7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Alternativy k Babišovi? A kdo?

Babišova politika se mi nelíbí a vůči jeho osobě mám rovněž výhrady. Nicméně jaké jsou alternativy? Nepříliš přitažlivé. ODS, která zklamala již tolikrát? Bezbarvá univerzální politická výplň známá jako lidovci?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 31.12.2018 16:42

30, nebo 18 procent?

Váženému tazateli: s tou třetinou důvěřivých občanů, to je hloupé zjednodušení. Vyjdeme-li ze skutečnosti, že ho volilo necelých 30 % voličů, znamená to asi 18% občanů. Trochu rozdíl, ne?

M. Těhanová 31.12.2018 15:19

Re: Že Vás klávesnice (říkalo se huba, ale to dnes není

Řekla bych, že ještě hůř. Ale pán byl asi soudruh.

J. Chaloupka 31.12.2018 15:00

Zajímavé, že právě Klaus uzákonil ti tzv. odvody z mezd.

Asi jako bychom třídili odpad, pak přijel kamion a vysypal všechny kontejnery na jednu hromadu.

M. Těhanová 31.12.2018 14:56

U pana Kohouta jsem vždy

na rozpacích, o co mu vlastně jde. On nevidí žádnou alternativu, protože nechce. Např, jednou zavrhl ODS, tak přece nepřizná, že by tou alternativou mohla být. Ale je na omylu, že zklamala ODS, byli to jen jednotliví, konkrétní lidé, kteří se na ni přisáli. Tak, jak se teď přisávají k ANO, využívajíce svých znalostí a dobrých kontaktů.

Zdá se mu, že nevidí nikoho, kdo by umíral hlady. To je pravda, tomu se taky říká pokrok. Ale nemělo by se stávat, že lidé, kteří pracují, mají stejně, jako ti, kteří nikdy ani pracovat nebudou. Snad by měli mít na víc, než na jídlo.

Copak potřebujeme pořád nějakou novou stranu? Vždyť v ní budou stejní lidé, jiní tu nejsou. Nebylo by lepší kultivovat tu stávající, která se opravdu mění od základů. A to je jen ODS. Proč není pan Kohout ochoten jí pomáhat?

J. Chaloupka 31.12.2018 14:56

Že Vás klávesnice (říkalo se huba, ale to dnes není

korektní) nebolí. Nikdy jsme se neměli tak dobře, jako dnes. A tak jak se mají dnešní tzv. chudí, tak jsme se měli skoro všichni před 30ti lety.

J. Chaloupka 31.12.2018 14:52

Pokud pamatuji na školní léta, tak jeden snad řecký

filosof (možná Aristoteles) řekl, že demokracii střída oligarchie, tu diktatura a zase demokracie. Tak to jde dokola, takže je vše v pořádku. Od rána si někdo v Rozhlase stěžuje, ale nikdy jsme se neměli tak dobře, jako dnes. I proto u nás nikdo nedemonstruje.

Asi měl pravdu K. Čapek, když nás pojmenoval národem naříkačů.

P. Pavel 31.12.2018 14:36

Re: A čím ODS zklamala?

Krásně přežvykujete to co burešovi odpadlo od zadku, přesně jak to bureš chce. Bureš není produktem předchozích vlád, bureš byl přímo integrální součástí a častým finálním příjemcem zlodějin vlád sociální demokracie v čele se současným hradním ožralou. Mimochodem zřejmě vám čtení dělá vážný problém. Jinak byste se totiž mohl dočíst že já zde přímo o zlodějiných ods píšu, jen si na rozdíl od vás také pamatuji zlodějiny ksčssd nebo zlodějiny agenta bureše a jemu podobných.

P. Pavel 31.12.2018 14:29

Re: A čím ODS zklamala?

Žvanil Klaus junior, který disponuje stejnými manýry a názory, které byly v podání fotříka Klause implementovány do ODS, aby z ní udělaly stranu na kterou se podstatná část populace dívá jako na stranu tunelářů, mi rovněž vadí. Pořád mi však ten kašpar snažící se momentálně vystupovat jako podobně jako hradní ožrala vadí podstatně míň než megazloděj, extrémní populista a tuplovaná svině jdoucí po mrtvolách agent bureš.

P. Pavel 31.12.2018 14:22

Re: A čím ODS zklamala?

Před vaší dojmologií dám přednost realitě, a to například té, že mě socanští zloději a diletantni svým zhovadilým zákonem o podpoře tzv. oze donutili platit každý měsíc nemalou částku oze tunelářům. Pro info, ročně za celou ČR to dělá 40 000 000 000 Kč (slovy čtyřicet miliard korun) a za celou dobu zákonné platnosti této podpory to dělá 1 000 000 000 000 Kč (slovy jeden bilion korun).

P. Pavel 31.12.2018 14:17

Re: A čím ODS zklamala?

Přiznej se, kde jsi měl ten prst, ze kterýho sis to hausnumero vycucal? Mnohem větší sumy byly rozkradeny za dob premiérování současného hradního ožraly a jeho pokusů o "privatizace", přičemž významná část skončila v kapse právě agenta bureše.

P. Pavel 31.12.2018 14:14

Ještě jednodušší by bylo

nestrkat hlavu do kompostu před multimilardovými zlodějinami agenta bureše. A nebo už rovnou strkáš svou palici mezi jeho půlky?

A. Nový 31.12.2018 13:19

Jen víc takových Kratochvílů :-))

Tzv. Klausova a privatizace podle ODS za sebou zanechala obrovské sto miliardové dluhy a plošný krach podniků i s velice moderními technologiemi. :-))

Jasně, experte kratochvíle, příkladem budiš "velice moderní technologie" ve škodovce. Tyto "velice moderní" technologie chrlily

statisíce supermoderních a světem záviděných automobilů, zvaných embéčka. :-)) A vůbec nejmodernější byly technologie v Poldovce. Pamatovaly dobu předmnichovské republiky. :-))

P. Götze 31.12.2018 12:33

Re: To Babiš není žádnou alternativou !!!

pane kolego, babis neni alternativa, babis je realita. A k te realite se hledaji alternativy. Nikoliv naopak.

P. Götze 31.12.2018 12:32

Re:

jo hochu, tve blaboly prekonat nejdou, to jsem v klidu a je to v poradku, stejne jako je v poradku ma znalost nasobilky.

V. Kain 31.12.2018 12:12

Re: To Babiš není žádnou alternativou !!!

Nějak mě chybí ve vyjmenování opozičních stran SPD.Jediná strana která má stále stejný program a který je samozřejmě neslučitelný s programem levicové koalice i levicové opozice(té vyjmenované).Nebo je snad některá z těch stran pravicová?ODS? By byla, pokud by jí nešéfoval bezpohlavní předseda a samozřejmě by se musela zbavit havlistů kteří se do ODS infiltrovali.Pokud by SPD rostly preference tak bychom byli svědky těch podpásových útoků.A to levičáci umějí.

J. Kratochvíl 31.12.2018 11:59

Re: Mýty pana Kulheima a jemu podobných !!!

To je další mýtus. V devadesátých letech tady ke Klausovým reformám byly alternativy, ale Klaus vyhrál volby, tak neměl potřebu se nikým radit. Dnes po téměř 30 letech bychom si mohli přiznat, že hůře jsme dopadnout nemohli.

J. Svoboda 31.12.2018 11:53

Mistr nálepka :o)

T. Kočí 31.12.2018 11:20

Re: Mýty pana Kulheima a jemu podobných !!!

škoda, že jste nebyl vrcholným politikem. Byl by tu ráj.

T. Kočí 31.12.2018 11:11

Re: ODS se nevyvarovala chyb. Co vyřešky ostatní strany?

a ruského dluhu? Ptejte se Zemana?

T. Kočí 31.12.2018 11:10

Re: To Babiš není žádnou alternativou !!!

Na rozdíl od Kohouta jste stručný ale pravdivý.

J. Kratochvíl 31.12.2018 10:37

Mýty pana Kulheima a jemu podobných !!!

Klausova transformace nebyla úspěšná a pro občany ČR velice nákladná. Tzv. Klausova a privatizace podle ODS za sebou zanechala obrovské sto miliardové dluhy a plošný krach podniků i s velice moderními technologiemi. Nezpochybňuji, že probíhala všude v RVHP podobně, ale v těchto zemích včetně bývalého SSSR dovedla tyto země do hluboké hospodářské krize. Byla řízena nadnárodními kapitály s cílem získání levné pracovní síly. K tomu jim pomáhala dost úsilovně právě tzv. ekonomická reforma Klause a celá pravicová politika. Nastal výprodej ekonomiky, jehož výsledkem je současná ekonomická nesvoboda t.j. nejdůležitější firmy ekonomiky včetně bank jsou v zahraničních rukou bez jakéhokoliv domácího vlivu. Tomu se neříká svoboda.

Tzv. svoboda se stala prázdným pojmem. Každá svoboda musí být naplněna také zodpovědností, potom je přijatelná pro všechny. Jsou lidé, kteří dávají přednost žít podle určitého řádu ve spravedlivé společnosti a ti by měli býti také respektováni.

Pravicová politika nahradila socialistickou ideologii, ideologii tržního hospodářství, chamtivostí a sobectví.

R. Gramblička 31.12.2018 10:09

Re: Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

mno, modleme se, aby to naopak Švýcarsko nedotáhlo na Francii. Od svobody k socíku se to vyvíjí všude, Švýcarsko nevyjímaje, jen to tam jde podstatně pomaleji. Byl bych rád, kdyby i v budoucnu ještě bylo kam utéct (pokud bude nutno)

R. Gramblička 31.12.2018 10:06

Re: Demokracie není trvalou formou vládnutí

stručně řečeno: inherentní vlastností demokracie je, že zákonitě spěje k socializmu, potažmo k totalitě. Takže užívejme si světlého mezidobí pokud to jde. Bude hůř.

V. Kotas 31.12.2018 9:57

Re:

Státní úředníci pracují podle pokynů politiků. Tu snahu o svobodu jednotlivce si měl naštudovat od těch, kde to bylo prověřeno desetiletími.

K. Janyška 31.12.2018 9:40

To Babiš není žádnou alternativou !!!

Je zločincem... Dzp.

J. Kulheim 31.12.2018 9:19

Re:

Já jsem byl také od roku 1992 OSVČ.

"Stát" nemá ruce ani mozek. Nemůže vám nic utáhnout, dát, nařídit apod. Pod rouškou státu to dělají státní úředníci z Prahy nebo z Bruselu. V roce 1992 byl předsedou vlády VK, který něl snahu zvýšit svobodu jednotlivce. Teď je tomu naopak.

J. Kulheim 31.12.2018 9:12

Demokracie není trvalou formou vládnutí

Končí, když na politickou scénu přijdou politici, kteří voličům slíbí, že dostanou něco z cizího. Pokud se takoví lidé dostanou k moci, tak postupně omezují individuální svobody a zvyšují daně. Končí to diktatůrou.

Politická strana nebo politik, který chce mít vliv na chod věcí veřejných, musí získat dostatek voličů. Jako nejúčinější se ukazují sliby. Každý ví, že slibem neurazíš. Většinu voličů nezajímá, kde na to, aby mohl splnit alespoň něco, potřebuje peníze. Nebude rozdávat peníze svoje, ale peníze daňových poplatníků a pokud mu to nestačí, tak si půjčí. Proč by si nepůjčil, když to sám splácet nebude. Vždyť stát dluhy neplatí. Něktré voliče vůbec nezajímá kde nebo komu peníze ukradeny. On chce mít jistotu "bezplatného" školství, zdravotnictví a k tomu když přidají pastelky, tak se dostanou do pozice.

Politik je také jenom člověk, který platí plyn, elektřinu apod. Jeho hlavním zájmem je být znovu zvolelý. Ví, že od korýtka ho může vyhnat i 30 Kč u lékaře. Proč by to dělal? Za své činy nenese žádnou trestněprávní odpovědnost. A když je strana nebo hnutí jeho majetkem, tak ani politickou odpovědnost.

Odvádění pozornosti ad skutečných problémů, je vytváření pseudoproblémů. Aktuálně je na denním pořádku řešení pseudoproblémů, například globálního oteplování. To je něco, čím se mohou zabývat masy lidí, média tím mohou zaplnit přední strany a lidé mají problém, nad kterým mohou přemýšlet. Jinak řečeno, odvádí se pozornost od skutečného problému, kterým je postupný ekonomický kolaps.

V. Kotas 31.12.2018 9:08

Re: A čím ODS zklamala?

Současná ODS by zřejmě končila jako TOP09.

V. Kotas 31.12.2018 9:06

Re:

Od června 1992 jsem OSVČ, ten start byl celkem jednoduchý, proti dnešku. Ale podmínky k tomu, měl stát převzít od Rakouska, Německa. Stát mě ( všem podobným ) jen " utahuje šrouby ".

J. Kulheim 31.12.2018 8:19

Re:

Pane Kotasi, vy máte jednoduchý život resp. jednoduché myšlení. Základem vašeho myšlení je, že za všechno jsou odpovědni ti "druzí". Za to, že vy kradete může někdo jiný. Vy nemáte odpovědnost ze sebe a svou rodinu. Za osud váš i vaší rodiny má odpovědnost "stát".

V životě není nic zdarma. Všechno něco stojí. Vždycky je nutné mzvážit výnosy a náklady. Transformace socialistické ekonomiky na ekonomiku tržní, není možné dělat metodou pokus omyl.

V NDR byla transformace prováděna ekonomy ze západu, převzala nejenom marku, ale také celý právní systém. Jak to dopadlo?