4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Otakar 5.1.2009 20:36

Zaplať pánbůh i za to málo.

Konečně jeden normální a i vzdělaný a nepodjatý žurnalista. Konečně jeden nepodjatý, konkrétní, věcný a i zajímavý článek. A zaplať panbůh za toho normálního, velmi vzdělaného a schopného prezidenta i z jeho nepodstatnými chybičkami. Dík.

MK 5.1.2009 22:54

Re: Zaplať pánbůh i za to málo.

R^R^R^R^R^R^R^

KOTRBA 5.1.2009 15:05

Rozhovor:čím já koho štvu?..

 nNáš pan presidentr má pravdu. Proč by neměli mít malé národy méně práv, než ti velkohubí, jako na příklad  Italové, Angličané, Řekové a  Poláci? Spojme se s bratry Slováky ti ukazují cestu  vpřed a výše. Kotrba.

Pytel 5.1.2009 14:55

postřehy

1) jedno jabko je větší a druhé menší. Pokud by žáci skutečně dostávali jablíčka, tak už po prvním týdnu se individuální rozdíly v jablíčkách zkonzumovaných kterýmkoli jedním žákem vyhladí. Když liberální kebuli dotlačíte statistikou ke zdi, tak vždy začne dělat, že neví, co to je, a uteče k individuálním rozdílům. Ani tentokrát nezklamal - a to i při takové absurdní příležitosti.

2) Výroba zboží, poskytování služeb a směna toho všeho zprostředkovaná penězi , to všechno je výtvorem lidí. Jak typické pro liberála srovnávat to s počasím, aby byla zachována svatá svoboda okrádat slabší!

3) To, co se stalo po snížení úrokových sazeb na nulu - ta naprostá neexistence "transmisního mechanismu" (pokud nyní neexistuje, tak existoval vůbec někdy?) - ten idiotský pokus "tlačit lanem", jak to hezky sám řekl, to jen dokládá, na jakých základech stojí ta slavná monetární ekonomie (a s ní související organizace dělby práce prostřednictvím roztroušených bankéřů)

m.l. 5.1.2009 15:31

Re: postřehy

Ad 2: tvrdíte tedy, že lidé si ekonomiku vymysleli? Že je to úmyslně vytvořená konstrukce, vyprojektovaná a realizovaná určitou skupinou lidí?

Pytel 5.1.2009 15:50

Re: postřehy

Ekonomické vztahy byly vytvořeny úplně stejně, jako byly vytvořeny boty, ve kterých chodíme, aby nám nebyla zima.

To žití z práce někoho jiného, to je bezesporu úmyslné a vyprojektované. Stejně tak likvidace těchto struktur bude úmyslná a vyprojektovaná. Já na tom projektu dělám každou volnou chvíli.

m.l. 5.1.2009 16:05

Re: postřehy

Skvělé. Jak toho dosáhnete? Stanete se celosvětovým diktátorem nebo snad vypustíte virus který Zemi navždy zbaví zátěže lidstva... ?

Pytel 5.1.2009 16:29

Re: postřehy

Pro začátek bude stačit sjednotit Evropu pod jednotné akceschopné velení. To už je naspadnutí. Je sice pravda, že možnost a uskutečnění celoevropské regulace dodávek jablíček do škol je argumentem proti tomutu jednotnému velení, ovšem možnost a uskutečnění celoevropské regulace délky pracovního dne, hygienických standardů a všeobecných humanních norem je jasným argumentem pro. Jiná cesta vpřed ani není.

m.l. 5.1.2009 17:00

Re: postřehy

Co se bude v hygienických standardech regulovat? Počet útržků papíru které smím použít na vytření zadku? Bude sjednocen povolený obsah NaOH v mýdle? Bude nařízeno se sprchovat dvakrát denně? Budu mít v koupelně zaplombovanou kameru připojenou na dozorový pult Ministerstva hygieny?

Pytel 5.1.2009 17:11

Re: postřehy

Slovo "hygiena" je zde použito v širším kontextu - nikoli jen mytí rukou po záchodě.

Například bydlení - novostavby - počet metrů čtverečních na osobu, přítomnost teplé vody, záchody, garáže atd.

Ale také třeba doprava - normy pro výstavbu a provozování veřejných komunikací. V této oblasti bude zapotřebí zcela zrušit veškerá mýta na všech druzích silnic a dálnic, atd.

Na všechny tyhle věci ten "evropský superstát" bude nutně zapotřebí. A taky na elektrické zásuvky...

kpt 5.1.2009 17:50

Jen detail k vaší plodné diskusi

ono není špatné mýt si ruce hlavně "Před" tím, než si sáhnete na vlastní tělo po všech těch klikách u dveří, které předtím stokrát osahal kdekdo atd. A po můžete taky. A na kliku, až půjdete pryč, nesahejte zrovna umytou rukou, ale jen ubrouskem, jinak to byla zbytečná činnost. No, třeba jsem Vás inspiroval...

I.K. 5.1.2009 18:15

Re: Ale probůh, Pytlíku

to už tady jednou bylo, říkalo se tomu socializmus. Na vlastní kůži jsme se přesvědčili, že to nefunguje! Stálo nás to několik desetiletí života. Než se i vy o ně připravíte, případně se jako spoluviník budete podílet na ničení existence a životů svých spoluobčanů, seznamte se alespoň  s minulostí. 

m.l. 5.1.2009 21:40

Re: postřehy

Jasně, to je bezva nápad. Mám v baráku místnost 2x2 metry na golfové vybavení. Zakážete mi ji? Nebo naopak takovou místnost dostane každý? Nebo někdo ano a někdo ne (samozřejmě, žertuju, všichni přece musí mít stejně, to dá rozum)?.

clay 6.1.2009 0:04

Re: postřehy

těbůh...!! Vy jste magor....co je vám po tom, jak velkej dům si postavím, co je vám do mýta, které vybírá soukromý investor dálnic...atd atd...

Pavel 5.1.2009 14:53

ach jo

nerad používám silná slova ale Klaus (protože pro mne to není president) je nejětší současné neštěstí naší země který ji velmi škodíRv

Luba 5.1.2009 14:45

Klaus nikdy nereagoval na výhružky Ruska

že použije proti nám rakety ani na zlehčování našeho předsednictví EU president má HLAVNĚ vystupovat jako zástupce státu navenek  NIKDY nehájí ČR proti Rusku!!

liberal shark 5.1.2009 19:34

Re: Klaus nikdy nereagoval na výhružky Ruska

Pravda, hrozby silou ze strany ruska na naši adresu jsou jasným porušením charty OSN. Klaus proti tomu nikdy neprotestoval, dokonce se o nich ani nezmínil.

JJ 5.1.2009 14:21

Nejmarkantnejsi dopad socialistickeho skolstvi je neschopnost

rozlisovat mezi pravdou a nazorem (prirozene vlastnim nazorem). Nositele jineho nazoru se v nejlepsim pripade myli, ale podstatne casteji lzou a sleduji jine zistne cile.

Antonín Hrbek 5.1.2009 14:00

Lao - c'

O těch největších vladařích lid sotva ví, že je má, ty menší uctívá jako své otce, ještě menších se bojí a na ty malé hledí s pohrdáním. Je těžké vládnout lidu, když se vládce příliš angažuje.

M. Zima 5.1.2009 13:31

Pane Šimůnek,

když kLaus přiznal, že"Neumí myslet v kategorii Evropa ",  bylo Vaší povinností mu ukázat, že podle evropských měřítek, neumí myslet vůbec. Proč jste mu alespoň neřekl, že to nevadí, že Vy zase neumíte myslet v kategorii novinář a v Česku jsou deficity Vás obou každému stejně lhostejné.

hulwat 5.1.2009 13:40

Re: Pane Šimůnek,

Jeden z největších deficitů je jinde než píšeš ty. Ten deficit má tvoje myšlení. Někdy to u nevypadá jen na deficit myšlení, ale přímo na idiocii. To tvrdím, aniž bych se chtěl zastávat Klause.

rolf 5.1.2009 13:28

šéfredaktor šimůnek

Pane Šimůnek ,na Vašem místě bych ihned abdikoval na veškeré funkce.Panu Klausovi nesaháte ani po kotníky.Bakalo !!!!

kurbet 5.1.2009 17:42

Re: šéfredaktor šimůnek

Proč by měl,troubo.

Schumacher 5.1.2009 12:46

Tak mě napadá...

...Neumím myslet v kategorii Česko a obdivuji každého, kdo myslí za Česko, kdo si myslí, že on je majitelem Česka a že může za Česko mluvit. Naštěstí nikdo takový neexistuje, takže ptali-li bychom se opravdu na Česko, tak tím bychom museli myslet, co si myslí miliony lidí, kteří žijí v Česku  a to je diametrálně odlišné od toho, co si myslí političtí reprezentanti v Praze...

L'ego 5.1.2009 16:50

Re: Tak mě napadá...

Přesně. Česko je stejně abstraktní entita jako Evropa.

Štváč 5.1.2009 11:57

servilní Šimůnek

se zapomněl zeptat na situaci v Gaze a statečný prezident /pro retardovanou část ČR/ jinam, než na TV Primu nepůjde a odpovídat na dotazy, které se netýkají EU, ale situace na stř. východě, taky nebude. Probuďte se retardovaní a přiznejte si, že jste si hřáli a vychvalovali člověka, který nemá ani kapku charakteru a jeho pracovní nástroj vždy byla lež.

RomanL 5.1.2009 12:23

Re: servilní Šimůnek

... sám jsi retard! :-P

stepankova 5.1.2009 11:28

Nejhorší vlastnost

Veškeré nectnosti p.presidenta už byly mnohokrát popsány. Já bych dodala ještě jednu jeho nectnost a tou je malichernost a v té se absorbují všechny ostatní nectnosti - obecně. Všiml si někdo, jak odpověděl na dotaz, co na té EU je nejhorší?  President si vzpomněl pouze na jeden příklad a tím je ovoce do škol. Uvedl, že je to největší absurdita, protože nám ji už instalovali komunisti. Tak tuhle zprávu o povinném ovoci jsem přežila bez mrknutí oka. Jen bych dodala, že EU si přeje, aby toto ovoce pocházelo z místních zdrojů, takže by byli zvýhodněni "čeští" sadaři a to by naopak mělo největšího českého vlastence polichotit.

Cricket 5.1.2009 12:13

Re: Nejhorší vlastnost

Jesus María, jestli tohle nepovažujete za absurdní, drahé, nekompetentní rozhodování EU, tak to si ji právě takovou zasloužíte.

Mě taky Klaus sejří, spíše ale způsobem, jakým argumenty podává. Jeho argumenty jako takové shledávám (žel někdy až po čase) povětšině jako správné. Samozřejmě některé nikoliv, ale snad ani nelze s někým souhlasit bezvýhradně.

Nenechte všichni, kteří nemůžete Klausovi přijít na jméno, cloumat nenávist svým majestátem a přestaňte pro břevno v oku svém shledávat třísky v očích jeho.

jirka 7.1.2009 12:33

Re: Nejhorší vlastnost

klaus uvedl doopravdy špatný příklad s jablky ,a co se týče ekonomiky-nemyslite že dnes je ekonomika a ekonomicke nastroje  někde jinde než v době kdy se klaus učil hayjeka,keystone a dalši.

K eu.

mysliš že mluvi za většinu čechu?