29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

ŠKOLSTVÍ: Ať žije multikulturalismus!

Žijeme v době, kdy je evidentní, že koncept multikulturalismu v západní Evropě selhal. Zejména muslimské menšiny v bývalých západoevropských zemích vytvářejí segregovaná ghetta používající vlastní zákony a záměrně se oddělují od většinové společnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pražák 26.4.2017 12:57

Re: Poučení o islámu by mělo být standardní

Pokoušíte se omlouvat agresivitu, hloupost, netolerantnost, vražednost,... islámu hodně primitivním, laciným způsobem. Hanba vás nefackuje, když srovnáváte vzorce chování muslimských divochů s normálními Staroevropany?

Z. Lapil 26.4.2017 13:58

Re: Poučení o islámu by mělo být standardní

Houby omlouvám. Poučen několika tisíci lety dějin konstatuju, že neexistuje zlo bez dobra ani dobro bez zla.

Nevím, proč mi vyčítáte srovnávání, když sám píšete "islám je horší než nacismus". Nebo vám to jako srovnávání nepřipadá? Když notabene nacismus JE součástí dějin staroevropanů (tohle slovo jsem neznal; díky).

Taky nevím, proč by mě měla hanba fackovat, když se pokouším popsat problém (ještě) lépe než vy. Nějak mi pořád nepřipadá možné, že se něco vyřeší, když v googlu vyhledáte jednostranně zaměřené informace.

Koneckonců muslim je taky člověk a taky ho bolí, když mu kroutím ruku. Rychleji myslící upozorňuju, že to neznamená, že když se mi bude hrabat v tašce, tak mu tu pazouru rovnou neurazím. A zase - nebuďme jednostranní: očekávám, že on mi ji v podobném případě urazí taky. Přinejmenším v tom jsme - já, muslim a předpokládám, že i vy, stejní.

J. Pražák 26.4.2017 14:02

Re: Poučení o islámu by mělo být standardní

Souhlasím s tím, že zlo je v samé podstatě člověka. Někdo ho ale dostal více.

Ale termíny, které jsem doporučil vygooglovat, nejsou nějaké jednostranné, ale jsou to základní principy muslimova vzorce chování. Proto by je měl každý znát.

Z. Lapil 26.4.2017 14:58

Re: Poučení o islámu by mělo být standardní

My se nakonec dohodneme?!

Nezpochybňuju vámi uvedené zlé základní principy. Jen navíc tvrdím, že je chybou zůstat u nich a nebrat na vědomí existující principy dobré. I toho pitomého upíra musíte pozvat přes práh, jinak má smůlu, a má VELMI usnadněnou práci, když si v googlu najdete, že upír je krvavá příšera a nevíte, že se může projevit jako vybraně oblečený gentleman.

K. Křivan 26.4.2017 8:32

Miluji multikulturu.

Miluji italská, francouzská jídla, holandské a švýcarské sýry, italskou hudbu, francouzské malíře, španělskou šunku, maďarský uherák, slovenskou brynzu, Bacha, Beethovena, Smetanu, Dvořáka, Čajkovského, ..... to vše je kultura.

Muslimáci, negři, lovci lebek, ........ to není kultura. To v Evropě NECHCI !

M. Krátký 26.4.2017 8:14

na Novinkách.cz dnes článek :

Čína zakázala Ujgurům dávat dětem některá muslimská jména

To už tady taky bylo - tedy v Bulharsku v 80 tých letech - byl jsem tam a mělo to takovýto průběh : kmet ( starosta a první tajemník v jedné osobě ) si zavolal nejstaršího muslima do kanceláře a vyzval ho aby si z předloženého seznamu tradičních bulharských jmen vybral to "správné" a "pokřtil" svého nejstaršího syna, a ten už jel podle tohoto návodu dál. Výsledkem tohoto přejmenování byly vyhozené hotely do vzduchu, vykolejené vlaky, a pod radovánky. Rudé právo o tom přineslo třířádkovou zastrčenou zprávičku a socík se rozvíjel dál nebývalým tempem. Potom bulharští muslimové dostali povolení vycestovat do Turecka a pod zemí v okolí. A závěr byl takový, že se jich po čase většina vrátila do Bulharska, protože v Turecku nefasovali montérky, mýdlo, solvinu, mléko atd vymoženosti. Hezký den

K. Křivan 26.4.2017 8:35

Re: na Novinkách.cz dnes článek :

Kdy bylo Bulharsko osvobozeno od turecké nadvlády ? Někdy ke konci 19. století ? Tak se nedivte, že turky nemají rádi.

K. Křivan 26.4.2017 8:40

Re: dy bylo Bulharsko osvobozeno od turecké nadvlády ?

Po rusko-turecké válce 1877-1878.

P. Hlosta 26.4.2017 8:50

Re: na Novinkách.cz dnes článek :

Bulharsko jako příklad, to se vám teda povedlo! Vracející se Turecko do Bulharska? To si umím představit, jaké nadšení to u jeho skutečně původních obyvatelích vyvolává. Vy určitě ne. Vy máte v hlavě multikulti zhovadilosti s představou, že beránek ohrožuje vlka a lev je dobrotivý král zvířátek. Turek pro Bulhara, to je červený hadr pro býka. Co se nauřezávali turci bulharům hlav....

J. Jelínek 26.4.2017 9:36

Re: na Novinkách.cz dnes článek :

Jo, a my jsme zase 300 let úpěli. To máte prašť jako uhoď.

V. Novák 26.4.2017 9:46

Re: na Novinkách.cz dnes článek :

Autor psal, že se Turci (bulharští) vracejí do Bulharska. Ne Turecko.

Moje zkušenost je taková, že Bulhaři (možná i bulharští muslimové) jezdí ve velkém gastarbajtřit do Turecka a přitom si přilepší nějakým tím pašem - whisky k Turkům, cigarety zpátky.

F. Kusák 26.4.2017 11:35

Re: na Novinkách.cz dnes článek :

Máte pravdu a v poslední době je situace taková, že významné podniky a přímořská letoviska jsou ve vlastnictví Turků bulharského původu. Nechtěl bych se Bulharů nějak dotknout, mám je rád, i pro jejich přátelský vztah k Čechů, ale co do podnikavosti, jsou na tom Turci mnohem lépe. A taky mají více peněz a zkušeností z pobytu v Turecku. A kdo ví, možná, že po změnách v Turecku, jich značná část najde nový domov v Bulharsku.

K. Křivan 26.4.2017 7:17

Zasáhnout by měli rodiče,

a na rodičovské schůzce profackovat multikulturní fašounské učitele.

D. Polanský 26.4.2017 6:50

Sice selhal,

ale jak je vidět mnohým vyhovuje, neboť je dobře živí.

J. Honců 26.4.2017 1:49

To už tady bylo...

Ve školách se učilo o vítězném tažení socialismu světem, o skvělých myšlenkách Vladimíra Iljiče, o zahnívajícím Západě a vzkvétající zahradě míru a socialismu. Nic z toho nebyla pravda a lidé to i přes mediální masáž a školní výuku v tom duchu věděli. S multikulturalismem je to stejné. Stejné je to i v tom, že někteří tomu věřili a někteří se tvářili, že tomu věří, protože jim to přinášelo výhody.