28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Alternativy k Babišovi? A kdo?

Babišova politika se mi nelíbí a vůči jeho osobě mám rovněž výhrady. Nicméně jaké jsou alternativy? Nepříliš přitažlivé. ODS, která zklamala již tolikrát? Bezbarvá univerzální politická výplň známá jako lidovci?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Holíček 31.12.2018 7:57

Re: Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

Nojo, tak se do toho dejte. Já už nestihnu ani to Rakousko. :-))

V. Kotas 31.12.2018 7:46

Re:

To všechno bylo nastartováno předchozími pravicovými vládami - útěk před právníky při privatizacích.

V. Kotas 31.12.2018 7:43

Re: Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

Ale to neznamená, že to Švýcarsko bychom měli dohánět oklikou přes tu Francii. 25let jsme už ztratili.

J. Kulheim 31.12.2018 7:23

ODS se nevyvarovala chyb. Co vyřešky ostatní strany?

ODS pod vedením V.K. vyhrála volby a stala se hlavním tahounem transformace socialistické ekonomiky na ekonomiku tržní. Byla to zásadní systémová změna, která v takovém rozsahu neměla precedens. To se podařilo nejlépe ze všech zemí RVHP včetně NDR, kde hrál zásadní roli bohatý strýček ze západu,, kde měli hlavní slovo západní ekonomové, právní řád a peníze.

Zásadní myšlenkou celého procesu bylo vytvoření společnosti ve které bude respektována svoboda jednotlivce. Pouze svobodný občan, který respektuje svobodu svých spoluobčanů, může svobodně definovat, obhajovat a realizovat své zájmy a to do té míry, pokud neomezuje ostatní spoluobčany. Svoboda nemá pro všechny stejnou hodnotu. Pro lidi, kteří se nejsou schopni o sebe a svou rodino postarat je to strašák. Ti potřebují, aby se o ně staral stát. Potřebují ke svému přežití socialistický stát, který jedněm bere peníze a druhým je dává. Jsou to lidé, kteří jsou závislí na „státních“ penězích. Je to pro ně droga. Každý narkoman dělá všechno pro to, aby svou dávku dostal. Jsou ochotni osočovat každého, kdo jenom naznačí, že by si měli na své živobytí vydělávat činností , které se říká produktivní práce.

Privatizace největších podniků byla uskutečněna až vlády ČSSD a dotovali tím rozpočet. To vlády pravice výnosy z privatizace do rozpočtu vůbec nedávali - šly na restituce a nápravu ekologických škod. Kde jsou peníze z privatizace největších ozdravených bank, Telecomu, Unipetrolu, Setuzy (Pitr), OKD, Mostecké uhelné, atd.

J. Kulheim 31.12.2018 7:06

Re:

Biolíh, Kakaová aféra, komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt StanislavaGrosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl, Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, atd

.Jaromír Janata a Rostislav Polák - utajení magnáti, kteří stojí za průmyslovým lihovarem Kolín. Policejní prezident zakázal speciálním policejním útvarům, které řeší i politickou korupci, poskytovat veřejnosti informace. Mrázek se nikdy netajil, že má podobné vztahy s politiky, jmenoval poslance ČSSD Josefa Hojdara. Kriminalisté, kteří pracují na případu Biolíh , jsou podezřelí z korupce. Pozemkový fond v čele s ministrem zemědělství Petrem Zgarbou přihrál spekulantům pozemky v okolí Prahy. Zatkly čtyři členy ČSSD v kauze biolíh, vyšetřují "kakaovou aféru" bývalého poslance stejné strany Michala Krause. Obvinění v kauze biolíh František Vybíral a Miloš Červinka byli v úzkém styku s Mrázkem. O Pospíchala se v souvislosti s kauzou korupce při rozdělování státních zakázek na výrobu biolihu. Berdychova banda.

J. Holíček 31.12.2018 7:01

Re: Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

To jo, jsme na maximu, tak si to aspoň užijme.

Institut rozpočtu není nic víc než zaříkadlo. O deficit ať se hádají politici a Kohoutové. Oni totiž všichni zúčastnění vědí, že důležitý je výsledek a ne plán. Proč bychom se měli nechat vtahovat do jejich markýrovaných šarvátek. To je divadlo pro důvěřivé.

Při současných inflačních trendech je jakékoli spoření pro futuro jen iluze. Neuspoří se nic. :-))

S. Sedlák 31.12.2018 6:52

Re: Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

Problém je, že se nalézáme v maximu ekonomického cyklu. Jistěže všichni obdarovaní uvítají, jak si teď pomohou a jak si budou moci přilepšit. Po sedmi letech bohatých přichází sedm let chudých a stát měl odkládat na horší léta a ne flákat deficitní rozpočty. Navíc se investuje žalostně málo, dokonce méně, než v dobách nejhorší krize.

Nakonec to stejně odskáčou ti chudí, protože nebude kde brát.

Potíž Francie je v tom, že si celé rodiny zvykly nepracovat, mají tam dopady z koloniální minulosti v podobě ne zrovna výkonných menšin a k tomu nová vlna. A kdo na to vlastně vydělává? Skupina, kterou už to přestalo bavit. Pak se na to nabalí ti, kteří uvitají jakoukoliv příležitost něco rozmlátit, vyrabovat nebo zapálit a je zle.

J. Holíček 31.12.2018 6:45

Re: Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

Jenomže na Švýcarsko se nikdy nedotáhnou Francouzi ani Dánsko. A jsou o kilometr před námi. :-))

S. Sedlák 31.12.2018 6:39

Re:

A vy si zkuste procvičit násobilku, abyste tak hloupě neblábolil.

R. Langer 31.12.2018 6:35

Re: A čím ODS zklamala?

To ale zase jenom rozdrobí síly. Pokud se ODS nechytí za nos, nemá šanci, a to evidentně se současným vedením nehrozí.

R. Langer 31.12.2018 6:32

Re: Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

Asi tak. Zrovna Francie je velmi dobrý příklad toho, jak to v praxi nemá vypadat.

V. Kotas 31.12.2018 6:25

Re: Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

Lepší by bylo dotahovat Švýcarsko, než Francii.

V. Kotas 31.12.2018 6:24

Re: A čím ODS zklamala?

Nebo V. Klaus ml. ve vlastní straně.

P. Boublíková 31.12.2018 6:09

Re: A čím ODS zklamala?

ODS má (nejméně) dva proudy: jeden reprezentovaný Klausem mladším, který vnímám jako spíše konzervativní, pracovitý, euroskeptický, s konkrétními cíly. Druhý reprezentovaný Fialou, který vnímám jako progresivistický, užvaněný, skrytě eurofilní, s absencí smysluplného programu.

Až z ODS ten druhý proud zmizí, nebudu mít problém ji volit.

J. Kopis 31.12.2018 6:08

Re: A čím ODS zklamala?

A jak by se vám líbil levičák, který by do zákonů ČR zavedl gender a povinnost financovat lidskoprávní neziskové organizace z vybraných daní? Notabene dál lidskoprávním neziskovkám moc organizovat vám život?

J. Holíček 31.12.2018 6:05

Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

Podle vás, pane Kohoute, by bylo lepší, kdyby škudlila a voliče odrazovala? Považujete za správné, když rodina něco nahospodaří, aby si její členové nedopřáli pár divadelních představení navíc, vícekrát zajít na véču do restaurace, vypravit se ještě jednou k moři? Aby si namísto toho pořídili ještě druhý přístupový chodník ke vchodovým dveřím svého domu jehož obyvatelé k snídani loutají suchý chleba a jsou štěstím bez sebe jak snadno by k nim mohl někdo přijít, kdyby ovšem někdo měl zájem?

Podle vás by bylo české společnosti prospěšné, aby se rozevíraly nůžky mezi chudými a bohatými. Co tím voliči získají? A kteří? To mají ti chudí při bilancování na smrtelné posteli umírat spokojeně s vědomím, že žili ve

společnosti, která jim nic nedopřála?

To si představte, že v takové Francii, kde chudí jsou bohatší než ti naši, se jim takový vývoj moc nepozdává. Nebylo by lepší dotáhnout dotáhnout životní úroveň napřed k těm Francouzům a pak se rozhodnout, jestli raději

nebudeme pořád Dánové? Co jim chybí? :-))

J. Kopis 31.12.2018 6:04

Re: A čím ODS zklamala?

Nakonec, Babiš je produktem snahy všech předchozích vlád! Nevidět zlodějny ODS, ale i jiných stran je diagnóza na úrovni víry v Alláha!

V. Jadrný 31.12.2018 3:28

Re: A čím ODS zklamala?

Pod kuratelou ODS byly rozkradeny stovky miliard, které mohly být smysluplně použity. Na takové škody by nestačilo ani tisíc Babišů.

P. Götze 31.12.2018 1:51

zkuste si to precist jeste jednou. a zkuste si projit web s historii ods, pokud mate tak spatnou pamet. tak jednoduche to je.

P. Pavel 31.12.2018 0:52

A čím ODS zklamala?

Pokud má autor na mysli zlodějiny, tak upozorňuji, že i ten nejzkorumpovanější odesák si nenakrad zdaleka tolik co agent bureš. Moc logiky mi nedává ani autorovo tvrzení, že mu vadí pirátští svazáci, když zároveň tvrdí, že současná vláda je socialistická a přesto by ji dal přednost. Mně levičáčtí piráti taky vadí, ale pořád je lepší levičák, který nic neukrad než extrémní populista rozhazující veřejné prostředky horem dolem a zároveň zloděj a diletant. A že jak socani tak bureš (a jeho podržtašky) jsou zloději a diletanti tito prokázali už mnohokrát.