4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza z podhůří 10.1.2008 17:11

Re: Re: Proč se vlastně zrodilo slovo "totalita"?

R^ plně s Vámi souhlasím

Kořiva 10.1.2008 19:59

Re: Re: Proč se vlastně zrodilo slovo "totalita"?

Jsem také pamětník.Beze zbytku s Vaším názorem souhlasím.

ver 10.1.2008 21:41

Re: Re: Re: Proč se vlastně zrodilo slovo "totalita"?

čemu nerozumím je , že socbolševici mají tolik hlasů . Je to normální  , když se oháníme tou vzdělaností ? Anebo jsou masy  fakt tak blbé?

bAČA 10.1.2008 22:49

Re: Re: Proč se vlastně zrodilo slovo "totalita"?

Naprosto s tebou nesouhlasím. Jako občan bez červené knížky jsem se měl daleko lépe než dnes v tomto proklatému  a prolhaném režimu. I vládu bolševické ODS.

Jan H. 10.1.2008 16:00

Totalitni Paroubek

Mozna je to tim, ze Paroubek komunistum za normalizace pochleboval. Proto pro neho "totalita" neni "totalitou", aby nemel moralni "skraloup". Zmeni se obsah pojmu a co bylo nemravne uz nemravne neni. Diktator prece muze vsechno, ne? ... Rv

Boleslav 10.1.2008 15:44

Volte

Proto volte jen a jen KSČM!!!!!!!!!!

Jakub Roth 10.1.2008 15:58

Re: Volte

Hmmm... Boleslav... Taky hnusný město.;-P

tatina 10.1.2008 14:27

Pan Bystroň má pravdu,

a toho se komunisti a socialisti bojí.Co by tomu potom třeba řekl s.Rath,kdyby vyšlo zcela najevo,jak jeho tatík z radostí a peněžní zainteresovaností udával své kolegy.Takových je tam podstatně víc,kterých se to týká dokonce osobně.Jako příklad Roko Paroubek,Falmer Filip atd.A jestli nějaký blázen bude tvrdit,že od roku 69 až do roku 89 tady nebyla totalita,tak by jej měli hodit přes Bohnický plot.

Kylchap 10.1.2008 15:16

Tatino,

před úřadovnami StB se každý den tvořily fronty a každý se těšil na to jak bude přijat a bude s potěšením udávat sousedy. Na všechny se ale nedostalo a tak někteří zájemci tam museli chodit i týdny. Takový byl zájem!

Malý Aston 10.1.2008 15:37

Re: Tatino,

Nemohu s Vámi souhlasit.Je pravda že od roku 1968 až do roku 1989 byla u nás demokracie a svoboda vyjadřování.Nejvíce to štvalo komunisty a ÚV KSČ byl tak rozhořčen že všichni souhlasí se vším,že si vypěstoval a šlechtil pár disidentů aby ukázali tu demokratičnost.Dnes je to již naprosto prokázáno,když svými podpisy staří komunisté usídleni v ČSSD se podepisují pod petice a v KSČM je to samozřejmé.Celou dobu od roku 1989 jsem věřil těm povídačkám Havla,Rumla a ostatních a ono to bylo naopak je nikdo nestíhal nezavíral ale šlechtil a tak to také u nás dopadá.Jeden stojí v jednom šiku se socany,druhý se pokusil Sarajevským atentátem zlikvidovat jednu nejmenovanou politickou stranu a když se mu to nepodařilo dovedl do bankrotu tu malou pravicovou pidistranu a i ta Petruška fousatá neječí že ji chtěli komouši oholit. Je potřeba začít přepisovat dějiny a to nejméně od roku 1952.:-D

westík 10.1.2008 16:23

Re: Tatino,

Kylchape, podle toho, jaké o tom máte vědomosti, by nezaujatý člověk si musel myslet, že jste ty fronty před úřadovnami StB si musel odstát Vy. Chápu, že když venku bylo -10 C, bylo to nepříjemné.  Ale stěžovat si na to po tolika létech ?

Eva D. 10.1.2008 18:58

Re: Re: Tatino,

R^R^R^

jirka.s. 10.1.2008 18:10

Re: Tatino,

Jest docela zajímavo, jaký máš, Kokrheli, přehled o tom, jak to vypadalo před úřadovnami StB! Že ty jsi tam dělal pořadatele, aby se ti fízlové sami neumlátili, že?

Limburský Ivan 10.1.2008 13:39

Vrcholní sociální politici

jsou jednak ortodoxní komunisté a ti maldí ,ideologicky zfanatizovaní svazáci, papouškují svoje starší druhy. Na Takovém Rathovi je nejlépe vidět rozdvojenost osobnosti většiny lidí. Jednou j napravo, jednou nalevo. Vzhledem k jeho maládí a naivitě to lze pochopit. Zažil konec komunistické éry i polistopadový galimatiáš. Nyní tápe, co je vlastně lepší. Lze ho chápat, protože obojí nestojí za nic.Z jeho rozpolcení plyne i jeho vyjadřování, které si nezadá s tím nejposlednějším dlaždičem. Jeho chování je ukázkou, co  socialistické školství dokázalo vychovat za "osobnosti". Jestliže tito lidé imponují většině národa, je to velice burcující skutečnost. Pokud však lidé napravo budou vystupovat stejně nevkusně, bude těžké zvolit ty pravé politiky. Jeden Švejnar to tady nezachrání. To je běh na dlouhou trať. Dlouholetý vliv komunistů na tento národ, kdy přetvářka a licoměrnost byla hlavním krédem většiny národa, má velice zlé následky.;-€

yenda 10.1.2008 14:06

Re: Vrcholní sociální politici

Ivane, neviděl bych to všechno tak černě. Rath je naprosto obyčejný grázl (neomluvitelný ničím ani mládím - 40, ani naivitou), který pro nacpání si vlastních kapes se spolčí s kýmkoliv a bude říkat cokoliv ....  A jsem přesvědčen, že slušný lidi si před Ráthem akorát tak uplivnou.

Eva D. 10.1.2008 18:57

Re: Re: Vrcholní sociální politici

R^

tatina 10.1.2008 14:29

Re: Vrcholní sociální politici

Jaký by jsme byly my,kdyby nás vychovával dobře placený agent STB?Což Rathův otčím bezesporu byl.Když se k tomu přidá jeho nehorázná drzost a sprostota,tak nam vyjde to,vco si říká MUDr Rath.

kpt 10.1.2008 12:12

podle křestního jména usuzuji

že jste potomkem komunisticky smýšlejících rodičů. Určitě tedy znáte z první ruky vše, o čem píšete. Já bych přesto přiznal těm lidem, kteří nezmizeli v jiných stranách, nemá smysl jmenovat, každý z nás známe několik desítek jmen lidí, kteří, když skončila konjuktura v KSČ jednoduše přes noc přešli do perspektivnějších klubů, alespoň pevný charakter. S jejich viděním se nemusím ztotožnit, ale alespoň zůstali u toho svého i v době, kdy jim nikdo, ale opravdu nikdo nefandil. Jinak Život sám ukáže, jsou-li životaschopní či nikoli, neustále do nich bušit se mi zdá kontraproduktivní, myslící lidé mají svůj názor, takže nezbývá než si myslet, že jde o vaši snahu ovlivnit ty z druhého soudku...

Jakub Roth 10.1.2008 12:19

Re: podle křestního jména usuzuji

Usuzujete blbě. Raději o panu Bystrovovi něco vygooglujte, abyste tu nebyls za pindálka.;-P

kpt 10.1.2008 12:50

Re: Re: podle křestního jména usuzuji

vaši výtku beru tak jak je míněna, ale to jméno mi stejně zní příliš rusky, víme. Koneckonců jsem připustil, že díky tomu ten pán ví o těch věcech, o kterých v článečku píše, z první ruky. Máte však něco proti tomu, co jsem napsal k meritu věci?

Jakub Roth 10.1.2008 13:14

Re: Re: Re: podle křestního jména usuzuji

Tak ješt´ě jednou - no a co, že vám Bystrov zní rusky? Ono to je ruské jméno. Pan bystrov je totiž potomkem uprchlíků před bolševickou revolucí. A jako takový zažil, jak byl jeho otec odvlečen NKVD v roce 45, přesto že český občan, do Gulagu. Za tichého a  vystrašeného přihlížení ČS orgánů v tehdy ještě "demokratické" republice;-O. Tudíž pán z první ruky ví, páč to zažil. Ještě něco?

kulis ellinas 10.1.2008 13:22

Re: Re: Re: Re: podle křestního jména usuzuji

Trochu mi křivdíte. Řekl jsem jen, že ten člověk pravděpodobně díky svému původu ví, o čem mluví... Nezaznamenal jsem však Vaši odpověď na to, co máte za výhrady, máte-li je, týkající se mého vyjádření k podstatě věci.

Jakub Roth 10.1.2008 14:14

Re: Re: Re: Re: Re: podle křestního jména usuzuji

Tak tedy k tématu - nelze přiřknout charakter tomu, kdo zastává zločinecké názory a nehodlá je měnit. Tedy - jak mám chápat nacistu, který po roce 45 zůstal pevně náckem? Charakterním člověkem? Asi ne. To znamená, že komunista dnešní pro mne není charakterní člověk, ale jedinec, který dál setrvává na pozici potenciálního zločince.

kpt 10.1.2008 16:27

pomalu s těmi nálepkami

ti lidé, řekl jsem, stojí na své pozici i když už není konjuktura, jejich čas minul, to vám uniklo anebo to nepovažujete za důvod dobrý k zamyšlení. Dnes se o ně každý otírá, ale v době, kdy bylo třeba a bylo to riskantní proti nim vystupovat,  drtivá většina z vás byla potichu, víme... 

čtenář zdrojů 10.1.2008 13:22

Jakube,

máte pravdu. Jen je divné, že neodvlekli i Bystrovova, ale pouze jeho otce. Takže něco na tom životopise nehraje. Manželka pana Bystrovova je novinářkou (Marta Švagrová). Byla členkou Čs.strany socialistické a redaktorkou Svobodného slova.

Jakub Roth 10.1.2008 14:15

Re: Jakube,

Chápu. Vy byste je odvlekl všechny. Špíno.

čtenář zdrojů 10.1.2008 18:40

Jakube

nevkladejte mi do úst něco, co jsem nenapsal. Martu Švagrovou jsem znal osobně. Byla to velmi příjemná dáma a skvělá novinářka. Její manžel Bystrov byl za totality novinářem a překladatelem z ruštiny. Hrdinným bojovníkem se stal až po listopadu 89, jako nakonec mnoho dalších.

kpt 10.1.2008 19:21

Re: Jakube

nemám radost z vašich informací, ale byla to jedna z možností. Spousta lidí se stala hrdiny až s dostatečným odstupem času, kdy zjistili, že dnes už je možné tvrdit cokoli komukoli, ale ejhle, našel se pamětník. Jak je možné, že V.B. neseděl, za své dnes prezentované názory, dejme tomu jako Václav V.  čti Havel, ale byl novinářem i před rokem 89. Je možné změnit názor? Samozřejmě! Proč pak tuto možnost nepřipustit i u jiných, jejichž vnímání je, měkce řečeno, méně pružné...

Kylchap 10.1.2008 13:36

Re: Re: podle křestního jména usuzuji

Jednou je to Rusák a jako takovej je nebezpečnej. Smrt  všem Rusákům.

Abonent 10.1.2008 13:23

Charakterní komunisté a nacisté

Podle nicku soudím, že jste nebo byste chtěl být důstojníkem ozbrojených sil, vážený "kpt".

Nu, to není žádná dobrá zpráva pro stát, jemuž byste chtěl sloužit (nebo dokonce již sloužíte ??).

Nejen, že píšete naprosté nesmysly o všeobecně dobře známém (a úctyhodném) muži.

Ale navíc přisuzujete "charakter" osobám, které nepřestaly být členy zločinecké organizace.

Označil byste tedy za "charakterní" osoby, které trvají na svém členství v NSDAP ?