28.5.2024 | Svátek má Vilém


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JirkaB 18.3.2008 6:58

Stačí jenom pět poslanců

jako předsedů parlamentních stran. Když se jedná o zásadní problém, nesmí nikdo "zradit" stanovisko vlastní strany. Samozřejmě "vnitrostranická" různorodost existuje, jak se nám snaží vysvětlit vedení stran, ale poslanec se musí podřídit rozhodnutí nejvyššího orgánu strany. A když se nejedná o zásadní "politický" problém, tak tomu stejně poslanci nerozumí a je lépe, když to připravují odborníci na danou problematiku. Jiný názor, než vedení strany se dostatečně zpolitizuje a z poslance se udělá "přeběhlík", "zrádce svých voličů" atd. dle libosti.A samozřejmě, většina voličů, jako poslušné stádo, na to dobře slyší. A je to stejné, ať se jedná o levicové, či pravicové strany.

Zeměžluč 18.3.2008 6:38

přeběhlíci

Ano, znamená to , že poslanci ODS volící zcela po komunisticku na 105% ten rozum obětovali?

Netřeba 18.3.2008 6:34

Občané volí politické strany.

Logicky předpokládají, že poslanci zvoleni za tu-kterou politickou stranu, nepřeběhnou týden po volbách do druhého tábora. Tuto poslaneckou ekvilibristiku jim umožňuje pouze jejich neodvolatelnost.

Jak by to asi dopadlo, kdyby po každém hlasování o důvěře vládě, bylo voliči také hlasováno o důvěře poslanců? Jak by asi dopadli poslanci za ČSSD, vyjadřující důvěru vládě ODS? Vyletěli by od koryta do fronty na úřadu práce a v rozpočtu by se ušetřily miliony za jejich nepřetržité hlídání.

Bořek 18.3.2008 6:27

Re: Re: Pokud musí,

Je mi jasné,že to nejde.Je to spíš provokativní návrh.Chápu,že poslanec strany by měl hlasovat za to,co je v programu strany.Tam ale nebyl uveden Švejnar.Také se nedá říci,že šlo o kandidáta ČSSD.To by musel být navržen sjezdem strany.Takže zde šlo o kandidáta vedení a to i vedení Místní oraganizace,kde byl výše uvedený poslanec organizován.Nevím jestli tito mají mandát určovat,jak má jejich poslenec v jednotlivých případech hlasovat.Zajímavé také je,když někteří zástupci hovoří,že dvě třetiny občanů nechtějí radar.Také bývalý Ústřední výbor KSČ "věděl",co chce lid.Jenomže jestli v rámci nějaké ankety bylo osloveno cca 1500 občanů z nichž dvě třetiny se vyslovilo proti radaru,nelze to dost dobře vztahovat na celý národ,.To by musel být proveden plebiscit.A ten jak je známo nebyl.

Pišta 18.3.2008 6:23

Re: Re: Jak kdy ...

Když papá Klaus vyhazoval sarajevské atentátníky z ODS, pravil, že pro zrádce není v ODS místo.To se ovšem jednalo o zrádce ne o přeběhlíky. To jsou dvě různé věci. Ti co podpoří ODS jsou konstrutivní poslanci, kteří jednají podle svého svědomí, když je to naopak ,jde o zaprodance a samozvance, kteří za jidášský groš zrazují rodnou stranu!

Moja 18.3.2008 5:54

Re: Jak kdy ...

Jo, traktoristo, ale nikdo ji ze strany, jako to dělá Roco, nevyhodil! Roko je bolševik každým coulem.:-(

Moja 18.3.2008 5:51

Re: Pokud musí,

To ano, ale nepůsobilo by to příliš demokraticky. Faleš a přetvářka v podání Čechů, jak pravil pan kníže, jsou na prvním místě!:-D

Anonym 18.3.2008 5:40

Ale no tak, přece

Musím ocitovat s naším panem prezidentem, tehdy pravděpodobně ještě premiérem: Pán Bůh nás chraň před nezávislými poslanci (tehdy se jednalo o senátory)!

Obávám se, že kdyby každý poslanec hlasoval pouze podle svého neljlepšího vědomí a svědomí, tak bychom na to doplatili především my všichni.

 A nezlobte se, důvěra vládě a volba prezidenta jsou výhradně politická rozhodnutí, tady, jak se domnívám, nemá opravdu vlastní názor jednotlivce co dělat.

Bořek 18.3.2008 3:02

Pokud musí,

jednotliví poslanci volit,tak jak to vyžaduje vedení strany,potom je zbytečné mít tolik poslanců.Podle této "logiky"by bylo postačující ,aby v sněmovně bylo pouze vedení strany.Víte kolik by se ušetřilo?

emersonskej 18.3.2008 2:57

to jsem nějak nepochopil...

... tak členy jakékoli politické strany chrání ústava před vyloučením z oné strany ??? Jeden by řekl, že o tom rozhoduje dotyčná strana sama prostřednictvím svých stanov a volených orgánů...:-/

Realista 18.3.2008 2:27

Jak kdy ...

... tak Snítilý měl hlasovat jen a jen podle svého rozumu ............... když všaki Šojdrová chtěla jednat podle svého rozumu, tak právě ti, co to tvrdí o Snítilém vyváděli jak vzteklí psi !!!