4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kpt 10.1.2008 13:48

Re: Charakterní komunisté a nacisté

pokud jste z mého příspěvku vyfiltroval jen to, o čem píšete, rozumná debata nebude možná.

jirka.s. 10.1.2008 18:19

Re: Re: "podle křestního jména usuzuji"

Pokud jsi ze jména pana Bystrova vyfiltroval jen to, že je potomkem komunisticky smýšlejících rodičů, tak s tvým závěrem naprosto souhlasím, gumo!

kpt 10.1.2008 19:29

gumo gumiči

jak vidím, pro tebe je třeba docela jiný slovník. Udělám ti radost, chlapče. Spousta rodičů v oné době dávala svým dětem jména neomylných vůdců, ať už to byl Adolf, Benito nebo Vladimír. Nechci věřit, gumo gumiči, že by ti ten drobný fakt unikl...

BuBu 10.1.2008 12:03

Největším nebezpečím pro ČRi . . . . .

. . . a potažmo . . . pro celou demokracii - je osoba J. Paroubka !  A to zcela jednoznačně !!!

Nevídaný totalitní způsob vládnutí ve své straně, ke kterému si našel svého osobního "drába" - Rátha . . . . . . volba presidenta "Antiklause"  - jehož jediným cílem je Paroubkovo budoucí presidentské křeslo . . . . . . . a toto vše, za příslibu komunistům na opětovné vládnutí nad občany této země - to dělá z této Kreatury z bývalé Národní fronty . . . . šíleně nebezpečného člověka ! Dá se bez nadsázky říci . . . že životu-nebezpečného člověka ! 

Slava 10.1.2008 12:25

Re: Největším nebezpečím pro ČRi . . . . .

jsou takoví ideologií zblblí užiteční idioti neschopní myslet vlastní hlavou, jako jste vy.

čtenář zdrojů 10.1.2008 13:17

hele, BuBu

nemusíte nám tady citovat vybrané statě z politického školení ODS. Topolánek to ovládá lépe. Nedávno jsem od něj na virtually četl, že propojení mafie na špičky ČSSD, jak o tom psal Kubice, již bylo prokázáno. Zapomněl ale napsat kdy, kde a kým. Nejspíš na Apríla, na grémiu ODS samotným Topolánkem.;-D

BuBu 10.1.2008 13:24

Re: Ale já to nepsal . . .

. . . . .  pro užitečné Idioty ! ;-D

Já to psal pro ty - kteří ještě mají šanci na vyléčení se . . . . . z prasečí nemoci, zvané : Červenka !

A to Vy - račte se podívat do zrcadla - nejste !

H.K. 10.1.2008 13:56

Re: hele, BuBu

Ludmila Schwarzová, která řídila kabinet náměstka ministra za ČSSD, je dokonce členkou širšího vedení strany. Tajemník Státního fondu dopravní infrastruktury Josef Láznička je zase muž blízký někdejšímu premiérovi Miloši Zemanovi či nynějšímu vicepremiérovi Zdeňku Škromachovi.

, která řídila kabinet náměstka ministra za ČSSD, je dokonce členkou širšího vedení strany. Tajemník Státního fondu dopravní infrastruktury Josef Láznička je zase muž blízký někdejšímu premiérovi Miloši Zemanovi či nynějšímu vicepremiérovi Zdeňku Škromachovi.Rovněž zatčený lobbista František Vybíral, který podle obvinění fungoval jako prostředník mezi podnikateli a úředníky, disponoval významnými kontakty na politiky ČSSD Jaromír Janata a Rostislav Polák - utajení magnáti, kteří stojí za průmyslovým lihovarem Kolín, kde se vyrábějí všechny druhy kvasných lihů

Mrázek se na všem domlouval s přítelem, tehdejším ředitelem bezpečnosti Národního bezpečnostního úřadu Martinem Hejlem. V telefonech používali přezdívky. Snopkovou a Svobodu Pavel Přibyl. Jde o člověka blízkého někdejšímu šéfovi vnitra a expremiérovi Stanislavu Grossovi

se na všem domlouval s přítelem, tehdejším ředitelem bezpečnosti Národního bezpečnostního úřadu Martinem Hejlem. V telefonech používali přezdívky. Snopkovou a Svobodu Pavel Přibyl. Jde o člověka blízkého někdejšímu šéfovi vnitra a expremiérovi Stanislavu Grossovi

Historik 10.1.2008 11:58

Vážený autore, ač máte pravdu, pokud (minimálně) nezrušíte platby za recept,

a "ekologické" zdražování energií, bude tady vláda ČSSD + KSČM. My dva ani nikdo jiný s tím nic nenaděláme.

flavy 10.1.2008 11:38

Z počínání Paroubka a ČSSD mám strach

Souhlasím s článkem a zvláště s jeho alarmujícím závěrem. Počínání sociální demokracie v čele s Paroubkem je příprava na další totalitní éru, ať už se bude jmenovat jakkoliv. Paroubek skutečně aplikuje samostatnou zahraniční politiku a jeho slova o tom, že Rusko  (dříve Sovětský svaz) bylo a je náš přítel a spojenec, jsou pro mne stejně absurdní jako, že komunismus nebyl totalitní. V politických vystoupeních se  v jeho případě už nejedná ani o kritiku vládních kroků, ale o absolutní zničení nepřítele. Za rukojmí vezme to nejkřehčí, nejcitlivější, tj. bortící se zdravotní systém, a vyzve k občanské neposlušnosti, vyzve k nedodržování zákona!, protože jej považuje za neústavní. Nečeká na rozhodnutí Ústavního soudu. Nemocnice, vedená panem Drymlem, který kandiduje za ČSSD do senátu, se na rozdíl od všech ostatních takových zařízení, rozhodla zákonem neřídit a funguje dle svých pravidel. Vznikl nebezpečný precedent, který vede pouze k chaosu. (Nepíši, prosím, o kvalitě reformy, smyslu vybírání regulačního poplatku lékařem navyšující jeho příjem atd.) Chaos povede ke skutečné občanské neposlušnosti a následné touze po řádu. Valná většina občanů si bude přát nový režim (pořádek, klid na práci) a Paroubek s komunisty jim ho rád dodá. Ale abychom tento „nový“ režim, který se bude jen kosmeticky lišit od komunistického režimu, přijali, musíme uvěřit že komunisti jsou demokraté, socialismus je otevřený tržní mechanismus západního (blahobytného) stylu a ti rusky hovořící lidé, co přijely v roce 1968 do Prahy v tancích, jsou naši přátelé, kteří zrovna neměli jiný dopravní prostředek. Pokud to nepůjde po dobrém, půjde to po dobrém s Ruskem.

tatina 10.1.2008 14:34

Re: Z počínání Paroubka a ČSSD mám strach

R^R^

Arab. 10.1.2008 14:53

Re: Z počínání Paroubka a ČSSD mám strach

Pytel 10.1.2008 11:34

omyl

"nebylo možné vlastnit výrobní prostředky"

Autor se mýlí a  nechápe, o co jde. Pochopitelně, že komunistická společnost nebrání jedinci v seberealizaci a zbohatnutí, a už vůbec mu nebrání v tom, aby vlastnil výrobní prostředky.

To, v čem mu však všemi silami brání a co považuje za nelidské, nehorázné a barbarské, je zaměstnávání CIZÍCH* lidí na svých výrobních prostředcích, přivlastňování si jejich výrobku, jeho následný prodej a přeměnu takto utržených peněz na další výrobní prostředky a pracovní sílu. To je sakra rozdíl!!!

*cizí člověk = to je ten, kdo nejsem já sám a moje rodina

Historik 10.1.2008 12:02

LŽETE

Komunisté zakázali práci živnostníkům, kteří nezaměstnávali NIKOHO a dokonce jim "znárodnili" jejich dílny a krámy. Pokud byla dílna v rodinném domku, týkalo se to znárodňování i TOHO DOMKU, protože "národní podnik" přece nemohl být v nájmu u soukromníka.

CELÁ KOLEKTIVIZACE V 50 LETECH

A po roce 1969 např. opětně zlikvidovali soukromé taxikáře (ne že bych tuto kategoirii lidí právě miloval).

Historik 10.1.2008 12:07

LŽETE - pokračování

Skoro celá kolektivizace v 50 letech se týkala RODINNÝCH GRUNTŮ, jejichž majitelé na nich pracovali sami se svou rodinou.

Totéž platilo o Stalinově kolektivizaci v třicátých letech, spojené navíc s hromadnými vraždami obludného rozsahu. U nás těch vražd bylo podstatně méně ale BYLY. Některé procesy měly za úkol zastrašit rolníky tam, kde kolektivizace "vázla."

doktor 10.1.2008 13:16

Re: LŽETE - pokračování

Historiku, buď jste málo historii studoval, nebo ztrácíte paměť. Živnostníkům nikdo živnosti nezavíral, zavřeli je sami, protože nebylo z čeho dělat nebo co prodávat (zestátnili velkobchody). Jsem z takové rodiny, vím to. Podobně "rodinné grunty" (moje manželka z jednoho takového pochází) komunisté zlikvidovali, až jejich majitelé nebyli schopni plnit nesmyslně vysoké nebo nesmyslně složené (i zemědělci na Vysočině museli dodávat pšenici, která tam nerodila, vepřové, které nepěstovali, atd.) dodávky státu - a to už byl trestný čin. Se Stalinovou kolektivizací v letech 1928 - 1932 se to vůbec nedá srovnávat. Tam ovšem zase nešlo o žádné staré rodinné grunty: ruští "kulaci" své grunty získali až po roce 1918. Předtím vše patřilo šlechtě. To ovšem dobře ví pan Bystrov, který pochází z rodiny ruských emigrantů před komunismem. Prostě historie - i ta naše v letech 1948 - 1989 - je mnohem složitější, než se jejím dnešním zjednodušovatelům může zdát.

Eva D. 10.1.2008 18:45

Re: Re: LŽETE - pokračování

Lžete, lžete, lžete!. Můj děda přišel o truhlářství a stroje mu znárodnili. Při tom bydlel v domu z vepřovic, pocházel ze šesti dětí vdovy, která dělala u sedláků, aby je nakrmila, a vypracoval se sám k tomu málu, dvěma dílnám a pár strojům. Lháři!!!!;-€ Nakladl jste  tu slov jako Ransdorf, aje v jádru je lež jako věž.

doktor 10.1.2008 22:51

Re: Re: Re: LŽETE - pokračování

Na vás je vidět, jak příběhy z doslechu (historici tomu říkají orální historie) se v průběhu generací mění v hlavách na něco docela jiného, než se skutečně stalo. Nediskutoval jsem o podnikatelích, ale o živnostnících a rolnících, vlastnoručně  s rodinou pracujících  ve svých živnostech. Můj příběh se stal, když mi bylo 15 - mimo jiné to byl jeden z důvodů, proč mne komunisti po maturitě na gymnasiu nepustili na vysokou. To se nezapomíná. Váš způsob vyjadřování je pozoruhodný: chtěl bych vás vidět a slyšet v normálním životě. Musí to být k popukání.

hulvát 10.1.2008 23:47

Re: Nemáte nějak selektivní paměť? Nebo je to jen bolševická orální historie?

Doktore vy jste pozoruhodný exzot. Tak komunisti nelikvidovali kulaky, pardon zemědělce, jen jim předepsali nesmyslné dodávky!!

Nelikvidovali živnostníky. Co třeba holiči, taky neměli z čeho dělat? Čím maloval komunál (malíři)?

miki 10.1.2008 13:05

Re: omyl

Pochopitelně, že komunistická společnost nebrání jedinci v seberealizaci a zbohatnutí, a už vůbec mu nebrání v tom, aby vlastnil výrobní prostředky. Jsi horký kandidát na největšího osla na NP

Pytel 10.1.2008 13:33

Re: Re: omyl

To nestačí jen tak říct, že jsem osel. Musíte říct taky proč jsem osel. Vzpomeňte si na bývalou komunistickou praxi - třeba ten slavný projev Miloše Jakeše, který dodneška koluje mezi lidmi - dvěstě tisíc, třista tisíc, milióny berou, Jandové a jiní.

Komunismus skutečně nebrání v bohatnutí talentovaných lidí a v používání výrobních prostředků jednotlivci. To je cílená zpátečnická propaganda, když se u nás už pomalu patnáct let tvrdí opak. Komunismus prostě a jednoduše považuje individualistickou kapitalistickou výrobu za zastaralou, to je vše. Buď me aspoň korektní.

miki 10.1.2008 14:10

Re: Re: Re: omyl

ale ta praxe, ta praxe...ve skutečnosti komunismus přinutí talentované lidi zchudnout na úroveň netalentovaných a netvrď opak, ta praxe, ta praxe...

H.K. 10.1.2008 14:29

Re: Re: Re: omyl

Komunismus nebo komunistický sicialismus je dirigistický politický systém vlády jedné strany. Systém, který potírá svobodu projevu, svobodu podnikání, atd. Je to systém zlo činící.

Kdyby každý komunista snesl denně dvě zlatá vejce, tak nic nezmění, že je to nelidský systém správy věcí veřejných.

Honza 10.1.2008 15:20

Re: Re: Re: omyl

Pane Pytel, ty jsi pytel plný blbosti. Jakým právem žádáš korektnost pro nekorektní? Za život strávený v bolševiky znásilňovaném státu jsem nepotkal jediného korektního soudruha. Kdo má ve svém mozku jenom špetku přízně komunistickému systému, měl by nejméně čtyřicet let držet hubu a ne se k těm bordelářům a zločincům veřejně hlásit.

Pytel 10.1.2008 16:43

Re: Re: Re: Re: omyl

Není komunista jako komunista.

První čeští komunisté už vymřeli - ti, kteří vyrůstali ve sladkém kapitalismu mocnářství a první republiky. Druzí jsou ty staré struktury, které vyrostly už po válce v socialismu a nyní poukazují na to, jak bylo dříve dobře a teď je špatně (pro masy pracujících lidí). A pak jsou tu třetí - mezi ty já patřím - mladí, kteří sice byli zplozeni za socialismu, ale celý svůj produktivní život žijí v dnešním restaurovaném sladkém kapitalismu. A to, co já a mně podobní musejí zažívat, to si někdo šeredně vodskáče, to vám slibuju.

H.K. 10.1.2008 18:25

Re: Re: Re: Re: Re: omyl

Jaká je Vaše představa o řešení věcí veřejných pod vedením komunistické strany?

tomas 10.1.2008 20:52

Re: Re: Re: Re: Re: omyl

pane pytel posledni vetou si koledujete o podani zaloby za vyhrozovani.

Honza 13.1.2008 18:09

Re: Re: Re: Re: Re: omyl

Soudruhu, Pytle, v tom se právě mýlíš, že není komunista jako komunista. Ba právě naopak platí, že je komunista jako komunista. Všichni jste z jednoho pytle tuposti, omezenosti, závisti a nenávisti, což vás sžírá tak mocně, že jiní nebudete. Když vám pravdoláskoví politici nezavřeli huby, měli vás alespoň deportovat do vašich rezervací na kubánský ostrov nebo na sever korejského poloostrova. Doživotní přemístění komunistů do zmíněných lokalit bych snad i schválil zaplatit ze státní pokladny oproti podepsanému závazku, že se nikdy nevrátí.

Petys 13.1.2008 17:42

Re: Re: Re: omyl

Žádnej z nás - zapoměl jsi dodat. Komunismus je jen závist línejch a neschopnejch.

Elias antikomunista 10.1.2008 10:13

Komunismus a nacismus

jsou dvě takřka identické formy zla. Antikomunismus není předsudek, nýbrž jakási přirozená obranná reakce. Jako když se lidský organismus brání nemoci. Komunisti jsou prostě nemocní.