9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
+Pavel 13.2.2010 21:39

Tak nevím, je-li pan SCHWIPEL en pravý .........

který nás má převědčit o nesmrtelnosti chrousta.  Ty jeho odpovědi si navzájem odporují, ale co je horšího nedal alternativu.

Zrekapitulujme  si  :

za poslednícj 20 let byla pravice u vesla kolik let ?  Vláda  pana Klause  cca 5,5 roku, a vláda pana Topolánka cca 2,5 roku, protože 1/2 roku pro  "obstrukce" nebyla sněmovna dojít k rozumu ¨. ( Těm obstrukcím velel¨nějaký pan Paroubek a jeho partaj spolu s KSČM - a nemýlím se )  Už smlouva opoziční ( které jsem z počátku fandil protože odstavila lidovce v čele s LUXEM) přinesla do politiky podrazy. A teprve pan Topolánek byl ochoten alespoň hovořit o tom , že takto politiku nechce. Že se tak nestalo se nedivím, protože pan SCHWIPEL byl jedním z těch, kteří toto nechtěli. Ž v poslanecké sněmovně neměl co dělat  projevil dosti odpovědmi v tomto článku,

strejda 13.2.2010 23:05

Re: Tak nevím, je-li pan SCHWIPEL en pravý .........

ČSSD vládla 8 let, ODS podle vás také 8. A co zbytek? Celé 4 roky. To byli komunisté? Zajímavé je hlavně to, že VŠECHNY vlády ODS skončili krachem a úřednickou vládou.

mm 14.2.2010 13:16

Re: Tak nevím, je-li pan SCHWIPEL en pravý .........

Šchwippel je ňouma. Co je to za člověka, který shodí vládu strany, které je členem a poslancem? Kdyby byl charakter, za kterého se považuje, tak by vystoupil ze strany, aby tím dál najevo, že k ním nepatří. Jenomže to by přišel o prebendy a to nechtěl, počítal s tím, že vláda nepadne a tak utrpěl vítězství jako Paroube. To si vážně myslí, že ho zaměstná nějaký zaměstnavatel, jenom proto, že byl poslanec a má informace? Silně pochybuji. Firmy mají dneska na výběr a bude je odrazovat jeho neserioznost. Jednou podrazil, podrazí kdikoliv.

mm 14.2.2010 13:19

Re: Tak nevím, je-li pan SCHWIPEL en pravý .........

Šchwippel je ňouma. Co je to za člověka, který shodí vládu strany, které je členem a poslancem? Kdyby byl charakter, za kterého se považuje, tak by vystoupil ze strany, aby tím dál najevo, že k ním nepatří. Jenomže to by přišel o prebendy a to nechtěl, počítal      s tím, že vláda nepadne a tak utrpěl vítězství jako Paroubek. To si vážně myslí, že ho zaměstná nějaký zaměstnavatel, jenom proto, že byl poslanec a má informace? Silně pochybuji. Firmy mají dneska na výběr a bude je odrazovat jeho neserioznost. Jednou podrazil, podrazí kdykoliv. Dnes může ujišťovat jedině sám sebe, že udělal dobře, protože hned po hlasování musel vědět, že šlápl do h-v-a a zůstává za ním jen smrad.

karel 14.2.2010 18:49

Re: Tak nevím, je-li pan SCHWIPEL en pravý .........

  Nevíte koho volit?  VOLTE KOMUNISTY , GREBENÍČEK NA HRAD!!!!! 

Jenyk 13.2.2010 18:04

To, že jsem pravici nepoškodil...

ono ji asi víc poškodit něšlo, ale poškodil jste celou zemi. To bohužel ze své krtčí nory nevidíte.

strejda 13.2.2010 20:22

Re: To, že jsem pravici nepoškodil...

Je otázkou, kdeo je v nějaké noře. Evidentně vy. Pádem Topolánkovy vlády se pozice ČR nezhoršila. Evropa uvítala stavilní atmosféru nové vlády. A největší blamáže byly zastaveny. Je jen dobře, že i v ODS jsou či byli, rozumní lidé.

Josef 14.2.2010 10:00

Re: To, že jsem pravici nepoškodil...

ano, někteří už jsou i ve vazbě.

Bubeník 13.2.2010 13:49

Proti neprivatizaci penzijních úspor

čili proti státnímu penzijnímu systému nic soudruzi z Eura nemají? PAk je to velmi velmi podivné až podezřelé.

Stoura 13.2.2010 11:54

Chraňte

Nebylo by lepší tohle logo dát ke kampani "chraňte bobry" ?

Stoura 13.2.2010 11:55

Re: Chraňte

Eh pardon, - to mělo být v diskusi o logu biopotravin.

zoch 13.2.2010 11:06

A má smysl se ptát na něco pana Schwippela ?

Počet příspěvků snad dokonale ilustruje to,koho jeho názory zajímají . Asi jste dobře placen a proto si můžete dopřávat takový luxus.

janoryna 13.2.2010 11:00

privatizace obyčejně může znamenat zlepšení hospodaření

a lepší podmínky pro zákazníky. al ne vždycky. třeba privatizace pražskch vodovodů a kanalizace, co přinesla. zvýšení cen a nutnost dotovat soukromníka z městského rozpočtu. a také uzavřelo možnost čerpání evropských fondů. takováto zařízení se nechávala v obecním vlastnictvím už za císaře pána. tehdy radn věděli proč a proto se chovali rozumně. v praze byla obecní i elektrárna..a jak obecní a krajská zastupielstva prodala podíly v rozvodných závodech, na př. rakouským firmám. teď se jihočeši a moravané diví, proč mají nejdražší elektřinu, když mají v kraji temelín a dukovany.

mm 13.2.2010 9:53

Schwipel

Co je na církevních restitucích nespravedlivého? Komunisté cirkevní majetek ukradli, totálně zdevastovali a hospodařili na na pozemcích a lesích církve. Totéž dělají vlády po revoluci, že stát  užívá ukradený majetek a má z něho prospěch. Jaký je potom rozdíl mezi komunisty a současnými komunisty a soudruhem Schwippelem? ? Vůbec žádný. Nechtějí kompenzovat ukradený majetek, protože jejich jedinou pohnutkou je závist. Podle soudruja Schvippela  je vrácení ukradeného majetku nemravné. To je tedy síla.

PH 1/09 13.2.2010 10:56

Re: Schwipel / sociální rozměr krize

Krize má etický a sociální rozměr, připomínají zvláště církevní hodnostáři, mezi kterými se najde řada Marxových příznivců. Canterburský arcibiskup Rowan Williams například zpochybňuje základy dnešního kapitalismu. V rámci systému jde všem pouze o dosažení co největšího materiálního blahobytu. Zdroje ovšem nejsou pro všechny a tak se čím dál větší část populace se dostává do potíží. Williamsovi to připomíná třicátá léta v Německu, kdy značná část lidí dala přednost jistotě národního socialismu před nejistou existencí v krizí zasaženém tržním prostředí.

Předseda rady Evangelické církve v Německu Wolfgang Huber si v deníku Berliner Zeitung stěžoval, že peníze dnes nahrazují Boha. Výslovně kritizoval předsedu představenstva Deutsche Bank Josefa Ackermanna, který před počátkem krize údajně sliboval svým klientům roční výnosy cenných papírů ve výši 25 procent. „Tím vzbuzoval stále větší očekávání, která nemohla být naplněna,“ upozornil biskup na jednu z příčin krize.

Nejdůkladnější práci si dal s oživením Marxe jeho jmenovec, katolický mnichovský arcibiskup Reinhard Marx, který dokonce napsal knihu s povědomým názvem „Kapitál“. K myšlenkám svého slavného předchůdce se hlásí úvahou, že společnost není pouze souborem jednotlivců, kteří soutěží o ekonomický prospěch, ale zároveň má sociální rozměr.

logik 13.2.2010 18:28

Re: Schwipel / sociální rozměr krize

Ono je až zarážející, jak marxismus po sto letech funguje. I bez proletariátu.

strejda 13.2.2010 20:24

Re: Schwipel

Víte alespoň přibližně o čem píšete?

I-Worm 13.2.2010 21:09

Re: Schwipel

on není ani valný rozdíl mezi komanči, když jsou u moci, a církví, která je u moci. A jaký by měl názor na církevní restituce Kristus, to si můžeme odvodit z Evangelií.

Josef 14.2.2010 10:06

Re: Schwipel

A kde ten majetek nakradla ta "církev" ????    Viz: čarodějnické procesy, křižácké války atd. Církev je tlupou zlodějů, schovávající se za  myšlenky dobra a lásky k bližnímu.

mag 15.2.2010 2:32

Josefe, kdo tě naučil tak lhát ? Strýcu Visarionovičů ??

 :-/

mm 13.2.2010 9:45

zákon

Naši poslanci a oranžoví zvlášť jsou mistři ve vymýšlení nesmyslných zákonů a  nekonečných novelizacích, ve kterých se nikdo nevyzná, ale vymahatelnost práva je jako v banánové republice.

TF 09 13.2.2010 10:15

Re: zákon / KRIZE : selhání trhu nebo eknomů ?

Zatímco v 50. letech bylo v USA na 30 firem, které vyráběly televizní technologie, v roce 1987 zbyla jen jediná – ZENITH. Když rozmontujete počítač, do jehož monitoru právě teď koukáte, snadno zjistíte, že asi 95 % součástek v něm je z Číny, Japonska nebo přilehlých států.

Jenomže ekonomika je hlavně o tom, že se věci a peníze otáčejí. Lidé pracují, vydělávají za svou práci peníze a za ty peníze si zase koupí jiné věci, které se vyrábějí v dalších továrnách.

Jenomže s odsunem výroby z Ameriky spolu s ní odcházela i práce. Střední třída, nejpočetnější skupina obyvatelstva začala chudnout. V 80. letech vyhlásil president REAGAN tzv. ekonomiku služeb.

O co šlo? Byla uměle vytvořena pracovní místa ve sféře služeb a ta byla zaplňována nezaměstnanými z výroby, kterých rychle přibývalo. Tím, že si všichni budou navzájem prát prádlo, půjčovat videokazety nebo podávat na sebe žaloby se ale stát neuživí !

Odchodem výrobních odvětví také klesala konkurenceschopnost Ameriky. Tak se stalo, že Čína, která vyrábí výrobky pro půl světa začala vzkvétat, zatímco Amerika, kde se vyráběly zbraně a speciální výrobky pro pár speciálních zákazníků chudla.

I-Worm 13.2.2010 21:11

Re: zákon / KRIZE : selhání trhu nebo eknomů ?

otázka je, jak by Čína vzkvétala, kdyby sprostě nekopírovala cizí výrobky...

mm 14.2.2010 13:24

Re: zákon / KRIZE : selhání trhu nebo eknomů ?

O kdyby nekopírovala tak by prosperovala, protože tam pracují děti, a ty pracují z našeho pohledu zadarmo. proto je tam pracovní síla levná. Když vyřadí děti z pracovního procesu a budou muset zaměstnat dospělého zaměstnance za mnohonásobně vyšší platy, je po výhodě.

Vodička-sapér 14.2.2010 21:35

Re: zákon / KRIZE : selhání trhu nebo eknomů ?

mm, v Čině je montovna Wolswagnu, Škodovka tam vyrábí Octavie, myslím, že tam z výrobních linek sjíždějí i jeho jiné modely. Víte co ?,l ČT má v Pekinu zvl. zpravodaje, poproste jí, ať p. Etzer, udělá o těch  co tam makají, reportáž. Napište jí , že Vy, mm,ekonom a sociolog, který vycestoval do světa nejvýš 2-3km od kadibudky na Vašem dvoře , by rád viděl jak to tam všechno vypadá.Jistě, dělníci tam mají nižší mzdy,  ČT dělá ráda reportáže na přání diváků, vyhoví Vám, vše se dozvíte z první ruky a   nebudete tady za neuvěřitelně blábolivého,  dospělého?, znalce světové´politiky a čínské ekonomiky. A ty Vaše kecy k prodeji ruzyňského letiště, co jste vlastně zač!?

mm 13.2.2010 9:42

Schwippel

To jen dokazuje, že je to naivní hlupák, Bude hlasovat proti prodeji letiště, To se považuje za morálního člověka a pravicový politik?  Ten je  svým založením komunista  a příznivec oranžové mafie. Zákonem zakazovat prodej letiště ja kravina a ti, kteří  zákon iniciovali, by měli taky říct, kde vezmou peníze na ztrátový provoz a zaplacení dluhů, o které se postaral Tvrdík a pak Lašák, kterého nominovali oranžová mafie, zachraňoval letiště před bankrotem rozprodejem majetku.

V. Hoffman 13.2.2010 11:14

Re: Schwippel

Nepletie si letisko s CSA? V clanku sa jasne pise, ze letisko je ziskove a nezadlzene. A ten argument o nizsej cene kvoli krize mi pripada ako dost rozumny. Ono celkovo predavat funguci podnik, aby som mal na pokrytie kratkodobych vydavkov, povazujem za dost kratkozrake, ved mi tie peniaze budu raz chybat v rozpocte. Co /okrem okamziteho zisku/ mame dlhodobo z toho ze sukromny vlastnik je /zvycajne, nie vzdy/ efektivnejsi, pokial ta vyssia efektivita /aj spolu s danovymi odvodmi/ nenahradi vypadok prijmov?

V. Hoffman 13.2.2010 11:30

Re: Schwippel

Oprava - Nepletiete si...

logik 13.2.2010 18:33

Re: Schwippel

kdyby jen to, on je šmoula.