2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vlkodlaci 3.2.2010 16:46

Re: Tvrdá měna s obrazem státníka / osvobození naší vlasti / na konci války

"Nechoď do lesa , mohli by tě zabít vlkodlaci."

Takto v polovině roku 1945 napomínaly české matky své děti.

Psychóza strachu z činů nacistického podzemí byla podporována živými vzpomínkami na brutalitu Němců za války.

Rozhlasová stanice werwolf: "nenávist nechť je naší dennodenní modlidbou, msta naším bojovým výkřikem (1.4.1945)".

Der Werwolf: hloučky po šesti až deseti členech. Muži prošli výcvikem pro záškodnickou činnost, ženy pro úkoly zopravodajské.

Vlastimil 3.2.2010 7:51

Klause se musím tentokrát zastat

Pokud vím, Václav Klaus protestoval zejména proti názvu článku "Každý národ má Banderu. Češi Beneše". Ten titulek je opravdu nehorázný. Je to stejné, jako kdybyste napsal článek s titulkem "Každý národ má Hitlera. Britové mají Churchila" - a v článku byste popisoval, jak se Churchil choval v Burské válce a jak nechal bombardovat německá města za 2.světové války.  

čtenář 3.2.2010 8:30

Re: Klause se musím tentokrát zastat

A jak se Churchill choval za burské války ?

Parvus 3.2.2010 10:13

Re: Klause se musím tentokrát zastat

Hnusně. Jako většina britských účastníků burské války. Často slýchám nebo čtu spory o tom, kdo vynalezl koncentrační tábory, zda němečtí nacisté či sovětští bolševici. Správná odpověď zní, že to byli britští imperialisté právě za burské války. Tehdy poprvé ve světových dějinách armáda jednoho státu internovala velké skupiny civilního obyvatelstva jiného státu ve střežených táborech. To nic nemění na skutečnosti, že sami Búrové, kteří byli v těchto táborech internováni, se chovali hnusně k černým Afričanům. Prostě hnus světem vládne.

Sven Australan 3.2.2010 10:44

Re: Klause se musím tentokrát zastat

  Mladý (25) Winston Churchill byl v Jižní Africe jako reporter britského listu Morning Post, tedy jeho přítomnost, nijak neovlivnila postup a zacházení  Britů s Boery.  Žádné koncentrační tábory nejsou správné řešení, ale mínění nějakého "parvenu", nemůže pošpinit pamáku sir Winston Churchilla....

badaxe 3.2.2010 12:37

Re: Klause se musím tentokrát zastat

Svene, máte zcela pravdu, zdejší tlachalové bez znalostí melou jako obvykle nesmysly. W.S. Churchill byl opravdu pouze reportérem, nikoli vojákem (tím byl asi naposledy u Chartůmu) ale to zdejším hlupcům nevysvětlíte.

Kokon 3.2.2010 7:46

Bohouš zase dneska perlí

Teda, dneska to je úplná přehlídka eufemismů, vybírám pár nejlepších: Tak předválečné Maďarsko byla pouze "autoritativní konstituční monarchie" a regent Horthy de facto demokrat v mimořádné situaci. Vlastně jen hájil svobodu svého národa (když stanul po boku Hitlerovi, ke kterému se hlásil už před válkou) a jednal a rozhodoval se "problematicky".

Goebbelsovu odkazu děláte čest   *zamračenej xicht*+*palec dolů*

ceskej Honza 3.2.2010 8:18

Re: Bohouš zase dneska perlí

se mi zdá jestli jste se neprklepl ve svém Nick.  n = t ?

Kokon 3.2.2010 8:53

Re: Bohouš zase dneska perlí

Ne, nePRKklepl, vážený. To jste vážně takový srab, že jediná Vaše reakce je nepřímo mi říct, že jsem k*k*t? To jste to mohl napsat rovnou.

Mohu se optat, co Vás k takovému závěru o mě vede? To, že mi vadí, jak BD naprosto odmítá cokoli relativizovat, jakmile se jedná o prezidenta Beneše a o fašistovi Horthym tu div nebájí, jaký to byl úžasný demokrat, jež se ocitl v těžké situaci a hájil jen své národní zájmy?

Rád bych od Vás slyšel nějaké kloudné vyjádření, jinak si jděte plácat prknem do vody jinam.

ceskej Honza 3.2.2010 12:02

Re: Bohouš zase dneska perlí

Bandera, Benes, Horthy,byli vlastenci telem i dusí, ochotni se pro své vlastenecké cíle spojit i s dáblem, vsichni ve svém úsilí neúspesní a vsichni za své ciny kritizovaní ze sousedního zahranicí !  V tom je jejich podobnost na míste.

Srovnávat Dolezala s Goebelsem mi vadí.

Kokon 3.2.2010 13:33

Re:

Shválně si do té řady jmen nakonec přidejte Hitler, Stalin; i o nich by se dalo říct to, co jste napsal, záleží jen na úhlu pohledu a jak moc jste ochoten mhouřit oči.

Pozorovatel 3.2.2010 23:29

Re: Bohouš zase dneska perlí

"Srovnávat Dolezala s Goebelsem mi vadí." Rozhodně, Goebels byl vzdělanější.

Luboš 3.2.2010 7:12

Beneš a spol.

Máte pravdu,všichni tito politici měli osudy podobné v tom, že se snažili najít východisko ze situace v první polovině 20. století a přecenili své síly a schopnosti. Bandera, Horthy se domnívali, že se domluví s Hitlerem a on je převezl, podobně dopadl Beneš se Stalinem. Také si zřejmě představoval, že poválečná Střední Evropa bude levicovější než západ a demokratičtější než východ a jak dopadl, všichni známe. Bojím se, že názory VK jsou tomuto modelu také podobné.

badaxe 3.2.2010 7:19

Re: Beneš a spol.

Jste poněkud naivní, pokud Beneš tak snil o demokracii, pak by stálo za vysvětlení proč založil NF a zakázal všechny strany které byly mimo ni. Tedy všechny které nebyly levicové. Tohle se bohužel jednoznačně stalo a právě tohle je počátek bolševizace státu. Pokud vím jako sen o demokracii přijde že volit lze jen KSČ, CSSD, ČSL a národní socialisty, pak asi máme různé názory na to co je demokracie. Z voleb tak byla vyloučena třeba Agrární strana, ale i řada dalších. Prostě je "demokrat" zakázal, zdy ze msty za to že ho nevolili před válkou prezidentem, nebo z jiného důvodu lze jen spekulovat.

Duda 3.2.2010 7:24

Re: Beneš a spol.

Pokud vím tak to rozhodla Košická vláda a Beneš byl v podstatě postaven před hotovou věc.

Wotan 3.2.2010 8:55

Re: Beneš a spol.

 Beneš v r. 1945, po návratu z Košic, Košický vládní program, vše už měl ve své moci

 Gottwald, a Beneš pochodoval podle kremelského scénáře!! Osud ČSR byl spečetěn

 už v r. 1943 po podpisu smlouvy o "Vzájemné pomoci a poválečné spolupráci SSSR--

 ČSR !!!

 ,

Pochyab 4.2.2010 16:34

Re: Co by kdyby

Přeceňujete úlohu osobnosti v dějinách. Gotwald měl mnohem větší sílu za sebou. Ti kdo tomu nevěřili se přesvědčili v únoru 48. Před plnými náměstími kapituloval i bolševik v 89. Házet to na Beneše je blbost. Co by se stalo v 38, kdybychom se vzepřeli vůli mocností, nechali by nás Adovi a od Myznichova by se již nikdy nedistancovali. CO  kdyby nepřijal demisi ministrů, padlo by pár výstřelů a přibilo procesů. Na trendu vývoje by to nic nezměnilo. Možná by se k němu připojilo Maďarsko a Polsko a měl by víc masa pro své divize

badaxe 3.2.2010 12:45

Re: Beneš a spol.

Opravdu? a co si projít "dekrety" třeba se dovíte kdy byla tahle banda "demokratů" založena, možná i zjistíte že z tehdejšího spolku odešel Jaksch, který jako vůdce německé sociální demokracie právě na základě dohod beneše s Fierlingerem a dalšími opustil spolek v roce 1942, to by ta vláda dle vás nezasedala v Košicích ale v Kassa jak se město tehdy jmenovalo. To co dohodli v Košicích je pouze potvrzení toho co si Beneš dohodl s levicí dávno předem, za co myslíte že ho kníratý Stalin chválil? Bohužel představy jak byl postaven před hotovou věc jsou mylné. To že si jako typický intrikán myslel že to nějak ukočíruje je možné, ale to ho nezbavuje odpovědnosti. Mimochodem proč se ta "vláda" sešla v Košicích? měla se sejít v prvním větším městě ČSR, tím ale nebyly Košice, ale Mukačevo, Chust nebo Užhorod. To by je ale Beneš nesměl i s podkarpatskou rusí předat Stalinovi, jistě formálně tam bylo "referendum" v něm ale hlasovali i vojíci RA. Takže takový byl váš hrdina. 

Quercus 3.2.2010 7:25

Re: Beneš a spol.

Celá česká společnost se vešla do toho rámce - posílilo to pravici voliči Agrární strany volili národní socialisty.  V každém případě byl Beneš oddaný demokrat a nelze ho srovnávat s takovým Hortym, Pilsitským, Frankem a spol. 

pepa 3.2.2010 7:31

Re: Beneš a spol.

To co píšeš je nesmysl. Naopak právě pravicové strany všude ve světě to mají zařízeno tak,že levice nemá vůbec šanci ani na propagaci,nebot miliardaři vlastní televize,noviny fabriky,pozemky a všechno. Takže si myslím,že ty pravicové strany jsou zdrojem zla ve společnosti a měly by se zakázat všude na světě.

Huaskaran 3.2.2010 7:34

Re: Beneš a spol.

Tak tohle dokáže vypustit z klávesnice pouze člověk ducha mdlého.

čtenář 3.2.2010 8:33

Re: Beneš a spol.

Z omezeného počtu politických stran je zřejmě, že naprosto nedemokratické režimy jsou ve Velké Británii a Spojených státech. Soudě dle Vaší ctěné úvahy, pane.

badaxe 3.2.2010 12:49

Re: Beneš a spol.

Pro vás a další kdo nechápou rozdíl, je zásadní rozdíl mezi tím že v nějakém státě je méně stran a v jiném jsou některé zakázány. Ostatně se pletete, i v US a v Británii je stran více, jen to je tak že pouze dvě opravdu řeší něco důležitého. Pro nadšené levičáky, třeba komunistická strana USA se rozpustila až počátkem let devadesáttých, do té doby ji nikdo nezakazoval, dost zásadní rozdíl, nezdá se vám?

Quercus 3.2.2010 7:20

Re: Beneš a spol.

Přeci jenom je rozdíl spojit se se Stalinem, Churchilem a Roosweltem než s Hitlerem a Mussolinim.

Quercus 3.2.2010 7:08

jaksi nahlavu

Srovnávat Beneše českého vlastence, bojovníka proto fašismu s Háchou kolaborantem z nejhorších, Hitlerovým přisluhovačem, tak nějak už jsme v jiné zemi. Co s tím, holokaust je nepřípustné zpochyb'novat, toto by mělo být asi stejný případ.

Dalo by se říct, prostě LN vlastní sude'táci tak tam píší Doležalové, ale musíme se už přece jenom začít bránit, ale jak. Koupit LN?       

badaxe 3.2.2010 7:23

Re: jaksi nahlavu

Na rozdíl od Beneše byl pan Hácha slušný člověk, na místo prezidenta se necpal a nestál o ně, když ho po přemlouvání přijal, udělal mnoho právě pro český národ, počínaje třeba tím že vymohl osvobození studentů zavřených po demonstracích v roce 1939. Naopak Beneš dostal stát nejprve svou zahraniční politikou do izolace, pak utekl a následně se samozvaně prohlácil prezidentem (přečtěte si dekrety 1 a 2) , potom vyhlásil NF a tím stát předal komunistům, dávno před rokem 1948. To je váš "vlastenec". Byl to člověk s nechutnou touhou po moci.

Quercus 3.2.2010 7:28

Re: jaksi nahlavu

Čoveče Badaxe, tys tu češtionu jako sude'ták nezapoměl. Příští týden jedou do Mnichova, je tam moc sněhu? Dá se tam dobře zaparkovat?

Huaskaran 3.2.2010 7:36

Re: jaksi nahlavu

Když mluvíte o češtině, opravte prosím svoje vlastní hrubky, to za prvé. A za druhé sdělte, kde se Váš předřečník (či předpisatel) v argumentaci mýlil.

pepa 3.2.2010 7:37

Re: jaksi nahlavu

A ty jsi asi nějaký americky fanatik!Hodnitíš dějiny a postavy v nich z nějakého tvého přání,že by bylo dobře kdyby už v té době nedošlo k tomu co se stalo,protože ty si myslíš,že tu konzumní společnost jsme tady mohli mít už dříve a vlastně Beneš ,že ustoupil komunistům tak může za to,že ráj konzumu příšel o 40 let později. To je ale fantasmagorické myšlení!! 

kopec 3.2.2010 12:54

Re: jaksi nahlavu

pane badaxe, demagogie se prozradi nejdrive pouzitim nesrovnatelnych prirovnani.Tim chci rict, ze kdo srovnava Benese a Hachu, nebo Benese a Banderu je obycejny demamgog.Vy jste svou demagogii vylepsil jeste prefabrikovanym odesackym klise" clovek s nechutnou touhou po moci"