16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magor 4.5.2009 19:33

Re: Kubíku.... neračte tahat do souvislostí které spolu vůbec nesouvisí......

Co to je za zmatený blábol.

cicero.jan 4.5.2009 19:19

Re: Pro nepamětníky upřesňuji,že i po bombardování dokázal Wehrmacht obnovit ve Škodovce nepřetržitý provoz ve dvou dvanáctihodinových směnách......)

Jako rodák z Plzně, navíc obyvatel Husovy ulice v té době se nemohu udržet a musím poznamenat, že takovým komunistickým kašparům nelze slušně oponovat, ti musí dostat po hubě, aby si ji hloupě neotvírali. Lituji každého voliče ČSSD který dal takovému s prominutím blbci hlas.

Kvetla 4.5.2009 19:08

Pro nepamětníky upřesňuji,že i po bombardování dokázal Wehrmacht obnovit ve Škodovce nepřetržitý provoz ve dvou dvanáctihodinových směnách......)

Již dva dny po bombardování a ještě i 1.května "jela" ve Škodovce mostárna-výroba ocelových mostních konstrukcí a železničních vyhýbek,lokomotivka-opravna a pancéřování parních lokomotiv a železničních vozů a i dělovka-opravna tanků a samohybných děl.Pochopitelně,že i pomocné provozy.Některé,jako slévárna, v nouzovém provozu,v halách bez střech a mezi sutinami.V Božkově zprovoznili výrobu granátů pro flak a 88mm děla...Dělníci nesměli domů pokud nedorazil "střídač".Uhnout z toho nešlo,riskovali byste kulku a deportaci rodiny. I to byl jeden z důvodů vypuknutí masového ozbrojeného povstání.Navíc jelikož díky poškozeným tratím nedojeli přespolní, museli násilně nahnat na práci i plzeňské středoškoláky,úředníky,ženské...A k tomu,že se nebojovalo? Jen ať se jde takový ignorant poptat na plzeňský ůstřední hřbitov a tam mu ukáží oddíl,kde byly hroby padlých amerických vojáků,i kde stával jako  j e d i n n ý  pomník  vysoký dřevěný kříž s trnovou korunou z ostnatého drátu.A vojenských hrobů bylo víc,než jich je v Praze.

Thyronx 4.5.2009 19:07

Re: financni krize, foreclosures

Dekuji za nabidku. Nikdo nespojuje Bushe primo s hypotekami, i kdyz celkova atmosfera nezodpovednosti za vlastni ciny, ktera charakterizovala Bushovo obdobi, jiste nemohla byt v pripade hypotek prospesna. To plati jak pro ty, co si pujcovali, tak pro pujcujici.

Na internetu, v tisku a literature je dostatek materialu k tomu, aby si soudny clovek udelal pomerne jsany obrazek, ze za hypotecni krizi nemuze Clinton (z ceho vseho byl jiz obvinen, vidte!), ale chamtivost a praktiky samotnych financnich instituci.

Jakub S. 4.5.2009 19:04

Re: Tehdy už i malé děti věděly, že konec třetí říše bude za pár dnů.

To se běžně říká už půl století v Polsku. No ale jistě v Jugoslávii taky...

Jakub S. 4.5.2009 19:02

Re: Bolševik zůstane bolševikem

Komunisté jsou lidé zvláštního ražení. Bohužel je to tak... jednu profesionální, už 93 let, mám v rodině. Napřed Ravensbrueck, pak na vysokém výsluní, pak noční přepad a dvanáct (původně doživotně) let v něčem ještě horším... nedokáže si přiznat, že pomáhala hnutí největšího zločince XX. století.

Jakub S. 4.5.2009 18:59

Dobře řečeno. Zbytečně, ovšem...

Takovým už dávno nic nevyvracím, marnost nad marnost. Argument "nežils tehdy, tak o tom  nic nevíš!" je zoufalý a už nemám sil po tisící prostým lidem bez vzdělání to vyvracet. Oni soudí podle sebe. Ovšem  j e j i c h  n á z o r , to je pravda něco jiného!

Pamětník 2 4.5.2009 18:46

Re: Politruk...

Asi jak ti dnešní v Afganistánu.

kula 4.5.2009 18:46

Bolševik

a vokovaná hlava je smrtící kombinace!!! Takové exoty Paroubek toleruje. Protože je sám exot!! Hnus, hnus, hnus...

Pamětník 2 4.5.2009 18:37

Re: PRO KARLA MODRÉHO

Já nevzpomínám dojemně ani na My lai.Katyni,Lidice,Javoříčko,Stalingrad,komunistické lágry,ale s hrůzou sleduji vzájemnou nenávist lidí,kteří by měli být inteligentní,chlubící se vysokoškolským vzděláním,ale i základním vzděláním a hlavně netolerantností.Tyto vlastnosti,převažovaly nejen za války,ale hlavně ,v době komunistické vlády.Jsem přesvědčen,pokud by byly stejné podmínky ,řada dnešních diskutujích,by zaváděla stejně "demokratické"metody jako komunisté.Jinak by se v příspěvcích nemohly objevovat názory,že komunisty patřilo dávno pověsit.Proč po dvaceti letech nedokáží politici tento režim eliminovat?Protože jsou totálně neschopní.Jinak mi poměrná většina těchto diskusních článků,vzhledem k avizované inteligenci a vzdělání hloupá.

dhimmi 4.5.2009 18:24

Další argument pro ty,kteří považují

tzv. soc. demokracii za odnož KSČ,v socdem se to hemží "bývalými" ruďochy,vládu chtějí s ruďochy,traktorista VLČEK už se těší na spolupráci s ruskými bratry,no jsou to opravdu krásné vyhlídky do rudooranžové budoucnosti. 

Pamětník 4.5.2009 18:24

Re: Ještě jeden dotaz z historie

Historiku, jewstli pak víš, že nedaleko  Plzně byla připravena obrovská tanková jednotka, připravená na Američany zaútočit, na letišti stála vojenská letadla,připravená k vzlétnutí. Schornerovu tankovou jednotku se podařilo plzeňskému velení uvést  ve zmatek, letadla se podařilo zapálit díky obětavosti jednoho člověka, který se za svůj   statečný čin dočkal jen pohrdání komunistického velení naší lidové armády v čele s pozdějším prezidentem z r. 68.Možná, za jako erudovaný historik také víš, že američtí vojáci, vracející se z Plzně domů, zahynuli, když jejich loˇs tisícovkami lidí na palubě narazila  naminu. Co jsi za krvelačného supa?

Hrad 4.5.2009 18:17

Re: IVANE a jemu podobní....

Jaké barvy je srdce?

Hrad 4.5.2009 18:16

Re: Obama protiraketovou obranu nezruší

A to není jisté..... Třeba si ho nechat  kontrolně "pohňácat".

Jimmy Keen 4.5.2009 18:14

Všude stejné

Intoš se rozčiluje, moralizuje a uvádí bombardování do souvislostí dějin druhé světové války a pan Šlajs v klidu zvítězí, protože je přece správné volit pánosoudruha, který to těm zlým Amíkům bombardujícím Škodovku natře, radar nebude, naopak nastane kýžený ráj a veškeré dějinné pohyby se Plzni a okolí velkým obloukem vyhnou. Souhlasně pokyvujících jsou desítky, voličů pánosoudruha tisíce. Kdo by nechtěl klid, pohodu, zadarmiko, cigárko, pivko a gulášek, že ano. Tak kdo je tady chytrák a kdo hloupý naiva, přestože o dějinách naiva ví více než všichni pánosoudruzi dohromady.

Hrad 4.5.2009 18:13

Re: Pamětníci z Plzně říkají něco jiného než modří propagandisté.

Co kecáš.... Správný Amík si prdel vytírá "doláčama". Divoši, domorodci musí přece čumět.

Hrad 4.5.2009 18:10

Re: Pamětníci z Plzně říkají něco jiného než modří propagandisté.

Jéééé ty jsi chitrííííí. Asi stejný biologický podvrh jako Rukopis Zelenohorský, literární to podvrh par excellence. Maminka si měla raději místo tebe nechat čápa;-D

Eva D. 4.5.2009 18:06

Re: Tehdy už i malé děti věděly, že konec třetí říše bude za pár dnů.

R^

Hrad 4.5.2009 18:05

Re: Zkusím to ještě

To máš zcela pravdu. V době hlubokého socialismu(až naše děti měli slíbené žít v komunismu .ole!) žádní staříci nebyli. Ti co náhodou byli, tak mručeli jak říkáš  v krimálu. To komunisté dělali záměrně, aby nemuseli vylácet důchody. Pěkní zmetci. Proto se říkalo: krysa má čtyři nohy proto, aby byla u popelnice dříve, než ten nejrychlejší důchodce. Dnes i ta nejrychlejší krysa nemá šanci. Suneme se po prdeli o sto roků nazpátek.

Eva D. 4.5.2009 18:04

Re: Bolševik zůstane bolševikem

R^

Hrad 4.5.2009 17:57

Re: Tabulka odpornosti, RSDr na 27 místě !

Poslouchej hrdino.....špacíre.....!!To můj kamarád velice rád dával jména králíkům zásadně půjčené od UV KSČ. Tak dnes máme pečeného Jakeše říkal, a studoval míru kanibalismu u spolusedících. Tehdy sranda, dnes dost blbé..... Také by to dnes neudělal. 

emil 4.5.2009 17:56

Re: To nám vy troubo zavinila Re: Kubíku.... neračte tahat do souvislostí které spolu vůbec nesouvisí......

Rudá opona před očima,, to je gerontusinza. Věta " nějaké Polsko (mimochodem kvůli němu začala druhá světová, pokud vám to nedochází)" je fakt super. Že Hitlar již zbrojil dávno předtím, to si rudý kšilt nevšiml.

Eva D. 4.5.2009 17:55

Re: Jediné řešení...

R^>-

Eva D. 4.5.2009 17:55

Re: PRO KARLA MODRÉHO

R^R^R^

Eva D. 4.5.2009 17:52

Re: Šlajs

R^R^R^

honzak 4.5.2009 17:51

Re: TomeFuku......Re: IVANE a jemu podobní....

zato tobě se dědku ty úžasný znalosti dost pletou, co? A ty rudý ne a ne zmizet, soudruhu, co?

Hrad 4.5.2009 17:50

Re: Ještě jeden dotaz z historie

A když náhodou spadli coby ještě žíví letci, tak je upíchali vydlemi němečtí venkované. Taková to byla doba. Ti venkované se chovali normálně. Byli zde přece  doma a vetřelci přiletěli z nebe.  

honzak 4.5.2009 17:48

Re: Zkusím to ještě

myslet znamená synku howno vědět! Pamatuj si to.

Mirek F. 4.5.2009 17:05

Re: Pamětníci z Plzně říkají něco jiného než modří propagandisté.

Plácáte nesmysly. Neškodilo by vám prostudovat si obsah čs-sovětské smlouvy z roku 1943. To, co píšete, tam prostě a jednoduše není.

Možná to měl Beneš udělat jako Poláci, kteří po objevení Katyně přerušili se SSSR kontakty. Dle vaší logiky se za ně Západ zajisté okamžitě postavil, takže Polsko se dle všeho socialismu vyhnulo.

Formelák 4.5.2009 16:47

Dotaz

Jen tak mimochodem, proč ČSSD za své vlády nedělala průzkum veř. mínění o radaru, nikoho se neptala a klidně zahájila přípravné práce v Brdech. To že stavební přípravy pro umístění radaru byly z dost velké části dokončeny již v době voleb se ví.