25.5.2024 | Svátek má Viola


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Voráček 15.5.2010 22:05

Myslím si něco jiného.

Pane Matějko, co do školství jste pro společnost velmi nebezpečný člověk. To, co zde píšete, by možná fungovalo ve skleníkové škole s žáky ze skleníkových rodin.  Já vřele doporučuji ponechat systém, ve kterém se lidé učí nějaké základní informace a znalosti a mají možnost individuálně si své znalosti specialisovat. Teorie o úrovni vzdělání ve volné soutěži nemohou než vyprodukovat 2-3% schopných a 30% "vygumovaných". Možná by bylo dobré, kdybyste si vyhledal hodnocení úrovně dnešních studentů lidmi pracujícími ve školství, tedy 20 let po pádu školských direktiv státu.

R. Langer 13.5.2010 11:53

Jenom dotaz -

- co je to ten stejný metr pro všechny, když obsah výuky bude určovat dohoda učitelů s rodiči? Tedy nic proti, ale obávám se, že důvěryhodné instituce, jejichž jméno bude zárukou dobrého vzdělání u nás tímto způsobem prostě nemohou vzniknout. Tedy pokud to nepojmeme jako zelení a budeme tvrdit, že za 200 let se ukáže (což by v tomto případě zřejmě byla pravda).

R. Kříž 13.5.2010 10:35

souhlas

stat nema co mluvit do toho, jake vzdelani (a zda vubec) ma ten ktery jednotlivec dostat. a to ani zakladni, natoz pak stredni ci vysoke!

at si kazdy vyucuje co chce a jak chce a bere za to kolik chce.

vzdelani jednotlivce neni ulohou statu

K. Kužel 13.5.2010 10:58

Re: souhlas

Ano, vyšší  vzdělání by mělo být chápáno jako investice jednotlivce. Ten pak nese odpovědnost za své případné selhání nebo za špatnou volbu oboru vzdělání. Tím spíše volí obezřetněji a studuje odpovědněji.

http://karelkuzel.blog.idnes.cz

R. Kříž 13.5.2010 19:33

Re: souhlas

nejen vyssi vzdelani... jakekoliv vzdelani...