4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Mnohé Zemanovy názory racionalitu mají

Jaký dojem z výkonů prezidenta Miloše Zemana v poslední době máte zvláště poté, co chování premiéra Sobotky vůči Andreji Babišovi označil za chování „svině“ a premiéra samotného označil za osobu „s charismatem láhve od okurek“? Má Zeman věcně pravdu?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 26.7.2017 10:21

Také jsem to viděl a slyšel na vlastní oči a uši a naprosto

s Vámi nemohu s Vámi souhlasit. Vůbec nechápu, proč to tehdy Schwarzenberg řekl, bylo to skoro mimo téma! Slyšel jsem i "bylo to v něm a nemohl si pomoci, nedokázal to neříct."

Němci tehdy (1945) nebyli schopni pochopit, že oni jediní mohli za válku v Evropě. Vina ostatních je až "druhého řádu," jak napsal Gisevius v knize Bis zum bitteren Ende.

M. Těhanová 26.7.2017 10:19

Re: Omyl

Ano, byla to tenkrát od Zemana těžká podpásovka, ale ještě větší od tupých novinářů, kteří tu jeho interpretaci rozšířili. A Neff tím, že to dnes opakuje u mě velmi ztratil, nemá zřejmě takový rozhled, jak jsem se domnívala.

P. Vaňura 26.7.2017 10:10

Především, Češi nechtějí migranty, všemožné

parazitické neziskovky ani "boj proti globálnímu oteplování." A jedině Zeman tyto požadavky nekompromisně hájí. Pak ještě europoslanec Petr Mach, ale ten nemá faktickou moc. ODS si myslí totéž, ale všelijak lavíruje.

O. Prokop 26.7.2017 9:56

Zemana

porazí jeho zdravotní stav ( demence, cukrovka, polyneuropatie, arteriosklerosa, nikotinismus, alkoholismus, ....)

P. Lenc 26.7.2017 9:50

Re: Kníže Beneše,

Doufejme, že máte pravdu.

M. Prokop 26.7.2017 9:19

Re: Naprosto zbytečný rozhovor

Závada je na přijímači, agente.

M. Prokop 26.7.2017 9:18

Re: Omyl

Máte pravdu, pamatuji si to.

Mis-interpretace jsou velmi oblíbené, vzpomeňte na "neznám špinavé peníze".

J. Lepka 26.7.2017 9:09

Re: Ať si inženýr z Hradu brebtá co chce,

Murphy : Každý postupuje po služebním žebříčku až dosáhne na místo, na které nestačí.

Zde to tedy vypadá, že poslední relevantní post na který stačil, byl klaun ze Semaforu. ( I když to možná bylo tím kostkovaným sakem!)

P. Remeš 26.7.2017 8:50

Omyl

Myslím si, že se Ondřej Neff mýlí, když přisuzuje Schwarzenbergovi výrok, že "Edvard Beneš měl být postaven před soud pro lidská práva". Pamatuji si na onu televizní debatu, kde tento výrok padl, já ovšem vnímal Scharzenbergův výrok v jiném smyslu. Totiž tak, že ... v dnešní době by byl Beneš za tehdejší německý odsun (tedy kdyby totéž co učinil Beneš po válce, učinil dnes) poslán před soud do Haagu. Pokud mě nemýlí paměť, tak to tehdy Kníže řekl a po zkušenostech z toho, kdy se Srbové pokoušeli pro sebe etnicky očistit Kosovo (a jak to pak dopadlo), jsem už tehdy vnímal Schwarzenbergův výrok za značně pravdivý (a vůbec neříkám, že bych mu fandil!). A proto už v ten okamžik mně přišlo ono okamžité Zemanovo překroucení tohoto výroku ve smyslu, jak o něm nyní píše Ondřej Neff, za velmi těžkou podpásovku.

Nechci Schwarzenberga hájit. Jeho tehdejší výrok byl velmi neprozřetelný. Nikoliv proto, že by byl nepravdivý, ale proto, že byl vyřčen v situiaci, kdy proti němu stál takový demagog a manipulátor, jako byl Miloš Zeman. Ale o to víc mě mrzí, že právě Zemanova mis-interpretace Schwarzenberova výroku, je i přes mnohé zkušenosti s dalšími Zemanovy výroky, považována nyní zjevně za historickou pravdu ... :o(

P. Kmoníček 26.7.2017 8:36

Ať si inženýr z Hradu brebtá co chce,

ale ať je u toho alespoň upravený jako prezident civilizované země a ne jako předseda nějakého bývalého JZD, i když i mezi nimi se našli někteří vypadající kultivovaněji. Jako příklad uvedu jeho boty na návštěvě kráovny Alžběty.

P. Zinga 26.7.2017 8:29

Kníže Beneše,

Drahoš migranty: oba si to u obyčejných lidí pohnojili. Tím "obyčejných" nemyslím jednoduchých, spíše se zdravým rozumem, nezatíženým např. genderem..

P. Rudolf 26.7.2017 7:39

Naprosto zbytečný rozhovor

Neff už prostě nemá co zajímavého říct.

M. Krátký 26.7.2017 4:01

Re: Tak jsem si během čtení uvědomil,

taky jsem při čtení tápal stylem - kde, kdo, kdy a s kým ???

J. Pospíšil 26.7.2017 3:35

Tak jsem si během čtení uvědomil,

že mi vadí rozhovory bez oslovení. Hovor a názory v něm mi přišly zajímavé, zvláště mě to zaujalo, jak bylo napsáno to, že intervieuvovaný se domnívá, že prezident má rakovinu.

V ten moment jsem začal hledat, s kým se to jako mluví. A ono je to až na konci, kde je uveden jako autor.

Já si myslím, že při rozhovoru stačí jako autora uvádět tazatele, ale že by jméno toho, s kým se vede rozhovor, mělo být jasné hned od začátku hovoru, buď v nadpisu nebo v oslovení v první otázce.