19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

ROZHOVOR: Alternativy k Babišovi? A kdo?

Babišova politika se mi nelíbí a vůči jeho osobě mám rovněž výhrady. Nicméně jaké jsou alternativy? Nepříliš přitažlivé. ODS, která zklamala již tolikrát? Bezbarvá univerzální politická výplň známá jako lidovci?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kratochvíl 31.12.2018 17:29

Re: Za to vás bolí asi huba

Jistě, blbečku Prokope, nadávky ti jdou docela dobře.

M. Těhanová 31.12.2018 18:57

Re: Za to vás bolí asi huba

No tak pan Prokop mě předběhl, chtěla jsem napsat totéž - že asi lidi jako vy. Já jsem náhodou šťastná, že už nám nevládnou tupani, máme svobodu a jestli někdo potřebuje mít prachy, ať se s nimi třeba zadáví. Nevím, jak jste starý, ale co člověk skutečně potřebuje? Pokud se snaží a žije rozumně tak má obrovské možnosti. Stát mě dirigovat nemusí, nic od něj nechci.

J. Kratochvíl 31.12.2018 21:59

Máte stát za onuci - styďte se.

No tak s vámi se dá jen těžko domluvit, když každého kdo má odlišný názor máte hned za komouše. Celkem nedávno jsme slavili 100 let od vzniku Československa. Bylo úžasné číst a slyšet názory intelektuálů 1. republiky v čele s např. Čapkem Peroutkou a dalšími co pro ně znamenal stát a republika Československá, že pro ni byli ochotni položit i život a za války jich také své životy mnoho z nich položilo. A vy ho máte pouze za nějakou onuci, podle vašich názorů. Stát tady nemusí být, nic od něj nechci. Fuj!!!

R. Langer 31.12.2018 17:51

Re: Za to vás bolí asi huba

Bingo! Ta sedla. A jak husa hned zakejhala... :-D

J. Kulheim 31.12.2018 17:02

Objev pana Kratochvíla.

"V devadesátých letech tady ke Klausovým reformám byly alternativy,.."

Alternativy jsou ke všemu. Někdy lepší jindy horší. Ale transformaci socialistické, dirigistické ekonomiky není možné vyzkoušet někde v laboraoři. Život se zastavit nedá a nedá se ani vrátit do původního stavu. V NDR dělali transformaci věhlasní ekonomové, nositelé Nobelových cen a dopadlo to hůř než u nás.

VK vyhrál volby protže o své pravdě dokázal přesvědčit dostatený počet voličů. Vy a vám podobní neudělali pro řešení věcí veřejných nic. Někteří leželi na gauči a čekali a jiní privatizovali. Nevím co jste dělal vy, ale např. pan Babiš privatizoval. Transformace mohla dopadnout lépe, ale také podstatně hůře. Ono je důležité něco dělat. A to vám a vám podobným nevoní. Vy rád o práci mluvíte. Ale faktem je, že jste neudělal nic.

V devadesátých letech kste měl možnost dát dohromady občany o kterých píšete, že jsou odborníci, vyhrát volby a prosadit reformu. Neudělal jste nic. Asi jste lenoch nebo nejste schopný, tak jako VK. S kým se mohl poradit?

J. Kratochvíl 31.12.2018 17:24

Re: Objev pana Kratochvíla.

Pane kULHEIME, pište o něčem čemu rozumíte, jestli něco takového vůbec existuje.

V NDR reformu žádní věhlasní ekonomové nedělali, Reformu tam dělal nadnárodní kapitál, aby si rozšířil své trhy, stejně v jako ostatních zemích střední a východní Evropy. Nešlo tam o prosperitu, ale o trhy a rádi velice financovali celou tzv. "transformaci", protože se jim to mnoho násobně vrátilo.

Dnešní Německo nemá dluhy a je rekonstruována celá infrastruktura na území bývalé NDR, na rozdíl od našich nedostavěných dálnic, železnic a s obrovským státním dluhem.

Pro vaši informaci jsem se o sebe postarat uměl, ale co je vám platné na D1 stojíte v mercedesu stejně jako vedle ve staré škodovce a to mně vadí, vám jak je vidět ne. Vy nemáte ani tu starou škodovku, jinak byste nepsal takové hovadiny.

J. Kulheim 31.12.2018 19:07

Re: Objev pana Kratochvíla.

Zdá se, že vy si myslíte, že rozumíte všemu. Můžu vás ujistit, že všemu nerozumí nikdo.

Z NSR každý šel každý rok do NDR navíc celý náš rozpočet.

Pane Kratochvíle, je pravdou, že Mercedes nemám. Mám takovou zkušenost, že Mecedesem se chlubí nevětší vypatlanci.

J. Kratochvíl 31.12.2018 22:04

Re

Nějak jsem si nevšiml, že bych někde napsal, že mám Mercedes. Vy nemáte Mercedes a navíc neumíte ani číst.

A. Nový 31.12.2018 13:19

Jen víc takových Kratochvílů :-))

Tzv. Klausova a privatizace podle ODS za sebou zanechala obrovské sto miliardové dluhy a plošný krach podniků i s velice moderními technologiemi. :-))

Jasně, experte kratochvíle, příkladem budiš "velice moderní technologie" ve škodovce. Tyto "velice moderní" technologie chrlily

statisíce supermoderních a světem záviděných automobilů, zvaných embéčka. :-)) A vůbec nejmodernější byly technologie v Poldovce. Pamatovaly dobu předmnichovské republiky. :-))

J. Kratochvíl 31.12.2018 16:59

Nový 840

"Experte" Nový 840, chtěl bych vás upozornit, že automobil Škoda 1000MB se vyráběl v 60 letech a po 20 ti letech se vyráběla úplně jiná škodovka a že tak zastaralá nebyla což dokázali Němci, že ji ještě několik let vyráběli. To jste si vybral blbej příklad. Poldovku raději nekomentovat, podle vašeho názoru je vidět,že jste se nikdy ani ke Kladnu nepřiblížil, natož aby jste něco znal z metalurgie, blbečku. To jen tak na okraj.

R. Langer 31.12.2018 17:52

Re: Nový 840

Hm, tak určitě! :-D

M. Prokop 31.12.2018 17:09

Re: Mýty pana Kulheima a jemu podobných !!!

Výprodej nastal proto, že vinou komunistů zde nikdo na provoz podniků neměl. Peníze ani zkušenosti.

Komunista o svobodě, toť paradox hodný Chestertona.

J. Kulheim 31.12.2018 17:13

Re: Mýty pana Kulheima a jemu podobných !!!

V.K. nemusel žádnou reformu dělat, pokud by komunisté a vám podobní, v padesátých letech nesebrali lidem majetek a svobodu ekonomickou i politickou.

J. Kratochvíl 31.12.2018 17:34

Re: Mýty pana Kulheima a jemu podobných !!!

Jistě komunisté již po 15 letech uznali, že udělali chybu v 60 letech. Na rozdíl od Kulheimů, Klausů a dalších, kteří nepřiznají průsery z 90 let ani po 30 letech.

R. Langer 31.12.2018 17:53

Re: Mýty pana Kulheima a jemu podobných !!!

Jasně, po 15 letech. Vy jste dnes samá perla, soudruhu... :-D

T. Kočí 31.12.2018 11:11

Re: ODS se nevyvarovala chyb. Co vyřešky ostatní strany?

a ruského dluhu? Ptejte se Zemana?

J. Holíček 31.12.2018 6:05

Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

Podle vás, pane Kohoute, by bylo lepší, kdyby škudlila a voliče odrazovala? Považujete za správné, když rodina něco nahospodaří, aby si její členové nedopřáli pár divadelních představení navíc, vícekrát zajít na véču do restaurace, vypravit se ještě jednou k moři? Aby si namísto toho pořídili ještě druhý přístupový chodník ke vchodovým dveřím svého domu jehož obyvatelé k snídani loutají suchý chleba a jsou štěstím bez sebe jak snadno by k nim mohl někdo přijít, kdyby ovšem někdo měl zájem?

Podle vás by bylo české společnosti prospěšné, aby se rozevíraly nůžky mezi chudými a bohatými. Co tím voliči získají? A kteří? To mají ti chudí při bilancování na smrtelné posteli umírat spokojeně s vědomím, že žili ve

společnosti, která jim nic nedopřála?

To si představte, že v takové Francii, kde chudí jsou bohatší než ti naši, se jim takový vývoj moc nepozdává. Nebylo by lepší dotáhnout dotáhnout životní úroveň napřed k těm Francouzům a pak se rozhodnout, jestli raději

nebudeme pořád Dánové? Co jim chybí? :-))

V. Kotas 31.12.2018 6:25

Re: Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

Lepší by bylo dotahovat Švýcarsko, než Francii.

R. Langer 31.12.2018 6:32

Re: Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

Asi tak. Zrovna Francie je velmi dobrý příklad toho, jak to v praxi nemá vypadat.

J. Holíček 31.12.2018 6:45

Re: Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

Jenomže na Švýcarsko se nikdy nedotáhnou Francouzi ani Dánsko. A jsou o kilometr před námi. :-))

V. Kotas 31.12.2018 7:43

Re: Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

Ale to neznamená, že to Švýcarsko bychom měli dohánět oklikou přes tu Francii. 25let jsme už ztratili.

J. Holíček 31.12.2018 7:57

Re: Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

Nojo, tak se do toho dejte. Já už nestihnu ani to Rakousko. :-))

R. Gramblička 31.12.2018 10:09

Re: Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

mno, modleme se, aby to naopak Švýcarsko nedotáhlo na Francii. Od svobody k socíku se to vyvíjí všude, Švýcarsko nevyjímaje, jen to tam jde podstatně pomaleji. Byl bych rád, kdyby i v budoucnu ještě bylo kam utéct (pokud bude nutno)

S. Sedlák 31.12.2018 6:52

Re: Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

Problém je, že se nalézáme v maximu ekonomického cyklu. Jistěže všichni obdarovaní uvítají, jak si teď pomohou a jak si budou moci přilepšit. Po sedmi letech bohatých přichází sedm let chudých a stát měl odkládat na horší léta a ne flákat deficitní rozpočty. Navíc se investuje žalostně málo, dokonce méně, než v dobách nejhorší krize.

Nakonec to stejně odskáčou ti chudí, protože nebude kde brát.

Potíž Francie je v tom, že si celé rodiny zvykly nepracovat, mají tam dopady z koloniální minulosti v podobě ne zrovna výkonných menšin a k tomu nová vlna. A kdo na to vlastně vydělává? Skupina, kterou už to přestalo bavit. Pak se na to nabalí ti, kteří uvitají jakoukoliv příležitost něco rozmlátit, vyrabovat nebo zapálit a je zle.

J. Holíček 31.12.2018 7:01

Re: Vláda rozhazuje a korumpuje voliče.

To jo, jsme na maximu, tak si to aspoň užijme.

Institut rozpočtu není nic víc než zaříkadlo. O deficit ať se hádají politici a Kohoutové. Oni totiž všichni zúčastnění vědí, že důležitý je výsledek a ne plán. Proč bychom se měli nechat vtahovat do jejich markýrovaných šarvátek. To je divadlo pro důvěřivé.

Při současných inflačních trendech je jakékoli spoření pro futuro jen iluze. Neuspoří se nic. :-))

P. Pavel 31.12.2018 0:52

A čím ODS zklamala?

Pokud má autor na mysli zlodějiny, tak upozorňuji, že i ten nejzkorumpovanější odesák si nenakrad zdaleka tolik co agent bureš. Moc logiky mi nedává ani autorovo tvrzení, že mu vadí pirátští svazáci, když zároveň tvrdí, že současná vláda je socialistická a přesto by ji dal přednost. Mně levičáčtí piráti taky vadí, ale pořád je lepší levičák, který nic neukrad než extrémní populista rozhazující veřejné prostředky horem dolem a zároveň zloděj a diletant. A že jak socani tak bureš (a jeho podržtašky) jsou zloději a diletanti tito prokázali už mnohokrát.

P. Götze 31.12.2018 1:51

zkuste si to precist jeste jednou. a zkuste si projit web s historii ods, pokud mate tak spatnou pamet. tak jednoduche to je.

S. Sedlák 31.12.2018 6:39

Re:

A vy si zkuste procvičit násobilku, abyste tak hloupě neblábolil.

P. Götze 31.12.2018 12:32

Re:

jo hochu, tve blaboly prekonat nejdou, to jsem v klidu a je to v poradku, stejne jako je v poradku ma znalost nasobilky.

J. Kulheim 31.12.2018 7:06

Re:

Biolíh, Kakaová aféra, komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt StanislavaGrosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl, Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, atd

.Jaromír Janata a Rostislav Polák - utajení magnáti, kteří stojí za průmyslovým lihovarem Kolín. Policejní prezident zakázal speciálním policejním útvarům, které řeší i politickou korupci, poskytovat veřejnosti informace. Mrázek se nikdy netajil, že má podobné vztahy s politiky, jmenoval poslance ČSSD Josefa Hojdara. Kriminalisté, kteří pracují na případu Biolíh , jsou podezřelí z korupce. Pozemkový fond v čele s ministrem zemědělství Petrem Zgarbou přihrál spekulantům pozemky v okolí Prahy. Zatkly čtyři členy ČSSD v kauze biolíh, vyšetřují "kakaovou aféru" bývalého poslance stejné strany Michala Krause. Obvinění v kauze biolíh František Vybíral a Miloš Červinka byli v úzkém styku s Mrázkem. O Pospíchala se v souvislosti s kauzou korupce při rozdělování státních zakázek na výrobu biolihu. Berdychova banda.