28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

ŠKOLSTVÍ: Ať žije multikulturalismus!

Žijeme v době, kdy je evidentní, že koncept multikulturalismu v západní Evropě selhal. Zejména muslimské menšiny v bývalých západoevropských zemích vytvářejí segregovaná ghetta používající vlastní zákony a záměrně se oddělují od většinové společnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 26.4.2017 11:58

Re: S těmi programy máte vlastně pravdu.

Ano. Třeba podezřívavost k cikánskému etniku není předsudek, nýbrž zkušenost, kterou rychle udělá i dítě.

M. Valenta 26.4.2017 12:14

Re: S těmi programy máte vlastně pravdu.

jo dobře ... tedy dokud si je nezavlečou z dome nebo neudělají sami.

J. Chaloupka 26.4.2017 9:52

A co gordický uzel?

Ten měl také složité řešení. Až přišel jeden a ten uzel prostě rozsekl. Někdy je řešení jednoduché, jen na něj přijít.

V. Novák 26.4.2017 9:39

Koncept multikulturalismu v západní Evropě neselhal

Západní Evropa se o skutečný multikulturalismus ani o integraci příchozích nepokusila.

To, co se v Západní ecropě vydává ua multikulturalismus, je obyčejná lenost - "my vám nebudeme pomáhat se integrovat se zachováním některých vašich kulturních zvláštností, protože to není potřeba"...

Čímž neříkám, že tento složitý a drahý(!) proces by ČR zvládla lépe. A už vůbec ne výchovou mladých Čechů k multikulturalismu. Koneckonců české Cikány taky ČR multikulturně (ani jinak) integrovat nezvládla.

T. Hraj 26.4.2017 8:45

vzít si volno a bojovat

Rodiče jsou typická mlčící většina. Kdyby se jednalo o nápady konkrétního učitele, jistě by si na něj ti asertivnější posvítili. Možná by byla i mediální kauza s přesahem do obecnější společenské debaty.

Jak ale mobilizovat proti jakési neziskovce s mandátem od ministerstva a penězi od EU, působící plošně po celé zemi? Jít na ministerstvo? To ale jednotlivého rodiče nevyslechne a žádný předseda všech rodičů neexistuje.

Jedině mě napadá vzít si dovolenou a jít do školy na jednu takovou přednášku a vyvolat pokud možno mediálně zajímavý skandál.

P. Hlosta 26.4.2017 8:56

Re: vzít si volno a bojovat

Už dlouhodobě se veřejnost snaží o eliminaci vlivu neziskovek a pokud do toho i jdou někteří politici, pak jsou převálcováni vládnoucí politickou mocí. Jako systém je to celé špatně, žel není dost viditelná možnost jej změnit. Zrušit vliv neziskovek a multikulti třeštění, na to určitě semtamrodič nemá šanci. Maximálně onen mediálně zajímavý skandálek by trošinku zapůsobil. Pak by vládnoucí politická moc opět zajela za Německou kancléřkou strčit ji svůj rypák do zadnice!

K. Křivan 26.4.2017 9:01

Re: vzít si volno a bojovat

Ne " snažit se o eliminaci vlivu neziskovek" ALE ! eliminovat neziskovky !

J. Jelínek 26.4.2017 9:21

Re: vzít si volno a bojovat

Nebo vyakčnit žejo. Prostě najít nějaké KONEČNÉ ŘEŠENÍ. Soudruh Beneš zase používal dobré slovo - vylikvidovat a jak se panečku zasloužil o stát..

J. Vlček 26.4.2017 9:37

Re: vzít si volno a bojovat

Pane Jelínku, vy znáte jistě mnohem lepší a efektivnější řešení, že. Prosím vás, podělte se o něj s námi ostatními, méně důvtipnými.

J. Jelínek 26.4.2017 9:41

Re: vzít si volno a bojovat

Neznám, vím jenom, že každý složitý problém má vždy jedno, jednoduché a prosté řešení. Obvykle špatné.

P. Lenc 26.4.2017 9:51

Re: vzít si volno a bojovat

Ale jistě pane Jelínku, nakonec člověk, pro kterého je 65% národa "spodina" má zajisté řešení sice složité, ale jediné správné.Buďte tak laskavý a to řešení nám předveďte.A nevymlouvejte se, že "neznáte".A pokud opravdu neznáte, tak jste pouze kavárenský tlučhuba, který rozdává tzv."intelektuálská moudra".

M. Valenta 26.4.2017 10:37

Re: vzít si volno a bojovat

Vzpomínám si že Zeman hovořil dokonce o 2 třetinách národa jako o ne zcela intelektuálně dostatečných. To ale ještě prezident, že.

J. Kombercová 26.4.2017 10:44

Re: vzít si volno a bojovat

Höschl to říkal trošku jinak (sice u Šípa v humorném pořadu, ale pravda to bude)... jedna třetina hloupých, jedna třetina průměr, až ta poslední třetina jsou chytří až chytřejší.

Pro pana prezidenta je asi i ten průměr ne zcela intelektuálně dostatečný. Patrně tohle složení není jen naší výsadou, když vidím, jak jsou hodnoceny volby nedopadající podle představ té nejchytřejší části, že, pane Valento.

J. Kombercová 26.4.2017 10:45

Re: vzít si volno a bojovat

...to se potom, jako v Americe, demokraticky zapalují auta, rabují obchody...

Z. Lapil 26.4.2017 12:12

Re: vzít si volno a bojovat

Nevím, je-li mé řešení efektivnější, ale lepší určitě je. Vznešeně se nazývá kritické myšlení a jeho důležitou součástí je nelhat si do vlastní kapsy.

Nepřesvědčovat dítě (ani dospělého), že co muslim, to lump. Jednak vám nebude věřit, jednak to prostě není pravda. A ano - i naše tradice obsahují leccos, nač by bylo nejlepší zapomenout a nebylo to všechno dávno. Kromě toho terorističtí sebevrazi a méněcennost žen a na druhé straně Mozart (nebo lady Gaga, pro mě za mě) a třeba odpověď na otázku, je-li lepší člověka, o němž si myslíš, že je padouch, odsoudit jen proto, že žena je jen poloviční svědek, nebo mu dokonce zaplatit obhájce, aby sis byl jakž takž jist, že neodsoudíš nevinného, zatímco se opravdový padouch srdečně chechtá, jak tě napálil.

Takže, milé dítě, uvědom si, že nikdo nepovažuje sám sebe za lumpa, a přeber si to.

J. Jurax 26.4.2017 23:28

Re: vzít si volno a bojovat

"Nepřesvědčovat dítě (ani dospělého), že co muslim, to lump. Jednak vám nebude věřit, jednak to prostě není pravda.".

No, věřit tomu i leckdo bude, ale máte recht, pravda to není. On ani každý komunista nebyl lump.

Nebezpečí islámu a muslimů je jinde. Stejně jako u komančů - v ideologii z jejich svaté víry plynoucí a podle okolností plíživě nebo razantně prosazované.

Z. Lapil 27.4.2017 12:02

Re: vzít si volno a bojovat

Amen. Nebo Howgh, chceme-li být multikulturní.

J. Jurax 27.4.2017 15:07

Re: vzít si volno a bojovat

Chcete-li být správně EUropsky multikulturní, měl byste volit inšálláh nebo tak něco ... :-)

Z. Lapil 27.4.2017 16:47

Re: vzít si volno a bojovat

Píšu multikulturní. Omnikulturní je něco jiného :-).

J. Schwarz 26.4.2017 11:31

Re: vzít si volno a bojovat

Dovedu si představit jiné řešení - neziskovky financovat jen z domácích, DOBROVOLNÝCH příspěvků. Zahraniční diverzi, stejně jako mrhání veřejnými penězi na ultralevičáckou propagandu neumožnit.

M. Prokop 26.4.2017 11:59

Re: vzít si volno a bojovat

Stačilo by nekrmit. Státem nekrmit. Pokud jim chtějí své peníze cpát lidi, to už je jejich věc.

J. Jurax 26.4.2017 23:35

Re: vzít si volno a bojovat

No, i přes to, že reagujete řekněme ironicky, patrně nepopřete, že problém s (některými) neziskovkami tu je. A že by měl být řešen. Nějak. Což se neděje.

A když se problém dlouho neřeší, přičemž je vnímán jako pálivý, začnou se vyskytovat návrhy na nesporně účinné, ale poněkud razantní, nestandardní, případně nedemokratické až na hraně či za hranou zákona jsoucí řešení.

Patrně nevíte, jak problém řešit, akorát víte, jak ho neřešit. To sice neškodí vědět, ale k řešení to nevede.

P. Hlosta 26.4.2017 8:44

Že to mají řešit rodiče?

Že to mají řešit rodiče, je sice nabízející se nápad, který ale nezohledňuje současné postavení rodiny ve společnosti. Rodičovské starání se může zablokovat ochrana dětí před "násilím" rodičů, stejně jako ignorování učitelů a učitelek to rodičovské protestování. Navíc, společnost už dlouho si realizuje přeměnu postavení rodiny ve státním systému a tak spíše by uspěly svobodné matky a svobodní otcové, než skutečně plnohodnotní rodiče. Jak známo ovšem, svobodné matky jsou silně ovlivněné státním dotováním, které je zvýhodňuje proti řádným manželským párům. A tak svobodný rodič ztěží bude protestovat proti systému, co mu oblbuje děcko, aby totiž nenarazil a nepřišel o výhody financování v jednorodičovském držení rodiny.

Tak nám rozpadající se systém s tradiční rodinou, jako základ státu, vnutí multikulti, ať se nám to líbí či ne. Stát uplácí dlouhodobě své ovce. Na státu nezávislých je stále méně a Evropské dotace jsou mocná páka. Multikulti prostě bude a hrozí nám vyhynutí s předcházejícím zotročením!

P. Portwyn 26.4.2017 9:23

Re: Že to mají řešit rodiče?

Mohu Vás ubezpečit, že učitel(ka) je ten poslední, kdo rozhoduje o náplni výuky. Výměnu matematika -> multikulti fakt nenaplánovala paní Nováková, co učí v Postoloprtech výtvarku a příroďák... Rovněž školy z toho nejsou nadšené, protože hodiny na něco pořádného prostě budou chybět a nebude se to stíhat.

Rodiče mají daleko větší slovo a město jako zřizovatel poměrně často rozhodlo ve prospěch rodičů proti přání školy.

Takže pokud by rodiče tlačili, mohlo by to pomoci. Problém je v tom, že pro většinu rodičů je nejdůležitější, aby děti měly pohodu a moc se nenadřely. A dejte dětem vybrat, zda chtějí radši na besedu o hodných černoušcích, nebo se naučit sčítat zlomky... Většina rodičů se zařídí podle toho. Děti přece vědí všechno nejlépe!

A. Alda 26.4.2017 11:17

Přesně tak to je, pane.

Rodiče se postaví proti, až když jim dítě začne doma krafat věci, s kterými oni sami nesouhlasí. Ale to už bývá mnohdy pozdě.

Leč aktivní rodič to dokáže často zastavit včas. Stačí se ozvat.

P. Portwyn 26.4.2017 15:04

Re: Přesně tak to je, pane.

Souhlas.

J. Pražák 26.4.2017 8:32

Poučení o islámu by mělo být standardní

Je nezbytné znát ideologické principy nepřítele civilizace, kterým je bezpochyby ISLÁM. Proto by měla být každému vysvětlena záludnost, lstivost, agresivita, expanzivnost,... islámu.

Zkuste si vygooglovat běžné termíny, které užívá každý muslim, abyste se "dostali do obrazu": Dharb al Harb, Dharb al Islam, Muruna, Takiyya, Kitman, Tawria, Omarova smlouva, dhimmi, džizja, zakat,...

A bude každému jasné, že islám je o hodně horší, než nacismus. Nepotrvá vám to ani půlhodinku.

Z. Lapil 26.4.2017 11:42

Re: Poučení o islámu by mělo být standardní

Obávám se, že PŘESNĚ tohle není cesta. Jistě najdete i spoustu slov na způsob "náboženství míru", "úcta k rodině", "skvělí hostitelé". Na druhé straně lze slova jako humanismus, tolerance nebo respektování oponenta doplnit nějakým tím čarodějnickým procesem, gulagem/koncentrákem, likvidací Indiánů... Skoro mám pocit, že seznam "hříchů bílého muže" je delší, než seznam jeho úctyhodností. Nakonec skončíme tím, že počet vygůglených šarií a právních států budeme dělit počtem muslimů a "demokratů" a hádat se při tom, není-li třeba počet muslimských žen dělit dvěma (protože počet svědků).

Což nepomůže nikomu a ničemu.

J. Pražák 26.4.2017 11:49

Re: Poučení o islámu by mělo být standardní

Co navrhujete?

Z. Lapil 26.4.2017 12:23

Re: Poučení o islámu by mělo být standardní

Pro začátek připustit fakt, že pomineme-li dobré stránky muslimů a špatné stránky svoje, pomineme 2/4 skutečností. Což nikdy není dobrý podklad pro funkční řešení.