1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zubokleštič 15.4.2009 20:22

Re: Car papiru.

A ještě bych napsal do Ústavy, že rohlíky jsou taky zadarmo, Ivan to platí a soudruh Rath mu na to přidá, když napíše nějaký pěkný sloh a dá se s ním vyfotit.

Hobo 15.4.2009 10:16

Re: Car papiru.

Horší je, že odsouhlasili Lisabonskou smlouvu, která je zcela zřetelně protiústavní.

severocech 15.4.2009 11:35

Re: Car papiru.

Je treba napsat ustavu Evropske unie a zrusit narodni vlady a paramenty. Pak se nam bude zit jako v raji. 

MGM 15.4.2009 7:04

Panu Ceplovi st. bych nezazlíval, že ústavu nedomyslel.

Vadí mi, že když už dneska ty chyby známe, tak ji v původním znění brání div ne vlastním tělem.

tomcat 15.4.2009 11:44

Re: Panu Ceplovi st. bych nezazlíval, že ústavu nedomyslel.

zřejmě jste ho špatně poslouchal, je předmětem jeho tvrdé kritiky bezlhůtovost při výběru premiérů

Lípa 15.4.2009 6:59

Souhlas pane Vrbo, ale jak z toh ven? Máte lepší text ústavy?

Pak máte můj hlas.

Borek@exil 15.4.2009 7:20

Re: Souhlas pane Vrbo, ale jak z toh ven? Máte lepší text ústavy?

V Americe jeden docela slušný máme. Funguje docela uspokojivě už přes 200 let. Leccos by se z toho dalo opsat. Hlavně ale změnit systém na presidentský, jako v Americe!

Pavel 15.4.2009 8:00

Re: Souhlas pane Vrbo, ale jak z toh ven? Máte lepší text ústavy?

To není ústavou! Ústava Libérie je opsaná ústava USA a přece to tam není jako v USA. Ten bordel tady nelze shazovat na špatnou ústavu, ale na nekulturní národ. (Koneckonců, angličani žádnou ústavu nemají a taky to tam vypadá poněkud jinak.)

Ivan 15.4.2009 8:53

Re: Souhlas pane Vrbo, ale jak z toh ven? Máte lepší text ústavy?

Lidé v ČR se chovají mnohem kulturněji než v USA.  Stát, kde se president (Bush)  může dostat k moci volebním podvodem a kde mají ústavu napsanou otrokářem Jeffersonem může být vzorem pouze pro fandy v tričkách s hvězdičkami a pruhy.

Hobo 15.4.2009 10:13

Re: Souhlas pane Vrbo, ale jak z toh ven? Máte lepší text ústavy?

Obama dosud nepředložil rodný list. Jinak by dokázal, že je prezidentem z podvodu, neboť se nenarodil v USA! Tomu říkám volební podvod a nikoliv zvolení Bushe, kde rozpory řešil soud a vynesl právoplatný rozsudek.

Jinak obecně prezidentský úřad je z principu atakován mocichtivci. Ze všech stran. Jenom legitimní král nemůže být zpochybňován. Toho jsme se ovšem zbavili, tak se nedivme.

vltava 15.4.2009 9:57

Re: Souhlas pane Vrbo, ale jak z toh ven? Máte lepší text ústavy?

Funguje uspokojivě už přes 200 let, a přes 100 let podle ní uspokojivě fungovalo otroctví. Bylo třeba občanské války, aby otroctví přestalo. Ústava není samospasitelná.

Kiri 15.4.2009 5:48

Stále nevíte koho volit?

Nemůžete se rozhodnout, koho volit?  Račte si vážení přečíst nezávislé pojednání na  http://volby.kategorie.cz a potom se rozhodněte, chcete-li, aby vám vládl pan Lenivý nebo pan Snaživý.  A obzvláště si vryjte do paměti tam uvedený graf, jehož podklady dodalo Ministerstvo financí za vlády pana Sobotky z ČSSD !

Ivan 15.4.2009 8:55

Re: Stále nevíte koho volit?

Opět ta úporná snaha odkazovat na text, který je vzorovým učebnicovým příkladem demagogie.  Ta ODS už opravdu neví kudy kam. Naštěstí, proti demagogii je většina občanů této země odolná, mají s ní zkušenosti z minulého režimu "reálného socialismu", ve skutečnosti státního kapitalismu.

TomasP 15.4.2009 10:21

Re: Stále nevíte koho volit?

Demagogie??? Cituji z výše uvedeného webu

Politik se v prvé řadě tváří, jakože disponuje jakýmsi bezedným kouzelným měšcem, ze kterého je možné rozdávat zbídačeným občanům peníze. A že důvod, proč se z něj zatím ještě nerozdávalo, je ten, že to současní politici nechtějí dovolit, zatímco on sám by rozdával plnými hrstmi, jen kdyby byl zvolen. Realita je taková, že kouzelný měšec neexistuje, protože zdroje příjmů státní pokladny jsou daně od občanů. Jediný způsob, jak dát občanům víc peněz, je nebrat jim je. Politik na to však jde od lesa, a slíbí tedy alespoň těm "nejpotřebnějším", těm s nízkým příjmem, kterých je nejvíce, že je zvýhodní na úkor té menší skupiny občanů, kteréžto voličské hlasy rád obětuje, protože jich je méně.

Opravdu toto je demagogie? Já mám pocit, že je to realita.

MaR 15.4.2009 0:44

Hm

Hezký článek, ale nějak zapomíná proč tomu tak je. Stačí vzpomenout komunistický strašák a tudíž i důvod averze vůči jedinému vítězi (a právem).