2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V 23.3.2009 7:05

Re: Suverenita?

"Z historie: Svatá říše římská, Rakousko-Uhersko, spojenecká smlouva s Francií (po r. 1918), Protektorát Čechy a Morava, podřízenost Sovětskému svazu."

Takze tedy rikate, ze kdyz az na nejake to kratsi obdobi jsme tu suverenitu nemeli, tak se nesnazme tu nynejsi zachovat a rovnou strcme krk po devatenacti letech do dalsiho chomoutu... to je dost nechutny nahled na vec, nemyslite?

A o tom umozneni dlouhodobeho miroveho souziti by se dalo polemizovat. I blbec nekdy rekne neco, co neni blbeho a nekdy mir proste trva, protoze jeste neprisla dalsi valka.

Ale vam jde o to byt uprostred stada za harmonizujiciho buceni, pravdu at vezme cert, hlavne abychom nebyli sami, abychom patrili k nejake te zastere, pod kterou bychom si mohli schovat hlavy.

Petr Kohout 23.3.2009 7:23

Re: Suverenita?

Za Karla IV jsme suverenitu měli.

Kolombo 23.3.2009 11:23

Re: Suverenita?

Jací MY, smím-li se ptát? Karel IV suverenitu zajisté měl, to ano. Stejně tak i Jan Lucemburský. Ostaní byli poddaní a na nějaké národy se tehdy nehrálo. Tak vo co go?

Fleischer 23.3.2009 16:35

Re: Suverenita?

Karel IV byl ovšem římský císař (a také český král).

Kanuk 23.3.2009 3:53

K tomu právu veta.

Nevím, mám-li pravdu. Ale nemyslí někteří lidé pod právem veta jenom odmítnutí směrnic EU pro svoji zem? To by celkem mělo smysl, i když poněkud pochybný. Ale není to to, co pod právem veta se obvykle rozumí, t.j zamítnutí nějakého usnesení proto, že byl jeden hlas proti.

Jaroslav 23.3.2009 2:58

Vystoupit z EU ?

Ja se vubec divim ze je tam EU vzala. ;-D

Gogo 23.3.2009 2:49

Jana Bobošíková

je veliká nepřítelkyně Lisabonské smlouvy, ale za každou cenu se chce udržet v Bruselu,

ono je to finančně lukrativní a navíc zaměstná i svého muže.Je mi z takových lidí na zblití.

A to nemluvím o tom, že to byla komunistická kandidátka na prezidenta.To bych se musel pozvracet desetkrát.

Té bych nedalhlas ani za milion.

Paul Sulc 23.3.2009 3:21

Re: Jana Bobošíková

Jste clovek ponekud snizeneho intelektu. Misto argumentuproste hazite blatem a nadavate. Nejde vubec o to jak si vydelava jeji muz. Jde jen a jen o to, ma-li v clanku pravdu ci nema. Pokud ma  , muzete ji nadavat jak chcete , ale tu pravdu bude mit stale. Me je na zebliti spise z lidi jako jse vy, kteri nikdy nemaji vecny argument a jen zvani: velke huby!!

V 23.3.2009 7:22

Re: Jana Bobošíková

presne tak, take k ni mam vyhrady, ale zde vystupuje jako 'muz', kez by nasi muzi ve vlade take vystupovali takhle muzne, tedy rici veci na rovinu a jednoznacne vyjadrit svuj nazor.

JH 23.3.2009 2:02

Ta metoda paní BoBo

je opravdu šílená: zjistí si, o čem se debatuje ve čtvrté cenové po desátém pivu a hrdinně se za to bije v Bruselu :-)

Chris Kelvin 23.3.2009 1:57

A jak je to s těmi Mochovcemi

JE elektrárna Mochovce je zhruba na úrovni Temelína co se týče bezpečnosti, zhruba před deseti lety jsem měl tu čest osobně ji navštívit. Nedávno byla dostavěná a v současné době se rozšiřuje, za souhlasu EU. Že by někdy byla odstavena, o tom jsem fakt neslyšel. Autorka si asi plete Mochovce a Jaslovské Bohunice, o jejichž odstavení snad diskuse není. Určitě pro to jsou vzhledem k její zastaralosti dobré důvody.

No a podobně je to se všemi informacemi pí. Bobošíkové, třeba ta změna hranic na základě jakéhosi dokumentu sudetoněmeckého Landsmanšaftu mne fakt rozesmála ;-D

Hubený 23.3.2009 6:48

Re: A jak je to s těmi Mochovcemi

R^R^R^R^R^R^:-D

V 23.3.2009 7:26

Re: A jak je to s těmi Mochovcemi

no, aby se landsmanchaft nesmal jako posledni.

ja bych za to nic nedal, ze zkusi vse, co pujde, treba ne hned, protoze by to treba bylo horke hned po prijeti LS ale za par let bych za to nedal ani gresli, ze se nepokusi.

Fišta 23.3.2009 11:14

Re: A jak je to s těmi Mochovcemi

A dosáhne svého cíle.

Chris Kelvin 23.3.2009 1:41

Doufejme jenom....

...že tahle paní se již do EU parlamentu nedostane Člověk se opravdu nestačí divit... 8-o

usama 23.3.2009 6:49

Re: Doufejme jenom....

R^R^R^

Kanuk 23.3.2009 1:38

Právo veta

Paní Bobo se nelíbí, že ČR by neměla právo veta. Jakýkoliv system založený na právu veta, je odsouzen k zániku. To prostě nemůže fungovat.

Paní Bobo se nelíbí, že velké státy mají v EU větší váhu, než ČR. Bohužel, tak to ve světě je, a kdyby ten maličký vyskakoval, co může, tak váhu velkého státu nikdy mít nebude.  ČR  si může vyskakovat a držkovat jak bude chtít, v EU nebo mimo EU, a nezmění na tom ani ň. A pokud by byla ČR mimo EU, tak bude mít ještě menší vliv, než když v EU je. EU, a s ní celá Evropa půjde tam, kam bude chtít Německo. Druhá "největší mocnost", Francie, taky může jen kušnit a hrát si na velmoc, ale stejně nic nezmění. A Anglie - to je ostrov mimo Evropu.

Chris Kelvin 23.3.2009 1:42

Re: Právo veta

Ano, právo veta bylo problematické již v době, kdy států v EU bylo dvanáct. Kolik že jich je dneska........?

Anonym 23.3.2009 8:58

Re: Právo veta

Jestli jsem to správně pochopil, tak při odporu k LS nejde ani tak o to, aby ČR měla stejnou váhu jako významnější evropské země. Není tomu tak doposud, a nijak nás to netrápilo.

Problém vidím v tom, že LS znovu přerozděluje kompetence tak, že mocné státy jsou ještě mocnější a malé státy ještě bezmocnější. Zachází do naprosto disproporčních záležitostí, tj. váha hlasů není závislá ani na velikosti území státu, ani na počtu obyvatel, ani na velikosti HDP.

Obávám se, že má Bošíková pravdu.

A se Sudetami skoro stoprocentně. Žaloby jsou vypracovány předními právníky s mezinárodním věhlasem, vědomostmi a zkušenostmi. 

Vidím to tak, že máme už jen dvě záchytná stanoviště: jednak zdravý rozum našich senátorů, jednak v nejhorším Irsko. Proklouzne-li LS oběma, ještě si na tu selanku tady na NP pravděpodobně vzpomeneme.

Ignác 23.3.2009 11:34

Re: Právo veta

Tvrdíte nesmysly, i podle LS mají velké státy relativně menší váhu než odpovídá jejich velikosti, i podle LS je jeden Litevec víc než jeden Čech a jeden Čech víc než jeden Němec, jenom ta míra disproporce mezi velikostí státu a počtem hlasů je nižší než podle současné smlouvy, takže ty větší státy budou mít relativně víc hlasů než mají dnes.

exulant 23.3.2009 1:01

v cem je CR odlisna

Proc to vsecko nevadi dlouhe rade zemi v podobne situaci jako Ceska republika? Jako treba Dansko, Irsko, Portugalsko, Slovinsko, Madarsko,Lucembursko, Holandsko a mohli bychom jmenovat radu dalsich? Muzete to vysvetlit? Taky chteji vystoupit z EU?

Dick 23.3.2009 1:55

Re: v cem je CR odlisna

Já myslím, že jim to vadí.... A kde se EUředníci zeptali, tam to s Ústavou nebo LS projeli. Naposledy v Irsku. Teď už se raději ptát nebudou. ;-€

BOB 23.3.2009 2:04

v cem je CR odlisna? Pravy Cech to vi

To je prece jasne. V CR mame ve vsem takovy naskok, ze nas EU brzdi. Co je ceske to je hezke, zlate ceske rucicky, co Cech to muzikant, vynalezli jsme lodni sroub, ruchadlo, kostku cukru a mozna, ze jsem na neco zapomnel.. Onehdy ten francouzsky prezident, ten trpaslik, ten polomadarsky zabozrout dokonce odmitl jist ceske knedliky. To neni na vystoupeni z EU, to je primo na valku s temi zapadoevropskymi barbary.

Hubený 23.3.2009 6:49

Re: v cem je CR odlisna? Pravy Cech to vi

R^:-D

Paul Sulc 23.3.2009 3:27

Re: v cem je CR odlisna

JIsteze jim to vadi, vsak proto neni nikde, az na Irsko, referendum. Holandsko i Francie- velka zeme, ze ano, ale Uatava neprosla. Vsak proto to neni Ustava ale jen pouha smlouiva. Proc jste takovy osel, ze vam clovek musi vysvetlovat trivialni veci??

exulant 23.3.2009 5:25

Re: v cem je CR odlisna

Jsou to snad demokraticke zeme. Ze se tam o tom tedy nemluvi jako v Cesku. Jen v Irsku je jakasi debata, a i ta nejak mizi.Anebo tam ziji na rozdil od Cechu dusevne zaostali kterym to nedojde?

Peťa 23.3.2009 10:27

Re: v cem je CR odlisna

Ne, demokratické země to už nejsou. Demokracie - vláda lidu - tam poslední dobou velmi upadla. Na názor lidu, který řekl NE euroústavě, se pod tlakem byrokratů EU zcela kašle. Není relevantní. Podstatné je to, co chtějí eurobyrokraté.

exulant 23.3.2009 5:35

Re: v cem je CR odlisna

Navic ten pan v Irsku co si s nim nas pan prezident dobre rozumel s Klausem nechce mit nic spolecneho, ke vsemu je velmi pochybna existence a patrne rusky agent.

Gambri 23.3.2009 10:24

Re: v cem je CR odlisna

Uvedených zemí se  netýkala  Mnichovská dohoda ani rozsáhlý odsun německého obyvatelstva.