Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

ROZDÍLNOST PLATŮ MUŽŮ ŽEN: Nespravedlnost, nutnost nebo výhoda

Z železnou pravidelností se v médiích objevují obvinění ze strany zejména aktivistických organizací, poukazující na skutečné i údajné rozdíly v platech mužů a žen a požadující jejich dorovnání.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

Pokud státním zásahem vyrovnáme postavení muže a ženy , ženy nebudou potřebovat muže, přestanou fungovat rodiny a nebudou děti . Nejlepším důchodovým systémem je dobře fungující rodina, ve které muž vydělává a žena se stará o děti.Nnerovnost v příjmech má vyrovnávat rodina né stát !

0 0
možnosti
MK

pokud státním zásahem uděláme cokoliv, co souvisí s ekonomikou, budeme zase o něco méně konkurenceschopní vůči světu, který takové blbosti nedělá. V konečném důsledku na to doplatí všichni v tomto státě.

0 0
možnosti
Foto

A tak se celá diskuse zvrhne k diskusi o šukačce. I když článek byl o něčem jiném.

0 0
možnosti
MD

Prostě chcete, aby si muž mohl i nadále zachovat svoje nadřazené postavení v rodině i ve společnosti! Ovšem muži už nejsou co bývali, a proto nezaslouží mít privilegia. Zdravím.

0 0
možnosti
JJ

J98u14r50a 35J66u12r20a48x

20. 3. 2024 13:20

8-o;-D;-D;-D;-D

Jste v rodině i ve společnosti v podřízeném postavení, i když muži už nejsou co bývali? Pak se nad sebou zamyslete - jestli to není tím, že ani ženy už nejsou co bývaly?

A pamatujete dobu, kdy muži bývali co už nejsou? ;-D

0 0
možnosti
ŚS

To je fakt snůška blbostí. 1. Mateřská je 6 měsíců. A pouze v tento čas může být výhodou, že žena pobírala menší plat a tedy je výpadek v příjmu rodiny menší. Pak následuje rodičovská, ta je stejná pro všechny, bez ohledu na původní výši platu. Vzhledem k tomu, že žena za plný plat odpracuje průměrně 30 let a na mateřské je cca 2x 6 měsíců, tak to se jí ten menší plat fakt vyplatí.:-/ 2. Žena asi někdy odejde (na rodičovskou) a náklady na ní příjdou v niveč. Muž je otrok a odejít jinam nemůže? 3. Většina žen nezastává takové postavení, aby se za ní nedala sehnat kvalifikovaná náhrada která by se musela přeplácet.

Jediné s čím se dá částečně souhlasit je pravděpodobně častější nepřítomnost v práci u žen samoživitelek s malými dětmi a s malým příjmem. Ovšem pokud žena není samoživiteka a bude mít alespoň stejný příjem jako její muž, pak ta automatická předpověd zaměstnavatele, že bude stále doma, neplatí.

0 0
možnosti
AP

Svobodová, četla jste to vůbec? Opravdu? Pak nechápu, jak můžete nazvat "snůškou blbostí" jasná a jednoznačná fakta. Ano, rodičovský příspěvek (namísto svého platu) budou pobírat On i Ona stejný, ať zůstane s děckama doma kdo chce. ALE - On se proto vzdal platu 60 tisíc, zatímco Ona se vzdala "jen" 40 tisíc. Takže je to stejné? Ona doma zastane péči o děti lépe (ach ty přírodo!) a rodina pobírá 60 procent původního příjmu PLUS příspěvek. Je-li doma On, pečuje jak nejlíp umí, ale rodina pobírá jen 40 procent plus ten příspěvek. To je meritum tohoto článku (Pane autore, díky!) a tato fakta nemůžete jakýmkoliv okecáváním zvrátit. Všechno to další už není tak podstatné, snad až na to, že u savců (a to my jsme) už milióny a milióny let péči o mláďata zastávají samice. Je jedno, zda tomu rozumíme, zda s tím souhlasíme nebo protestujeme, ono to tak prostě funguje.

0 0
možnosti
RN

Jak je možné, že když žena odvede stejnou práci za nižší peníze, tak jak to, že muži nejsou nezaměstnaní ?

0 0
možnosti
JJ

J18u94r81a 37J47u74r28a30x

20. 3. 2024 13:22

Dobrá otázka ;-DR^

0 0
možnosti

J38a12n 82Č91e43r28n75ý

20. 3. 2024 10:54

Žena a muži nemají stejně fyzické a mentální předpoklady ostatně jako většina živočichů na naší planetě. To by nemuselo existovat pohlaví.

Ale věřím, že slévačky,horničky....mají stejné platy jako jejich mužští protějšci.

Ale na druhou stranu musíme vzít v úvahu, že plodná žena je na jeden týden v měsíci do určité míry vyřazena z pracovního procesu...to je prostě příroda.

0 0
možnosti
MG

Ženský a mužský mozek není stejně propojen a tedy nefunguje stejně. Muži mají například větší tendenci se chovat pudově, kdežto ženy mají zase větší tendenci pudově myslet. Tomu by odpovídalo i pozorované rozdělení rolí ve společnosti : muž organizuje a vymýšlí věci, ženy zase spolehlivě vykonávají činnosti, které pro ně muži vymyslí. ;-D

Části ženského mozku jsou rovněž mezi sebou více propojené, než je tomu u mužského mozku. Z důvodu těchto přidaných propojení mužům připadá, že ženy mají problém odlišit podstatné od nepodstatného. Říkají tomu ženská logika. Problémem je, že se žena s ženskou logikou mezi muži uplatní hůř než průměrný muž, minimálně na vedoucí funkci.

Ženy rovněž od přírody hůř snášejí drobné nepříjemnosti. Jsou tedy častěji mrzuté než průměrný muž. To také není dobrá vlastnost pro vedoucí funkci a vyšší příjem.

0 0
možnosti
SK

Otázka pro aktivisty: Je možné tvrdit, že existuje jakýkoli rozdíl v platech mezi muži a ženami ve společnosti, v níž existuje 24 pohlaví?

0 0
možnosti
Foto

Záleží, jak nastavíte metodu měření. Pokud vycházíte z ekonomie (nebo třeba normy ISO) vystačíte si z dvěma, maximálně čtyřmi hodnotami pohlaví.

0 0
možnosti
PS

P89a88v91e51l 20S29u26r23a

20. 3. 2024 9:49

Nelze nesouhlasit !!

0 0
možnosti
SK

Otázka, na kterou se aktivistům poměrně těžko odpovídá: Pokud berou ženy za stejnou práci o tolik nižší plat, proč je vůbec někdo tak blbej, aby na tu práci zaměstnal chlapa?

0 0
možnosti
Foto

Protože stereotypně předpokládá, že chlap nebude pečovat o nemocné dítě. Nebude si brát náhradní volno kvůli lékařským vyšetřením a nebude odcházet z práce přesně po skončení pracovní doby, aby stihl děti odvézt na kroužky.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz