7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Co je to za drzý nesmysl?

Celá „aféra“ kolem spojení starostů a lidovců mi připadá komická. Všichni se obořili na lidovce, že byli málo odvážní a že „hráli malou domů“. Když ale teď zahájili starostové kampaň, jen se utvrzuji v názoru, že jsem měl pravdu, když jsem tvrdil hned po jejich rozchodu, že zklamali starostové.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 6.8.2017 6:14

Nač plakat nad tím, co bylo

a co nezměníte? Lépe se zaměřit na budoucnost a neopakovat chyby. Dějiny se dějí pouze jednou, není alternativy k tomu, co se již stalo. Věříte, že by se lidé mohli poučit z minulých chyb? Byl bych rád, aby tomu tak bylo, ale jsem velmi skeptický.Pohleďte na předvolební agitaci: ne kvalitou programu, ale množstvím humbuku se vyhrávají volby.

J. Kombercová 5.8.2017 19:55

Re: Většina politiků se rozvádí, naposled Sobotka

V Suché Loze se jetě nikdo nikdy nerozvedl?

J. Kanioková 5.8.2017 17:34

Souhlas..

J. Kanioková 5.8.2017 17:30

Ano..

Jenže JFPN si potřebuje uplivnout..

L. Písařík 5.8.2017 15:23

Re: 10 prezidentů jsem zažil,

No přece škůdce národa, dříve zemského škůdce. Třeba Jourovou, Zdechovského, Pospíšila, všechny, kteří svou činností nebo nečinností poškozují zájmy našeho státu v Bruselu a taky ty, kteří je tam poslali a dosud neodvolali.

Z. Lapil 5.8.2017 15:14

Re: 10 prezidentů jsem zažil,

Což stále neodpovídá na otázku, KOHO z okna vyhodit. Dáváte-li za příklad Hamburk, skoro to vypadá, že je (vám? Nebudu hnusnej :-)) to jedno.

J. Chaloupka 5.8.2017 14:16

Myslím, že je to zejména tím, že novináři už nejsou,

jsou jen mizerní prodavači emocí. No a těmhle prodavačům každý konflikt je dobrý. V ČT např. přímo milují povodně. To pak mohou dělat i mimořádné vysílání, redaktor stojí před řekou a naříká, kolik je v ní vody.

Už je to dávno, co nám ve škole říkali, že se musí vysušit mokřady a narovnat toky, aby bylo více polí a luk. No a dnes budou titíž lidé brát dotace (!), aby ty toky zase zakroutili. Není ten svět legrační?

J. Chaloupka 5.8.2017 14:12

Většina politiků se rozvádí, naposled Sobotka

no a Babiš se žení. Co je na tom nemravného? Naopak, jen uvádí věci do pořádku. A to je v pořádku.

Moc se těším, až pan Gazdík dovede novou paní Gazdíkovou, kterou si pořídil v Praze, do Suché Loze. To bude panečku kravál.

J. Brunner 5.8.2017 13:44

Re: 10 prezidentů jsem zažil,

Máte něco s hlavou.

J. Brunner 5.8.2017 13:40

Re:

I já se přidám.

J. Ráž 5.8.2017 13:19

Re: Nic nepochopil

Komunistů se zbavily silou jedině v US díky McCarthyo honu na čarodějnice, kdy bylo i podezření ze sympatií ke komunistům důvodem pro veřejnou dehonestaci a odbory tam jsou silně antikomunistické, takže antikomunismu pomohly. V zemích, kde byli po válce komunisté silní si to buď podělali svým lpěním na sovětském vzoru (Švédsko) nebo když se svou účastí ve vládě zkompromitovali (Itálie, Francie) Ve Francii a Itálii byli komunisté po válce nejsilnějšími stranami, ale po svém vládním působení se stali marginální politickou silou bez vlivu. Jsem přesvědčen, že nejméně polovina hlasů, co dostávají komunisté, jsou hlasy protestní, ne hlasy pro komunismus. Je to vidět i na tom, že komunistům klesli preference s nástupem Hnutí ANO, když část protestních hlasů levičáků dostává Babiš.

PS. S tím Kremlem plácáte nesmysly.

V. Kotas 5.8.2017 12:52

Re: Nic nepochopil

A jak se to dobré jméno ekonomicky projevilo ve prospěch ČR ?

P. Remeš 5.8.2017 12:24

Celá západní civilizace se stala ve svém antikresťanství "civilizací smrti". Vládnou nám bezdětní starci a stařeny - Juncker, Merkelová, Mayová, gerontofilní Macron ... Čunek to vyjádřil velmi přesně.

P. Remeš 5.8.2017 12:12

Taky souhlasím, pan Neff to řekl naprosto přesně ...

L. Písařík 5.8.2017 12:09

Re: 10 prezidentů jsem zažil,

Viděl jste Hamburg ? A to byli jenom ti,kteří hlavně toužili něco rozbít, zničit, ukázat sílu a nespokojenost a mnohdy ani nevěděli, proti čemu protestují. Dav. Důvody nespokojenosti u nás jsou dosti patrné, dívejte se kolem sebe.

P. Rudolf 5.8.2017 11:30

Re: Nic nepochopil

Nikdy nemělo Československo a poté i Česko ve světě tak dobré jméno, jako za Havla (a díky jemu samému). Už to bohužel vyprchává. S Klausem souhlas.

P. Rudolf 5.8.2017 11:28

Re: Nic nepochopil

Arogantně rozbil stát a ani se občanů nezeptal, jestli si to přejí. Jó, bourat a ničit to on uměl.

A. Dlouhý 5.8.2017 11:23

Film sloužící

K tomu modernímu způsobu rozmnožování kdy si dva chlapi najmou ženskou co jim za peníze porodi děcko.

Vzpomněl jsem si na apokalypticky scifi film Sloužící. Možná se to jmenovalo jinak. Tam šlo o to ze po nejake válce vznikla totalitní společnost. Zároveň hodně ženských ztratilo schopnost mit deti.

Ženske co je mit mohly byly někde zavrene a působily v jako darkyne dělohy v rodinách prominentu režimu. Chlapi je ve společnosti svých neplodných manželek oplodnili a pak jim ta jejich přítomnosti rodilý deti. Ženy na rození deti se měly materialne dobře ale byly v postate otrokyně a k dětem neměly žádný práva.

Ve snu by mne nenapadlo že se doziji doby kdy se podobny princip "darkyne delohy" stane realitou. Ve filmu a v knize tim resili neplodnost ženy. Dnešní hlasatele pokroku tim resi nemožnost muže porodit dítě.

Zase jednou realita pokořila ne az tak dávnou fikci.

L. David 5.8.2017 11:02

Že prý se u nás rozmnožila prasata!

No, nevadí.

Musíme k nim přece mít respekt.

K. Bečka 5.8.2017 10:51

Několik vět

První část rozhovoru, tj. o LGBT, by bylo nejlépe zveřejnit jako petici a podpisovat jako kdysi Několik vět ( Charta 77 byla samozřejmě ve své době něco úplně jiného ). Za celou dobu, co se kolem mne tahle problematika omílá horem dolem, jsem nečetl nic lepšího ani přesvědčivějšího.

S díky Karel Bečka

P. Khail 5.8.2017 10:37

Re: Nic nepochopil

Ten stát překonal i rozdělení na dva samostatné státy, férové rozdělení, kdy se většina obyvatel necítila poškozena. Navíc způsob a dojednání rozdělení je největší politickou zásluhou V. Klause. Taková je doložitelná skutečnost bez ideových a dalších hesel.

I. Mertl 5.8.2017 10:27

Re: 10 prezidentů jsem zažil,

A Neff je jeden z nich, i když u něj to budou i komerční zájmy.

I. Mertl 5.8.2017 10:25

Re: 10 prezidentů jsem zažil,

No, jsou tací, co všechny problémy řeší pomocí luceren nebo, humánněji, defenestrací, nejlépe spojenou s převratem. A co jich na tomto webu je!

V. Kotas 5.8.2017 10:19

Re: Nic nepochopil

Havel a jeho lidé, následně i Klaus se svými svazáky, jenom rozbourali i to dobré, které fungovalo od 1.republiky ( císaře pána ). Ale pořádné základy nového státu, nezaložili.

Z. Lapil 5.8.2017 10:13

Re: 10 prezidentů jsem zažil,

Na rozdíl od Vás si myslím, že toho, co se v našem státě vyvádí, je Babiš součástí nikoliv bezvýznamnou. Ale shodneme se v tom, že voliči rozhodnou.

Jen nerozumím: defenestrace koho? To jako když Babiš nevyhraje, tak Sobotky? Nebo se počká na novou vládu a z okna poletí každý, kdo není Babiš? To byste mě zklamal - nejdřív tvrdíte, že voliči rozhodnou, a pak tohle?

P. Lenc 5.8.2017 10:12

Re: Pochvala za odvahu

Dovolím se pánové Hejno a Poláku připojit k vašemu zhodnocení článku.Skvělé a odvážné.

P. Rudolf 5.8.2017 10:00

Nic nepochopil

Kdybych chtěl polemizovat s celým rozhovorem, a bylo by o čem, nestačilo by mi místo. A tak se soustředím pouze na poslední odstavec:

Shazovat vinu na Havla a "jeho lidi" (ne, žeby neudělali plno chyb)) je hodné stařecké sklerózy. On (a jeho lidé) jasně dali najevo, že komunismus nechtějí a protagonisty režimu ve vedení státu už vůbec ne, aby pak zjistili, že to ze začátku, než se budou konat první skutečně svobodné volby, nepůjde. Od té doby (nakonec ani před tím) už Havel žádnou výkonnou moc neměl a vítěz voleb Klaus (dnes už víme proč) učinil naopak postupně komunisty "salonfähig". A jediná strana, která měla ve volbách 1992 tvrdý antikomunistický program (KAN), dostala pouhých 2,6% hlasů. Tím bylo jasné, že si lidé nějaké tvrdé zúčtování s komunisty v naprosté většině nepřejí a tak komoušům narostly křídla.

To víme dnes (po bitvě). Zároveň tak můžeme dost přesně předpokládat, co by se stalo, kdyby je byl tehdy Parlament zrušil. Okamžitě by se přejmenovali (třeba demokratická levice), čímž by se stali pro mnohé strany možnými partnery do vlády. Procenta by jim jen stoupala. Zeman možná tehdy ještě ne (?), ale Paroubek by je býval vzal do vlády téměř tutově. Zmírající, neschopná pravice by pak jen přihlížela jak tyto dvě strany získávají nadpoloviční většinu. A možná, že by se po letošních podzimních volbách stal premiérem nějaký komouš (Dlouhý?).

Ale souhlasím s Neffem, většina v parlamentu by pak nebyla křehká a díky Kremlu i velmi funkčí. To jsme tu už měli.

J. Hejna 5.8.2017 9:40

Díky, pane Neffe!

Není co dodat.

I. Polák 5.8.2017 8:10

Pochvala za odvahu

Skvělý rozhovor, zejména o těch dělohách. Ale co je nejhorší je to, že zveřejňování podobných téměř samozřejmostí, chce dnes osobní odvahu a statečnost. Díky pane Neff.

V. Pavelka 5.8.2017 8:04

No

Dík ,řekl jste to i za mne!