1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 24.6.2024 12:20

Trolla Hrušku krmit nebudu

P. Manda 24.6.2024 10:11

ty jsi tím třídním bojem, zaslepený jako Kim Il.

V. Kuhaj 24.6.2024 10:35

Má naprostou pravdu.

M. Šejna 24.6.2024 12:26

Odkdy si tykame, nevychovaný spratku Mando?

P. Sykora 24.6.2024 15:07

R^

V. Kuhaj 24.6.2024 9:32

Když se policie o magorovi dozví až když začne střelba, těžko ji z něčeho vinit. Jenže zrovna v tomto případě měla policie indicie o pár hodin dřív. Rozhodně nepatřím mezi ty, kteří kvůli kdejaké kravině volají, že má odstoupit vláda, pokud možno celá. Ale: věděli že je to několikanásobný vrah který právě zastřelil i svého vlastního otce. Předpoklad, že zabije sebe a předtím možná pár lidí dalších, byl tedy zcela namístě.

Proč číhalo 200 policistů před jednou budovou fakulty, a před druhou budovou fakulty, kam měl Kozák přístup, nehlídal vůbec nikdo, za to by profesionálové od PČR měli nést odpovědnost, protože tohle se jim nepovedlo. Zeptat se tam byli, takže s tou možností počítali. Přesto tam nikdo nezůstal.

Když poslanec za ANO Richter kritizoval zákrok kvůli své zraněné dceři, snesla se na něho smršť nadávek. Vy, pane Vodvářko, kritikům aspoň nenadáváte, ale pro mě je naprostou záhadou, proč jedete v komunistických stopách, kdy se vláda, policie a jejich přehmaty prostě kritizovat nesměly!

P. Kubáč 24.6.2024 9:29

Dr Vodvářka jako ostravský doktor - nejsem si jist jestli dokonce nebyl zaměstnanec Fakultní nemocnice Ostrava - by si měl dobře pamatovat jak probíhala střelba v tomto špitále.

v úterý 10 prosince 2019 - vystřílel šílenec, který se později zabil - centrální příjem FNO. Policie posbírala stopy, uklízečka umyla krev - a jelo se dále.

Dezoláti z vyloučené lokality Ostrava - přišli o život - to přece není nic, co by bylo potřeba řešit.

A je v tomto cynickém přístupu mnoho pravdy, protože babrání se každého, kdo má do zadku díru ve střelbě na Filosofické fakultě - naopak působí dojmem náborové akce na dalšího střelce.

V. Heidlerová 24.6.2024 9:22

Ač je to strašně smutné a nepatřičné, co teď vyslovím - existovalo přece určité rodinné zázemí, v němž se vrah pohyboval, tam museli nutně zachytit stopu nějakého podezřelého chování svého člena. Než hodíte vinu na policii a neoblíbené až nenáviděné politiky, je třeba zkoumat podhoubí činu. Odkud jsme, co děláme, kam směřujeme. Je to kruté, ale v rodině bylo něco nefunkčního. Že by nikdo nezaznamenal nějaký signál???

V. Kuhaj 24.6.2024 9:35

Jo, v Americe už to rozjeli. Rodiče střelce dostali léta kriminálu. Aspoň někomu se ta společnost pomstít musí, to je fakt.

V. Heidlerová 24.6.2024 11:40

Byl střelec zletilý? Jak se dostal ke zbrani? Čí byla zbraň a jak se k ní mladý mohl dostat? Nemusí jít vždy o mstu. Znáte americké právo nebo dáte přednost právu ruskému, kde je povoleno řezat hlav? Moc si případy zjednodušujete, asi navíc nemáte.

J. Hruška 24.6.2024 9:36

Jaký pán, takový krám. Otec byl příslušník jakési letištní "Ochranky". A matka ?? nebo maminka.??

M. Grundmann 24.6.2024 13:43

Existovala hlavně atmosféra na FF UK, kde vládne tvrdý feminismus. Kdyby nebylo feminismu, tento kluk by měl rodinu a na nějaké vraždění by ani nepomyslel. Feminismus vyvolává u mladých mužů agresivitu a přeměňuje mladé muže v naše opičí předky, kteří zabíjeli děti ostatních samců a trávili svůj čas válčením a zabíjením kvůli samicím. Lidský druh i lidská společnost se vyvinuly díky tomu, že se naši samčí předkové přestali vraždit kvůli ženám a rozdělili se je mezi sebou. Tento základ fungování lidského druhu však dnešní emancipované ženy odmítají a jeho přímým důsledkem bylo toto vraždění.

V. Heidlerová 24.6.2024 14:58

Nerada někoho urážím, ale vzepřu se, když s něčím nesouhlasím. Vaše vysvětlení mne naprosto šokuje, protože osciluje mezi duševní poruchou a sektářstvím. Není tam jediný záchytný bod, od něhož bych mohla sledovat aspoň malou cestičku pravdy. Možná, že bych Vám mohla nabídnout jinou scestnou odpověď. Což když dnešní situace je výsledkem naprostého selhávání mužnosti, charakteru, čestnosti, odvahy, nebojácnosti, přímosti - to, co dělá chlapa chlapem, jací byli naši předkové. Dnešní chlapi se i vzhledově proměnili na polotvory se sklonem k pohodlnosti a úhybnosti od problémů, zženštilosti, nevzbuzují obdiv ani vzhledem, oděvem, chováním a respektem. Nejsem feministka, jsem ženská vědomá si poslání ženy v přírodě a společnosti. Mohu si Vás představit jako obránce vlasti, jako pevnou paži vztahující se k pomoci slabšímu, k ohroženému člověku??? Jako člověka s úctou k matce, ženám vůbec a dobrým mravům vůbec? Váš příspěvek mne přes přesvědčil o nenormálnosti Vašich postřehů, vy nadsamče.Rv

M. Grundmann 24.6.2024 15:21

Chování člověka závisí na podmínkách, v jakých žije. Naprosto nesouhlasím s tím, že je zásadní subjektivní stránka. Naši předkové neskončili ve vězení, pokud se chovali mužně a nebojácně. Bedřich Smetana by dnes skončil ve vězení jako Feri. Problém není v dnešních mužích, ale ve státní moci, která jim dnes neumožňuje se mužně chovat. Stejní podpantofláci se prosadí snadno za situace, kdy vládnoucí žena za sebou nemá státní moc a veškerý její represivní aparát.

Možná však pod pojmem mužnost vidíte něco jiného než já. Možná pod mužností vidíte pouhé předstírání mužnosti, charakteru, čestnosti odvahy, nebojácnosti a přímosti. Muž tyto vlastnosti předstírá, ale ve skutečnosti o všem rozhoduje žena a muž je pouze páv, který se předvádí a čeká, jak ho žena ohodnotí a jak rozhodne o jeho osudu. Takové mužné chování se ženám líbí, muž vypadá mužně a přitom je pod pantoflem. Taková pseudomužnost, kde si muž pouze na muže hraje, ale jakmile se jako muž začne chovat, skončí ve vězení, je velice frustrující a odpovídá dnešní realitě.

Z. Lapil 24.6.2024 18:41

Poslyšte, pane Grundmanne, přibrzděte. PŘESNĚ tohle jsou úvahy, kdy člověka napadá, kolik že už jste si na ty zlotřilé feministky nakoupil nábojů a kdy vám definitivně rupne v kouli.

Bez legrace.

M. Grundmann 24.6.2024 18:44

Mohu Vás uklidnit. Jsem starý dědek a můj biologický program je již u konce. ;-D Takhle řádí pouze mladý muž, jehož úroveň testosteronu není blízká nule jako u mě. Feminismus vyvolává agresivitu pouze u mladých svobodných mužů. Ne u dědků, kteří se soustřeďují hlavně na to, aby udrželi stolici. ;-D

J. Huml 24.6.2024 22:21

Pokud mohu objevit, Vas biologicky program byl vzdy zalozen na chatrnem zakladu nedostatecneho chapani ulohy muze k zenam. Zkuste si, dedo, najit nejakou dobrou zenu coby pritelkyni, laskavou inteligentni partnerku, ktera Vam ukaze skutecnou cenu byti jejim opravdovym ochrancem. Nikdy neni pozde.

J. Huml 24.6.2024 22:21

Pokud mohu objevit, Vas biologicky program byl vzdy zalozen na chatrnem zakladu nedostatecneho chapani ulohy muze k zenam. Zkuste si, dedo, najit nejakou dobrou zenu coby pritelkyni, laskavou inteligentni partnerku, ktera Vam ukaze skutecnou cenu byti jejim opravdovym ochrancem. Nikdy neni pozde.

M. Grundmann 24.6.2024 22:25

Jak již jsem napsal, ve stáří je už biologický program člověka ukončen. Pokud muž v tomto věku nemá manželku z dřívějška, hledat si svou vrstevnici nemá smysl. A na mladou ženu zase dědek obvykle nestačí, i když má dost peněz. ;-D

M. Grundmann 24.6.2024 18:56

V době mého mládí bylo všechno jinak. Byla dokonce i doba, kdy se děvčata koupala na plovárnách nahoře bez. Dnešní děvčata jsou nepříjemné potetované semetriky. Vůbec ty holky dnešním mladým klukům nezávidím. :-(

Z. Lapil 24.6.2024 18:38

Jako zní to moudře, ale probůh - to jako měli rodiče přijít na policii, říct něco jako "kluk je levej na ženský, mám strach, aby něco neudělal" a policajt by řekl něco jako Prima, tak my si pro něj přijedem a zavřeme ho do blázince"?

Kromě toho nemáte tak úplně pravdu, protože na kolik že masových vrahů sousedi reagovali "Ale on byl takovej hodnej, s nákupem do schodů mi pomáhal...".

V. Pitrs 25.6.2024 0:26

Nevím, jak na tom byla rodina finančně, ale jestli měl student dost velké kapesné na nákup arzenálu...

J. Hanzal 24.6.2024 9:18

To co popisujete, pane autore, je pravda, ovšem špatné je když vysocí důstojníci PČR a min. vnitra každou chvíli říkají cosi jiného. Např. nebyla videa - fakulta byla videa, oni pak - videa byla, ale přehrát nešla - fakulta - videa přehrát šla ... atd. Co si potom o tom všem máme myslet my, celkem ještě svobodní, občané? Že se PČR a min. snaží cosi zamést pod koberec ?!!

J. Hruška 24.6.2024 9:15

"Je otázka, jestli by to byl ještě NORMÁLNÍ život"?? Pane Vodvářka. Položím podobnou otázku,!

Co se na Filosofické fakultě Karlovy univerzity vyučuje.? A koho vyučují.? Případně - JAK :!

"Žádný učedník není lepší než jeho učitel, bude-li zcela vyučen, bude jako jeho učitel" ... "Syn dělá to, co otec" ... To jsou jen drobné kousky z Písma svatého,! Byl onen "magor" - student třetího či čtvrtého ročníku v tomto směru filosofie vyučován k milosrdenství a toleranci.? (případně odhalen a léčen ?) Asi, asi ne. Hezký den, Jóžín.

T. Diblík 24.6.2024 12:27

Dobrý den, pane Hruško. Zdá se mi, že jste první, kdo má podobnou starost jako já poté, kdy jsem viděl fotografii studentů UK, (možná filosofů) kteří nesli plakát s nápisem " Kapitalismus může za naše pos...ý životy".

Ten vrah měl zřejmě také takový životní pocit.

M. Grundmann 24.6.2024 13:47

Vrah měl spíš životní pocit, že za vše špatné v jeho životě může FF UK a jeho spolužačky. Možná nebyl příliš daleko pravdě. Feministky by si měly uvědomit, jak jejich chování působí na mladé muže.

I. Krahula 24.6.2024 9:09

Ostřelovači na střeše jsou k ničemu, útočníka je nutné odstřelit.

V. Heidlerová 24.6.2024 9:14

Jenže si ostřelovači musí být jistí identitou útočníka. Jinak by mohli postřílet domnělých útočníků hned několik. Vy se dejte k policii, když jste tak moudrý a rozvážný.

V. Němec 24.6.2024 8:57

Mi pořád vrtají hlavou takové maličkosti. Myslím, že existuje nějaký centrální registr zbraní. Ten třeba PČR nemonitoruje? Je možné si, mimo sbírky třeba "pacifikovaných" historických zbraní, pořídit takový zbrojní arzenál, včetně tlumičů?

Někdy na počátku tohoto příběhu padla zmínka, že zavražděný otec měl něco společného s nějakou letištní ochrankou (velitel nebo snad majitel). K tomu nic?

Naštěstí nebyl nikdo z mých blízkých obětí toho magora. Jinak bych byl vůči zodpovědným moc dotěrný.

J. Krásenský 24.6.2024 8:41

Podle videa z kamery člena zásahové jednotky z protější budovy a padlé rádiové komunikace, David Kozák, když se k němu blížili policisté, odhodil zbraň, zvedl ruce nad hlavu, že se vzdává a pak se zastřelil brokovnici do obličeje.

Může mi někdo vysvětlit, jak to mohl udělat? Jak to, že při a) prudkém pohybu, b) vytažení další zbraně, jej nezneškodnila zásahová jednotka dříve, než stačil vystřelit?