30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PROKOP BUBEN 30.12.2008 8:50

Re: NO ANO

Za odborníka se věru nepovažuji, ovšem pozoruji dění kolem sebe a dopady kLausismu na společnost......Nyní jsem velmi zvědav, zda další profesorisimova doktrína o výhodě nepřijetí eura dojde naplnění......

yorik 30.12.2008 9:04

Re: NO ANO

Zatím se na sto procent naplňuje.

PROKOP BUBEN 30.12.2008 9:15

Re: NO ANO

Bratři Slováci hovoří jinak.....

yorik 30.12.2008 9:23

Re: NO ANO

Bratr Slovák Fico hovoří takto:" Až začátek příštího roku ukáže, zda jsme selhali, nebo neselhali. "Já bych skromně dodal, že možná nejen ten začátek.;-)

Kolemjdoucí (J.Š.) 30.12.2008 9:39

Re: NO ANO

V Německu si přechod na euro zrovna moc nechválí. Slyšel jsem vzkaz českých emigrantů "buďte rádi, že máte svou korunu!"

yorik 30.12.2008 9:51

Re: NO ANO

Četl jsem mnohá pro a proti. Tak nevím. Jedno je ale jisté. Slovenská národní banka ztratí jeden účinný nástroj. Bude se muset spoléhat na tu frankfurtskou centrální. Fico sám uznává, že ta měnová rozpolcenost Unie bude problém a vzhledem k hospodářské krizi  a zvyšujícím se deficitům bude pro mnoho nečlenů eurozóny problém plnit kriteria z Maastrichtu.

-ferry- 30.12.2008 9:48

Re: NO ANO

 Vždyť on taky už byl odeslán... Bohužel jeho věrný druh Zeman ho z té díry zapomnění vytáhl tou opoziční smlouvou.Zemanovi se to nesmí zapomenout ...

 Zcela nedávno,v rámci pořadu Historie cz. pana Klause z poč.90.let ukázala ceská televize.Znovu jsem se ujistil,že Klaus připomínal spíše fracka,než seriozního člověka.Já mu už tehdy nevěřil,tím spíš,že se na Táborsku říkalo,jak mu kdysi tlačil táta,jsoucí v KSČ. Rozdělení republiky,milý Yoriku,bylo spíš její rozbití.Nechuť a neschopnost Klause i jiných se se Slováky dohodnout. To svědčí o tom,že Klaus byl jen druhořadý politik.Teď jsem otočil kalendář na poslední stránku a znovu čtu : Den obnovy samostatného českého státu ... Je to vlastně popření díla Masarykova a Benešova.Rozbití jejich práce,která stála spoustu krve.U Klause a Mečiara to byla vlastně jen libůstka.Test toho,co si mohou dovolit.A mohli,bohužel,hodně.A za zvednutí ruky pro rozbití se dávaly prebendy.Znal jsem jednoho,který se stal ředitelem nemocnice.Když mu to došlo,vypadl z okna v 6.patře. Klaus dokázal,že je jen druhořadým politikem.A zůstane jím V Evropě bude nula,ví to,proto je proti .Díky tomu.je proti Evropě řada lidí.Moc by mě zajímalo,jak hlasovali v referendu.Já hlasoval proti vstupu,protože se mi zdálo,že jde hlavně o prachy a ne o lidi.A taky jsem nevěřil,že by velké státy si nechaly mluvit do svých věcí od takových prcíčků jako my a třeba Slováci.Ale jsem demokrat,když to většina schválila,měli bysme se umět chovat.U NATO mají všichni plná ústa řečí o spojenectví,ale zde o vstupu rozhodlo pár politiků,ne lidi.Plaťme za chyby národa,ne za chyby několika kariéristů ...

yorik 30.12.2008 9:59

Re: NO ANO

Pokud jde o to rozdělení , tak mám odlišný názor. Možná je to tím, že na to Slovensko občas zajedu a slyším názory místních obyvatel. S tím krvácením za Masaryka bych byl opatrný, ale možná každý používáme jiné historické zdroje. O vztahu k té společné republice svědčí i fakt, že 28. říjen není státním svátkem Slovenska. Datum svého narození si lidé zpravidla považují.

Starý J. 30.12.2008 10:38

Re: NO ANO

Pokud míníte Klause kritizovat, zvolte jiné téma, než rozdělení republiky. Tam Vám spíše pokvete pšenka, protože nikdo není bez chyb, Klaus jich udělal spoustu, ale jen proto, že to byl on, kdo stál v čele celé transformace. Jen jaksi nevidím ani po dvaceti letech nikoho, kdo by to snad zvládnul podstatně lépe. Nikoho. Vy snad vidíte někoho takového na politické scéně?

Pokud se týká rozdělení, zrovna zde (domnívám se) nelze Klausovi vyčítat naprosto nic. Řeči o tom, že "zničil dílo Masaryka" jsou jen citové výlevy, bez špetky respektování reality. Situace byla naprosto jiná, než při rozbití Rakouska-Uherska. Asi Vám uniklo, že Slováci se trhli při každé sebemenší příležitosti, při každé těžkosti. Prostě chtěli vlastní stát celou dobu , došlo by k tomu stejně, protože jim naprosto chyběla vlastní identita, historie, celou dobu se cítili v područí. Jezdil jsem tam 30 let, měl jsem tam vedení podniku a vím, jaká byla situace. Buďte rád, že situace se nevyhrotila do Jugoslávie, nebo Ruska, daleko k tomu nebylo. Rozdělení bylo naprosto stoprocentní, takové, že si dnes nic navzájem nevyčítáme. A postupem doby se ukazuje, že to bylo ku prospěchu obou stran. Pokud toto nevidíte, nevím, co vidět chcete?

mirek 30.12.2008 7:54

Neskutečné pokrytectví

Je dobře, že se pan Klaus takhle obnažuje. Alespoň je vidět míra pokrytectví, s jakou se pohybuje v politice.

Je sice úžasné, číst "Idea, která omezuje lidskou svobodu a volá po větších a větších

zásazích státu, vždy někoho těší. To je idea někoho, kdo už se vidí být

tím státem, který reguluje, řídí, kontroluje, zakazuje, zdaňuje a další

věci. Tam je bytostný zájem těchto lidí." a pak ještě o tom, jak jsou všichni hloupí, protože si myslí, že se svět zvětšil a zglobalizoval a je nutné jej řídit, zatímco my ( Klaus a ekonomové) víme již od Hayeka, že jednoduché věci se dají řídit jednoduše. OK. Nechci polemizovat s těmito výroky. Ale co mi připadá jako vrcholné pokrytectví je totiž to, že se Klaus nechal v klidu a pohodě zvolit komunisty v první volbě a že za vydatného přispění komunistů se nechal zvolit ve volbě druhé. Že již po první volbě připustil roli komunistů jako plnohodnotné parlamentní strany a umožnil posléze Paroubkovi využívat tuto stranu k politickému vydírání. Že bojuje s větrnými mlýny v EU a ve světě a nebojuje s konkrétními lidmi zde v ČR, kteří prošli totalitními aparáty KSČ a nyní nakonec za KSČM dosedli do krajských vlád. Že nebojuje za to, aby se komunisté nedostali s Paroubkem do vlády České republiky. Titíž lidé, kteří, na rozdíl od politiků Evropské unie, prováděli antidemokratickou politiku, represe a ukradli podnikatelům, zemědělcům a dalším občanům jejich fabriky a prostředky, nechávají Klause chladným, ale musí, samozřejmě za vydatné pozornosti médií, bojovat s Al Gorem, Sarkozym a dalšími lidmi, kteří takovým způsobem nikdy nepracovali. Co bude dělat, ža Paroubek vyhraje předčasné volby a pozve si do vlády komunisty ? Pokrytec, ne prezident.

yorik 30.12.2008 8:23

Re: Neskutečné pokrytectví

Klaus volá po větších zásazích státu? Klaus chce někoho regulovat, kontrolovat, zdańovat? Chce to Klaus nebo Brusel? Který komunista zvolil Klause za prezidenta, konkrétně prosím. Neplete te si Klause s Havlem.  Klaus rozhoduje o výsledku voleb, on určuje která koalice, kde bude sedět. Nebyl to on, kdo napodruhé jmenoval předsedou vlády  Topolánka i když mohl klidně jmenovat i Paroubka. Nebyl to on, kdo pomáhal transformaci státu z toho komunistického do tržního prostředí a tak umožnil i to napravování minulých křivd. Klaus je odpovědný za to, že pravice nedokáže účinně oponovat levici a většina se tak přiklání na levou stranu? Nechtěl byste toho na něm nějak moc. Založte si politickou stranu a pokuste se zahnat tu levici do defenzívy. Uvidíte, že to nebude taková legrace. To chce osobnost. Moc jich v politice není. Takže zaplaťpánbůh alespoň za toho Klause.     

mirek 30.12.2008 10:10

Re: Neskutečné pokrytectví

Já nevím jak vy, ale já nečetl ani slůvko pana Klause proti tomu, že se posiluje role a síla komunistů zde v Čechách, ani jedna jeho reakce na to, že na severu Moravy skutečně zasedli do fukncí lidé, kteří prošli placenými funkcemi na okresních výborech KSČ v nedemokratickém totalitním a represivním Československu, že je zde hejtmanem absolvent Večerní univerzity marxismu-leninismu Palas. Ani slovo proti tomu, že chce Paroubek progresivně zdanit občany s vyššími příjmy, rozdávat novomanželské půjčky a další příznaky návratu socialistického "ráje", příznaky toho, že se na nás chystá větší regualace, kontrola a zdanění, než hrozí z Bruselu.

O volbách prezidenta toho bylo napsáno tolik, že se nemusím slovit o tom, jakým způsobem a s čí pomocí je pan Klaus na hradě. Důsledkem těchto voleb je, že se komunisté stali "normální" stranou, kterou Klaus po své volbě zahrnul do "normální" společnosti a umožnil tak voličům komunistů, že nemusí mít strach o hlas, propadlý jinak u strany, která se nedostane k reálnému výkonu moci a splnění tak svého programu. A jaký program komunisté mají, o tom se školit doufám nemusíme.

Zásluhy pana Klause o transformaci jsou na jedné straně nepopiratelné a nikdo mu je neodpáře, stejně jako z druhé strany chyby, které umožnily obrovské ztráty státního rozpočtu za vykradené banky a podniky díky absenci zákonů, které i přes hlasy ve vládě, i mimo vlády, nebyly schváleny. Je rovněž nepopiratelné, že současná vítězství levice mají část kořenů v devadesátých letech, kdy se stát nebyl schopen bránit podvodným aktivitám, které přinesly ztráty občanům v bankách, fondech a kampeličkách.

yorik 30.12.2008 10:22

Re: Neskutečné pokrytectví

Pokud jde o tu legitimizaci komunistů, tak opravdu to byl Václav Havel, kterého si zvolili komunisté jednomyslně za prezidenta. Václav Havel  byl vůdce národa, takže to neházejte  na Klause. Pokud jde o pana Palase, tak ten vuml je asi to nejmenší, co mi na něm vadí. Pokud jde o ty podvody v bankách, zkuste si dohledat případ IPB - ČSOB a zjistíte, že za ty stovky miliard Klaus nemůže.  

mirek 30.12.2008 10:51

Re: Neskutečné pokrytectví

Demagogie Vám jde, protože Havla opravdu zvolili komunisté, jenže z komunistického Federálního shromáždění v prosinci 1989, když jim teklo do bot a hrozila jim celá republika na náměstích. Pak se komunisté jen vymezovali proti Havlovi, vzpomínáte ?

Klaus osobně nemůže za nic, má "pouze" pölitickou zodpovědnost za právní prostředí nově vznikajícího ekonomického pořádku po socialistickém marasmu.

yorik 30.12.2008 11:11

Re: Neskutečné pokrytectví

Sledoval jsem přenos volbu prezidenta ve Španělského sálu. Volba byla veřejná. Nezaznamenal jsem jediného zástupce KSČM, který by pro Klause zdvihl ruku. Tak kdo je tady demagog?

mirek 30.12.2008 14:42

Re: Neskutečné pokrytectví

Oba jsme tedy sledovali druhou volbu, takže víme o čem je řeč. V čí prospěch byla kandidatura paní Bobošíkové, kandidující za komunisty, si umíme spočítat snad oba. Určitě stejně jako já sledujete politickou scénu a víte tak, že se tento ojedinělý čin paní Bobošíkové již v žádné podobě neobjevil, nikdy poté se paní Bobošíková neobjevila u pana Filipa a už vůbec se ve svých příspěvcích do médií nezmínila o komunistickém programu či straně. Zato víme oba moc dobře, že  Bobošíková navrhla společně s Železným Klause na Evropskou cenu, oba určitě víme, že v názoru na Evropskou unii se komunisté vzácně shodují s Klausem.

Myslím, že oba umíme napočítat do pěti.......

Vlali 30.12.2008 4:09

těžký duel

dosazený direktor co by se prací neuživil a páprda z hradu si notovali. Vskutku přínosné.

jamo 30.12.2008 5:59

Re: těžký duel

..ono něco může být přínosné pro nemyslící líný oranžovorudý póvl, než "tiskovky" z Lihového domu?

Hubený 30.12.2008 7:02

Re: těžký duel

Pokud "tohleto" bylo přínosné pro modráckej póvl,tak je mě Vás velmi,velmi líto ........:-/

yorik 30.12.2008 7:37

Re: těžký duel

Qualis rex, talis grek:-) 

Kolemjdoucí (J.Š.) 30.12.2008 8:51

Re: těžký duel

... talis grex. (grex = stádo; dav)

ZW 30.12.2008 2:38

Jo, jo...

S tím západním přehlížením zemí z "východu" má pravdu, předseda. Ale ruku na srdce, kolikrát jste byli v Kišiněvu či Tiraně? Jak podrobně zná Milan Knížák tamní národní galerie? A ne-li ony, pak alepoň ty v Tallinu, Vilniusu či Rize?

all 30.12.2008 1:52

Proč chybí konec rozhovoru???

V přepisu rozhovoru chybí poslední otázka, v níž se ho Knížák ptal na lásku a sex. Vlastně ho skoro nenechal odpovědět - ale to zděšení v Kl. očích bylo zajímavé...

yorik 30.12.2008 7:35

Re: Proč chybí konec rozhovoru???

Omnia vinci amor:-D

Kolemjdoucí (J.Š.) 30.12.2008 8:52

Re: Proč chybí konec rozhovoru???

Omnia vincit amor.

yorik 30.12.2008 9:13

Re: Proč chybí konec rozhovoru???

Děkuji, opravuji si, barevným fixem :-D

HRADNÍ TEPLOMET 30.12.2008 11:17

Re: Proč chybí konec rozhovoru???

Protože se ho Knížák ptal,jestli si pamatuje, jak si to spolu rozdávali před 40 lety ve stromovce.(Y)

pavpek 30.12.2008 1:10

oba za

20bez dvou nebo 18+2.Pouze Knižák je rektolezec na druhou.Už ten láskyplný pohled na pana profesora, ano, ano pane profesore, to jste udeřil hřebík na hlavičku.To už si Klaus mohl vzít rovnou několik svých podržtašků a nemusel toho Knižáka file://\\Knižáíka otravovat. Celkov+ nuda a blbost.

Oba bych namočil do dehtu a pak do peří.Nic jiného jim nemohu naordinovat.

Gaston 30.12.2008 0:49

"krásné"

ten duchovní soulad... Knížák + Klaus. Je směšné, téměř vše co Klaus řekl, např. jak bylo těžké založit ODS.. a srovnávat to s dnešní situací - to je dost komické, ne pane profesore? Také mne dojalo, jak Klaus bojoval po tzv. "Sarajevu" - čti po provalení špinavého financování ODS, kdy už měl profesor jako zodpovědná osoba definitivně zmizet ze scény.(milý pane Klausi, to by se v té Vámi nenáviděné západní Evropě stát nemohlo, abyste se ve funkci udržel!) No a to jak jste byl pravicový a sám proti všem v těch 90.letech, hmm, ani jsem si nevšimnul. Místo Vašich pravicových brblů, jste tady zaved docela slušný socík, kterej musel napravovat zprava socialista Zeman. Vy jste totiž sám jeden velkej omyl. O co konzistentně zcela jistě usilujete, to je moc, v tom jste naprosto přesvědčivý. Shrnu-li tedy Vaše předpoklady pro dobrého politika a vůdce - píšu 4. Dotáhl jste to tedy dost vysoko.....

pavpek 30.12.2008 1:19

Re: "krásné"

Gastone, líp bych to nenapsal.Když k tomu přídám ještě mentalitu narcise, tak se nelze divit, že člověk, který se tomu postavil a Klause žaloval nebude soudce.Kdepak by náš pan profesor

prominul takovou drzost, že se mu někdo postaví.-VYLOUČENO.Měl totiž říct před volbou k těm nádherným větám, které říkal tohle : POKUD BUDETE CHTÍT, ABYCH JEDNAL SLUŠNĚ,NEVOLTE MĚ.TOHO TOTIŽ NEBUDU NIKDY SCHOPEN.Nemůžu ho ani cejtit a přeju mu vše nejhorší.