21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
yorik 30.12.2008 11:50

Re: když cupovat tak cupovat

Starejte se o své krabice meilů, jste jak ten Jelínek. Ten má také stejné starosti.;-)

JJ 30.12.2008 11:45

Re: To je to podstatné

Nikdo Vam to nebere, nikdo to Klausovi nebere. Podivejte se na tu spinu, kterou na sebe hazi vzajemne tuzemsti politici, Eu je proti tomu zlata. Nikdo nezakazal Klausovi setkani s Ganleyem, nikdo mu nezakazal poradat s nim tiskovku, kde ze sebe delal nejakeho disidenta. Ale pokud se chce podilet na smerovani Eu, tak musi vest to diskuzi s politickou reprezentaci zeme (jak ostatne vzdy accentoval) a tiskovka s Ganleyem mu udelala z vladni strany Irska nepritele (a nejenom z vladni strany), ktery jej v lepsim pripade bude ingorovat.

Mohl se s Ganleyem setkat, tiskovku si odpustit a treba jej pozvat do Prahy, kde by to bylo vice v reziji hostitele - tedy pana Klause.

olddedek 30.12.2008 11:45

Dá se říci, že většina příspěků se velmi distinguovaně snaží říci,že

se sešli dva největší rozumové u nás a pěkně nám to zase řekli - jednoho rád poslouchám hlavně o klimakteriu a druhého o umění - moc se mi líbí jeho modrý Gotwald a jiná další krásná díla o které se ve světě perou...  

HRADNÍ TEPLOMET 30.12.2008 11:38

Re: když cupovat tak cupovat

co bude Klaus dělat  až se dozví,že mu ty jak říká  "krabice meilů z ciziny",posílá sám Jakl?

JJ 30.12.2008 11:35

Re: To je to podstatné

S tim 100% souhlasim.

JJ 30.12.2008 11:33

Re: JJ

Opet, co je mi do toho, ze ti celkem dobre placeni panove neumi spolu pohovorit? ZODPOVEDNOST ma prezident CR, nebo ne? Je za to placeny, chtel to delat, slibil, ze to bude delat, tak pro nej v tomto nemam spetku omluvy.

Jiste, je za tim, ze se Klaus nemusi s Topolankem, ze by se Klaus pravdepodobne pokusil nejak torpedovat cely proces pripravy LS apod. Ale to je mi jedno. Ustavni zodpovednost je jasna, vysledek tristni. O nicem jinem to neni.

vyjevená občanka 30.12.2008 11:32

Re: Video je mnohem lepší

Reagovala jsem na konkrétní příspěvek, kde chytrolín poučuje jiného dosti povzneseným způsobem. V tom příspěvku je nějaký věcný argument? Nemůžu ho najít, zopakujte mi ho, ať nejsem ještě vyjevenější. Také latinské citáty byly argumentačně na výši. Yorik Vaši obhajobu nepotřebuje, tak už se uklidněte, dejte si spravit klávesnici, pro jistotu napište vždy všechny varianty  i/y, mě/mně a dál se považujte za myslitele.

yorik 30.12.2008 11:31

Re: To je to podstatné

O své budoucnosti si irský lid rozhodne sám. I bez Klause, i bez své reprezentace. I při referendu platí rovné volební právo. Pán jako kmán.

Čtenář 30.12.2008 11:27

Ukázkový duel

Rozhovor je věrným obrazem současných českých "elit." Poděkování patří všem médiím, která nám toto  představení umožňují shlédnout.

Kolemjdoucí (J.Š.) 30.12.2008 11:26

pro –ferry-: k tomu rozdělení republiky

Ještě za Husáka, někdy v polovině 80.let jsem mluvil se skupinou Slováků, a ti mi sami od sebe začali vykládat, jak by se Slovensko zachovalo, kdyby náhodou padl komunistický režim.

Za prvé by se Slovensko odtrhlo, za druhé by se Slováci snažili zbavit cikánů, a sice tak, že jich co největší počet pošlou do Čech,  za třetí by se snažili vybírat co největší poplatky za plynovod a ropovod přes jejich území. Po r.1990 se všechna tři témata objevila v tisku – jak odtržení, tak přívaly slov. cikánů, tak pokus vymáhat tranzitní poplatky.

Na jaře 1992, ještě před rozdělením, v době, kdy nás novináři a naši i slovenští politici neustále ujišťovali, že většina Slováků chce společný stát, jsem slyšel v rádiu na nějaké slovenské stanici veřejný projev Jána Čarnogurského (tehdy jednoho z nejvyšších slov.politiků) z nějaké slavnosti, kde uklidňoval přítomné Slováky, slovy „nebojte se, nemyslete si, že my politikové nic neděláme (pro odtržení), to jen tak vypadá. To je jako když letadlo startuje z letadlové lodi. Také to vypadá, že se nic neděje, že letadlo jen v klidu stojí, ale ono zatím pilně žhaví motory, aby až přijde vhodný okamžik, mohlo udělat ‚f r n k‘, a bleskově vzlétnout.“ Čili na Slovensku si z nás Slováci veřejně dělali blázny kvůli tomu, jak jim naivně důvěřujeme a těšili se, jak nás přechytračí a odtrhnou se.

V té době probíhala kuponová privatizace a Klaus samozřejmě počítal se zachováním společného státu. Teprve když se i oficiálně J.Čarnogurský nechal slyšet, že společný stát ano, ale už jen na pár let, Klaus se ostře ohradil a dožadoval se jasného závazného vyjádření. Poté vyhrál volby Mečiar, a ten řekl otevřeně, že se Slovensko odtrhne, a začal s Klausem projednávat podrobnosti. Čili Klaus a čeští politici byli rozhodně pro společný stát. Odtržení si vymohli slovenští politikové. Měli ho dlouhodobě v plánu, ale chtěli ještě nějaký čas zachovat penězovod z Čech (Čarnogurský veřejně přiznal, že odtržení zdržuje z finančních důvodů).

JJ 30.12.2008 11:26

Re: JJ

Mluvim o zodpovednosti. A tu ma podle Ustavy pan prezident. Tecka. Nejsme nekde v sociku s kolektivni zodpovednosti.

kocour 30.12.2008 11:26

Re: JJ

LS vyjednal Vondra a jeho lidé, jejichž jména zde uvádět nebudu. Hradu se nikdo na nic neptal, LS neprošla ani standardním připomínkovým řízením.

JJ 30.12.2008 11:25

Re: To je to podstatné

Jiste, sejit se s Ganleyem bylo v poradku. Ovsem poradat s nim tiskovou konferenci, to jiz presahovalo hranici slusnost vuci hostiteli. Pratele si tim moc nenadela. O budoucnosti EU se totiz nebude diskutovat s Ganleyem, ale s politickou reprezentaci Irska.

yorik 30.12.2008 11:25

Re: JJ

Já vám to neberu. Ale nikdo nemůže tvrdit, že když smlouvu dojednal a podepsal Franta, že za to může Lojza. To opravdu nemá žádnou logiku, bez ohledu na nějaké antipatie.

twin 30.12.2008 11:24

Když se sejdou takoví dva giganti ducha,

nemůže vzniknout nic jiného než komický blábol.

yorik 30.12.2008 11:22

Re: taky rozhovor

Pane magi, Z1 je komerční stanice. Jestli si za tazatele vybere pana Knížáka je její věc. Pan Knížák je všechno, jen ne stádní typ. Měl by vám konvenovat. Ale možná upřednostňuje veřejnoprávního pana Moravce. Proti gustu, žádný dišputát.

JJ 30.12.2008 11:20

Re: JJ

Prominte, ale pro to, ze se dva vrcholovi politici nedokazi dohodnout ve prospech CR nemam opravdu, ale opravdu pochopeni.

HRADNÍ TEPLOMET 30.12.2008 11:17

Re: Proč chybí konec rozhovoru???

Protože se ho Knížák ptal,jestli si pamatuje, jak si to spolu rozdávali před 40 lety ve stromovce.(Y)

yorik 30.12.2008 11:17

Re: JJ

Máte pravdu, ale oponenturou již " hotového dokumentu".

yorik 30.12.2008 11:14

Re: yorik, stanley, kecáte jako kLaus s Knižákem, na něco konkrétního nemáte ?

To jste nám pomohl.;-)

JJ 30.12.2008 11:12

Re: JJ

Mluvime o LS, ne o pristupove dohode. LS se vyjednavala za Klause na Hrade. Pan Klaus a jeho team travil dny, mozna mesice pripravou oponentury toho dokumentu u Ustavniho soudu. Chtel holuba na strese, naprosto neodhadl situaci a ted akorat prska. Polsko a UK ma v LS vyjimku z charty lidskych prav. Polsko proto, aby melo jistotu, ze nemci nebudou mit pres tuto cestu majetkove naroky.

S Vasim hodnocenim vyjednavacich schopnosti socanu a tristnim vysledkem jejich jednani prirozene souhlasim.

yorik 30.12.2008 11:11

Re: Neskutečné pokrytectví

Sledoval jsem přenos volbu prezidenta ve Španělského sálu. Volba byla veřejná. Nezaznamenal jsem jediného zástupce KSČM, který by pro Klause zdvihl ruku. Tak kdo je tady demagog?

Starý J. 30.12.2008 11:09

Re: JJ

Mluvil jsem všeobecně o vyjednaných podmínkách!

Jinak dík za Vaše upřesnní ve věci konkretní vyjímky. Vím, že jste blízko informací!

Starý J. 30.12.2008 11:06

yorik

...Budu to hlídat. Za své chyby se omlouvám..... (řeč je o pravopisu)

Jsou to výpady těch, co s Vámi nemohou diskutovat o obsahu. Blbce poznáte podle příspěvku, nebo toho, jak Vás napadne a jaké sprostoty (třeba o hovadech) použije. Ne podle pravopisu. Chybička uletí.

kocour 30.12.2008 11:05

Re: JJ

Lisabonskou smlouvu vyjednávali lidé od Vondry. Klausovi ji (radši) ani neukázali, jen si dva dny před plánovaným slavnostním podpisem v Lisabonu přišli pro plnou moc k podpisu. A chci vidět to evropské superhaló, kdyby jim VK tu plnou moc tehdy nedal. To by se Sarkozy s prominutím po...

A že tam není podobná výjimka, jakou mají Polsko a Británie, znamená dvě věci:

a) je to chyba, a to obrovská. To si dnes uvědomují už i Topol a dokonce i Vondra,

b) jestliže Listina podle Protokolu nezakládá nová práva pro Polsko a UK, a contrario je zakládá pro všechny ostatní. Že to Sudeťáci zkusí je věc jistá, za pokus nic nedají, šanci na úspěch mají malou, nicméně mají.

M. Zima 30.12.2008 11:03

yorik, stanley, kecáte jako kLaus s Knižákem, na něco konkrétního nemáte ?

Starý J. 30.12.2008 11:02

Re: Video je mnohem lepší

Mně vynechává klávesnice, navíc pravopis se při psaní na klávesnici daleko hůře sleduje, než při psaní rukou, které je daleko pomalejší.

Jenže myslícího poznáte z příspěvku, nebo otázky, ne z pravopisu, který po sobě pětkrát zkontroluje i blbec!

Starý J. 30.12.2008 10:58

JJ

....tak tam CR nema ani stejnou vyjimku, jakou si vyjednalo Polsko, aby predeslo potencialnim majetkovym narokum vystehovnych nemcu....

Nejste náhodou na zcela jiné adrese? Klaus vyjednával podmínky přistoupení? Proč se neobrátíte na eurohujery z ČSSD, kteří souhlasili naprosto se vším, co bylo nadiktováno a snad byli ještě ochotni si na hlavu nasypat popel? A nadávkami reagovali na každou kritiku Klause. Vždyť nevyjednali naprosto nic, co mají jiné státy a dnes, když se o to snaží Topolánek, tak Zaorálek s Paroubkem ječí, že jsme "POTÍŽISTÉ"!

magi 30.12.2008 10:58

Re: taky rozhovor

prosím vás,to byl inteligentní tazatel ? Copak vy necítíte tu pitomost otázek  Knižáka ? To už bylo lepší,kdyby se ptala Klára ! Ještě Novoroční projev. Bože,kam ta lidská blbost může ještě zajít ?

yorik 30.12.2008 10:57

Re: Klausova charakteristika 95% politiku zemi EU

Pane JJ. Na klimatickém balíčku se nedohodli největší ekonomičtí hráči, včetně USA a Číny. Kdyby Berlusconi nepřitlačil na summitu na pilu tak by kvůli ztrátě konkurence schopnosti zkrachoval evropský průmysl. Jinak tu výjimku jako Poláci, měla vyjednat exekutiva. Já nevím co tam ten Telička a Špidla dělali, špatně placení nebyli, tak snad mohli ty naše státní zajmu hájit.