6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

TERORISMUS: Když to bouchne a proč zrovna teď

Diskurs o tom, jestli směřujeme na Západ, jestli tam vůbec jsme nebo snad směřujeme zpět na Východ, nebo tam ještě jsme, trvá nejméně od doby, kdy se Miloš Zeman stal presidentem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 19.4.2021 6:11

Proč se to zrovna teď zveřejnilo. To se na to přišlo až teď? Zvláštní. ;-)

P. Dvořák 19.4.2021 3:37

Jedno je jisté:

1) Náčelník KGB nebo FSB nebo prostě čehosi strašně tajného: PAT

2) Zástupce: MAT

3) Výkonní agenti, kteří operují v celém světě: PAT a MAT.

T. Kohout 19.4.2021 2:00

Zajímavé, dnes jste docela na straně racionality. Ale racionalita není zrovna v módě, tak mnoho "dobrých bodů" asi nezískáte. Budiž Vám aspoň útěchou, že dav se většinou mýlí, ale pozná to až po čase.

V. Klepetko 19.4.2021 1:27

4. Od té doby byl Skripal denně sledován. Takže když se v roce 2018 v Salisbury konalo velké protichemické cvičení a Skripal měl předat svému řídícímu důstojníkovi Čepigovi důležité informace o britském vojenském chemickém výzkumu z nedalekého špičkového vojenského zařízení, tak se naaranžovala jeho "otrava" a z Putina se udělal "travič", a nastala první fáze sklizně plodů z velké zpravodajské hry. Ve prospěch této verze událostí svědčí četné rozpory v oficiální verzi "otravy".

5. No a na závěr se zvolila nejvhodnější chvíle pro zveřejnění šest let starých zjištění o výbuchu muničních skladů ve Vrběticích. Klasifikace výše uvedených utajovaných skutečností byla snížena tak, že s ní mohl být seznámen i budoucí generál Koudelka, který ihned informoval Andreje a Červený svetr, a Ti s svěřili prezidentu republiky, a nastala druhá fáze sklizně plodů hry, započaté v roce 2014...

Bude to ale celé mít dobrou koncovku?

V. Klepetko 19.4.2021 1:26

1. Zdá se být jisté, že v Rusku reálně existuje zpravodajský plk. GUGŠ (dříve GRU) Anatiloj Čepiga a s ním i jeho kolega Alexandr Myškin, a že právě tato dvojice v minulých letech operovala v Evropě, kdežto drobní přihřátí podnikatelé "Petrov" a "Boširov" jsou jen jejich smyšlené identity. Opak by mohlo Rusko prokázat velmi jednoduše: Margarira Simonjan by pozvala do studia RT Petrova, Boširova, Miškina i Čepigu současně, a bylo by vymalováno! Nestalo se, proč asi?

2. Není pravděpodobné, že by pohyby plukovníka ruské zpravodajské služby a jeho partnera Myškina v říjnu 2014 v ČR nikdo nezaregistroval, (Petříček to věděl už tenkrát!:-)) a minimálně Britové si toho museli také všimnout, když tu byl v té době současně i "jejich" Skripal v roli školitele BIS. Nevěřím na náhody! Ve stejné době bouchly i ty Vrbětice, a oba dva pánové z Ruska se kolem těch skladů podezřele motali, takže v tom nejspíš budou mít prsty. Respektive, mohlo by to tak být. Již tenkrát naše i spojenecké zpravodajské služby zjistily, že to mělo bouchnout až v Bulharsku, aby se ta munice nedostala k Muslimským nebo ukrajinským bratrům, takže místo vyhlášení válečného stavu se to celé utajilo a bez velkého veřejného humbuku se rozehrála velká zpravodajská hra na 10 let...

3. Současně se totiž možná přišlo na to, že dvojitý agent Skripal se stal agentem trojitým a je z něj krtek GUGŠ (dříve GRU), nasazený z temných kobek Lubjanky přímo do Londýna - a že se čas od času setkává během svých školitelských výletů po Evropě s Čepigou a Myškinem a předává jim kriticky důležité informace, a dále že plk Čepiga (alias Boširov) je vlastně Skripalův řídící důstojník. Ve prospěch této teorie svědčí fakt, že novinář který psal o Skripalovi knihu před jeho "otrávením" zjistil, že každý den dlouhé hodiny vysedává před TV v krasnoarmeské ušance a sleduje s nostalgickými vzdechy Rossija Today...

V. Klepetko 19.4.2021 1:23

Pan Holásek klade zajímavé otázky. A protože podrobnosti o těch Vrběticích budou odtajněny nejdříve za 50 let, máme tu velký prostor pro spekulace... Nabízím svůj pohled na Vrbětice - pracovní verze interpretace událostí 1.0. Potřebuji oponenturu každého bodu - mohlo by to tak být, nebo existují nějaké závažné protiargumenty? Zasvěcená kritika ze strany paní Boublíkové vítána!

J. Vaněček 19.4.2021 0:54

Mimochodem: co to je za otázku - "proč zrovna teď"? Jakýpak "proč zrovna teď"? Rusko vraždí a terorizuje furt.

J. Vaněček 19.4.2021 0:46

To je síla...

Já jsem chtěl být (a budu) shovívavý k těm, kteří upřímně věřili, že by nám prospěly úzké vztahy s Ruskem. K těm, kteří měli Rusko upřímně rádi, například kvůli slavjanofilství.

Ale to co píšete vy, pane Holásku, to je doopravdy síla... Cizí země spáchá na našem území akt, který jasně vyjadřuje, že nás vůbec nepovažuje za samostatný svrchovaný stát - akt při kterém dokonce zahynou naši občané - a vy řeknete, že si prezident republiky správně dal týdenního bobříka mlčení.

Kam dál ještě klesnete, p. Holásku?

O. Uživatel 19.4.2021 0:39

Uživatel požádal o vymazání