30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JJ 30.12.2008 11:25

Re: To je to podstatné

Jiste, sejit se s Ganleyem bylo v poradku. Ovsem poradat s nim tiskovou konferenci, to jiz presahovalo hranici slusnost vuci hostiteli. Pratele si tim moc nenadela. O budoucnosti EU se totiz nebude diskutovat s Ganleyem, ale s politickou reprezentaci Irska.

yorik 30.12.2008 11:31

Re: To je to podstatné

O své budoucnosti si irský lid rozhodne sám. I bez Klause, i bez své reprezentace. I při referendu platí rovné volební právo. Pán jako kmán.

JJ 30.12.2008 11:35

Re: To je to podstatné

S tim 100% souhlasim.

Starý J. 30.12.2008 10:48

Re: To je to podstatné

Vám nestačí ty denodenní dehonestace Klause z úst našich a evropských politiků a z úst zdejších diskutérů (což není pravda tak podstatné)? To ho snad měli za jiný názor snad mučit, nebo o jakém křivení vlasu mluvíte?

Jinak nevím, proč dodnes si připomínáme návštevu Miteranda a jeho setkání s disidenty, nebo Havlovo zvaní dalajlámy? Málem to Havel uzákonil jako státní svátek! Ano, bya to setkání stejně tak s lidmi, kteří jsou doma za svůj názor pronásledovaní, stejně jako ten Ir.

Jak v mnoha věcech s Klausem nesouhlasím, tak toto rovněž považuji za vytrácení demokracie z EU, že nelze nahlas říkat jiné názory na smysl a směr EU, než jaký si vytvořilo pro sebe duo Francie-Německo. Kdyby to nebyla pravda, tak by nebyl na Klause doslova hon za to, že své názory říká otevřeně. Jako by mohla existovat jen jediná možnost, jedině správný směr.

Já na př. naprosto nesouhlasím s vytvořením jednoho evropského státu, vím, že se budu muset podřítit většině, ale nikdo mně nesmí zakazovat říkat, že jeden evropský stát nechci!

JJ 30.12.2008 11:45

Re: To je to podstatné

Nikdo Vam to nebere, nikdo to Klausovi nebere. Podivejte se na tu spinu, kterou na sebe hazi vzajemne tuzemsti politici, Eu je proti tomu zlata. Nikdo nezakazal Klausovi setkani s Ganleyem, nikdo mu nezakazal poradat s nim tiskovku, kde ze sebe delal nejakeho disidenta. Ale pokud se chce podilet na smerovani Eu, tak musi vest to diskuzi s politickou reprezentaci zeme (jak ostatne vzdy accentoval) a tiskovka s Ganleyem mu udelala z vladni strany Irska nepritele (a nejenom z vladni strany), ktery jej v lepsim pripade bude ingorovat.

Mohl se s Ganleyem setkat, tiskovku si odpustit a treba jej pozvat do Prahy, kde by to bylo vice v reziji hostitele - tedy pana Klause.

JJ 30.12.2008 10:00

Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

"To je idea někoho, kdo už se vidí být tím státem, který reguluje, řídí, kontroluje, zakazuje, zdaňuje a další věci. Tam je bytostný zájem těchto lidí." Co se tyce problematiky GO, tak tam je bezne jeste explicitnejsi.

Charakteristika lidi, se kterymi vedeme politicky dialog o budoucnosti EU. Nevim, jak si predstavuje dialog pan Klaus, ale pokud by me pan Klaus opakovane urazel, tak jej poslu nekam a tim pro me dialog konci.

Starý J. 30.12.2008 10:16

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

A v čem Vás uráží a koho urazil Klaus? Není to náhodou obráceně? Od Klause jsem žádné urážky jiných ještě neslyšel, urážet Klause denodenně je u nás a u politiků EU nejvíce IN a kdo ješte Klause neurazil, jakoby ani neexistoval!

jan 30.12.2008 10:26

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

třeba mě nadával za to že mam batoh snowboard a piju z petlahve, urazilo mě že když mě že když se pokusil ovládnout čt udělal ze stotisícového davu jakési shromáždění zmanipulovaných pitomečků, uráží mě že ze mě dělá blbce svým populismem ohledně EU, uráží mě že haní disidenty když sám téměř nic neudělal, uráží mě že neustále rejpe do havla a  občanské společnosti,vadí mi že si k řešení svých osobních mindráků bere jako rukojmí celý Hrad, vadí mi urážky jeho nejbližšéch spolupracovníků, jejich arogance a pohrdání , kteří neumí nic jiného než papouškovat slova svého pána, říkám si co pak asi VK říká za zavřenými dveřmi, vadí mi že zaříznul blob ač mu po tom nic nebylo beru to jako uřážku svého vkusu, uřáží mě jak leze do zadnice Putinovi a bývalým kgbákům, ve výčtu by šlo ještě pokračovat

JJ 30.12.2008 10:38

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

Na to uz jsem zapomnel, ano piju z petflasky, mama batoh (i do prace) a minulou sobotu jsem si dovolil jezdit na snowboardu. Ale pricetl jsem to jeho veku a zmatenosti z toho, co se po listopadu v 89 ve spolecnosti udalo, urazit me tim opravdu nemohl.

jan 30.12.2008 10:45

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

to s petlahví je to poslední jen jsem si na to vzpomněl že zrovna to na mě přesně pasovalo . teda ne že bych se pohyboval všude s batohem a petkou - šlo mi jen o styl připomělo hodnocení člena rady čt že kdo poslouchá rádio wave není pro společnost vhodnej - takovýhle komančský kádrování mě fakt nebere - Klaus je složitá osobnost nemůžu k němu být jen negativní ale odmítám ho do smrti adorovat protože se připletl k notabene ne dvakrát povedené transformaci - Klaus svým vymezováním vůči havlovi, prosazováním čistě pragmatických metod, poměrně zbabělým nereformním vládnutím a následnou opoziční smlouvou s jejími dalšími důsledky posunul zemi o deset let zpátky (odhad prošustrovaných peněz a pro ekonomy nákladů ztracené příležitosti tj peněz které jsme mohli vydělat penězi které se rozkradly) - těch výhrad tam byla opravdu celá řada měl jsem je asi skládat podle důležitosti za gto se omlouvám

JJ 30.12.2008 11:52

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

Pokud se podivate k sousedum, tak se pri te transformaci kradlo tak ci jinak vsude. Urcite tomu neslo zabranit a lidi maji sklony ke generalum po bitve. Na druhou stranu jsme vzdy meli stabilni menu, rozumnou inflaci a i celkem rozumne urokove sazby (az na excess CNB, kdy branila menu a odepsala pri tom ekonomiku).

Kazda silnejsi osobnost je svym zpusobem specificka, jak Havel, tak Klaus, tak Zeman.

jan 30.12.2008 15:38

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

hm to jo - neupírám mu určité zásluhy, byla by hloupost negovat vše co udělal, sleduju spíš trend a přijde mi že Klaus se v čase zhoršuje a jeho specifická osobnost převládá nad tím co dělá - on totiž vlastně chodí do práce a to že mu kolegové či agneda nesedí by si měl vyřešit v soukromí.

zeman a havel uměli odejít (byt sem tam veřejně vystoupí) myslím že Klaus měl udělat to samé

yorik 30.12.2008 10:40

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

O snowboardu nic nevím. Klaus je na sjezdovce jako doma, že by měl něco proti prknařům? Nepleťte si odpor proti lisabonománii s eurofobií, jde pouze o jiný pohled na evropskou integraci. Pokud jde o rýpání. Opomenul jste Rudolfinský projev i " kasací" pana Bursíka ve Španělském sále. To nebylo rýpání? Pokud jde o Putina, myslíte, že Sarkozy a Berlusconi jsou jeho menší "kamarádi" To má Klaus poslouchat paní Hybáškovou a spol. a vyhlásit Rusku nebo Číně obchodní embargo nebo válku. To si opravdu myslíte. Pokud jde o knihovnu pana Kaplického tak jsem stejného názoru jako vy. Hodně jsem za ní na internetu plédoval, asi marně. I když, kdo ví.

jan 30.12.2008 10:48

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

rudolfínský projev - ted nedávno jsem ho znovu četl zařazen do souvislostí - nemůžu si pomoct nevidim na něm nic špatného - btw ODS svoje tehdejší financování nikdy nevysvětlila - a klaus se navzdory svým slibům chová stokrát hůř než tehdy jím tak strašně kritizovaný Václav Havel

JJ 30.12.2008 10:30

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

Me nic neurazi, jenom konstatuji, ze svou retorikou se pan Klaus vyrazuje z jakekoli diskuze. A to mi pro prazidenta CR prijde jako skoda. Treba u GO rika, ze jde o podvod, ktery politici vyuzivaji k omezeni svobody lidi. Takze treba v UK oznacil takto za podvodniky vsechny tri hlavni strany, vcetne konzervativcu, nebot reseni problematiky GO maji v programu vsechny tyto strany. Na snizovani emisi se shodly VSECHNY politicke reprezentace EU, tedy i ty oznacil za podvodniky, kteri chteji omezit lidske svobody. Jeho retorika smerem k EU, kde vola proti regulaci ci dohledu nad finacnimi trhy je smesna, uvazime li, kolik lidi ztratilo penize v investicnich a privatizacnich fondech. Mozna to mysli dobre, ale diskuze s cilem neco zmenit a zlepsit se vede trochu jinak.

Kdyz uz jsme u zahranici, tak pan Klaus je zodpovedny za zahranicni politiku. A protoze se soustredil na zniceni LS jako takkove, tak tam CR nema ani stejnou vyjimku, jakou si vyjednalo Polsko, aby predeslo potencialnim majetkovym narokum vystehovnych nemcu. Plnou hubu kecu to ano, ale v realu je to k nicemu.

yorik 30.12.2008 10:57

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

Pane JJ. Na klimatickém balíčku se nedohodli největší ekonomičtí hráči, včetně USA a Číny. Kdyby Berlusconi nepřitlačil na summitu na pilu tak by kvůli ztrátě konkurence schopnosti zkrachoval evropský průmysl. Jinak tu výjimku jako Poláci, měla vyjednat exekutiva. Já nevím co tam ten Telička a Špidla dělali, špatně placení nebyli, tak snad mohli ty naše státní zajmu hájit.  

JJ 30.12.2008 13:22

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

Jasne, ale pokud ty lidi, se kterymi se mame dohodnout oznaci na zacatku za podvodniky, tak se s nim nikdo moc bavit nebude.

Prezident je soucast exekutiy a podle Ustavy sjednava a ratifikuje mezinarodni smlouvy.

Ava 30.12.2008 8:49

Video je mnohem lepší

V textové podobě to není ono. Daleko silnější zážitek je, když si pustíte videozáznam na webu televize Z1 (rubrika Archiv). Ty samolibé staříky musíte vidět, jak se tváří!

yorik 30.12.2008 9:08

Re: Video je mnohem lepší

Kdo byl chytrý v mládí je zpravidla i ve stáří, pokud ho nedohoní ten zlý německý doktor. Kdo je blbec v mládí bude i ve stáří. Nevím jakého jste věku. Pokud jste mladý a již teď takto uvažujete, nečekejte, že se to na stará kolena zlepší, jak jsem výše uvedl:-D

vyjevená občanka 30.12.2008 9:20

Re: Video je mnohem lepší

Až si promrskáte latinu podle oprav Kolemjdoucího, podívejte se ještě na českou gramatiku mě a mně. Potom nás oslňujte, výkvěte chytrosti v mládí i ve stáří.

MF 30.12.2008 9:31

Re: Video je mnohem lepší

Asi jste opravdu vyjevená. Žádné mě a mně jsem neviděl.

vyjevená občanka 30.12.2008 9:38

Re: Video je mnohem lepší

Vyjevená jsem. Teď i z Vás. Zkuste přečíst všechny příspěvky chytrého yorika. Pokud ani potom nic neuvidíte, napište mi znovu.

yorik 30.12.2008 9:42

Re: Video je mnohem lepší

Latinské citáty jsem převzal, slovník samozřejmě vlastním, takže je budu kontrolovat. Pokud mi nějaké písmeno uteče, tak mne snad nemusíte ještě kamenovat. Byl bych docela rád, kdybyste se  pokusila reagovat i na věcné argumenty.:-D

Starý J. 30.12.2008 10:19

Re: Video je mnohem lepší

Nemůže. Chce Vás urazit, takže se chytí třeba i pravopisu. Věcné argumenty na to nepotřebuje!

yorik 30.12.2008 10:25

Re: Video je mnohem lepší

Přiznávám, že mi občas něco uteče. Pokud budu kontrolovat renomované listy, které mají jazykové editory, tak tam chybu najdu také, o internetu nemluvě. Pravda je, že by se to stávat nemělo. Budu to hlídat. Za své chyby se omlouvám.

Starý J. 30.12.2008 11:02

Re: Video je mnohem lepší

Mně vynechává klávesnice, navíc pravopis se při psaní na klávesnici daleko hůře sleduje, než při psaní rukou, které je daleko pomalejší.

Jenže myslícího poznáte z příspěvku, nebo otázky, ne z pravopisu, který po sobě pětkrát zkontroluje i blbec!

vyjevená občanka 30.12.2008 11:32

Re: Video je mnohem lepší

Reagovala jsem na konkrétní příspěvek, kde chytrolín poučuje jiného dosti povzneseným způsobem. V tom příspěvku je nějaký věcný argument? Nemůžu ho najít, zopakujte mi ho, ať nejsem ještě vyjevenější. Také latinské citáty byly argumentačně na výši. Yorik Vaši obhajobu nepotřebuje, tak už se uklidněte, dejte si spravit klávesnici, pro jistotu napište vždy všechny varianty  i/y, mě/mně a dál se považujte za myslitele.

relativ 31.12.2008 13:13

Re: Video je mnohem lepší

Tomu se říká smeč R^R^!!

PROKOP BUBEN 30.12.2008 8:27

NO ANO

Proškolen v ústavu založeného na popud vedení SSSR, podporován kopmplici podobné krevní skupiny Klaus rozhodně nebojoval proti všem, ale nechal se vědomě a promyšleně nést na populistické vlně.....Kdo mu nebyl zcela po vůli, upadl do nemilosti.....Jeho zákonité fiasko na poli ekonomiky, morálky a práva jej mělo položit a odeslat tam kam patří nejpozději po tzv.Sarajevském atentátu.....Kde by ovšem vzali všichni ti okravatění lapkové a podvodníci, včetně bolševických zločinců takového garanta své beztrestnosti......

yorik 30.12.2008 8:41

Re: NO ANO

Nevím, kde jste byl proškolen vy bubne ale asi to žádná sláva nebyla. Vy byste se svou erudicí tu politickou i ekonomickou transformaci určitě provedl dokonale. Vy byste uměl při tom všem rozdělit stát,  ekonomiku i měnu. Vy byste žádnou chybu neudělal. Vy jste opravdu veliký odborník. Denně mně a nejen mně o tom přesvědčujete. Marně.:-/