21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JJ 30.12.2008 14:10

Re: Predpokladam, ze LS spada pod mezinarodni smlouvy

No Ustava je napsana trochu nejednonacne, jak je tomu ostatne i na vice mistech. Nakonec ratifikovat tu smlouvu muze pouze prezident. Podle vykladu pana prezidenta v obdobnych vecech ma pravo odmitnout ji ratifikovat. Co se Ustavy o EU a jejiho klonu LS tyce, tak nepochybuji o tom, ze ji pan prezident povazuje za naprosto klicovou, nicmene se dostal do situace, kdy je tak trochu s krizkem po funuse. Poslednich par let Hrad chrli propagandu ke GO, pan prezident dokonce odjel na veskrze neuspesne turne po US, skutek utek.  Z venku to vypada, ze se domnival, ze to stejne neprojde, ze jde o mrtvou vec a soustredil se na odstreleni toho projektu jako celku, spise nez na to, jake vyjimky by mela CR mit a proc Polaci maji tu svou.

Co se tyce Vondry, tak prirozene jeho tym silne selhal, o tom neni pochyb. Uz by ti panove meli zacit pracovat ve prospech CR. Aspon pro jednou. A to znamena spolupracovat. Chovaji se jako mali kluci. Vichni, snad az na ministra zahranici.

kocour 30.12.2008 13:43

Re: Predpokladam, ze LS spada pod mezinarodni smlouvy

...

 (3) Rozhodnutí prezidenta republiky vydané podle odstavců 1 a 2 vyžaduje ke své platnosti spolupodpis předsedy vlády nebo jím pověřeného člena vlády.

 

 (4) Za rozhodnutí prezidenta republiky, které vyžaduje spolupodpis předsedy vlády nebo jím pověřeného člena vlády, odpovídá vláda."

A právě to je důvod, proč se VK při výkonu svých pravomocí podle čl. 63 omezuje na to, co mu vláda doporučí, a jen občas "zazlobí" a využije těchto pravomocí nikoli pozitivně, ale negativně, totiž tak, že něco, co mu vláda doporučí, neudělá. A je to také důvod, proč Vondra donekonečna mele "za zahraniční politiku odpovídá vláda", protože víc říct nemůže. Tvrdit, že VK odpovídá za zahraniční politiku bych si netroufnul ani já ... tedy ne že by se mi to nelíbilo, ale v ústavě to není, a kdyby bylo, musel by výkon zahraniční politiky v praxi vypadat úplně jinak. Například na Hradě by pak nestačil jen jeden kocour, ale bylo by jich potřeba střízlivým odhadem tak 10, byrokratickým (beroucím v úvahu i problematiku co nejvyšší zaměstnanosti) tak 30 až 50.

PROKOP BUBEN 30.12.2008 13:39

Re: Ještě jednou:

Vy jste nesledoval, jak se do svých pozic vedral, myslíte si, že byl vyvolený, nebo předurčený......Nejen hochštapleři různého kalibru, oblbnutí nadšenci, ale i komouši jej okamžitě zbožštili......

JJ 30.12.2008 13:23

Re: JJ

Kdyz to Lojza delegoval na Frantu, je to stale jeho zodpovednost.

JJ 30.12.2008 13:22

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

Jasne, ale pokud ty lidi, se kterymi se mame dohodnout oznaci na zacatku za podvodniky, tak se s nim nikdo moc bavit nebude.

Prezident je soucast exekutiy a podle Ustavy sjednava a ratifikuje mezinarodni smlouvy.

Kodl 30.12.2008 13:16

Přesně tak to vidím já.

R^R^R^R^R^

JJ 30.12.2008 13:09

Predpokladam, ze LS spada pod mezinarodni smlouvy

Článek 63

(1) Prezident republiky dále

a) zastupuje stát navenek,

b) sjednává a ratifikuje mezinárodní smlouvy; sjednávání mezinárodních smluv může přenést na vládu nebo s jejím souhlasem na její jednotlivé členy,

yorik 30.12.2008 13:08

Re: Ještě jednou:

Vaší moudrosti a fortelu si také užijeme dost, i toho vašeho přítele sudokopytníka. Samozřejmě, že se toho mohl uchopit někdo schopnější, ale v té době asi buben se zebrou tahali za sebou kačery. Promarněné šance se holt nevracejí:-D

JJ 30.12.2008 13:06

Re: JJ

Hlavnim cilem jeho navstevy bylo vytocit Klause a medialne to rozmaznout.

Zebra 30.12.2008 13:00

Re: Ještě jednou:

Tak to wellmi podporuji, vždyť je to úplná studnice inspirace pro komiky jejich ražení.

Zebra 30.12.2008 12:57

Dobrý bože,

takovouhle podlézavovychloubačnou szracszku jsem naposledy četl v nalezené čítance pro dvanáctiletky z padesátých let – byl to překlad rozhovoru nějakého bolšánského pisálka s velikým vožděm Stalinem. Tihle dva jsou fakt už úplně mino realitu, o soudnosti a vkusu nemluvě.

kocour 30.12.2008 12:53

Re: JJ

A to se v té ústavě píše kde, prosím pěkně?

PROKOP BUBEN 30.12.2008 12:50

Re: Ještě jednou:

Ne, že bych těm, nebo oněm v tomto směru nepřál, ovšem je třeba se zamyslet nad tvrzením obdivovatelů Klause, že nebylo nikoho povolanějšího, kdož by se mohl postavit do čela polistopadových změn v republice.....Tento fígl je podobně jako onen o tom že Klause podporují ti schopnější a inteligentnější ve státě je pouhou fikcí.....I když platí, že kdo nic nedělá nic nepokazí, výsledky a dopady jeho předáctví hovoří za vše..... Jeho ODVAHA jít do toho je totiž založena na zcela jiných základech, než fortelu a moudrém konání.....

Kolemjdoucí (J.Š.) 30.12.2008 12:43

Re: Ad tzv. „majetkové nároky vystěhovaných Němců“

Jistě, ale celá ta nóta se týká nároků vznesených německou vládou. "Nároky" soukromých osob prý zůstávají nedotčeny, bylo by proto nutné je projednat zvášť.

Nevím, tohle přece musejí ohlídat právníci na Ministerstvu zahraničí, ale hodně asi také záleží na samotném ministrovi, a o jeho vůli se angažovat v této věci mám vážné pochybnosti... Pamatuji se, jak se choval V.Havel v r.1990 pod jeho vedením (vzal si Schwarzenberga za kancléře). Div se nepřetrh vstřícností vůči landsmanšaftu (byl dokonce ochoten se zříct postupimského ustanovení o odsunu!) a byl velmi zklamaný, že veřejnost jeho nadšení nechápe. A při jednání 2+4 ohledně sjednocení Německa Češi, na rozdíl od Poláků, také chyběli (zásluhou Dienstbiera a nejspíš i Schwarzenberga).

yorik 30.12.2008 12:39

Re: taky rozhovor

Víte, on ten Knížák je takovej stárnoucí faun, originál nefšední. Nějak si nikdy nemohl zvyknout na to, aby mu někdo určoval, jak má myslet, nebo mluvit. Předpokládám, že se ani na stará kolena nepolepší. Měli jste ho ohýbat dokud byl mladej.:-D

yorik 30.12.2008 12:27

Re: podobný rozhovor

To byla jenom technická, abyste nemusel odbíhat, od tématu i jinak:-D

Štváč 30.12.2008 12:16

Re: podobný rozhovor

jste sice moudrý, ale k "vyváženému rozhovoru" se nevyjadřujete. proč ? to, že nosím pemprsky, ještě neznamená, že štvu. /vás ?/

yorik 30.12.2008 12:15

Re: JJ

Hlavním cílem jeho vzácné návštěvy bylo vysondovat, jestli Klaus podepíše nebo ne a na co se jeho soudruzi  v Bruselu mají v tomto případě připravit.

Kolemjdoucí (J.Š.) 30.12.2008 12:13

Re: Ad tzv. „majetkové nároky vystěhovaných Němců“

Takže když se chce, tak se dá leccos vyjednat.

Ale obávám se, že dnes je zastáncem tzv.majetkových nároků vystěhovaných Němců sám K.Schwarzenberg a že to on má prsty v tom, že jsme nevyjednávali jako Poláci.

yorik 30.12.2008 12:12

Re: Ad tzv. „majetkové nároky vystěhovaných Němců“

Dobrá zpráva. Neměli bychom to s tím antiamerikanismem přehánět.:-)

JJ 30.12.2008 12:11

Re: JJ

Bud je zodpovedny nebo ne. Nic mezi tam neni. Ano funkce prezidenta CR je funkce zodpovedna. Pokud na to Klaus nestaci, at to nedela. :-/

P.S. Co sem porad tahate toho posuka CB?

yorik 30.12.2008 12:10

Re: podobný rozhovor

Nějak vás to štvaní uštvalo, příště si vezměte pamprsky, a´t nám některá vaše moudra neuniknou :-D

Kolemjdoucí (J.Š.) 30.12.2008 12:09

Ad tzv. „majetkové nároky vystěhovaných Němců“

14.7.2000 MfDnes: PRAHA MÁ VŮČI NĚMECKU PODPORU USA Druhá světová válka skončí v pondělí. Německo a USA totiž příští týden podepíší na závěr jednání o odškodnění nuceně nasazených dohodu, která udělá tlustou čáru za tímto nejhorším konfliktem dějin. Washington v dohodě prohlásí, že se vzdává všech nároků vůči Berlínu souvisejících s druhou sv. válkou poté, co Německo vyplatí nuceně nasazeným odškodnění deset miliard marek. Spolu s USA se „de facto“ nároků vůči Německu vzdají i východoevropské země, kterých se odškodnění týká.

To však neplatí o České republice, které vláda USA ve čtvrtek diplomatickou nótou potvrdila, že nároků Prahy na bilionové válečné reparace od Německa stejně jako platnosti vyvlastnění sudet. Němců se americko – německá dohoda nijak nedotkne.

 „Chtěli jsme, aby nám americká vláda potvrdila, že Německo nezíská podepsáním dohody se Spojenými státy volnou ruku ke vznášení nároků vůči České republice. To nám bylo potvrzeno,“ uvedl český vyjednavač Jiří Sitter. Nóta Clintonova kabinetu, v tomto kontextu naprosto ojedinělá, je zcela jednoznačná: „Vláda Spojených států potvrzuje, že jednostranná rozhodnutí včetně otázek reparací a jakýchkoliv otázek spojených s opatřeními proti německému majetku v tehdejším Československu nebudou ovlivněna navrhovaným ujednáním mezi vládou Spojených států a vládou Spolkové republiky Německo.“ Nóta je důležitá z hlediska budoucnosti, kdy některá budoucí německá vláda vznese nárok na majetek zabavený sudetským Němcům. V tom případě může Česká republika otevřít jako protiváhu německým nárokům otázku reparací, které dosahují výše osmi bilionů korun a výrazně převyšují hodnotu veškerého sudetoněmeckého majetku.

yorik 30.12.2008 12:07

Re: JJ

Víte co je tristní pane JJ, že jednou Klaus tu zahniční odpovědnost má mít a jednou ne. Jak se to komu hodí do krámu. Předpokládám, že ačkoliv je z Ústavy prezident odpovědný za tu ratifikaci Lisabonské smlouvy, tak v tomto případě na ní jeho oponenti trvat nebudou. Zvláště po mezinárodní sondáži pana Khon Bandita.:-/

magi 30.12.2008 12:05

Re: taky rozhovor

pane, asi si stojíte na kabelu. Nejde o to,co je veřejnoprávní,nebo komerční,ale o ty pitomosti ,kterých se ptal Knižák ! Vám to příjde normální ?Opakuji se,ale to se Klause mohla ptát Klára,nebo Bílá,nebo Mládek,nebo Hájek,nebo Jakl,nebo Livie,nebo Mach a nebo vy ! Vyšlo by to nastejno.

Štváč 30.12.2008 12:04

podobný rozhovor

vedl Goebels s Hitlerem a kupodivu se ti dva shodli. velmi demokratické a vyvážené. američani by se mohli učit. eště, že je volné wc, už běžím...

Stanley 30.12.2008 12:03

Re: yorik, stanley, kecáte jako kLaus s Knižákem, na něco konkrétního nemáte ?

Zcela jste si osvojil rétoriku soudruha Vízka ! Že by ?

A co prosím "konkrétního" jste ve svém blábolu sdělil nám všem Vy ? A ta ubohost s Klausovým jménem? Jste trapný ! Amizi !

twin 30.12.2008 12:01

Ještě jednou:

Měl bych návrh, kdyby totiž tento rozhovor secvičili Čtvrtníček s Vávrou na Silvestra, tak to by byl sukces!

yorik 30.12.2008 11:54

Re: Dá se říci, že většina příspěků se velmi distinguovaně snaží říci,že

Mám doma nějaké katalogy světových galerii, Knížáka jsem tam našel. Hledal jsem i vaší prezentaci, ale žádný pan oddedek tam nefiguruje, pokud byste uvedl vaše ctěné jméno, podíval bych se znova.

JJ 30.12.2008 11:52

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

Pokud se podivate k sousedum, tak se pri te transformaci kradlo tak ci jinak vsude. Urcite tomu neslo zabranit a lidi maji sklony ke generalum po bitve. Na druhou stranu jsme vzdy meli stabilni menu, rozumnou inflaci a i celkem rozumne urokove sazby (az na excess CNB, kdy branila menu a odepsala pri tom ekonomiku).

Kazda silnejsi osobnost je svym zpusobem specificka, jak Havel, tak Klaus, tak Zeman.