17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dedamraz 31.10.2008 10:15

Re: odpurci

tak zas snad umi cist a maj na to u nas v parlamentu servis, kterej konsolidovany zneni dat dohromady dokaze...novely zakonu taky nevychzej dohromady s konsolidovanym znenim...a i v pripade, ze se ve sbirce zakonu nejaky kosolidovany zneni objevi, obcas se to dela, u hodne novelizovanejch prepisu, ale jen opravdu zridka,  tak to konsolidovany zneni neni zavazny, pokud se nejakou chybou lisi ta novela a to konsolidovany zneni, plati novela...pokud tohle nekdo povazuje za problem, tak to je trosku ulet...

Kritik 31.10.2008 10:11

Re: odpurci

Ještě P.S. - Euroústavu jsem četl a v ní byl institut ministra zahraničí EU a zahraniční politika národních států byla podřízena EU což je jednoznačným omezením suverenity. Můžeme debatovat o tom jestli je to přínosem nebo ne a do jaké míry, ale omezení suverenity to je neoddiskutovatelně.

promirul 31.10.2008 10:10

Re: pravidlo maxima úřednické suverenity

WANDY co to žvaníte,Klaus je jediný,který za 18 let nezměnil své názory a netočí se zásadně,jako korouhvička po větru.Je vidět,že jste se asi předčasně vzbudil ze zimního spánku,když žvaníte něco co nemá a proto mu  to právě jeho kritici vytýkají.

Kritik 31.10.2008 10:06

Re: odpurci

V první řadě mi vadí, že žádná ustanovaení nejsou - národní parlamenty mají schválit dokument, který NEEXISTUJE v konsolidovaném znění.

V Mnichově i Čirne nad Tisou museli češi podepsat dohodu kterou nemohli ovlivnit, nyní mají podepsat dohodu, kterou se nemohou ani přečíst v jejím platném znění....

promirul 31.10.2008 10:04

Lisabonská......

Kdo to je pan Petřík,kdo je ta nula,která chce radit poslancům a senátu?

Kritik 31.10.2008 10:02

Re: des bes

O tom byly napsány mraky članků. Když se podívaáš na web prezidenta jiste tam konkrétnií informace nase. Já uvedu jen jeden příklad - pokud bude platit LS tak EK může převzít pravomoci členských zemí i bez jejich souhlasu což JE jednoznačné omezení suverenity.

Asi bych byl méně kritický pokud by EU a eurohujeři otevřeně řekli - "Ano LS do určité míry omezí suverenitu jednotlivých států, je třeba zavést diskuzi jak to udělat aby vznikl konsensus". Pokud mi ale někdo otevřeně do očí lže nikdy s ním žádnou smlouvu nepodepíšu...

Co se týká nemyslů, že EU a LS omezí nepřístojnosti našich politiků tak to je také naprostý nesmysl - EU si stanoví vlastní pravidla, ale prosazovat je budou národní vlády a tam bude stále dostatečné pole působnosti pro kamarádschaft, zloějiny a podovody...

Další nesmysl je že "Moudrá EU ví co je dobré pro lidi lépe než místní vlády" viz například akce hurábiopaliva...

Saul 31.10.2008 9:56

Souhlasím s autorem článku.

Myslím, že pan Petřík má pravdu a ti, kdo jej (a také prezidenta) napadají, se hrubě mýlí. Smůla je, že až se to ukáže, bude pozdě.

Forstmeister 31.10.2008 9:53

Skromný dotaz

Jak "de iure" a "de facto" přispěje Lisabonská smnouva k "Bono publico" v ČR? Rád se nechám poučit. Vysvětlete "blaho" před LS a hypoteticky "blaho" po přijetí LS.   

wandy 31.10.2008 9:51

info pro pana Petříka

pan senátor Kladívko (za ODS Pha9) mi mailem slíbil, že bude hlasovat pro ratifikaci LS.

wandy 31.10.2008 9:49

pravidlo maxima úřednické suverenity

každý úředník usiluje o dosažení maxima suverenity pro post na kterém je, nebo na který může dosáhnout. Kdyby měl Klaus šanci na post prezidenta EU, přesvědčoval by nás o naivitě a politické neprozíravosti rozdrobených státečků. Kdyby měl šanci maximálně na post hejtmana Hradeckého kraje, přesvědčoval by nás o výhodnosti zavedení východočeského groše a svébytné zahraniční politiky svobodných a suverénních východočechů. Pojem občanské suverenity je pro úředníky Klausovského typu jen prázdnou floskulí.  Havel měl řadu chyb, ale úředník to nebyl.

Pete Brich 31.10.2008 9:46

Vidím to v černých neckách. Bližší košile bruselských koryt než kabát české suverenity.

Navíc podpora oranžových voličů očekávající bruselské holuby létající sami do huby (jen se nemohou dohodnout, jaká příloha je k nim lepší).:-( Jedině snad defenestrace.

PB

dedamraz 31.10.2008 9:46

odpurci

vazeni odpurci LS, budte tak hodni a zkuste tady napsat alespon par ustanoveni LS smlouvy, ktery Vam vadi a zpusob jakym omezi suverenitu CR. jiste tu smlouvu mate v malicku, takze to pro Vas nebude problem a ja, a verim, ze nejen ja, se rad poucim. a to nemyslim ironicky. dekuji

Kritik 31.10.2008 9:44

Re: Mezinárodní ostuda

Mohl by jsi prosím na místo osočování a dehonestatace politických protivníků uvést konkrétní  příklad kde v kritice LS nemá Klaus pravdu...

RobertR 31.10.2008 9:43

Re: Mezinárodní ostuda

Vy jste si zatím nevšiml, že LS ještě neplatí.

dedamraz 31.10.2008 9:43

des bes

nemuzu si pomoct, ale autor je patetickej idiot...tohle je uvodnik rudyho prava z pred dvaceti let jako vysitej...clanku proti LS je hafo, jen jsem jeste necetl zadnej, kde by nekdo konkretne napsal aspon nekolik bodu, ktery konkretne nasi statnost ohrozuji....moc bych za to nedal, ze ji vetsina autoru tech clanku ani necetla, jen prebrali nazor boloboha z hradu, ze je to nejvetsi zlo 21. stoleti

Kritik 31.10.2008 9:42

Re: Mezinárodní ostuda

Smlouva nabývá platnosti az podpisem všech států, takže ještě neplatí a nemohla se tedy projevit....

Janda 31.10.2008 9:35

Re: Mezinárodní ostuda

Možná zase Vám ušlo, že žijeme v době, kdy se láme chlebíček geopolitických zájmů: možná Vám ušlo i to, že dvacáté století nejméně čtyřikrát ukázalo, že takový prcek, jako bylo Československo o ničem podstatném nerozhoduje (1. vzniklo po dohodě velmocí, 2. dohodou velmocí přišlo prakticky o existenci - Mnichov, 3. pokud  chtělo prosadit cosi vlastního, dostalo před hubu - Marshallův plán, 1968, 4. důsledkem oslabení vlivu jedné ze supervelmocí a vzrůstem vlivu druhé se vyvázalo z neokoloniálního područí SSSR - 1989). K čemu je tedy ČR taková "suverenita"? Dávám přednost evropské federaci, v jejímž rámci máme šanci získat/podílet se na bezpečnosti mocenské a energetické, nezanedbatelná je i osobní svoboda (která nebyla v neokoloniálním područí SSSR samozřejmostí) i životní úroveň. Ostatně, co vůbec rozumíte onou "suverenitou"? Jaký má obsah? Vlastní ekonomické koncepce, v jejichž důsledku je česká koruna vystavena spekulačním turbulencím (rozdíl Kč/euro 2,-Kč v jednom týdnu-  a tím i přesun krizových tendencí do naší ekonomiky)? Hloupé provevy V.Klause, izolující ČR od zbytku EU a posunující nás do náruče Ruska, vedeného důstojníkem KGB? Ambice téhož řídit galaxii a uraženou ješitnost, když si ona jede po svém? Klausem obdivovaný E.Beneš dokázal mistrně jednu věc - rozhádat se skoro se všemi našimi sousedy (Německo, Polsko, Rakousko, Maďarsko) a hledat spojence co nejdále (tehdy UK a Francii) - Chamberlain to vyjádřil přesně (parafrázuji volně): rozpoutat válku kvůli zemičce, o které nikdo nic neví? Dnes opět nasíráme naše okolí (EU) a hledáme spojence co nejdál - USA (ne, že bychom toto spojenectví neměli pěstovat; jen bychom měli přestat prudit členy klubu, jehož jsme součástí). Jenom se trochu změnila perspektiva...

Luděk 31.10.2008 9:32

Re: EU díky finanční krisi odhaluje pravou tvář.

Ano,už naši obrozenci říkali,abychom se přiklonili do náruče ruského medvěda.Dnes by to byl Medvědov.Však taky náš prezident Klaus už dostal za tyto skvělé myšlenky ruský řád.

Tanečník 31.10.2008 9:30

Raději pomalu..

a nepospíchat,dleVáclava Bělohradského jetliže si Unie nedefinuje "Evropana" ,tak nevznikne přirozená chuť se integrovat a to se nedá nařídit,ani z Bruselu!

Koukal 31.10.2008 9:25

Re: Mezinárodní ostuda

Ludánku-do toho bahna naopak spadneme my.Počítej nejenom vyspělé státy ,ale i postsocialistické-a pohled z Londýna je jiný než z Bukurešti.Jak tyto rozdíly chceš ukočírovat.a ekonomika Evropy se zastavuje!

Luděk 31.10.2008 9:25

Re: Mezinárodní ostuda

Jak o suverenitu svých zemí přišly Holandsko,Rakousko,Dánsko,Švédsko,Belgie,Anglie a další země,které už smlouvu ratifikovaly ?Nějak jsem si nevšiml.Žvásty  o ztrátě suverenity jsou strašákem na nemyslící občany.

Jirka 31.10.2008 9:23

Re: Poněkud úsměvný příspěvek

Po přečtení Vašeho příspěvku jsem nabyl dojmu, že naše Ústava je vlastně zbytečná, gratuluji k Vašemu právnímu prozření.

Jirka 31.10.2008 9:19

Re: Mezinárodní ostuda

Proč se jako protiváha demokracie staví mezinárodní ostuda? Opravdu si myslíte, že demokratické rozhodnutí je ostudou? Opravdu si myslíte, že v EU je demokracie? Nemáme tedy nakonec novou Eurodemokracii?

Fošna 31.10.2008 9:18

Re: Mezinárodní ostuda

Úďo,jděte už s tím pomateným Veškrnou do Brusele.Nikdo nelezl do pozadí Němcům tak jako on.

Ježek 1 31.10.2008 9:15

Re: Mezinárodní ostuda

Proboha, co je to zase za vymytého "euromozka", tento Luděk !!!

Janda 31.10.2008 9:13

Asi máte pravdu -

- byla chyba znovu volit Klause!

Queribus 31.10.2008 9:11

Re: Mezinárodní ostuda

Možná zapomínáre na jednu věc: Přijetím "Lisabonské smlouvy" by ČR de facto přišla o suverenitu. No, možná Vám to je jedno...

ook 31.10.2008 9:10

Re: Pokud přijmeme Lisabonskou smlouvu,

Ano, napriklad britska horni snemovna LS schvalila a kralovna podepsala: A vysledek je jiz videt - britska statnost (ten hrdy Albion) se pomalu hrouzi do vln Atlantiku, zatimco Irsko je stale z vetsi casati nad hladinou. A tam je nasledovat nebudeme. Jednak proto ze nemame more a druhak nase zeme nepatri do atlantickeho kulturniho okruhu. My jsme odjakteziva soucasti slovanskeho prostoru.

ook 31.10.2008 9:04

Re: Poněkud úsměvný příspěvek

souhlasim s vami docente, za bruselske jho opravbdu legionari zivoty nepokladali. Pryc s bruselskym zalarem narodu.

Uz jste naplanoval zakladaci schuzi politicke strany s programem vystoupeni z EU? Rad bytch se k vam pridal! Myslim to uprimne!

ook 31.10.2008 9:02

Re: EU díky finanční krisi odhaluje pravou tvář.

ano,

A nezapomenme ze zlotrili bruselsti generalove nam hrozi jadernymi raketami