27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jana 11.8.2009 14:32

Re: z jistého levého fanklubu Vám zase pane Doležale dnes nandají......

Bubíku, když neznáte přechodníky, raději jich nepoužívejte, vypadá to blbě. Obvykle se dá přechodník nahradit, třeba vedlejší větou. Nebo se je naučte používat. Pak kritizujte slovník druhých. Btw., slovník s inteligencí nemá mnoho společného, viz např. M.Zeman - jeho slovník byl a je dosti jadrný, a přece se mu inteligence nedá upřít (a to vůbec nepatřím k sympatizantům ČSSD).

Martin II 11.8.2009 14:30

Re: Vidím to ještě trochu jinak, pane Doležale

Helle - vždy jsem si myslel že největší Paroubkobijec je Bartoň,teď jste ho hnedle překonal.  ""chce vyhrát volby za každou cenu ""- znáte nějakého předsedu strany,který by nechtěl vyhrát volby za "žádnou cenu" ??No vy jste tedy hlavička,......:-D:-D

Jiří K. 11.8.2009 14:25

Re: Z višně

Přesně tak.

Že pan Doležal neprojevoval takovou dojemnou starost o svobodu našich voleb, když jednotná mediální fronta duněla kampaní proti Zemanovi před volbami v letech 96 a 98 (např. tzv. Bamberská aféra, vyprefabrikovaná na základě jednoho cáru papíru s padělanými podpisy, který předložil jakýsi podivín, za nímž se následně zavřely dveře v jakési švýcarské psychiatrické klinice - a že se tehdy nikdo tak mohutně nezajímal o to, kdo a za jakým cílem si služby magora Vízka vlastně objednal... )....

Nebo když do předvolebního klání podivným způsobem zasáhl jistý Kubice (přičemž Topolánek jež týdny předem avizoval, že něco takového přijde), z jehož obvinění a blábolů se do dnešního dne (tj. více než 3 roky) nic nepotvrdilo, nevyšetřilo, natož pak, aby byl někdo obviněn, či snad dokonce odsouzen. A že nadržený pan Langer řádnému vyšetřování těch socanských a paroubkovských hrůz jistě nebránil.

Takže závěrem strejdo konstatuji, že buďto pan Doležal není právě nestranným arbitrem, nebo nám tady 20 let prospal a nepozoroval cvrkot, a nebo musel opravdu spadnout s višně.

P.S.: Buď jak buď, ani Paroubek s Randákem a Rathem dohromady nevládnou takovou manipulativní mocí, aby Topolánka přinutili jet do Toskánska proti jeho vůli, aby Dalíkovi vsugerovali myšlenku na pronájem jakési vily a ještě mu podstrčili do rukou krajně pochybnou nájemní smlouvu a vůbec aby tam nahnali či namanipulovali všechny ty šéfy a celebrity. Ty údajně "pochybně" získané fotky zkrátka ukazují (na rozdíl od bamberského podvrhu či kubiceovských fabulací) skutečnost, realitu, věci, které se prokazatelně a z hlediska účastníku dobrovolně udály.

Martin II 11.8.2009 14:24

Re: O té dovolené

a při společných akcích s různými miliardáři je zcela jasné,že tady jde vždy  "něco za něco ",když se ještě jejich manželky (milenky) nacpou do různých podnikových rad - není co dodat.:-D

F.Vízek 88.100.56 11.8.2009 14:21

Špína je dvojí....

Je-li špína užitečná, potom je  vlastně čistá... Tak se musíte dívat na "modré" argumenty!

F.Vízek 88.100.56 11.8.2009 14:18

A když adresnost...

...proč tedy plošné poplatky, proč plošné doplatky a proč plošná (= rovná) daň ?

Adresnost jenom když se to hodí "do krámu"? 

F.Vízek 88.100.56 11.8.2009 14:16

Klaus se asi spletl?

Když Klaus hodnotil po osmileté vládě ČSSD zemi, řekl něco v tom smyslu, že jsme si v dějinách tak dobře nikdy nestáli a že se občané měli nejlépe ve své historii. Nejspíš se spletl, že?

hrouda 11.8.2009 14:13

Re: Vidím to ještě trochu jinak, pane Doležale

zajímalo by mne, jestli Vás také tak rozhořčují mafiánské způsoby vládnutí ODS.

Rudolph 11.8.2009 14:12

Re: Vidím to ještě trochu jinak, pane Doležale

Tak za prvé, redaktoři o tom nerozhodují, za druhé je tragédií ODS, že na téhle kolosální prasečině má podíl také část Topolánkovy vlastní strany. Je to obludné, ale je to tak.

M.S. 11.8.2009 14:07

Re: Vy jste ODS nevolil. S Vámi žádnou smlouvu Topolánek neudělal.

Topolánek vyhlásil smlouvu s občany, ne svými voliči.

Obeznámený 11.8.2009 14:06

Re: O té dovolené

Když to berete tak!? Já jsem chtěl jen připomenout, že politik je stále na očích veřejnosti a proto se má chovat tak, aby ji při nejmenším nedráždil a nepobuřoval. Když chce, aby pro něj hlasovali.

Bizon 11.8.2009 13:55

Re: O té dovolené

Je to zkrátka nafoukaný arogantní blb! A jako takový je naprosto nezpůsobilý pro nějakou veřejnou funkci ....

Obeznámený 11.8.2009 13:55

Re: Velmi zajímavě píše o toscanské aféře noninář pan Pehe! Kromě jiného uvádí:

Pane Bizone, v Itálii je situaci podstatně odlišná. Tam je mafie organizace zakořeněná v jižní Itálii už od nepaměti a samozřejmě se snaží do politiky zasahovat a řídit ji. Asi se nepamatujete na dlouhý a skandální proces proti Andreottimu, který po desetiletí byl v čele italské politiky jako představitel křesťanských demokratů. Při tom procesu pak stejně nic usvědčujícího o spojení Andreottiho se sicilskou mafií nevyšlo a Andreotti teď sedí v senátu jako senátor na doživotí a hlasuje pro levici. Berlusconi s mafií spojen není, i když se to snažila levice dokázat. Ale někteří sicilští politikové ano.

Jediný režim, který dokázal mafii spoutata a porazit - na čas - byl fašismus.

Nemá smysl porovnávat dvě docela odlišné situace.

nano 11.8.2009 13:55

Re: to máte jedno,

my jsme místo at. ponorky a letadlové lodi pořídili pro armádu podvojné účetnictví /v přibližně srovnatelné ceně/:-);-D

Hell 11.8.2009 13:50

Vidím to ještě trochu jinak, pane Doležale

Paroubek strašně touží ty letošní volby vyhrát, za každou cenu, a to doslova. Používá přitom praktiky nechvalně známé STB, která kauzy taky na přání KSČM vyráběla. A tak zadal zakázku Randákovi, o kterém si myslí, že má Topolánkovi co vracet. A potom už jen přidat nějakou vymyšlenou legendu - to není problém - a uveřejnit celý podvrh. K tomu posloužila MF Dnes, kde Paroubek uveřejňuje denně celolistové inzeráty. Umíte si představit, kolik dá tomu listu vydělat? A umíte si představit, že by mu za těchto okolností nebylo vyhověno? Jen by si měli všichni aktéři uvědomit, komu slouží a komu to celé prospěje. Opravdu tady chtějí mít redaktoři MF Dnes po volbách komunisty s jeho veličenstvem Paroubkem v čele?

H.K. 11.8.2009 13:49

Vy jste ODS nevolil. S Vámi žádnou smlouvu Topolánek neudělal.

 Koaliční vláda Mirka Topolánka byla jmenovaná 9. ledna 2007. V průběhu dvou let vlády se vláda snažila řešit nejpalčivější problémy, které společnost trápí. Zejména reformu systému a financování zdravotní péče, důchodový a sociální systém. ČSSD neudělala v tomto směru za 8 let vlády nic. I v době kdy je financování neudržitelné stále hájí systém zavedený v období vlády Václava Klause. Důchody se zvedly z 38% na 45% půměrné mzdy. Adresné sociální dávky pro skutečně potřebné.

..

strejda 11.8.2009 13:48

Z višně

VŠECHNY volby od roku1990 byly ty nedůležitější. Počínaje Bartončíkem a konče Kubicem se vždy pralo špinavé prádlo v pračce plné lží, demagogií a podvodů. Letos tedy NIC NIVÉHO POD SLUNCEM. Zdá se, že nám pan Doležal spadnul z nebe (višně).

nano 11.8.2009 13:46

Re: Tentokrát naprosto přesně pane Doležale.

Ano tito traja chuma-ji naozaj;-)

Rudolph 11.8.2009 13:45

Re: Velmi zajímavě píše o toscanské aféře noninář pan Pehe! Kromě jiného uvádí:

A ona to není kampaň proti Topolánkovi? Komu ku prospěchu? Musí to stát nemalé prachy. Odkud jsou? Od strejdy Vika? Nebo v tom jede Jan Tleskač? Bude příštím předsedou vlády?

Obeznámený 11.8.2009 13:42

O té dovolené

se bude diskutovat do nekonečna. Myslím, že už teď bude Topolánkovi jasné, že tam do Itálie neměl jezdit, zvlášť po předešlé aféře ve Villa Certosa, i když do ní spadl celkem nevinně. A když se tam chtěl mermomocí podívat, měl to udělat méně "luxusním" a kompromitujícím způsobem. To dá rozum, že ho budou fotit a pak ty jeho fotografie u jachty uveřejní. Moc si tam asi neužil, jak jsem psal jinde, podle mého je to blbá dovolená bez odpočinku ale zato velice provokativní. Neměl se nikde napařovat v bílých kalhotech před jachtou a měl jet na dovolenou někde doma. Nač pak vyhazovat peníze za cizí poradce pro volební kampaň, když není schopen si uvědomit takovou základní věc jako že politik se má chovat jako normální občan, který žije a odpočívá  jako jeden z  těch, co ho mají volit? I jinde, kde jsou na sociální rozdíly zvyklí, příliš vystavované bohatství a divná přátelství politiků vzbuzují skandál, v ČR, kde bohatí jsou "výtvorem" posledních dvaceti let, to pobuřuje dvojnásob.

Topolánek, nechci ho kritizovat, ale není obezřetný a chytrý politik, a ani tak moc schopný. Stačí si připomenout jeho veřejná vystoupení při předsednictví EU, kdy se pak musel opravovat nebo dementovat. Při troše pozornosti toho nebylo zapotřebí. A jeho pohovor s italským deníkem la Repubblica - byla to pěkná příležitost blýsknout se i jako brilantní politik a on tam italským novinřům jen podrážděně odsekával. Bylo to součástí serie pohovorů o stěně, která dělí starou a novou Evropu a před ním tam figurovaly některé velmi zajímavé interviews z Německa a z Polska. Cožpak se nemohl dřív informovat a připravit? Je to maličkost, řeknete, ale z maličkostí se skládá obraz politika. A to jeho ježdění mezi Kyjevem a Moskvou - zdálo se, že si z něj Rusové dělají blázny. A nechci tu připomínat Entropu a bály s cukrem - to jsou skutečně goliardické nápady pro slaboduché.

Opakuju, nechci ho tu kritizovat, ale některé věci by si mohl ušetřit, kdyby byl schopen zvážit realisticky situaci.

Marat 11.8.2009 13:37

Re: Modrá už není dobrá

Pravděpodobé to Marku tak je, ale ti rudí, červení, růžový a oranživý bolševici, ti jsou už báječní? Všichni jste vyrostli za komunistu a výchova a celí život z vás udělal to samé, jak dle vás z modrých bolševiku. Návyku z dob komunistu se nelze jen tak lehce zbavit. I nám uprchlíkum to zabralo nějaký čas,nežli jsme se těch návyku zbavili. Ještě několik generaci si ponesete následky komunistické výchovy.

H.K. 11.8.2009 13:37

Re: Modrá už není dobrá

...si představují jako volnost k rozkrádání státního majetku a financí.K tomu potřebují zbohatlíky,české oligarchy,mnohdy bývalé veksláky a svazáky.

Biolíh, Kakaová aféra, komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt StanislavaGrosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl, Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vlkádnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 leta vysokého manažerství,o Rátha s Kralovičovou,kteří dodnes nevysvětlili,proč jim farmac.firmy platily miliony za setkání s nimi,

úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vlkádnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 leta vysokého manažerství,o Rátha s Kralovičovou,kteří dodnes nevysvětlili,proč jim farmac.firmy platily miliony za setkání s nimi,

F.Vízek 88.100.56 11.8.2009 13:37

Smlouva s občany letos bude? Nebude ?

Už se Topolánek svěřil, zda letos opět uzvaře SMLOUVU S OBČANY? 

A už někde vyhodnotil plnění  té z roku 2006?  Nějak to nemohu na www.ods.cz  najít .

Rudolph 11.8.2009 13:34

Re: Pan dolezal z ods

Docela mě těší váš příspěvek, sedí to i s tím nickem.

Já nekopu za Topolánka. Ani jsem ho nevolil a volit nebudu. Ale ta kampaň, co tady "někdo" rozjíždí, to je hnusná prasárna. Představte si, že si naopak myslím, že zaslepený jste vy ...

Bizon 11.8.2009 13:33

Velmi zajímavě píše o toscanské aféře noninář pan Pehe! Kromě jiného uvádí:

"Můžeme samozřejmě souhlasit s Topolánkovou námitkou, že ony schůzky nebyly ničím výjimečným, neboť s těmito a dalšími podnikateli se setkává i v České republice. Jenže veřejnost má právo vědět, proč se takový počet významných lobbyistů a podnikatelů setkává s Topolánkem až v Itálii, a především, kdo to všechno platil. Navíc mezi lidmi, kteří údajné pronájmy umožnili, jakož i mezi lidmi, kteří se okolo Topolánka pohybovali, figurují jména mužů, kteří mají blízké vazby na uprchlé, kriminálně stíhané podnikatele Radovana Krejčíře  a Tomáše Pitra.

 Jedním z komentátorů, který se cele upnul na otázku „Komu to slouží?“, je publicista Bohumil Doležal. Ve svých článcích opakovaně nabádá, aby se média zaměřila v prvé řadě na otázku, kdo za údajnou snahou diskreditovat Topolánka stojí, neboť celá aféra je prý především cílenou předvolební kampaní proti ODS.

 Snaha poškodit Topolánka a ODS je údajně nebezpečná, protože vyhraje-li nadcházející volby ČSSD, zavede spolu s komunisty „řízenou“ demokracii. Doležal se přitom nijak nenamáhá vysvětlit, odkud bere jistotu týkající se naší chmurné budoucnosti v případě vítězství ČSSD, a  nedozvíme se také, jak by taková „řízená“ demokracie fungovala.

 Publicistova logika je prostá: v případě volebního vítězství ČSSD hrozí zavedení „řízené“ demokracie, promiňme tedy šéfům ODS praktiky, které mohou mít poněkud mafiózní podobu v očích občanů méně zaslepených, než je levicovým nebezpečím umanutý komentátor.

 Potíž je v tom, že naše „zatím“ neřízená demokracie stále více připomíná mafiózní praktiky demokracie italské. Jestli nakonec někdo skutečně dostane nápad naši demokracii po volbách jakkoliv omezovat, bude mít bohužel u veřejnosti asi dost snadnou práci už proto, že současný stav české demokracie ve stylu Berlusconiho praktik jen málokomu připadá jako model politického zřízení, za který s vyplatí bojovat." Myslím, že kdo kdo má mozek, s ním bude souhlasit ......

hrouda 11.8.2009 13:33

Re: ....Toto je pokus o jakési vyvážení....

no, já se nevydávám v médiích za politologa. Já jsem se v Radiožurnálu nepřiznal k sympatiím k ODS a Mirkovi. Takže jeho snaha o narovnání je, mírně řečeno, k pousmání ....

Co by jeden čekal od odéesáka.:-)

hrouda 11.8.2009 13:29

Re: Modrá už není dobrá

R^

Fidel 11.8.2009 13:29

Re: Pan dolezal z ods

Co jste to za zaslepence, že fakta považujete za pomluvy? Chcete další fakta? Třeba jeho postpubertální chování v parlamentu a napadání novinářů. Nebo sestavení vlády na základě korupce, obhajoba kmotry justiční mafie Vesecké, veřejná obhajoba defraudanta Wolfa. Kdo byl za socialismu na vojně, ten ví, že takto se chovali tehdejší lampasáci k podřízeným. A on k nim patří!

Marek 11.8.2009 13:28

Modrá už není dobrá

Modrobolševici jsou většinou potomky z komunistických rodin a mají bolševickou výchovu v krvi.Vše dělají jen v obráceném politickém gardu,pravicovou politiku si představují jako volnost k rozkrádání státního majetku a financí.K tomu potřebují zbohatlíky,české oligarchy,mnohdy bývalé veksláky a svazáky.Politický klientelismus dovedla ODS k dokonalosti počínaje radnicemi měst přes kraje až po vládní úroveň.Kdo se jim odváží nahlédnout do karet,tomu vyhrožují a snaží se jej mediálně špinit,na což mají vždy dostatek peněz.Současný kravál kolem fotek politiků,oligarchů a lobistů na "dovolené" v Itálii je jen dalším dokladem,jaká je politická praxe v ODS.Politolog BD se stal slouhou těchto politických mafiánů a snaží se mediálně čistit praktiky,které jsou v právním státu zavrženíhodné.Podle něho je viníkem ten,kdo na špinavosti poukáže a ne ten,kdo se jich dopouští.

vita 11.8.2009 13:23

Kompromitovat může leda tak každý sám sebe.

Fotografie mohou jen zkompromitování se zdokumentovat.

Pokud nejsou falešné - ale ani Topolánek jejich autenticitu nezpochybnil. A to se u nahé fotky od Berlusconiho dost snažil...