1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kritik 31.10.2008 10:02

Re: des bes

O tom byly napsány mraky članků. Když se podívaáš na web prezidenta jiste tam konkrétnií informace nase. Já uvedu jen jeden příklad - pokud bude platit LS tak EK může převzít pravomoci členských zemí i bez jejich souhlasu což JE jednoznačné omezení suverenity.

Asi bych byl méně kritický pokud by EU a eurohujeři otevřeně řekli - "Ano LS do určité míry omezí suverenitu jednotlivých států, je třeba zavést diskuzi jak to udělat aby vznikl konsensus". Pokud mi ale někdo otevřeně do očí lže nikdy s ním žádnou smlouvu nepodepíšu...

Co se týká nemyslů, že EU a LS omezí nepřístojnosti našich politiků tak to je také naprostý nesmysl - EU si stanoví vlastní pravidla, ale prosazovat je budou národní vlády a tam bude stále dostatečné pole působnosti pro kamarádschaft, zloějiny a podovody...

Další nesmysl je že "Moudrá EU ví co je dobré pro lidi lépe než místní vlády" viz například akce hurábiopaliva...

Kritik 31.10.2008 11:07

Re: des bes

Tady je něco konkrétního

http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=620797

Tanečník 31.10.2008 9:30

Raději pomalu..

a nepospíchat,dleVáclava Bělohradského jetliže si Unie nedefinuje "Evropana" ,tak nevznikne přirozená chuť se integrovat a to se nedá nařídit,ani z Bruselu!

Jenda 31.10.2008 11:25

Re: Raději pomalu..

Nejlepsi a v podstate jedinou moznou definici evropana mel pred par lety Newsweek. I am european, because I feel european. Jsem evropan, protoze se citim byt evropanem.

Bruseli nadekretovana definice muze jakoukoli skutecnou integraci jedine naborit. Pomalu a nepospichat by to chtelo, ovsem toho ojrobyrokrati nejsou schopni. Oni chteji vic moci hned.

Janda 31.10.2008 9:13

Asi máte pravdu -

- byla chyba znovu volit Klause!

Vašek 31.10.2008 20:14

Re: Asi máte pravdu -

Ještě že toho Klause máme

Luděk 31.10.2008 8:59

Mezinárodní ostuda

Proti Lisabonské smlouvě a EU jako takové jsou lidé,kteří chtějí,aby v Česku nadále panovaly postkomunistické poměry,aby bahnitý a smrdutý politický rybník zústal v netknutém stavu.V takovém prostředí se náramně daří korupci,politickému klientelismu,mafiánským způsobům vládnutí a mediálním vymýváním mozků lidí zkorumpovanými médii.Zakládající země EU jsou o desítky let před námi v ekonomice,životní úrovni,ochraně životního prostředí,politické kultuře i fungující legislativě.Je příznačné,že proti evropské integraci nejvíce vystupují KSČM a většina politiků ODS.Evropskou raritou a českou ostudou jsou postoje našeho prezidenta,který srovnává EU s nadvládou naší zemi za fašistického Německa a diktátem Moskvy za časů Stalina a Brežněva.Může se někdo divit,že vyspělé země EU mají obavy z nastávajícího českého předsednictví EU od l.ledna 2009.Co může Evropa čekat od země,kde vrcholní vládní politici bojují proti sobě o moc a slibují,že to Evropě osladí ? I to se stalo jednou z příčin volebního masakru ODS ve volbách.Pokud si to vláda pod taktovkou ODS neuvědomí,tím hůř pro ně.Horší je však to,že ČR  zaplatí ztrátou mezinárodní prestiže,která byla nezpochybnitelná v době prezidentování Václava Havla, 

Queribus 31.10.2008 9:11

Re: Mezinárodní ostuda

Možná zapomínáre na jednu věc: Přijetím "Lisabonské smlouvy" by ČR de facto přišla o suverenitu. No, možná Vám to je jedno...

Luděk 31.10.2008 9:25

Re: Mezinárodní ostuda

Jak o suverenitu svých zemí přišly Holandsko,Rakousko,Dánsko,Švédsko,Belgie,Anglie a další země,které už smlouvu ratifikovaly ?Nějak jsem si nevšiml.Žvásty  o ztrátě suverenity jsou strašákem na nemyslící občany.

Kritik 31.10.2008 9:42

Re: Mezinárodní ostuda

Smlouva nabývá platnosti az podpisem všech států, takže ještě neplatí a nemohla se tedy projevit....

RobertR 31.10.2008 9:43

Re: Mezinárodní ostuda

Vy jste si zatím nevšiml, že LS ještě neplatí.

Jaromír Vacek 31.10.2008 10:29

Re: Mezinárodní ostuda

Luďánku, kdybyste trošku přemýšlel, nenapsal byste takovou hromadu pitomostí. Jestli argumentujete tím, že některé státy LS přijaly a neztratily tím suverenitu, pak si MUSÍTE  uvědomit, že LS ještě (naštěstí) neplatí. Platit začne, až ji podepíšou všechny členské státy.  Takže váš eurohujerský a euronadšenecký argument je úplně mimo. Ale přesně takové, jako jste vy,  všichni ti eurofilové a euromanipulátoři potřebují. Evropa již bohužel DÁVNO opustila ty základy, na kterých vznikla, stává se z ní v konečných důsledcích ještě horší věc, než bylo RVHP.

Janda 31.10.2008 9:35

Re: Mezinárodní ostuda

Možná zase Vám ušlo, že žijeme v době, kdy se láme chlebíček geopolitických zájmů: možná Vám ušlo i to, že dvacáté století nejméně čtyřikrát ukázalo, že takový prcek, jako bylo Československo o ničem podstatném nerozhoduje (1. vzniklo po dohodě velmocí, 2. dohodou velmocí přišlo prakticky o existenci - Mnichov, 3. pokud  chtělo prosadit cosi vlastního, dostalo před hubu - Marshallův plán, 1968, 4. důsledkem oslabení vlivu jedné ze supervelmocí a vzrůstem vlivu druhé se vyvázalo z neokoloniálního područí SSSR - 1989). K čemu je tedy ČR taková "suverenita"? Dávám přednost evropské federaci, v jejímž rámci máme šanci získat/podílet se na bezpečnosti mocenské a energetické, nezanedbatelná je i osobní svoboda (která nebyla v neokoloniálním područí SSSR samozřejmostí) i životní úroveň. Ostatně, co vůbec rozumíte onou "suverenitou"? Jaký má obsah? Vlastní ekonomické koncepce, v jejichž důsledku je česká koruna vystavena spekulačním turbulencím (rozdíl Kč/euro 2,-Kč v jednom týdnu-  a tím i přesun krizových tendencí do naší ekonomiky)? Hloupé provevy V.Klause, izolující ČR od zbytku EU a posunující nás do náruče Ruska, vedeného důstojníkem KGB? Ambice téhož řídit galaxii a uraženou ješitnost, když si ona jede po svém? Klausem obdivovaný E.Beneš dokázal mistrně jednu věc - rozhádat se skoro se všemi našimi sousedy (Německo, Polsko, Rakousko, Maďarsko) a hledat spojence co nejdále (tehdy UK a Francii) - Chamberlain to vyjádřil přesně (parafrázuji volně): rozpoutat válku kvůli zemičce, o které nikdo nic neví? Dnes opět nasíráme naše okolí (EU) a hledáme spojence co nejdál - USA (ne, že bychom toto spojenectví neměli pěstovat; jen bychom měli přestat prudit členy klubu, jehož jsme součástí). Jenom se trochu změnila perspektiva...

Jenda 31.10.2008 11:22

Re: Mezinárodní ostuda

Ano. Mate sanci se podilet. Tedy pokud budete dostatecne proevropsky drzet hubu a krok. A osobni svoboda? Opravdu? S regulacnim narizenim na kazde uprdnuti?

Josef 31.10.2008 23:47

Re: Mezinárodní ostuda

CR patri mezi nejvice regulovane zeme v Evrope, ty chytraku ! Nedavno ji kritizovala i svetova banka kvuli tomu, ze byrokracie nutna k zalozeni firmy tu trva asi pul roku a ta ke stavbe silnice, asi 5 let ! EU nam jenom regulovala rum, protoze to byl ethylalkohol z brambor !!

Ježek 1 31.10.2008 9:15

Re: Mezinárodní ostuda

Proboha, co je to zase za vymytého "euromozka", tento Luděk !!!

Jirka 31.10.2008 9:19

Re: Mezinárodní ostuda

Proč se jako protiváha demokracie staví mezinárodní ostuda? Opravdu si myslíte, že demokratické rozhodnutí je ostudou? Opravdu si myslíte, že v EU je demokracie? Nemáme tedy nakonec novou Eurodemokracii?

Fošna 31.10.2008 9:18

Re: Mezinárodní ostuda

Úďo,jděte už s tím pomateným Veškrnou do Brusele.Nikdo nelezl do pozadí Němcům tak jako on.

Koukal 31.10.2008 9:25

Re: Mezinárodní ostuda

Ludánku-do toho bahna naopak spadneme my.Počítej nejenom vyspělé státy ,ale i postsocialistické-a pohled z Londýna je jiný než z Bukurešti.Jak tyto rozdíly chceš ukočírovat.a ekonomika Evropy se zastavuje!

Kritik 31.10.2008 9:44

Re: Mezinárodní ostuda

Mohl by jsi prosím na místo osočování a dehonestatace politických protivníků uvést konkrétní  příklad kde v kritice LS nemá Klaus pravdu...

Tarzan 31.10.2008 8:30

Svoboda džungle

Bohužel na každou dobrou myšlenku se časem nabalí sociální inženýři a vytvoří MOLOCHA,který přestává být ve světě konkurenceschpný.A nyní se pospíchá s ratifikací,aby do toho socialistického bahna spadly všechny evropské státy.

Milan 31.10.2008 8:18

EU díky finanční krisi odhaluje pravou tvář.

Momentálně je pro nás nebezpečnější Brusel než Moskva.

Nejbližší budoucnost světa přitom čím dál zjevnějši spočívá v pnutí mezi Indií a Čínou, nikoli v odepsaném a umírajícím "euroatlantském" civilisačním okruhu.

ook 31.10.2008 9:02

Re: EU díky finanční krisi odhaluje pravou tvář.

ano,

A nezapomenme ze zlotrili bruselsti generalove nam hrozi jadernymi raketami

Luděk 31.10.2008 9:32

Re: EU díky finanční krisi odhaluje pravou tvář.

Ano,už naši obrozenci říkali,abychom se přiklonili do náruče ruského medvěda.Dnes by to byl Medvědov.Však taky náš prezident Klaus už dostal za tyto skvělé myšlenky ruský řád.

Jenda 31.10.2008 11:19

Re: EU díky finanční krisi odhaluje pravou tvář.

Pnuti mezi Indii a Cinou? Maximalne ekonomicke. Kdepak pane, nejblizsi budoucnost sveta budou ovlivnovat muslimove. To bude nasledujici svetova valka. A vubec bych se nedivil kdyby zacala opet v Evrope. Obcanskou valkou ve Francii.

yorik 31.10.2008 7:33

Stanovisko Irů je pro náš další postup zcela zásadní

Jejich podpis na Lisabonské smlouvě je podmínka nutná pro její platnost. Přece nebudete podepisovat smlouvu, když jí váš partner odmítne. Ale možná, že ano. Předpokládám zvýšenou frekvenci letů mezi Prahou,  Berlínem a Paříží. Možná příjde od té "bezvýznamné čtyřky" " přátelské doporučení" že pokud se nepodvolíme, tak ohrozíme evropský mír. Nic nového pod sluncem.

honzak 31.10.2008 7:42

Re: Stanovisko Irů je pro náš další postup zcela zásadní

Máte v tom zásadní chybu - bude se ještě usilovně létat do štrasburku a do brusele:-D!

yorik 31.10.2008 8:28

Re: Stanovisko Irů je pro náš další postup zcela zásadní

Máte pravdu. Ale pouze v případě, že předpokládáte, že Evropě vládnou Barroso a Solana a nikoliv pan Sarkozy a paní Merkel. Domnívám se, že ta druhá varianta je pravdivá. Ale nejsem školený politolog, takže bez záruky.

Vlastimil 31.10.2008 7:18

Poněkud úsměvný příspěvek

"....je jistá naděje, že Ústavní soud rozhodne v neprospěch Lisabonské smlouvy."

Takže pokud by snad Ústavní soud nalezl nějaký nesoulad mezi Ústavou ČR a Lisabonskou smlouvou, hrdě vzkážeme Evropě: "Musíte Lisabonskou smlouvu upravit tak, aby byla v souladu s Ústavou ČR." Opravdu úsměvné! Ono by to ovšem znamenalo spíše to, že by se Ústava ČR musela přizpůsobit Lisabonské smlouvě. Zajímavé také je, že nikde v jiných státech EU zatím nezaznamenali nesoulad LS s jejich národní ústavou.

Autor správně hodně spoléhá na presidenta Václava Klause. Ten opravdu dělá, co může a teď se mu podařilo dosáhnout odložení jednání Ústavního soudu o 2 týdny - chtěl by být u toho, ale v původně naplánovaném termínu bude na zahraniční cestě. Takže i tato maličkost může zabránit tomu, aby v ČR byla LS ratifikována ještě do konce tohoto roku. Václav Klaus je opravdu dobrým sypačem písku do soukolí EU.  

PeGa 31.10.2008 8:06

Re: Poněkud úsměvný příspěvek

a tvrzení:" Zajímavé také je, že nikde v jiných státech EU zatím nezaznamenali nesoulad LS s jejich národní ústavou" jste vyčetl kde?

Že Irové to zamítli... to všichni víme. Víte ale, že v Německu to řeší Ústavní soud? Takže ani v Německu to není se schválením jisté. Akorát, že se o tom nemluví.