1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

TOLERANCE: Kde má své meze

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Laurencikova 8.6.2024 7:06

K volbám běžte, to by byla chyba. Posilte šance nekoho, kdo to vidí tak podobně jako vy.

V. Pitrs 8.6.2024 0:01

Nejspíš už to tady někdo napsal, ale nechce se mi číst celou diskuzi. Já osobně často hajluji, když jdu v noci domů, aby se rozsvítilo světlo. Stačí vyfotit a mám na krku propagaci fašismu jak vyšitou. Pamatuji si z dětství dokonce prvomájový transparent "da zdravstvujet poběda"-po přeložení do němčiny to zní dost povědomě, dělali jsme si z toho s klukama srandu. Ale když dneska Němci přivolávají chalifát, není to horší než přivolávat 3. říší? Vyhlazovací tábory by asi nebyly, spíš by to vypadalo jako v Izraeli na podzim. Ale chtěl bych autorovi poděkovat za tip-už jsem přemýšlel, že k volbám nepůjdu.EU

J. Jurax 7.6.2024 22:02

Klid. To zas přejde ... :-)

Nechtěl jsem Vás pozlobit. Já už to víckrát neudělám a co nejdřív se to pokusím napravit ... :-)

Z. Roller 7.6.2024 21:50

Otíku, po žních půjdeš k Turkovi. Tam budeš mezi svými.

P. Hák 7.6.2024 20:57

To se přece NEPOČÍTÁ! To pak není svastika, ale starý tibetský symbol. A pochodňové průvody jsou na obranu demokracie.

D. Laurencikova 7.6.2024 20:51

Nelze dost dobre odsuzovat nacismus a pritom oslavovat ukrajinske nacionalisty - to je v rozporu. Tolik jsem napsala. Vy na to s olizovanim kouli, s tim, ze Putin je debil a ja ze jsem pres konspiracni vykriky. To je zas jeste stupidnejsi nez to, co napsal Ziegler.

D. Laurencikova 7.6.2024 20:45

Neni to tak, ze se rozlisuje mezi vlastenci a nacionalisty? Tedy driv se rozlisovalo. Dnes plati v EU vsichni vlastenci za "pravicove extremisty" v nejlepsim pripade za "pravicove populisty". Rozdil mezi vlastencem a nacistou je v tom, ze vlastenec ma rad svoji vlast a respektuje vlasti jinych lidi. Nacionalista vlastmi druhych pohrda. To je aspon klasicka definice. Ale jak vite - panta rhei!

D. Laurencikova 7.6.2024 20:15

A prave proto jste vzdycky na strane islamistu, Antify, komunistickych prevazecu ilegalnich migrantu, kalifatu, burky a levicovych extremistu vseho druhu?

D. Laurencikova 7.6.2024 20:10

Ne, vubec to nejsou hloupe otazky. Ty otazky jsou na miste. Nemci maji bohuzel velky problem, volit "rechts", i kdyz by radi. To mi kolikrat suska nekdo pod rukou... To me vzdycky docela namichne. Tak to udelejte, rikam. Na co cekate, na ten kalifat?

Postoje obcanky Rybnicke jsou takove, jakym rikame linksdebil - levicove debilni. Ona se prece vzdycky zastane Antify, kalifatu, islamistu, burky, ilegalnich migrantu a prevazecu, levicovych extremistu, Palestincu a rozsiruje horory a skutecne lzi o AfD. Nadava tady spoludiskutujicim do komunistu.... pricemz klasicky komunista je proti ni nacisto rozumny clovek. Rybnickou si neberte za mustr, ona je skutecne extremni pripad. Ja tak hloupou zenskou z realneho zivota ani neznam.

H. Rybnická 7.6.2024 20:03

Moc mne to zlobí, ale xakru Vám musím dát za pravdu.

H. Rybnická 7.6.2024 20:02

Předně bychom museli přesně zjistit, co ten kníže lordovi předložil a jak to s tím gymnaziem a průmyslovkou vlastně bylo. Jen taková ochutnávka z práce historika :

Sudetoněmecká veřejnost byla též značně iritována nově zřizovanými menšinovými školami, jejichž označení kla malo – byly podvodně československým státem uváděny i v mezinárodních statistikách coby plnění závazků vůči ná rodnostním menšinám. V naprosté většině tyto menšinové školy nesloužily národnostním menšinám republiky, byly převážně určeny českým menšinám v německy osídlených územích, netýkaly se ale starých českých menšin, které tam existovaly od industrializace v druhé polovině 19. století a které měly české školy už za mocnářství, nýbrž nově vzni kajících českých menšin v obcích, do té doby zcela nebo téměř zcela německých. Ty vznikaly z lidí většinou čerstvě se tam přistěhovalých vlivem rozmísťování úředníků a stát ních zaměstnanců, v důsledku přidělování půdy pozemkovou reformou českým zemědělcům v německých územích a vynuceným zaměstnáváním jazykově českých pracovníků v soukromém sektoru. Němci českých zemí na ně pohlíželi jako na nástroj české infiltrace do německých území. Menšinové školy byly přednostně vybavovány a byly pro ně hromadně stavěny nové školní budovy – do roku 1920 jich bylo postaveno na 500, v roce 1930 jich bylo již zhruba 1400 [Welisch, Bohmann 1959]. Statistická data říkají, že ke konci 20. let bylo z nově postavených 1139 menšinových škol pouze dvacet německých (sic) a dvě polské (sic) [Kučera, J. 1999–2].

J. Jurax 7.6.2024 20:02

No jo no ... ono je to s těmi nacionalisty celkem komplikované. Jak byste se touto optikou dívala třeba na české národní buditele? Na různá ta národní obrození od českého přes slovenské, bulharské , makedonské, finské, srbské, běloruské, polské, chorvatské, norské, ukrajinské až po německé?

V. Zadák 7.6.2024 19:52

Tisková oprava:

Němci

Aby se nerudný dědek nepotentočkoval.

J. Jurax 7.6.2024 19:51

No, víte, on i Stalin dokázal udělat ze zaostalého Ruska průmyslovou velmoc. Za jako cenu - to už je jiná otázka.

V. Zadák 7.6.2024 19:50

Milá paní, ve zdejším okresním muzeu byla půlroční expozice adorující Jeho Knížecí Jasnost Hohenloe - Langenburg. ̈

Tento Fürst na na svém zámku Rotenburg hostil lorda Runcinmana a se svými "poddanými" mu uspořádal špektákl jak Československo utiskuje Němce. Tvrdil mu, že němci nemají možnost se vzdělávat.

Přitom v okresním městě bylo německé gymnasium a německá průmyslovka.

P. Smetana 7.6.2024 19:50

Celý ne, pravda. Jenom ty z něj, kteří mu nejsou ochotni olizovat koule. To je ale většina z něj. Ti tedy jsou nebo byli, podle logiky Křivana (pravděpodobně i vaši, protože ho obhajujete) všichni členy NSDAP. Pokud neplatí a), platí b), Putin je debil. S logikou u vás ale neuspěji. Vy jste spíš přes hysterické konspirační výkřiky.

D. Laurencikova 7.6.2024 19:48

Presne si rikaji "mitte-rechts", tedy stred vpravo, abych byla presna. Ale to je totez. Ve skutecnosti jsou stejne vlevo.

J. Jurax 7.6.2024 19:48

No, když šíří nesprávnou pravdu ... a která pravda je správná rozhodujeme MY! Případně JÁ!

J. Jurax 7.6.2024 19:45

Ehm ... mám spíš dojem, že stejně se postupuje proti dnešní AfD, anžto ta taky nesouhlasí ... Ordnung musst sein!

J. Jurax 7.6.2024 19:42

No, modernizaci vskutku dokončili. Akorát přinejmenším jeden moderní systém nebyl ještě uveden do provozu. A možná ještě taky nebyly zaspárovány kachličky na toaletě v prvním patře ... :-)

V projevu povýtce politickém stěží lze vyjmenovávat detaily. A taky v politickém projevu nemůžete čekat úplnou pravdu, pokud tedy vůbec nějakou, to už je holt politika.

J. Jurax 7.6.2024 19:33

Jsou záležitosti, které nelze tolerovat ani při největší dobré vůli. A jednou z nich je i jakákoliv sympatie k nacismu, psáno v článku.

A což podobná formulace - jsou záležitosti, které nelze tolerovat ani při největší dobré vůli. A jednou z nich je i jakákoliv sympatie ke komunismu. Byť by se projevovala jen tričkem se sympatickým fousáčem Che Guevarou ...

H. Rybnická 7.6.2024 19:18

TEn problém není že vystavují věci Hitlera. Ten problém je, že se tam zřejmě na to chodí lidé dívat a to s dávkou adorace toho lumpa. Ředitel zámku by se měl stydět do hloubi duše.

J. Novák 7.6.2024 18:47

Nevolím ekoneoliberál fašisty. Volím Turka. A mimochodem, na státním zámku v Bečově vystavují osobní věci Adolfa Hitlera.

https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/vystava-adolf-hitler-stul-zidle-kalamar-zamek-becov-okupace.A240607_134114_vary-zpravy_slv

H. Lukešová 7.6.2024 18:41

Středová strana? Jedna velká faleš. Buď jsem napravo nebo nalevo, jaký střed? Nerozumím, nechápu...

H. Lukešová 7.6.2024 18:39

Já vím, že to nemůžete vědět, nemáte křišťálovou kouli, ani nejste baba Vanga, ale přesto myslíte si, že by AfD a případně WU mohly výrazně posílit? Přece jenom žijete v Německu a znáte smýšlení řady Němců...Vy a paní Rybnická, obě Němky, i když Vy jen "papírová"... Domníváte se, že Němci sdílí spíše Vaše postoje nebo ty paní Rybnické? Chápu, že jsou to složité, možná hloupé otázky, když tak mi račte prominout.

D. Laurencikova 7.6.2024 18:27

Jeste Vas poopravim, CDU neni pravicova strana. Je to strana stredu. Potiz je v tom, ze ten stred je dnes tak vlevo, jak driv nebyli ani komunisti.

D. Laurencikova 7.6.2024 17:59

WU to také nemá lehké. I ta je už ostemplovana a sledována jako nepřítel ústavy. To je tím, že její zakladatel, byvaly šéf Úřadu na ochranu ústavy vyhozený pro pravdomluvnost, trvá na dodržování vlastních zákonů. To je to "nejlepší Německo, jaké jsme kdy měli", paní Lukešová.

H. Lukešová 7.6.2024 17:26

Člen "pravicové" CDU se postaví do čela krajně levicové Antify? No to je hnusné. CDU přece bývala pravicová strana, nebo ne? Tak to se nedivím, že paní Rybnická volí CDU, když tato prý "křesťansko-demokratická" strana sympatizuje s ultralevičáky z Antify. Teď jsou v Německu pravicové jen AfD a WU...Ale AfD na rozdíl od WU trpí jak zvíře, že?

D. Laurencikova 7.6.2024 17:20

Je to tak. Politici AfD jsou v Německu od samého začátku lovná zvěř pro Antifu a jiné levicové extremisty, jako je Rybnická. To je na denním pořádku. Teď starosta Essenu brání AfD v plnění zákonem uložených povinnosti a město vypovědělo nájemní smlouvu pro AfD Parteitag. Starosta, člen CDU, dokonce vyhrožuje, že se postaví do čela Antify proti AfD. To by nešlo bez schválení z nejvyšších mist. To už je až groteskní, jak fašistickými metodami dnes "demokrati" v Německu brání "demokracii" .

H. Lukešová 7.6.2024 17:06

Na Novinky proniklo také info, že tři krajně levicoví aktivisté pobodali politika AfD... Ne AfD, ale Antifa, všichni levičáci a muslimové používají nacistické praktiky...A když to píší Novinky, které nepatří mezi dezinfo weby, tak je to pravda.