,

Omlouvám se za překlepy, byl jsem pod tlakem manželky, že musím jít konečně vysát ten pokoj. Už jsem ho vysál, tak jsem zvědav, co si zase vymyslí.

Von 2.6.2007 11:19

Re: Re: Re: Re: Re: Omyl,

Nemáte to jednoduché, ale jen tak na okraj - jsou i JINÉ odstrašující příklady, než Kožený! Myslím ty z posledních let. No a já musím jít pro pivo!

Buvol 2.6.2007 11:28

Re: Re: Re: Re: Omyl,

Tak tak.... Všimněte si, že ve svěrě ted musel odstoupit ředitel světové banky Paul Wolfovicz, prože opatřil dobře placené místo své milence! U nás dosud nerozvedený předseda vlády Topolánek udělá ze své milenky místopředsedkyni sněmovny ..... Ptám se: je takový člověka a vláda, které předsedá, věrohodný (á)?!

kopec 2.6.2007 21:27

Re: Re: Re: Re: Re: Omyl,

Wolfovitz dostal od predstavenstva svetove banky za ukol aby svoji milenku dustojne odklidil na slusne misto. Odstoupil proto,  ze tento rozkaz trosku prehnal.Naseho nadsamce Topolanka nikdo neukoloval, je to jeho soukroma iniciativa. Es kommt der Tag!

Ivan Nový 2.6.2007 18:11

loulo,

ne. Pokud občané přestanou spoléhat na stát, bude jím stát lhostejný a nebudou ochotni státu tolik platit na daních. To zda stát se bude, či nebude reformovat je pak vedlejší. Poptávka po státu poklesne a to je přesně ta reforma, kterou potřebujeme.

loula 2.6.2007 19:56

Re: pane Nový

Já hovořím o něčem jiném. Hovořím o tom, že podmínka dorůstání do reformy je návrat morálky a odpovědnosti, což jsou atributy zdevastované jak 40 lety komunismu, tak 17 lety současných vlád. Konkrétně, podnikatelé,. kteří v minulých letech dovezli a vysypali v Cesku desetitisíce tun bordelu, jistě nebyli ochotni platit tolik daní a jistě moc nepoptávali různé předpisy státu o nakládání s odpady.Nezlobte se, ale takto orientovanouj reformu si opravdu nepřeji.  A takto by šlo pokračovat.

huhu 2.6.2007 8:32

neukotvený Doležel

pane Doležele, kdybych nevěděl, že vy jste schopen napsat cokoliv o čemkoliv pro kohokoliv...nicméně s Vaší dnešní úvahou souhlasím.

kyselina sírová 2.6.2007 8:30

Smlouva ODS s občany

Přesto, neměl by pan Topolánek uvažovat spíš o tom, jak naplnit smlouvu ODS s občany, kterou podepsal před volbami?

charon 2.6.2007 6:45

gavno

Hej Doležele ty slizkej lustráte nemysli že jsme hloupí - už ti nedochází že jsme vše od tebe četli? Ty náš malej Bolševníčku si to samí jako skopčáci ačkoli vím že kdo ví, mlčí tak díky takovejm podrazáčkům máme různý věcičky: Židům jsme například vděčný jak za Ježáše tak za Hitlera a později Estébáčky. Jen čekej všichni jste v pořaddí a hlavně se nežeň do euro-eura to by jsis moc nepomohl. Raděj piš a piš ať se zatím pobavíme :-) Myslím na tebe zrůdo!

Lapil 2.6.2007 6:49

Re: gavno

Bidluj a nežvaň, převozníče

mamina 2.6.2007 0:22

"Stát chápeme jako zaopatřovací ústav".

Pane Doležale, saháte po mýtu, živenému luxusně zaopatřovanými neschopy a rozkrádači, kteří se tváří, že něco spravují. Proč vlastně píšete "my?" Černé svědomí z vědomí neschopnosti vyprodukovat něco jiného, než žvásty? Za koho tu myšlenku šíříte? Za jaké "my"? Tušíte to vůbec?

Honza 2.6.2007 0:18

Myslím, že kdyby byl Tlustý důsledný

a dalo se spolehnout na Topolánkovo slovo, nebyl by bez šance. Myslím, že nikdo ze stávajících poslanců a ministrů současné koaliční vlády nemá v případě předčasných voleb své místo jisté. KDU dokonce hrozí propad pod 5% hranici a "přeběhlíci" Melčák s Pohankou už by se v novém parlamentu neobjevili zcela jistě. Takže pokud by otázka zněla jednoznačně - buď Tlustého reformy, nebo předčasné volby, dá se předpokládat, že všichni koaliční poslanci včetně přeběhlíků by se zachovali racionálně a dali by přednost jistotě dalších tří let v teplých ministerských a poslaneckých funkcích (ať se dnes před médii předvádějí jak chtějí), před hazardem předčasných voleb.

ostravak 2.6.2007 0:47

Re: Myslím, že kdyby byl Tlustý důsledný

Moje řeč. Každý má hypotéky, někteří platí alimenty atd. Brát 3 roky poslanecké a minister. prebendy toho se nikdo nevzdá. Ze státních peněz žijou stovky firem nejenom socky.

Buvol 2.6.2007 0:12

Taková to vláda,

která vznikla podvodem s Kubiceho zprávou a která se opírá o podvodníky melčáka a pohanku a kterou řídí defraudant, podvodník, lhář, k urev ník a hlavně hlupák Topolánek a kterému sekunduje trestně stíhaný Cunek, lhář Vondra, který vyhrožuje znovuzavedenim vojenské služby ... tak takováto vláda si může dovolit ledatak prd, protože na víc nemá morální kredit!§

Honza 2.6.2007 0:19

Re: Taková to vláda,

Váš příspěvek opět potvrzuje evidentní skutečnost, že příznivcem levicové politiky může být jen blb a primitiv.

Buvol 2.6.2007 0:32

Re: Re: Taková to vláda,

Ale vy jste snad příznivcem pravicové politiky! Nebo se snad mýlím?

Cedr 2.6.2007 2:21

Re: Re: Taková to vláda,

Honzo, pro pravdu se každý zlobí. Tlustého reforma byla hlavní tahákem ODS, kromě podvodu s Kubiceho zprávou. Teď  o ní přiznávají, že je a byla nerealizovatelná a vymlouvají se na koalici.

To se zastáváte takových lhářů a ještě druhému nadáváte - není Vám trochu stydno.

Honza 2.6.2007 9:00

Re: Re: Re: Taková to vláda,

Já se nezastávám politiků, protože politici jsou v politice především kvůli svým zájmům. Ale pokud někdo věří ideologii, že se všichni budeme mít dobře, když oškubeme "ty bohaté" a budeme si pořád půjčovat, tak je to prostě blbec, který si nevidí na špičku nosu. A pkud je takových blbců v našem státě skoro 50% populace, tak se z toho srbu, do kterého nás dostalo šéfování bolševiků, nikdy nevyhrabeme a čeká nás hodně škaredá budoucnost.

loula 2.6.2007 11:56

Re: Re: Re: Re: Taková to vláda,

Rešení je podle mě jednoduché. Je třeba zabránit, aby chudí oškubávali bohaté ( bohaté oprávněně) a je třeba zabránit, aby bohatí oškubávali zbytek společnosti.

ladik53 2.6.2007 8:29

Re: Re: Taková to vláda,

Co z toho není pravda. To co napsal "Buvol" je pravda vše!

huhu 2.6.2007 8:30

Re: Taková to vláda,

ano, slova hodná "druhého vítěze", bojovníka proti vulgaritě....:-D(Y)

Henry 2.6.2007 9:37

Re: Taková to vláda,

Jak můžeš, buvole, po takovém fanatickém "výtoku" zmiňovat morální kredit? Odmyslím-li naivní argumentaci, ten fanatismus mne děsí!