25.6.2024 | Svátek má Ivan


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Doba vyžaduje silné vůdce

Na mě nemají vliv slogany ani mediální prezentace, vyhledávám si vlastní zdroje, poslouchám své instinkty a ptám se kamarádů a známých na jejich osobní zkušenosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 9.1.2018 11:37

Re: Drahoš a ti ostatní chtějí na Hrad "navrátit slušnost"

Pane Houžňáku,

pokud to bude slušnost typu "Halík", slušnost typu "bruselské hodnoty" tak se máme na co těšit! Jo, a spojování! Už se těším, jak budu "občansky spojen s kulturním nosičem saharské vzdělanosti". Zkráceno.

Ten Drahoš ....... jako když medem maže! Byl jsem vždy poučován - od takových chlapče pryč!!!

M. Krátký 9.1.2018 8:45

Topolánek na Hrad

je to jediný politik ( i Zeman byl politik - než zestárnul a vyhasnul ) - ti všichni ostatní jsou buď Želé, nebo jen obyčejné i když bohaté nuly. Hezký den všem

P. Portwyn 9.1.2018 7:37

Paranoia

"Hayato Okamura má strach, že Kreml má za Miloše Zemana, který je nemocný, už připravenou náhradu."

No comment :o)

D. Polanský 9.1.2018 7:10

Všichni kromě Topolánka

Na jeho vládu, kdy nasekal dluh 430 miliard, klientelismus, nafoukaný styl vystupování, snížení daní nejbohatším, zastropování výše zdravotního pojištění takže dnes, kdy jde na operaci miliardář, tak musí být s ním solidární ti, co jsou na tom zdravotně lépe. Pro druhé kolo je z mého pohledu nejhorší variantou.

B. Lukáš 9.1.2018 8:19

Re: Všichni kromě Topolánka

Dávám souhlas bez dalšího komentáře.

J. Kulheim 9.1.2018 9:13

Pane Polanský, nepíšete pravdu.

"Na jeho vládu, kdy nasekal dluh 430 miliard,...Pan Topolánek vedl vládu v období největšího poklesu světové i naší ekonomiky. ČSSD v průběhu 8 let vlády udělala rozpočtové deficity cca 600 tj. téměř 100 miliard Kč každý rok při růstu ekonomiky o 3-4%. Jednalo se deficit strukturální. Přitom se zvedly mandatorní výdaje na více jak 80% všech výdajů. V průběhu vlády . V roce 1995 činil jejich podíl zhruba 44 % a v roce 2007 už to bylo 51 %. V roce 2003 ale například rozpočet počítal až s 62 %.. Jednalo se deficit cyklický.Mirek Topolánek (ODS) 2006 -97,6 ; Mirek Topolánek (ODS) 2007 -66,4; 2008 -19,4 ; Přitom investice do infrastruktury byly větší než v průběhu této vlády.

".. nafoukaný styl vystupování, .." To je váš dojem. Nedá se to změřit ani zvážit.

"..zastropování výše zdravotního pojištění .." Rád bych věděl, jak se dají zvyšovat výdaje na zdravotní "pojištění v době ekonomického propadu.

"..snížení daní nejbohatším.." Pokud nebudou mít podnikatelé peníze nabo budou ptopadu, tak zavřou krám, propustí lidi a půjdou na sociálku. "...tak musí být s ním solidární ti, .."Solidarita je, když někdo někomu dává z vlastního rozhodnutí. Vynucená spolidarita je něco jiného. BuĎte bohatý a můžete rozdávat. Proč nejste miliardář? Asi proto, že se vám nechce pracovat.

R. Brzák 9.1.2018 10:35

Re: Pane Polanský, nepíšete pravdu.

Souhlas.

P. Vaňura 9.1.2018 13:42

Z práce rukou nezbohatneš, jenom zestárneš

a zhloupneš (španělské přísloví).

J. Schwarz 9.1.2018 15:04

Re: Všichni kromě Topolánka

Ve srovnání s Paroubkem byl co se nafoukanosti týče Topolánek žabař. A miliardář furt platí dost na to, aby sním nemusel být "solidární" nikdo další. Ten miliardář si totiž také platí "pojištění", to není příspěvek na chudé ze kterého by neměl nárok brát. Vůbec je zvláštní jak se tady používá slovo solidarita - ta by měla být dobrovolná, vycházející z kladného citového vztahu a ne nařízená. To i lupič, co vám s nožem pod krkem bere peněženku může tvrdit, že jde o solidární příspěvek momentálně potřebnějšímu.

F. Vízek 9.1.2018 1:18

Názory jsou různé...

Pokud do 2.kola postoupí Mirek Topolánek,

pak se mi zdá být skoro jisté,

že prezidentem bude Miloš Zeman.

Soudím totiž, že většina lidí na dobu za premiérování M.Topolánka nezapomněla...

M. Těhanová 9.1.2018 6:49

Re: Názory jsou různé...

A můžete konkretizovat, co udělal z hlediska vládnutí špatně? Čím se provinil? Víte vůbec aspoň jedinou věc, kterou udělal z titulu své funkce?

Nebo jen blábolíte, co jste kdy četl v bulváru, nebo někdo to říkal a já to opakuju?

J. Kopeček 9.1.2018 7:49

Re: Názory jsou různé...

Co udělal ten Valach s gulema špatně? Téměř všechno, na co sáhl. A to včetně důchodového účtu či lisabonské smlouvy. Nezapomínejme na jeho vyhrožování o noci dlouhých nožů a jeho a angažmá v Toskánsku nebo angažmá s Dalíkem. Opravdu si myslíte, že v tom Dalík jel sám? Topol je bezcharakterní lump, který je schopen naprosto čehokoliv. O arogantní podpoře amerického radaru či prosazení poplatků u lékaře snad ani nemá smysl se moc rozepisovat.

Jestli se Zemanovi přisuzuje arogance a hulvátství, tak na Topolánka zdaleka nemá. O jeho vztyčeném prostředníčku ve Sněmovně se psalo také hodně. Zkrátka hulvát a všeho schopný šmejd.

M. Těhanová 9.1.2018 8:37

Re: Názory jsou různé...

Opakujete věci vytržené z kontextu. Ta noc dlouhých nožů se týkala toho, že se konečně musí začít umenšovat byrokracie. o nebylo vyhrožování, ale příměr, možná blbý, ale výstižný. Prostě zbytečné úředníky konečně vypráskat.

Já jako důchodkyně a jako zdravotní sestra jsem poplatky vítala, protože jsem o tom něco věděla. Vy jste nad jejich smyslem asi vůbec nepřemýšlel a nic o tom nevěděl. Ale vyjadřovat se k neznámému problému, do kterého nevidíte asi musíte. Nedá vám to. ̈

Co se týká hodnocení charakteru Topolánka, zřejmě jste s ním nikdy nepřišel do styku a jenom opakujete bláboly z bulváru.

P. Selinger 9.1.2018 9:22

Re: Názory jsou různé...

Vy jste socan, že ?

J. Kulheim 9.1.2018 9:26

Re: Názory jsou různé...

Souhlasím s paní Těhanovou.

Používáte silná slova. Já mám dojem, že bezcharekterní lump jste vy. Píšete polopravdy a tro je horší jak lži.

Také máte "gule"? Co jste udělal nebo alespoň se snažil udělat, pro řešení věcí veřejných?

V. Student 9.1.2018 10:56

Re: Názory jsou různé...

Pokud do druhého kola postoupí kdokoli, prezidentem bude Miloš Zeman, to se zase zdá jisté mně. Proč se vlastně mluví pořád o tom druhém kole? Co když to bude KO v prvním? :-)

Š. Hašek 9.1.2018 22:10

Re: Názory jsou různé...

A protože propadlíci ze základky si furt myslí, že ve druhém kole se automaticky sečtou všechny hlasy pro "antizemany". V blbosti vedou televizáci.

Antizemany proto, poněvadž nějakou myšlénku u nich hledat ........ jak v kupce sena! Abych nekřivdil, samostatně stojící myšlenky mají, ale dost se kymácejí (osamocené) ve větru současné doby.

P. Maleček 9.1.2018 1:03

Ke konci, tak nějak parlamentnělistově Kolářová ulítla.

No dle markrů uvedených jinak ctihodnou a mně osobně sympatickou paní Kovářovou, by tím nejlepším prezidentem byl Hitler. Ono ji totiž jaksi uniklo, že k té neohroženosti a statečnosti nutno přidat jednu "drobnost".

A tou je ctění systémových i morálně kulturních principů demokracie a svobody a ceny života jedince, který dle oněch principů demokracie koná. Což z těch prezidentských kandidátů vyřazuje Zemana, stejně jako z premiérování Babiše.

Tedy "věc", která je pro Parlamentní listy - PL tím nejodpornějším hnojem, co komplikuje cestu za mocí jimi preferovaných potentátů, z většiny značně bezkrupoózně lhavého a v asijských despociích se shlížejícího ražení. Čímž smrdí nejen konec rozhovoru, ale i mnohé další, kdy jinak tato inteligentní dáma na špeky skryté v dotazech PL skočila.

No snad jen momenální (ne mentální) indispozice. Či snad cena za to, aby s ní rozhovor v PL vyšel? Její přesvědčení doufejme snad ne.

M. Těhanová 9.1.2018 7:04

Re: Ke konci, tak nějak parlamentnělistově Kolářová ulítla.

Proč tady pletete Hitlera? A tím autorku shazujete.

Ona jasně napsala, že ona bude volit Topolánka a vysvětlila proč. Dobře ho zná a váží si ho.

Topolánek je člověk z masa a kostí, žádná figurka, kterou může někdo ovládat a ani žádný panák, který nedá najevo, co si vlastně myslí. Tím je pak pro některé lidi přijatelný.Myslím ten panák.

Jako každý člověk má i Topolánek lidské chyby, ale to neznamená, že má i charakterové vady. Říká věci tak, jak jsou, neschovává se za politickou korektnost. Někteří toho proti němu sprostě využívají.

Ty nesmysly, které se proti němu používají jsou někdy neuvěřitelné.

J. Schwarz 9.1.2018 15:11

Re: Ke konci, tak nějak parlamentnělistově Kolářová ulítla.

Nejlepším prezidentem by byl takový, který by natolik zhnusil "pražskou kavárnu" že by se vzdala občanství a vystěhovala natrvalo do USA, nejlépe do Kalifornie.

Š. Hašek 9.1.2018 22:16

Re: Ke konci, tak nějak parlamentnělistově Kolářová ulítla.

Přesné.

Uvidíme.

Ale hlavně jim nenechat pasy ČR. Možná je tam za vodou budou po čase štvát "sociálně chtiví afro", a budou chtít zpět. Do našeho nemorálního prdákova. Zkráceno.