Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

ROZDÍLNOST PLATŮ MUŽŮ ŽEN: Nespravedlnost, nutnost nebo výhoda

Z železnou pravidelností se v médiích objevují obvinění ze strany zejména aktivistických organizací, poukazující na skutečné i údajné rozdíly v platech mužů a žen a požadující jejich dorovnání.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŚS

To je fakt snůška blbostí. 1. Mateřská je 6 měsíců. A pouze v tento čas může být výhodou, že žena pobírala menší plat a tedy je výpadek v příjmu rodiny menší. Pak následuje rodičovská, ta je stejná pro všechny, bez ohledu na původní výši platu. Vzhledem k tomu, že žena za plný plat odpracuje průměrně 30 let a na mateřské je cca 2x 6 měsíců, tak to se jí ten menší plat fakt vyplatí.:-/ 2. Žena asi někdy odejde (na rodičovskou) a náklady na ní příjdou v niveč. Muž je otrok a odejít jinam nemůže? 3. Většina žen nezastává takové postavení, aby se za ní nedala sehnat kvalifikovaná náhrada která by se musela přeplácet.

Jediné s čím se dá částečně souhlasit je pravděpodobně častější nepřítomnost v práci u žen samoživitelek s malými dětmi a s malým příjmem. Ovšem pokud žena není samoživiteka a bude mít alespoň stejný příjem jako její muž, pak ta automatická předpověd zaměstnavatele, že bude stále doma, neplatí.

0 0
možnosti
AP

Svobodová, četla jste to vůbec? Opravdu? Pak nechápu, jak můžete nazvat "snůškou blbostí" jasná a jednoznačná fakta. Ano, rodičovský příspěvek (namísto svého platu) budou pobírat On i Ona stejný, ať zůstane s děckama doma kdo chce. ALE - On se proto vzdal platu 60 tisíc, zatímco Ona se vzdala "jen" 40 tisíc. Takže je to stejné? Ona doma zastane péči o děti lépe (ach ty přírodo!) a rodina pobírá 60 procent původního příjmu PLUS příspěvek. Je-li doma On, pečuje jak nejlíp umí, ale rodina pobírá jen 40 procent plus ten příspěvek. To je meritum tohoto článku (Pane autore, díky!) a tato fakta nemůžete jakýmkoliv okecáváním zvrátit. Všechno to další už není tak podstatné, snad až na to, že u savců (a to my jsme) už milióny a milióny let péči o mláďata zastávají samice. Je jedno, zda tomu rozumíme, zda s tím souhlasíme nebo protestujeme, ono to tak prostě funguje.

0 0
možnosti
PD

Pokud jsou manželé rozumní, domluví se a nikdo by jim do toho neměl kecat. Nejsou-li, nepomůže EU, gendernány ani svěcená voda.

0 0
možnosti
ZL

Veselá historka z rodiny: ona měla nějaký problém s placením pojistného (nějaký dávný renonc při výměně pojišťovny; moc jsem to nepochopil) s tím výsledkem, že neměla nárok na rodičovský příspěvek. Takže ten příspěvek pobíral on a zároveň chodil do práce, zatímco ona byla doma bez jakéhokoliv příjmu.

Pobíravší rodičovský příspěvek se totiž nemusí starat o dítě osobně. Může si najmout chůvu nebo se o dítě postarat prostřednictvím manželky.

0 0
možnosti
ŚS

Pakosto, četl jste to vůbec? Autor píše: ...pokud by oba rodiče zastávali stejné místo ve stejné firmě ...

0 0
možnosti
Foto

A dočetla jste to?

Ten výsledek bude prostě horší, nežli 60:40.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz