19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Doba vyžaduje silné vůdce

Na mě nemají vliv slogany ani mediální prezentace, vyhledávám si vlastní zdroje, poslouchám své instinkty a ptám se kamarádů a známých na jejich osobní zkušenosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 9.1.2018 19:35

Re: Zeman je oblíbený na venkově?

Tak si proberte elektorát Havla, nověji Drahoše.

P. Rudolf 9.1.2018 10:04

Skvělá ukázka toho

jaké nuly nám tady čtvrt století vládly. Mizerná právnička, marginální všeobecné vzdělání, minimální společenský přehled, nulová znalost dění ve světě, plytkost uvažování, zastydlost myšlení. Toto je nádherná ukázka toho všeho:

"A marná sláva, bílí, vysocí a hezcí muži získávají ve většině bojů body navíc. V našich zeměpisných šířkách a na Parlamentních listech lze, chválabohu, tento závěr stále ještě vyslovit!"

Mohu paní bývalou ministryni uklidnit, ještě to jde na NP, Pravém prostoru, epshark.cz, svobodnenoviny.eu, Dfens či Protiproudu.

R. Brzák 9.1.2018 10:16

Re: Skvělá ukázka toho

ad hominem jak z praku, pane Rudolfe.

Větu, kterou jste si vybral, čte normální člověk jako lehkou nadsázku paní autorky, která se nebojí přiznat se k tomu, že je žena a tudíž se jí prostě někdo líbí. Chápu, že takový projev přirozenosti Vás podobně, jak se to stává fanatikům, rozpaluje do ruda. Trochu nadhledu by Vám neškodilo...

V. Student 9.1.2018 10:49

Re: Skvělá ukázka toho

Taky se mi líbí, jak je autorka nebojácná a ke svému obdivu k Topolánkovi se přizná. Jen jestli se její nebojácnost bude líbit paní Talmanové. Jestli je nebojácná i ta, tak by mohlo v budoucnu dojít na zajímavou potyčku na dámských toaletách!

M. Moravcová 9.1.2018 12:45

Re: Skvělá ukázka toho

Vlastní zkušenosti? To máte tak žárlivou manželku, že máte strach o vyrovnanost paní Talmanové? Bože, co všechno ti lidi neřeší.

V. Student 9.1.2018 14:16

Re: Skvělá ukázka toho

A dyť já vám ho neukousnu, nebojte. Holt chlap s gulema, no.

A jestli je paní Talmanová vyrovnaná, tak se s tím jistě nějak kultivovaně vyrovná. Držím vám palce při volbách. Náhodou, jestli ne Zeman, pak za mě klidně Topol, mně by tam vadil z té skvadry nejméně...

M. Moravcová 9.1.2018 12:43

Re: Skvělá ukázka toho

"nuly nám tady čtvrt století vládly" - že jste to nevzal sám, myslitelský gigante. Chcípl jste? Nechcípl. Tak vládli dobře.

P. Rudolf 9.1.2018 13:40

Re: Skvělá ukázka toho

Máte pravdu, nechcípl jsem, neb se totiž umím, navzdory politikům, uživit sám. Ale taky jsem zvyklý na šmejdy, kdy jste nám tady 40 let vládli vy.

J. Schwarz 9.1.2018 14:51

Re: Skvělá ukázka toho

Ano, pane Rudolfe, hezká ukázka toho jaký jste blbec, ale PROGRESIVNÍ!!! Je naprosto v pořádku, že, alespoň v Česku se normálním ženám líbí bílí, vysocí a hezcí muži když v Africe je normální aby se ženám líbili vysocí, svalnatí a hezcí ČERNÍ muži a v Číně zase hezcí muži asijských rysů. Jenom v Evropě / a v určitých kruzích "vzdělanců" v USA / je u žen módou tulit se k mužům pestrých etnik / hlavně aby nebyli bílí /, nevadí jestli jsou gayové nebo narkomani, hlavně že jsou "progresivní" a zastávají ty správné názory které v jejich společenské třídě "frčí". A jaké že mají ti "vzdělanci" vzdělání? velice podobné jaké měli dvořané na dvoře Ludvíka XIV - znalost dvorské etikety / politická korektnost /, jemné mravy / citlivost/ tanec, zpěv a znalost děl nebílých velikánů od inuitů přes křováky po lidojedy z Bornea. Rasista Shakespeare si už u opravdu vzdělaných mladých lidí neškrtne.

M. Moravcová 9.1.2018 9:56

Topolánek na Hrad

Jako jediný (kromě Zemana, kterého volit nebudu) ví, o čem je řeč. Slušnou amébu nebo mimoně na Hradě nechci, takoví mě ani neochrání ani nepovedou. A já chci člověka, za kterého se mohu postavit a má jasný názor. A jak říká autorka i dobře vypadá.

P. Lenc 9.1.2018 10:20

Re: Topolánek na Hrad

Topolánek opravdu vyčnívá, ovšem ta hromada špíny kterou na něj hází je neskutečná.Ale budeme ho volit, i když šance je bohužel malá.Je zajímavé, že takový Drahoš na kterém jsou falešné i ty brýle je tak protěžován a lidi mu to žerou.

M. Moravcová 9.1.2018 10:23

Re: Topolánek na Hrad

byla jsem s přáteli na horách a samozřejmě jsme se dostali na prezidentské kandidáty. Překvapilo mě, jak málo o nich vědí. O Zemanovi a Topolánkovi jen dehonestace, o ostatních nic, jen prý je to slušný člověk. U inteligentních lidí mě to dost zarazilo. Prostě zjišťování si informací o nich je mimo dosah jejich zájmu.

Š. Hašek 9.1.2018 11:31

Re: Topolánek na Hrad

Souhlas. Moje debaty narazily vždy také na nedostatek informací u protistran, "informace" byly i tak jen televizní.

Nechci se vytahovat, uznávám, že každý před volbama "nečmuchá" (zde obrovská možnost zatím necenzurovaného internetu), někdo nemá čas, někdo nemá zájem, někdo považuje za informace "souhlasné plkání", ........ .

R. Morava 9.1.2018 10:52

Re: Topolánek na Hrad

To máte pravdu, oblíbenost neslaného nemastného Drahoše a multi-kulti veksláka Horáčka se dá vysvětlit jen kainofobií, tedy strachem ze změn, či enisofobií - strachem z kritiky. Dnes je modení používat termín fobie, tak jsem si to chtěl zkusit. S tím, že se lidé bojí jít do rizika a neznámého vyhrávají strany jako CDU Merklové, van Bellen či prohrávávají LePen, Hoffer a ostatní.

V. Student 9.1.2018 14:14

Re: Topolánek na Hrad

Co se toho vyčnívání týká, Topolánkovi vyčníval už na párty u Berlusconiho, pokud vím. :-))

M. Krátký 9.1.2018 11:36

Re: Topolánek na Hrad

souhlas - psal jsem to samé - viz níže-PF 2018

A. Alda 9.1.2018 9:30

Zcela souhlasím s jedinou výhradou:

Řada našich presidentů a předsedů vlád byla trestně stíhána.

A řady dříve trestně stíhaných činů se posléze staly důvody pro státní vyznamenání.

Je otázkou, kdy se to stane i s trestným činem "poškozování zájmů Evropské unie".

R. Brzák 9.1.2018 10:19

Re: Zcela souhlasím s jedinou výhradou:

Zajímavý pohled. Potom ale pokračujte důsledně - kdy se stane důvodem pro státní vyznamenání například odmítnutí platit daně? Protože je to přerozdělování daní centrální mocí, co je v případě dotací i v případě EU jedním z důvodů pro odmítnutí dotací i EU...

V. Student 9.1.2018 10:45

Re: Zcela souhlasím s jedinou výhradou:

V případě posilování voličské základy Pirátů a Zelených si stoupající averzi vůči krokům "centrální moci" umím docela dobře představit. Defilé těch, kteří byli kdy perzekvováni za držení "jen malé rostlinky trávy", za vypuštění "ubohých zvířátek na svobodu", za pašování muslimů do Evropy atd., může být velmi brzy doplněno o "ubožáky", kterým byla cíleně působena újma za něco tak osobitého, lidsky pochopitelného a vlastně hrdinského, jako je neplacení daní...

Naopak po zásluze budou trestáni xenofobové z řad odpůrců migrace za nadřazené postoje k "neevropanům", zastánci rodiny tvořené mužem a ženou a (jejich!) dětmi za nadřazené postoje vůči homosexuálním párům a jejich adopcím, odpůrci drog za nadřazené postoje k jejich uživatelům. A kdo ví, v důsledku třeba i zastánci trestní politiky za nadřazené postoje ke zlodějům...

V. Student 9.1.2018 10:32

Re: Zcela souhlasím s jedinou výhradou:

Nádherná myšlenka!

Š. Hašek 9.1.2018 10:39

Re: Zcela souhlasím s jedinou výhradou:

Dobrý postřeh, pane Aldo!

A. Alda 9.1.2018 10:58

Chvála není na místě.

Není to nic objevného.

Nedávno jsme měli v trestním zákoně trestný čin "poškozování zájmu státu světové socialistické soustavy" a ti, kdo za jeho spáchání byli odsouzeni, dostávají dnes osvědčení o účastenství v Třetím odboji.

Š. Hašek 9.1.2018 11:09

Re: Chvála není na místě.

A tady mě napadá, že ti poslední "budovatelé" Nového Německa, nejdříve skoro svatořečení, byli potom politi benzínem a nemaj ani hrob. Nadšení tam vydrželo, pokud to počítám, cca 12 let.

Mám asi bohatou fantazii/dávám furt nějaké události do souvislostí.

M. Valenta 9.1.2018 9:18

Paní Kolářová

bude volit ve druhém kole proruského ožralu, jsme se dozvěděli.

P. Selinger 9.1.2018 9:25

Re: Paní Kolářová

Vy nerozumíte čtenému textu ?

M. Valenta 9.1.2018 9:37

Re: Paní Kolářová

A kohopak myslíte, že paní bude ve druhém kole volit, jestliže připustíte, že Topolánek nemá nárok.

P. Lenc 9.1.2018 10:21

Re: Paní Kolářová

A někde napsala že bude volit Zemana?

R. Brzák 9.1.2018 10:23

Re: Paní Kolářová

Můžeme si myslet, že paní Kolářová bude pro svou volbu vybírat z vítězů prvního kola podle stejných parametrů, jaké uvedla pro kolo první. Můžeme si myslet, že paní Kolářová bude pragmatičtější a bude volit ze svého pohledu menší zlo - ať už to bude kdokoliv. Anebo můžeme být vystrašení až k pláči - a budeme VĚDĚT, koho paní Kolářová bude ve druhém kole volit...

Š. Hašek 9.1.2018 19:27

Re: Paní Kolářová

Pane Valento,

zkuste si Vaší terminologií a slovní zásobou pojmenovat ostatní kandidáty. Doufám, že uznáte alespoň jednoduchý fakt, že byli vytahováni z klobouku jak králíci v cirkuse.

President Masaryk směřoval k vysoké funkci dost dlouho, logickou cestou, a nebyl pojmenován vlastizrádcem, protože byl třeba poslancem rakouského parlamentu (zkráceno). Klaus, Zeman také šli, dlouho, férově. Všichni je znali, kdo zná Drahoše??????

Povězte nám nějakou pohádku o Horáčkovi, Drahošovi, ........... . Kterak se penzista s politickým intelektem sekretářky Sobotky stane rovnou presidentem ČR.

F. Houžňák 9.1.2018 8:52

Drahoš a ti ostatní chtějí na Hrad "navrátit slušnost"

a do podhradí, které budou projíždět v pancéřovaném voze s ochrankou, přivést muslimské hordy, kterým bude podle příkazů z Brusele vyplácena podpora - aby se chudinkové nemuseli špinit prací - ve dvoj-až trojnásobné výši toho, co dostává běžný český důchodce po celoživotní práci. Tak by se to dalo shrnout.