21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dušan Streit 30.12.2008 10:56

Klaus má v tom pravdu

Prezident ví, že se pomalu řítíme do národní záhuby, a nic na tom nemění poněkud trapné otázky Knížáka:

http://streit.blog.idnes.cz/c/63328/Fatalni-rok-2008.html

mirek 30.12.2008 10:51

Re: Neskutečné pokrytectví

Demagogie Vám jde, protože Havla opravdu zvolili komunisté, jenže z komunistického Federálního shromáždění v prosinci 1989, když jim teklo do bot a hrozila jim celá republika na náměstích. Pak se komunisté jen vymezovali proti Havlovi, vzpomínáte ?

Klaus osobně nemůže za nic, má "pouze" pölitickou zodpovědnost za právní prostředí nově vznikajícího ekonomického pořádku po socialistickém marasmu.

Stanley 30.12.2008 10:51

Re: Ano

Takže Azime ,(tak nějak jste se také prezentoval), jestli si myslíte, že Vy jediný máte patent na rozum, tak to se šeredně mýlíte !!!

jan 30.12.2008 10:48

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

rudolfínský projev - ted nedávno jsem ho znovu četl zařazen do souvislostí - nemůžu si pomoct nevidim na něm nic špatného - btw ODS svoje tehdejší financování nikdy nevysvětlila - a klaus se navzdory svým slibům chová stokrát hůř než tehdy jím tak strašně kritizovaný Václav Havel

Starý J. 30.12.2008 10:48

Re: To je to podstatné

Vám nestačí ty denodenní dehonestace Klause z úst našich a evropských politiků a z úst zdejších diskutérů (což není pravda tak podstatné)? To ho snad měli za jiný názor snad mučit, nebo o jakém křivení vlasu mluvíte?

Jinak nevím, proč dodnes si připomínáme návštevu Miteranda a jeho setkání s disidenty, nebo Havlovo zvaní dalajlámy? Málem to Havel uzákonil jako státní svátek! Ano, bya to setkání stejně tak s lidmi, kteří jsou doma za svůj názor pronásledovaní, stejně jako ten Ir.

Jak v mnoha věcech s Klausem nesouhlasím, tak toto rovněž považuji za vytrácení demokracie z EU, že nelze nahlas říkat jiné názory na smysl a směr EU, než jaký si vytvořilo pro sebe duo Francie-Německo. Kdyby to nebyla pravda, tak by nebyl na Klause doslova hon za to, že své názory říká otevřeně. Jako by mohla existovat jen jediná možnost, jedině správný směr.

Já na př. naprosto nesouhlasím s vytvořením jednoho evropského státu, vím, že se budu muset podřítit většině, ale nikdo mně nesmí zakazovat říkat, že jeden evropský stát nechci!

yorik 30.12.2008 10:47

Re: To je to podstatné

Možná se to k vám nedoneslo, ale oficiální návštěvy obsahují i neoficiální program, tak už to ve světě vysoké politiky chodí.

jan 30.12.2008 10:45

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

to s petlahví je to poslední jen jsem si na to vzpomněl že zrovna to na mě přesně pasovalo . teda ne že bych se pohyboval všude s batohem a petkou - šlo mi jen o styl připomělo hodnocení člena rady čt že kdo poslouchá rádio wave není pro společnost vhodnej - takovýhle komančský kádrování mě fakt nebere - Klaus je složitá osobnost nemůžu k němu být jen negativní ale odmítám ho do smrti adorovat protože se připletl k notabene ne dvakrát povedené transformaci - Klaus svým vymezováním vůči havlovi, prosazováním čistě pragmatických metod, poměrně zbabělým nereformním vládnutím a následnou opoziční smlouvou s jejími dalšími důsledky posunul zemi o deset let zpátky (odhad prošustrovaných peněz a pro ekonomy nákladů ztracené příležitosti tj peněz které jsme mohli vydělat penězi které se rozkradly) - těch výhrad tam byla opravdu celá řada měl jsem je asi skládat podle důležitosti za gto se omlouvám

yorik 30.12.2008 10:45

Re: Ano

Neříkejte pane Zimo, že jste pochopil, o čem byla řeč. 

yorik 30.12.2008 10:43

Re: taky rozhovor

Je trapné, když komerční média musí suplovat ta veřejnoprávní. Určitě by se tam nějaký inteligentní tazatel našel, pokud netrpí autocenzurou. Doufám, že alespoň Novoroční projev umožní vysílat a nebude jenom na Psu nebo Z1.:-/

M. Zima 30.12.2008 10:43

Ano

dva vynikající představitelé kLaus a Knižák nedosažitelní, možná v baletu, ale jak otevřou zobáky, je to urážka inteligence českého národa, kterému je to od akademické obce, až  k poslednímu bezdomovci úplně jedno, takže ti dva politováníhodní ubožáci mají svým způsobem pravdu.

Arthur Longen 30.12.2008 10:42

Prvni muz ve state, muhehe

Tenhle clovek je denunciace uradu presidenta. Uz aby Palivec strcil jeho portret na pudu.

yorik 30.12.2008 10:40

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

O snowboardu nic nevím. Klaus je na sjezdovce jako doma, že by měl něco proti prknařům? Nepleťte si odpor proti lisabonománii s eurofobií, jde pouze o jiný pohled na evropskou integraci. Pokud jde o rýpání. Opomenul jste Rudolfinský projev i " kasací" pana Bursíka ve Španělském sále. To nebylo rýpání? Pokud jde o Putina, myslíte, že Sarkozy a Berlusconi jsou jeho menší "kamarádi" To má Klaus poslouchat paní Hybáškovou a spol. a vyhlásit Rusku nebo Číně obchodní embargo nebo válku. To si opravdu myslíte. Pokud jde o knihovnu pana Kaplického tak jsem stejného názoru jako vy. Hodně jsem za ní na internetu plédoval, asi marně. I když, kdo ví.

magi 30.12.2008 10:40

taky rozhovor

tento rozhovor,by měl vstoupit do dějin žurnalistiky. To byly otázky přímo na tělo ! Chybělo jen se zeptat profesora kam jede na lyžování. Knižák je opravdu,ale opravdu ten pravej tazatel.

JJ 30.12.2008 10:38

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

Na to uz jsem zapomnel, ano piju z petflasky, mama batoh (i do prace) a minulou sobotu jsem si dovolil jezdit na snowboardu. Ale pricetl jsem to jeho veku a zmatenosti z toho, co se po listopadu v 89 ve spolecnosti udalo, urazit me tim opravdu nemohl.

Starý J. 30.12.2008 10:38

Re: NO ANO

Pokud míníte Klause kritizovat, zvolte jiné téma, než rozdělení republiky. Tam Vám spíše pokvete pšenka, protože nikdo není bez chyb, Klaus jich udělal spoustu, ale jen proto, že to byl on, kdo stál v čele celé transformace. Jen jaksi nevidím ani po dvaceti letech nikoho, kdo by to snad zvládnul podstatně lépe. Nikoho. Vy snad vidíte někoho takového na politické scéně?

Pokud se týká rozdělení, zrovna zde (domnívám se) nelze Klausovi vyčítat naprosto nic. Řeči o tom, že "zničil dílo Masaryka" jsou jen citové výlevy, bez špetky respektování reality. Situace byla naprosto jiná, než při rozbití Rakouska-Uherska. Asi Vám uniklo, že Slováci se trhli při každé sebemenší příležitosti, při každé těžkosti. Prostě chtěli vlastní stát celou dobu , došlo by k tomu stejně, protože jim naprosto chyběla vlastní identita, historie, celou dobu se cítili v područí. Jezdil jsem tam 30 let, měl jsem tam vedení podniku a vím, jaká byla situace. Buďte rád, že situace se nevyhrotila do Jugoslávie, nebo Ruska, daleko k tomu nebylo. Rozdělení bylo naprosto stoprocentní, takové, že si dnes nic navzájem nevyčítáme. A postupem doby se ukazuje, že to bylo ku prospěchu obou stran. Pokud toto nevidíte, nevím, co vidět chcete?

Kalous 30.12.2008 10:38

Špína a marast v Čechách

Hovado zůstane hovadem, ať sedí na židli také a nebo i onaké. Hnus zvaný politika v ČR - na všechny vzít vidle.

JJ 30.12.2008 10:35

Re: To je to podstatné

No jet na oficialni navstevu Irska na pozvani irskeho premiera a na stejne ceste poradat tiskovku s tim irskym podnikatelem je prinejmensim neslusne. Co se toho oboru podnikani tyce, tak tam jsou pravda trochu otazniky.

Klausovi se za jeho reci a nazory nezkrivil ani vlasek na hlave.

gul 30.12.2008 10:32

dva od Kolína

člověk by takové dva ješitné staříky(bohužel na vysokých pozicích)snad už nikde nenašel,utopie,legrační politik,předsedající EU je jejím největším škůdcem,primitivní svět vs. My ekonomové...a nakonec ublížené:jsme tak nějak oba proti všem/bohužel p.Klaus čte jenom to co chce a vidí pouze totéž,

v jeho pozici a letech už si nemůže dovolit ztratit tvář pro historiky změnou názoru a postoje,ty ješitné poznámky jak ho za totality tvrdě trestali cenzurou jeho článků a odborných hodnocení  podle mě ukazují na nějakou poruchu v psychice a ujetého sebezhodnocení tohoto člověka-pořád se staví do pozice disidenta v jakékoliv době,a když na to nikdo nepoukazuje tak to musí udělat sám,

jenom srovnání s Havlem-ten všechno co se tady snaží Klus ublíženě podstrkovat prostě žil a zažil a nikomu to veřejně nevnucoval aby si vylepšil skóre(nesrovnávám je jako presidenty ale jako lidi)

křovas 30.12.2008 10:32

rozhovor není úplný

v závěru byly nějaké dotazy stran teplého, hřejivého období šedesátých let...

JJ 30.12.2008 10:30

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

Me nic neurazi, jenom konstatuji, ze svou retorikou se pan Klaus vyrazuje z jakekoli diskuze. A to mi pro prazidenta CR prijde jako skoda. Treba u GO rika, ze jde o podvod, ktery politici vyuzivaji k omezeni svobody lidi. Takze treba v UK oznacil takto za podvodniky vsechny tri hlavni strany, vcetne konzervativcu, nebot reseni problematiky GO maji v programu vsechny tyto strany. Na snizovani emisi se shodly VSECHNY politicke reprezentace EU, tedy i ty oznacil za podvodniky, kteri chteji omezit lidske svobody. Jeho retorika smerem k EU, kde vola proti regulaci ci dohledu nad finacnimi trhy je smesna, uvazime li, kolik lidi ztratilo penize v investicnich a privatizacnich fondech. Mozna to mysli dobre, ale diskuze s cilem neco zmenit a zlepsit se vede trochu jinak.

Kdyz uz jsme u zahranici, tak pan Klaus je zodpovedny za zahranicni politiku. A protoze se soustredil na zniceni LS jako takkove, tak tam CR nema ani stejnou vyjimku, jakou si vyjednalo Polsko, aby predeslo potencialnim majetkovym narokum vystehovnych nemcu. Plnou hubu kecu to ano, ale v realu je to k nicemu.

yorik 30.12.2008 10:28

Re: Jak to, že veřejnoprávní televize vysílá takové reklamní pořady

Veřejnoprávní média si Klause nezvou. drží si od politiků distanc, od některých:-D

jan 30.12.2008 10:26

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

třeba mě nadával za to že mam batoh snowboard a piju z petlahve, urazilo mě že když mě že když se pokusil ovládnout čt udělal ze stotisícového davu jakési shromáždění zmanipulovaných pitomečků, uráží mě že ze mě dělá blbce svým populismem ohledně EU, uráží mě že haní disidenty když sám téměř nic neudělal, uráží mě že neustále rejpe do havla a  občanské společnosti,vadí mi že si k řešení svých osobních mindráků bere jako rukojmí celý Hrad, vadí mi urážky jeho nejbližšéch spolupracovníků, jejich arogance a pohrdání , kteří neumí nic jiného než papouškovat slova svého pána, říkám si co pak asi VK říká za zavřenými dveřmi, vadí mi že zaříznul blob ač mu po tom nic nebylo beru to jako uřážku svého vkusu, uřáží mě jak leze do zadnice Putinovi a bývalým kgbákům, ve výčtu by šlo ještě pokračovat

yorik 30.12.2008 10:25

Re: Video je mnohem lepší

Přiznávám, že mi občas něco uteče. Pokud budu kontrolovat renomované listy, které mají jazykové editory, tak tam chybu najdu také, o internetu nemluvě. Pravda je, že by se to stávat nemělo. Budu to hlídat. Za své chyby se omlouvám.

Starý J. 30.12.2008 10:25

Re: To je to podstatné

To mně tam samozřejmě nepatří, to jen aby "vyjevená občanka" se nezdržovala opravou pravopisu!

Starý J. 30.12.2008 10:23

Re: To je to podstatné

Co takhle BUBNE něco zkusit vyvrátit, místo "Klausomodrého fanatismu"?  Zmínil jsem několik věcí, zkuste mně mě přesvědčit opačným tvrzením a pak se můžeme bavit. S příspěvky na úrovni pomocné školy se nemíním zdržovat, tak už raději nereagujte! Co jste mně vlastně vyvrátil, z toho, co jsem napsal? Jak na Vaše výžblechty mám vlastně regovat?

To je stejné, jako když napíšu, že Vy se nezbavíte své jednoduchosti! (nechci být sprostější)

yorik 30.12.2008 10:22

Re: Neskutečné pokrytectví

Pokud jde o tu legitimizaci komunistů, tak opravdu to byl Václav Havel, kterého si zvolili komunisté jednomyslně za prezidenta. Václav Havel  byl vůdce národa, takže to neházejte  na Klause. Pokud jde o pana Palase, tak ten vuml je asi to nejmenší, co mi na něm vadí. Pokud jde o ty podvody v bankách, zkuste si dohledat případ IPB - ČSOB a zjistíte, že za ty stovky miliard Klaus nemůže.  

jan 30.12.2008 10:20

do zadnkice až po ramena

takhle servilní otázy jsem už dlouho neviděl

Starý J. 30.12.2008 10:19

Re: Video je mnohem lepší

Nemůže. Chce Vás urazit, takže se chytí třeba i pravopisu. Věcné argumenty na to nepotřebuje!

PROKOP BUBEN 30.12.2008 10:17

Re: To je to podstatné

Starky, vy už se toho kLausmodrého fanatismu nezbavíte.....

Starý J. 30.12.2008 10:16

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

A v čem Vás uráží a koho urazil Klaus? Není to náhodou obráceně? Od Klause jsem žádné urážky jiných ještě neslyšel, urážet Klause denodenně je u nás a u politiků EU nejvíce IN a kdo ješte Klause neurazil, jakoby ani neexistoval!