3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

SVĚT: Zkusme se alespoň bránit

Navenek se náš život příliš neliší od života, který jsme vedli před dvěma či třemi lety. V mnoha ohledech se nám daří snad i o trochu lépe. Nezaměstnanost je nižší, dokonce i důchodci dostali alespoň dvě stovky přidáno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Houžňák 27.7.2016 10:58

Je vidět, že jste úplná

pfilosofka.

F. Houžňák 27.7.2016 11:01

Trochu jste si spletla strany nebo datum

nebo obojí. Ano, jistě, ale úlohu Němců hráli tentokrát vaši oblíbení Ukrajinci z Kyjeva. Akorát to dopadlo líp než tenkrát.

V. Novák 27.7.2016 10:49

Ale pendrek, pane!

Rusové nikoho nenahradili a ostatně o jakém "původním obyvatelstvu" to ráčíte pábit? Původní byli možná Taurové, kteří každého cizince obětovali. Aspoň podle starých pověstí řeckých.

Máte-li na mysli Krymské Tatary, tak ti 1) přišli ve 13. století s Bátúovými vojsky a 2) na Krymu nikdy nebyli většinou. Vytvořili vládnoucí vrstvu, která zotročila místní obyvatelstvo a živila se především jako lovci a překupníci otroků pro trhy v Istanbulu. Nikdy jich nebylo více než cca 200 tisíc. Tudíž je ani nebylo třeba v 18. století nikým nahrazovat - velmi brzo přišli na to, že se musí chovat slušně a pak tam mohou žít.

Těch, kteří byli deportováni ve 44. roce bylo podle ruských zdrojů 183 tisíc, jiní mluví o 200 tisících (to je asi zaokrouhlení nebo započetli i Řeky a další), jen Euronews se musely omluvit za "překlep" 2 miliony. Divná překlep z Hundert Tausend na Milion, ale nechme manipulátory jejich záslužné práci.

V sučasnosti žije na Krymu víc Krymských Tatarů, než jich bylo deportováno - a dokoce dostali i "propisku", takže tam už nežijí načerno, jako za Ukrajiny. A zakládají Celoruskou otganizaci Kymských Tatarů, která bude sjednocovat všechny včetně nenavrátilců - kterých je v Rusku taky hodně.

M. Valenta 27.7.2016 13:34

Re: Ale pendrek, pane!

Rusové už to nahradili či vyhladili v historii dost. A v pogromech proti vlastnímu obyvatelstvu nemají ve světě konkurenci.

V. Novák 27.7.2016 13:41

Re: Ale pendrek, pane!

Odkláníte - takže nemáte protiargument.

Už jste aspoň pochopil, jakou hovadinu jste napsal? Resp. ne jednu hovadinu?

F. Houžňák 27.7.2016 21:45

Omlouvam se za copy, jenom chci posunout

viditelne prispevky ...

Rusové nikoho nenahradili a ostatně o jakém "původním obyvatelstvu"

to ráčíte pábit? Původní byli možná Taurové, kteří každého cizince

obětovali. Aspoň podle starých pověstí řeckých.

A. Bocek 27.7.2016 6:37

Díky za příspěvek

vřelý souhlas , místy až mrazí.Nezbývá než být ostražitý, koho sem vpustíme , pohnout se svým sebeozbrojováním , sledovat Turecko , sledovat Rusko (vyměnit prezidenta ) nevolit bezobratlé.

J. Poláček 27.7.2016 7:53

Re: Díky za příspěvek

Taky souhlas. Mám za to, že nadpis článku je naprosto na místě ! Musíme se bránit. Je to ten nejelementárnější instinkt nutný k přežití. Jakýkoliv tvor, nebrání-li se, tak zahyne. Je až z podivem, zda z vychcanosti, lenosti, vymytí mozku, či smluv uzavřených po 2. sv. válce, nebo kvůli čemu, jsou Evropské země neochotny zbrojit a investovat do své obrany. To vede k degeneraci myšlení a k nebezpečným přeludů o fungování světa, k riskantnímu životnímu stylu. Naprosto souhlasím z Trumpem, proč má táhnout USA náklady na obranu EU zemí. Německo, Francie, GB, Švédsko, taky Itálie, Španělsko a v menší míře taky my, Slovensko, Rakousko, jsme členy "spolku-nespolku" který má několik set miliónů obyvatel, vysoký životní standart a hlavně (!) pořád know-how na moderní zbrojní technologie. Tak proč si máme vydržovat nějakého ochránce ? Nejsme v tomhle ohledu impotentní! Je třeba oprášit starou myšlenu na "Fort Europa" nebo , jak autor navrhuje, něco na bázi Středoevropské vojenské spolupráce, vyzbrojit se a vycvičit se. A Trump, zda bude prezidentem, nebo ne, tomu může být velice nápomocen. A neutěšujme se, že za Clintonové by to bylo nějak významě jinak. I z tábora Demokratů bude tlak na "optimalizaci výdajů".

V. Novák 27.7.2016 14:23

Hlavně většina občanů není ochotna

podstoupit ani základní vojenský výcvik. TO je malér!

A ještě větší, když se vůbec nestydé napsat, že ani náhodou je nenapadne vlast bránit. Dfens je takových výkřiků plný.

J. Jurax 27.7.2016 3:22

Technická a mimo téma

Autor praví - cituji - "Náboženství mohou být různá – pravdivá i nepravdivá, ba dokonce i démonická." - konec citátu.

Tak mne napadá - kterážeto náboženství jsou pravdivá a která nepravdivá, případně i démonická? Jak se to testuje, jak se objektivně dokáže pravdivost či nepravdivost toho kterého náboženství? Co je vlastně pravdivost u virtuálních konstruktů lidských myslí, jimiž náboženství jsou, jakou má ona "pravdivost" definici?

Jsem ovšem neznaboh, ateista a ještě bezvěrec - kdybych nebyl, pak bych samozřejmě kázal, že pravdivé náboženství je samozřejmě jedině to moje a žádné jiné :-)

O. Zuckerová 27.7.2016 3:42

Re: Technická a mimo téma

Odpověď: Po ovoci poznáte je.

P. Lenc 27.7.2016 7:52

Re: Technická a mimo téma

Přesné paní Zuckerová!

J. Sova 27.7.2016 7:59

Re: Technická a mimo téma

Po ovoci poznáte je:

http://jdem.cz/cavyy4

J. Jurax 27.7.2016 20:02

Re: Technická a mimo téma

Jako bonmot dobrý. Ale odpověď to není.

J. Sova 27.7.2016 7:55

Re: Technická a mimo téma

Pravdivost některých náboženství jde dobře testovat konfrontací jejich vlastních výroků:

Mk 17,18 Ty, kdo uvěří, budou provázet tato znamení: Ve jménu mém budou vyhánět démony a mluvit novými jazyky; budou brát hady do ruky, a vypijí-li něco smrtícího, nic se jim nestane; na choré budou vzkládat ruce a uzdraví je.“

J. Jurax 27.7.2016 20:38

Re: Technická a mimo téma

Aha ... pak ovšem není pravdivého náboženství :-)

F. Houžňák 27.7.2016 8:50

Po ovoci poznáte je.

Stamilióny mrtvých - povražděných, umučených - ve dvacátém století rukou explicitně ateistických náboženství, komunismu a nacionálního socialismu, nám jasně sdělují, že nejhorší náboženství a největší zlo je ateismus, těsně následovaný islámem.

Z. Frys 27.7.2016 9:00

Re: Po ovoci poznáte je.

Ateismus je jediný světonázor nebo náboženství, které v SS netolerujeme. Netoleroval jsem ateisty v řadách SS. Každý člen hluboce věřil v Boha, v to, co mí předkové nazývali Waralda, ta prastará, ta která je mocnější než jsme my. Heinrich Himmler

Byli jsme přesvědčeni potřebují a vyžadují víru. Proto jsme bojovali proti ateistickému hnutí. A ne že by to byli jen tak nějaké teoretické deklarace: jednoduše jsme je vymazali. A. Hitler

Ježíš Kristus byl v naší éře prvním komunistou, vždyť bojoval za ubohé, za všechny, komu bylo těžko,“ G. Zjuganov

F. Houžňák 27.7.2016 9:21

Jasně, a proto se Hitler osobně

vyjadřoval, že je třeba v Německu (tedy v Evropě a vůbec všude, až vyhrajou tu válku) vymýtit křesťanství. Nevytrhávejte účelově vyslovené jednotlivosti z kontextu, to je intelektuálně nepoctivé. Poučte se trochu, i na té blbé Wikipedii to najdete. Jasně, komunisti byli křesťani, jak jinak. Věřte si klidně na Waraldu.

J. Sova 27.7.2016 10:03

Re: Jasně, a proto se Hitler osobně

Hitler se vyjadřoval právě opačně:

Tvrdý boj, který všeněmecké hnutí vedlo proti katolické církvi, je vysvětlitelný pouze nedostatečným pochopením duchovní podstaty lidu.

Pozoruhodný je zde i stále prudší boj proti dogmatickým základům jednotlivých církví, bez kterých by ale praktická existence lidstva bez náboženské víry na tomto světě nebyla myslitelná. Široká masa obyvatelstva se neskládá z filozofů. Avšak právě pro masu je víra často vůbec jediným podkladem pro morální světonázor. Různé náhražkové prostředky se neprokázaly jako moc úspěšné, takže by jimi asi jen těžko šlo nahradit nynější náboženské vyznání. Pokud však má náboženská víra a učení skutečně oslovovat široké vrstvy, pak je naprostá autorita obsahu této víry základem každé účinnosti.

Neboť tím, že se tato obrovská armáda duchovních hodnostářů nepřetržitě doplňuje z nejnižších národních vrstev, zachovává si církev nejen instinktivní spojení s citovým světem národa, nýbrž zajišťuje si i sumu energie a činorodosti, jež v této formě bude věčně existovat pouze v široké národní mase. Z tohoto pochází úžasná mladost tohoto obrovského organismu, duchovní pružnost a ocelová vůle.

J. Sova 27.7.2016 10:04

Re: Jasně, a proto se Hitler osobně

Také zde se lze poučit od katolické církve, i když systém jejího učení se v mnoha bodech - a částečně zcela zbytečně - dostává do kolize s vědou a výzkumem, není ochotno obětovat ani jedinou slabiku ze svých zásad. Toto učení velmi správně rozpoznalo, že jeho odolnost nespočívá ve větší či menší přizpůsobivosti k vědeckým výsledkům, které jsou ve skutečnosti vždy rozkolísané, nýbrž v silném setrvávání na jednou stanovených dogmatech, jež celku propůjčují charakter víry. Lze prorokovat, že právě tou měrou, jakou se jevy mění, zůstane samo toto učení pevným bodem a získá tím více následovníků.

Poněvadž jsem se ve volném čase učil zpěvu v mužském klášteře v Lambachu, opájel jsem se velmi často slavnostní nádherou mimořádně skvělých církevních slavností.

F. Houžňák 27.7.2016 10:30

No jo, je vidět, že jste odborník,

tak si tomu věřte. Dypa on tohle ten Hitler říkal, víte to? Kdo nechce křesťanství, dostane islám, a dobře mu tak.

J. Sova 27.7.2016 10:42

Re: No jo, je vidět, že jste odborník,

Myslím, že byste s Hitlerem souzněl:

"Pryč od Říma" bylo mohutným, ale i nejtěžším útokem, který měl zbořit nepřátelskou pevnost.

F. Houžňák 27.7.2016 16:05

Uprimne receno

jsem tento vas vykrik nepochopil, muzete vasi myslenku rozvinout a zamavat s ni?

Z. Frys 27.7.2016 14:19

Godwinův zákon

https://cs.wikipedia.org/wiki/Godwin%C5%AFv_z%C3%A1kon

Je mi líto, pane Houžňáku, že takový vcelku inteligentní mládenec jako vy, má myšlení infikované náboženským memplexem, místo aby používal kritické myšlení. Škoda.

F. Houžňák 27.7.2016 16:08

Kdyz ja prave premyslim vlastni hlavou

a usuzuji na zaklade toho, co sam vidim a slysim a tou vlastni hlavou posoudim. Tomu se rika kriticke mysleni a ne papouskovat a copypastovat nejake utrzky tusim z Mein Kampfu. Ja vim, je to zlozvyk, ktery se vsichni (radoby- a skutecni) diktatori jako Hitler, Stalin a EU snazi vymytit, ale to uz je tak nejak dane od panaboha nebo od prirody nebo od koho.

Z. Frys 27.7.2016 17:48

Re: Kdyz ja prave premyslim vlastni hlavou

Skvělé, takže máte nějaké experimentální důkazy o existenci magické bytosti zvané "Bůh". Takže sem s nimi, velice rád se s tím seznámím.

F. Houžňák 27.7.2016 18:06

Bodejť že mám, podívejte se,

já vám poskytnu vysvětlení vhodné pro vzdělanější ateisty. Když říkáte či píšete "Bůh", tak na Něj myslíte a představujete si Ho. Myšlenky jsou, jak my znalci věd přírodních věd víme, elektrické proudy resp. toky chemických sloučenin přes membrány v mozku. Věci reálné a měřitelné, když vynaložíte nějakou tu korunu, můžete je měřit i doma v kuchyni, jenom chtít. Tedy v okamžiku, kdy na Něj myslíte, existuje. Vzhledem k tomu, že nás křesťanů je něco přes půldruhé miliardy, vždycky na Něj někdo myslí, stačí jeden jediný človíček. QED. Je to tak dobrý?

Z. Frys 27.7.2016 18:17

Re: Bodejť že mám, podívejte se,

Chápu-li to dobře, tak bůh je kvantový jev a vzniká při kolapsu vlnové funkce. Dobře, a jak se tedy projevuje jako bůh abrahamovský, který má mít nezanedbatelný, měřitelný vliv na náš svět?

F. Houžňák 27.7.2016 20:17

Ne, nechápete,

s kolapsem vlnové funkce to nemá nic společného, to jsou makrojevy, odehrávající se na úrovni valenčních elektronů a hydratovaných iontů. Jeho měřitelný vliv se projevuje v jednání lidí Jím ovlivněných. Je to tak lepší?