2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Historik 23.3.2009 15:18

Re: proc je k LS treba referendum..

R^R^R^

Princ Jason 23.3.2009 9:22

Vystupte z EU

to bude nejlepsi. Aspon budete mit opravdu zase na co nadavat. Nadavat na EU uprstred relativniho blahobytu zapricinenem prave clenstvim v EU, to je takove trosku krecovite. Nezapomente zadratovat zase hranice, aspon budou mit hute chvili co delat (nez vam dojde ruda).

Kolombo 23.3.2009 11:16

Re: Vystupte z EU

proč právě členstvím v EU? Nebo snad německo odebírá naše zboží jen z charity, ze snahy pomoct bratrskému státu EU? Kdybysme v EU nebyli, nakoupili by raději v Portugalsku? Myslím, že namísto "bratrství" jsou mnohem cennější korektní obchodní vztahy - za "solidaritou" se vždycky skrývá z jedné strany parazitismus a z druhé povýšenectví.

Ignác 23.3.2009 12:59

Re: Vystupte z EU

Proč si myslíte, že po případném vystoupení z EU nikoho nenapadne zavést cla na české zboží které ohrožuje nekalou soutěží výrobce v EU (například kvůli nedodržování norem EU u nás) , nebo minimálně že nebudou obnoveny celní kontroly s desítky hodin trvajícími frontami kamionů na hraničních přechodech a s tím vyvolaným zdržením dodávek a prodražením dopravy. A potom to s výhodností koupě zboží u nás nebo v Portugalsku může být rázem úplně jinak.

JH 23.3.2009 11:34

Kdybych měl takový plat jako BoBo nebo Špidla

tak bych byl taky proti vystoupení z EU. Kdybych chtěl být znovu zvolen, tak bych kopíroval průzkumy veřejného mínění. Je to na schýzu :-)

A.S. Pergill 23.3.2009 7:48

Bobošíková je optimista.

Já osobně jsem toho názoru, že EU bude nutno rozbít, aby se evropské národy mohly začít integrovat na nějaké racionální bázi. EU má příliš mnoho pojistek proti tomu, aby se moc odebrala z rukou nikým nevolených a nikomu neodpovědných úředníků a dala do rukou řádně volených zástupců.

EU pro nás také od vstupu neudělala nic pozitivního, pokud pominu fakt, že jsme v některých oblastech diskriminováni o něco méně než před vstupem. Zda je to postačující cena za likvidaci celých tradičních odvětví (např. cukrovarnictví, teď se likviduje sklářství) a nehorázné zdražení prakticky všeho zboží, které se dováží z oblastí mimo EU, je otázka. Já sám na ni odpovídám, že ne.

EU se vyžívá v idiotštinách typu "bezdotykové baterie" a nedokázala ani vyprodukovat jednotnou normu na zásuvky a vidlice. Chce integrovat evropské národy a nedokázala nabídnout ani jednotný jazyk. Je to jen podnik pár tisícovek bezcenných parazitů na byrokratických postech, kteří za milionové platy překáží všem, kteří chtějí něco pozitivního dělat.

ceskej Honza 23.3.2009 8:07

Re: Bobošíková je optimista.

Jazyková rozpolcenost EU je nejvetsí destabilizacní faktor, podporující nacionalismus ( dneska se hezky ríká patriotismus ). Melo to být bodem 1. EU programu integrace státú.

Honza42 23.3.2009 9:09

Re: Bobošíková je optimista.

Nacionalismus podporuje masivně EU svým debilním multikulturalismem atd.atd....

Podle této politiky se naučíte s "odlišnými sousedy" lépe žít a snášet tím, že si je vezmete natrvalo do bytu a do postele.

ZKUSTE TO!!!

Zatímco patriotismus a povědomí národní identitiy žádný nacionalismus nezakládají. Naopak mně umožňují přijmout jinou kulturu zdvořile NA NÁVŠTĚVU, s vědomím, že na noc ODEJDOU. Rovněž tak mohu jinou kulturu NAVŠTĚVOVAT a udržovat tak dobré sousedské vztahy. A na tu chvíli jako každá zdvořilá návštěva budu slušným a spořádaným HOSTEM.

ceskej Honza 23.3.2009 10:20

Re: Bobošíková je optimista.

Nemám na mysli problém mensin, nebo tzv. neprizpusobivých. Tvrdím, ze by Evropu daleko více integrovalo, ( více nez otevírání hranic a spolecná mena ), kdyby zavedla spolecnou rec. Jedno jakou, ale jedinnou, se kterou se vsude domluvíte.

Peťa 23.3.2009 10:43

Re: Bobošíková je optimista.

Pane Honzo, vy jste ve svém předchozím příspěvku dal najevo, že nechápete význam slova patriotizmus a rozdíl mezi ním a nacionalizmem. Proto byl učiněn pokus o vysvětlení.

Zkusím to ještě jednou: Patriotizmus je ze své podstaty obranný. Znamená, že si bráním svůj život a místo ve kterém žiji před těmi, kteří by ho chtěli změnit, nebo zničit. A tudíž tvrdím, že poskytnutí práva na život v mém životním prostoru (rozuměj v mé republice) je obrovská výsada, která by měla být udělována spíše výjimečně a jen vybraným jedincům, kteří si to zaslouží. Na rozdíl od nacionalizmu, patriotizmus nemá s útokem nic společného.

Fišta 23.3.2009 11:10

Re: Bobošíková je optimista.

R^

ceskej Honza 23.3.2009 11:58

Re: Bobošíková je optimista.

vnímáte-li patriotismus takto a obranne, máte pravdu ve vsem co písete.

Být patriotem mi ale stejne zní trochu negativne a zpátecnicky.

Typnu si! Vy jako patriot nemáte jiste nic proti spolecné reci ze? Ale musela by to být Cestina.  Zrovna jako Britové budou jako správní patrioti pro Anglictinu a o Francouzích radeji ani nemluvím.

Peťa 23.3.2009 14:07

Re: Bobošíková je optimista.

To víte, my zpátečníci jsme byli vždy trnem v oku pokrokovým silám. Za dob socializmu nás neměli rádi, protože jsme stáli v cestě komunistické internacionále. Teď nejsme oblíbení, protože bráníme vytvoření šťastného a jednotného multikulturního Evropského národa.

Lidé se musí mezi sebou nějak domluvit. Proto existuje výuka cizích jazyků. Mezinárodním dorozumívacím jazykem číslo jedna je Angličtina, kdo to nevidí je slepý. To ale není důvod, aby vytlačila ostatní jazyky a stala se univerzálním jazykem pro celou Evropu.

ceskej Honza 23.3.2009 15:37

Re: Bobošíková je optimista.

Jste pro Anglictinu? Já také!

Asi si ale nebudeme rozumet v tom, co to znamená umet rec. V jazykovém kursu se dá neco naucit, potom dva roky v Anglii a uz si v Cesku kazdej myslí, ze umíte "perfekt". To je ovsem omyl.

Jednotná rec by mela být druhou vedle materstiny a tak zvládnutou, ze by v kinech nemusely být titulky a clovek by si mohl císt knihy a o vsem se pobavit, ( a ne se umet zeptat, kde je nejblizsí WC a kolik stojí pivo ). To je mozné jenom za podpory státu. Ten na tom ale zájem nemá. Neprinese to zádné politické strane hlasy, naopak! Kritici z rad staré generace, "vlastenci" a provincionální primitivovové budou vzdycky proti.  

 

Peťa 23.3.2009 16:02

Re: Bobošíková je optimista.

Angličtina je extrémně rychle se měnící a vyvíjející jazyk. Umět dobře anglicky je vždy relativní. Často mají problémy i rodilí mluvčí, kteří navštíví zemi s odlišným dialektem.

Požadavek na "perfektní zvládnutí" angličtiny je irelevantní. Stačí zvládnout řeč na komunikativní schopnosti, případně tak, aby se člověk orientoval ve svém oboru. Vše ostatní je pouze dobrovolné, případně podložené ideologicky (tak, jak je tomu ve Vašem případě). A veškerá ideologie a laboratorní pokusy o vytvoření "nového člověka" je cesta do pekel, což lze to ilustrovat na nekonečné řadě příkladů.

ceskej Honza 23.3.2009 16:37

Re: Bobošíková je optimista.

v Holandsku, kdyz se potkají dva neznámí lidé, zacnou se bavit anglicky. Kdyz zjistí, ze jsou Holandané, prejdou do materstiny. Rovnez tak je anglictina v Holandsku na úradech druhou beznou recí, kterou vsichni úredníci ovládají. Filmy se tam neprekládají a netitulkují. Není to ideologie, je to cesta príkladem.

Naucit se od malicka dve reci, není pro zádné malé díte problém. Není to vytvárení nového cloveka! Je to nutnost v EU, kde se svitorí 25 hatmatilkami. A protoze k tomu nedojde, nemá EU zádnou sanci.

Fleischer 23.3.2009 16:44

Re: Bobošíková je optimista.

Jak je to např. u francouzského filmu v Holandsku?

Peťa 23.3.2009 17:47

Re: Bobošíková je optimista.

EU nemá žádnou šanci proto, že je to zcela nedemokratický projekt vytvořený pro několik tisíc vrcholných byrokratů toužících po moci. Nevolení potentáti, kteří zcela ignorují vůli lidí nemohou dovést EU k ničemu jinému než ke katastrofě. Stejně jako tomu bylo ve východním bloku za vlády jedné strany.

Holandsko je toho zrovna dobrým příkladem. Země, ze které (přes masivní imigraci) každým rokem utíká více původních obyvatel, než do ní přichází imigrantů. Země, která se potýká s obrovskou kriminalitou. Země, která byla dříve vzorem umírněnosti a tolerance a kde nyní probíhá drsná radiklaizace pod terorem převážně muslimských imigrantů. Země, která je výsledkem multikulturní kuchyně a vytváření "nového Evropského člověka".

Mohl byste mne poučit, v čem spočívá ta "nutnost"? Ač se snažím, opravdu ji nevidím. S člověkem, se kterým se domluvím (to je ta komunikační úroveň), mohu být dobrý soused. A není přitom třeba, aby podle přízvuku nepoznal, že pocházím odjinud.

ceskej Honza 23.3.2009 18:40

Re: Bobošíková je optimista.

o prízvuku to samozrejme není. Jenom vnímám, ze co jazyk to skupina lidí, která se od jiné lisí. Bavorák a Cech jsou v podstate mentalitou a vizuálne, kulturou i nábozenstvím úplne stejní lidé a kvuli reci presto úplne jiní! Padla hranice, ale na bál do Rozvadova neprijde jedinná Bavorská rodina. Do Waidhausu na Fasching také zádný Cech. Pravej kontakt mezi lidmi nenastane ani za 100 let!  Z tohoto hlediska je 25 jazykú v malé EU nestestím. Veskeré konflikty v minulosti i soucasné ( Slovensko-Madarsko ), jsou podnecovány tím, ze kazdý se hlásí k jiné národnosti. Jazyk je z tohoto pohledu základ národnostní, ( nacionální ), príslusnosti a podnecovac konfliktú.

Peťa 23.3.2009 20:11

Re: Bobošíková je optimista.

Nenechte se mýlit. Jazyk také přispívá k vývoji jednotlivých skupin lidí a ovlivňuje jejich způsob myšlení a kulturu.

Že na bál do Rozvadova dnes nepřijede žádný Němec? Nevadí, dobré věci chtějí čas. Nic nelze uspěchat. To, že v Evropě od druhé světové války nebyl vážnější konflikt je především proto, že se státy v tomto období chovaly více méně demokraticky, lidé byli vychováváni k osobní odpovědnosti a vlády dbaly na přání svých voličů. A ti si žádné války nepřáli. Tam, kde fungují demokratické principy a společnost se skládá z odpovědných občanů, tam většinou také nejsou války. Ty vznikají především tehdy, když se k moci dostane nějaký diktátor. A to buď tak, že sám zaútočí, nebo tak, že se pod jeho vedením lidé dostanou do bezvýchodné pozice a pak vznikne občanská válka. A to je dle mého názoru přesně ten případ, kam spěje celá EU pod vedením Bruselských byrokratů. Lidé jsou ideologií multikulturalizmu, politickou korektností a masovou imigrací tlačeni do bezvýchodné situace rostoucí kriminality a těžkých daní nutných k udržení tohoto projektu. Bezvýchodné proto, že všemocní úředníci EK nejsou voleni a nejsou odvolatelní a už dávno ztratili schopnost sebereflexe.

Fleischer 23.3.2009 16:43

Re: Bobošíková je optimista.

Jak by to bylo třeba u francouzského filmu?

ceskej Honza 23.3.2009 16:50

Re: Bobošíková je optimista.

Ceskej Kolja je s angl. titulkama. To platí o vsech cizojazycných filmech, tedy i o francouzkých.

23.3.2009 11:34

A proč to píšete česky?

Čeština určitě nebude jazyk, který EU vybere jako jednotný pro všechny.

Takže každý, kdo horuje pro EU, by měl přestat své příspěvky psát česky.

Kdo píše česky, je nepřítel sjednocení Evropy.

ceskej Honza 23.3.2009 12:12

Re: A proč to píšete česky?

zavedení spolecné reci je projekt nejméne na jednu generaci.  Ze se do toho politici nehrnou je pochopitelné, protoze ty zajímá jenom jejich krátké volební období. Navíc by se stejne nikdo nedohodl o jakou rec by slo, protoze by do toho zacali mluvit vsechny mozné vlastenecké spolky, cítící se ohrozeny ve své národní identite a tzv. patrioti.

Proste lidi jsou jeste na prijetí spolecné reci príliz  blbí. A bez spolecné reci nemá EU zádnou sanci stát se nejakým velkostátem, nebo unií, jako napr USA.

Kolemjdoucí (J.Š.) 23.3.2009 13:16

Re: A proč to píšete česky?

Němci, Francouzi a Angličani se nikdy na společném jazyku nedohodnou. Francouzi nepřijmou ani němčinu, ani angličtinu.

23.3.2009 15:37

Ale tenhleten Honza

se rád vzdá češtiny - aspoň to tvrdí.

Tak ať to rychle udělá a přestane psát česky, aby mne jeho hlouposti nerozčilovaly. Protože já jsem zarytý nepřítel EU a češtiny se rozhodně nevzdám a v jiných jazycích v Čechách komunikovat rozhodně nehodlám.

ceskej Honza 23.3.2009 16:42

Re: Ale tenhleten Honza

wie man sieht, bist du der typische Vertreter einer dummen Mehrheit die von seiner Muttersprache überzeugt ist und nie ausweicht.  Nun wen ich in einer anderen Sprache schreibe, werdest du wahrscheinlich nichts verstehen.

hehe 23.3.2009 10:03

Re: Bobošíková je optimista.

Petr Kohout 23.3.2009 7:22

Lisabonská smlouva mi naopak připadá velmi srozumitelná a jasná. V roce 1938 se této smlouvě říkalo "Mnichovská smlouva" a

i tehdy byla srozimitelná a jasná každému, do se nenamáhal čtením a zjistil si představi jejích tvůrců, jaký má být její výsledek.

Fleischer 23.3.2009 6:32

Suverenita?

Malé státy typu Česka v podstatě suverenitu nemají a nikdy ji neměly. Státy takové velikosti a významu jsou vždy závislé (v kladném či záporném slova smyslu) na ostatních státech a svou politiku jim musí přizpůsobovat. Z historie: Svatá říše římská, Rakousko-Uhersko, spojenecká smlouva s Francií (po r. 1918), Protektorát Čechy a Morava, podřízenost Sovětskému svazu.

EU jako dosud jediné společenství umožnila dlouhodobě mírové soužití a ekonomickou výhodnost v rámci Evropy. Větší integrace má zajistit větší akceschopnost směrem mimo Evropu: to je nejen směrem k Rusku a USA, ale hlavně směrem k sílícím mocnostem jako Čína, Indie, a také s ohledem na arabský svět.

Snažme se ať nezůstaneme někde na okraji těchto snah, nebo dokonce zase zcela osamoceni. Tam totiž směřuje politika paní Bobošíkové!