4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pete Brich 12.3.2007 16:43

Re: Re: Vyzval jsem jednoho "odpůrce"

To jsi zároveň šifroval pro Ruské velvyslanectví? ;-D;-D;-D

PB

Harpyje 12.3.2007 16:51

Re: Re: Re: Vyzval jsem jednoho "odpůrce"

;-D;-D;-D

honza 12.3.2007 18:23

Re: Re: Vyzval jsem jednoho "odpůrce"

Proboha, kam az Vas to ten Zaoralek dovedl? Vy si skutecne dokazete predstavit, ze americane chteji jako prvni zautocit jadernymi zbranemi a znicit zakladny Ruska s Ciny? Vratte se na zem.

www racek 12.3.2007 16:54

Re: Vyzval jsem jednoho "odpůrce"

jinak, ono se počítá že každá antiraketa ponese několik chytrých hlavic, účinnost bych odhadoval vysokou, proti prinitivnmím možným iránským ralketám 100%. ovšem, zbytky spadnou na nás a okolí.

Starý J. 12.3.2007 17:13

Re: Re: Vyzval jsem jednoho "odpůrce"

racku - ty víš, že nespadnou!

www racek 12.3.2007 17:28

Re: Re: Re: Vyzval jsem jednoho "odpůrce"

no, oni ani nepoletěj. z iránu určitě ne.

PetrH 12.3.2007 17:42

Re: Re: Re: Re: Vyzval jsem jednoho "odpůrce"

no tak hloupí Amíci postaví radar nanic... za své prachy... tak co vám na tom tak vadí?

baltazar 12.3.2007 17:57

Re: Re: Re: Re: Re: Vyzval jsem jednoho "odpůrce"

Věnujte mi zahrádku, já si tam postavim prasečák -- za svoje prachy. Vadí, nevadí? 8-o

PetrH 12.3.2007 18:19

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyzval jsem jednoho "odpůrce"

To mi vadí. Vy taky. Žvaníte. Je jistý (podstatný) rozdíl mezi prasečákem a radarovou stanicí jako součástí obranného systému. Je jistý (podstatný) rozdíl mezi zahrádkou, ať okrasnou nebo zelinářskou, ale určitě nějak využívanou, a zlomkem rozlohy téměř nevyužitého vojenského újezdu. Dále: obranné systémy mají tu vlastnost, že obvykle stačí jejich existence k zamezení útoku. Je to investice do bezpečnosti. Prasečáky mají naopak tu vlastnost, že smrdí, čili výtěžek by připadl vám, jako nabyvateli pozemku, smrad těm ostatním. Takže neberu. Vraťte se na svou rodnou hroudu, mezi svá prasata, živte se bůčkem a nadějí, že váš smrad odstraší všechny nepřátele.

Yurri 12.3.2007 22:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vyzval jsem jednoho "odpůrce"

R^R^R^>-

Rys 12.3.2007 15:46

Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

Schröder geißelt Bushs Raketenabwehr  http://www.spiegel.de

Altkanzler Schröder schlägt Alarm: Das Raketenabwehrsystem, das George W. Bush für Osteuropa plant, gefährde den Frieden - und könnte zu einem globalen Wettrüsten führen. Er verteidigt Russlands Präsidenten Putin gegen eine "unsinnige Einkreisungspolitik" der USA.

-------

Byvaly kancler Schröder varuje: Protiraketovy system ktery planuje Bush pro vychodni Evropu ohrozuje mir a mohl by vest ke globalnimu zavodu ve zbrojeni. Zaroven brani vyrok ruskeho presidenta Putina o americke "nesmyslne politice obkliceni".

Harpyje 12.3.2007 16:00

Re: Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

To už jste sem postoval dnes ráno.

Pete Brich 12.3.2007 16:40

Re: Schröder ostre kritisuje plany Bushe pro protiraketovou obranu

Schröder je až n-tý v pořadí. Před ním to byl Falmer, Zaorálek, atd.:-)

PB

www racek 12.3.2007 15:44

hmm, nikdy bych nevěřil

že autor zajímající se o letectví neví, že tenhle radar je jednak asi 1000x výkonější než kterýkoliv radar v evropě (zatím jesou na aljašcem v grónsku a tuším v kalifornii, ale s vyzařovacím azimutem nad oceán) takže opravdu není srovnání.

vadí mi umístění vedle hlavního města, vadí mi že ten pronájem bude zadarmo a hlavně mi vadí, že není určen na ochranu evropy a vůbec ne už nás.

těch 200 či 800 amíků mi vadí nejmíň. v každém okamžiku je jich zde nejméně 100x více. nicméně, záměr usa mi tedy pod fousy nejde. je to zaštitování vlastní obrany cizí maličkou a přátelskou zemí. a v případě útoku obětovanou.

Yurri 12.3.2007 15:35

Přestante si lhát do huby..

Vůbec nechápu,proč se kvůli tomu dělá takový tyjátr.Je přece naprosto jasný,že s protiraketovým obranným systémem se v Evropě musí začít tak jako tak - nebo jsou zde přítomní odpůrci radaru natolik obeznámení s naší blízkou a "jistě růžovou budoucností"?? Ze bude za 10,20,30,50 let všechno v poho?Ze jaderné zbraně se nebudou rozšiřovat? Vždyt když to projde Iránu-tak je bude chtít  Saůdská Arábie,když je budou mít Saůdi,začne je chtít Turecko,až je bude mít Turecko-bude je chtít Sýrie,Jordánsko atd atd.A každý z nich bude křičet,že je má na obranu před tím druhým!!! A jak to potom proboha budete chtít uhlídat,aby se k nim nedostal nějakej magor s džihádem vymatlanou palicí???K systému se budou stejně připojovat i další státy,je jenom otázky kdy. Jenom nezodpovědný blázen se může v současné situaci chlácholit představou,že džihád je namířen jen proti USA a Izraeli. A jen pro zajímavost-podle nedávného průzkumu jsou Ceši jedním z nejateističtějším národem v Evropě-kdo zná trošku islám,tak ví-že zrovna tohle zjištění nás v jejich očích staví až někam za psy... A to nemluvím o obrovským podílu čs.pomoci při vzniku státu Izrael-to nám asi Arabové taky jistě odpustí.. :-) Takže si přestante z připo.sranosti lhát do huby,jsme součást Západu,a jestli nám zbyl ještě kousek pudu sebezáchovy-měli by jsme jako Evropa držet s Amíky basu-protože jednou nám podle všeho půjde o kejhák všem-at budu Francouz,Ital,Němec,Cech,Rus nebo Amík.

Starý J. 12.3.2007 15:47

Re: Přestante si lhát do huby..

Na to odpůrci dlabou! Oni vidí radar v poloze USA - milovaný SSSR!

www racek 12.3.2007 15:51

Re: Přestante si lhát do huby..

a proč bycj)hom si lhali? systémy proti raketám krátkého a středního doletu existujéí, například pac 3, s 300 a s 400 či novej izraelskej tuším arrow. otázka je jen finanční, naše armáda např. z ideologických důvodů odmítla nákup ruských s 300 (deblokace). slovensko a kypr je mají.

tohle co se bude stavět u nás jsou systémy chránící usa, příteli. ne nás. pro evropu jsou nepoužitelné.

mimochodem,. araby jsem podporovali 40 let. furt nás mají za přátele. i když dnes už nevím, proč. pro irán jsme naopak větší nepřítel než ketrákoliv evropská zem. 

Yurri 12.3.2007 16:17

Re: Re: Přestante si lhát do huby..

A vy si opravdu myslíte příteli,že státy jako Velká Británie,Francie atd atd budou dál nečinně koukat,jak se v Evropě zavádí protiraketová obrana chránící pouze USA? Chtěl jsem jen upozornit na to,že nebezpečí už se bude pouze zvyšovat-bohužel,a bude v něm celá Evropa. Takže dříve nebo později do toho budou muset nastoupit všichni.. V tom případě přece není co řešit-vždyt můžeme mít náskok..nebo ne?

www racek 12.3.2007 16:58

Re: Re: Re: Přestante si lhát do huby..

náskok? jaký náskok? k naší obraně ne a technologie a prst na spoušti náš nebude. pro obranu evropy jsou jiné rakety a technologie ... to se touhle základnou nezmění.

ale ano, protiraketová obrana evropy je potřebná. proti rusku, ovšem. a nejlepší ochrana je kupovat od nich ropu a plyn a prodávat jim spotřební zboží. takovej obchod versace či dior má na bojechtivost ruského managera velmi tlumící efekt. konec konců, z 15 nejbohatších rusů je 14 židů.

Pasáček koz ve Vermontu 12.3.2007 14:54

Radarová základna v Čechách

Proč vojenská základna v Čechách, musí být americká a nemůže být základnou NATO ? Důvod je prostý: Staří členové NATO (Francie, Německo a další) se obávají americké agresivní politiky a odmítají další americké vojenské základny. Těch jsou po celém světě už desítky. Mnoho států NATO odepřelo účast na agresi USA proti Iráku, ty, které byly přinuceny, ted´ z Iráku odcházejí. Odmítají také posílat další vojáky do Afganistánu. Spojeným státům se stalo to, čím bylo postiženo Německo ve 30 letech minulého století. Rozhodující vliv v USA získal vojensko průmyslový komplex a ten určuje vnitřní a zejména zahraniční politiku země. To se projevuje agresemi proti jiným zemím, stále se zvětšujícím vojenským rozpočtem, omezováním práv amerických občanů (Patriot Act), pohrdáním OSN a mezinárodním právem a dalšími negativními jevy.

Evropské národy chtějí žít v míru a spolupracovat s Ruskem. To je pro USA nepřijatelné. Proto Američané chtějí vybudovat nové základny proti Rusku v evropských zemích, kde jsou vlády protirusky zaměřeny a ochotně základny přivítají. I když většina občanů těchto zemí je proti.

Tím, že Česká republika dovolí americkou zakladnu, stane se spoluzodpovědnou za další americké agrese se všemi důsledky.

Proč by měli Evropané umírat za americké zájmy ?

David Werner 12.3.2007 14:57

Re: Radarová základna v Čechách

@Kozo*eb

Proc pises na dvou diskuzich stejne prispevky, kozomile? ;-P

Yurri 12.3.2007 15:36

Re: Re: Radarová základna v Čechách

Protože nemá fantazii,ale on ti to určitě vysvětlí.. :-)))

Starý J. 12.3.2007 15:43

Re: Radarová základna v Čechách

Nepohrdá tím "mezinárodním právem a OSN" úplně někdo jiný? Nejsou to snad právě Irán a KLDR, které odmítají plnit rezoluci o nešíření jaderných zbraní a kvůli kterým se právě raketová základa staví?

Nakonec - pohrdání OSN je docela běžná věc! Kdy naposledy OSN někomu, nebo něčemu zabránilo? Tento diskuzní klub se stal obyčejnou žvanírnou, naprosto nerespoktovanou právě státy zla.

Kdo se stává spoluzodpovědným za vyzbrojování Iránu (se všemi důsledky), kdo jim prodává vojenský materiál a načerno i jaderný materiál, který pak najde cestu až do Severní Koreje? Jsou to USA? Hádejte - můžete třikrát!

Až budou práva amerických občanů tak omezována, jako byly omezována práva našich občanů celých 40 let (krom práva držet hubu a krok), pak můžete jít za ně bojovat přímo do Ameriky a budu Vám tleskat!

www racek 12.3.2007 15:54

Re: Re: Radarová základna v Čechách

irán postupuje přesně dle rezoluce, kamaráde. nic zakázaného nedělá, což konstatoval i baradej.

 korea ovšem vystoupila. proti rezoluci jsoiu i další země, brazíleie, argentina, jih. republika a další menší. a to nemluvě o izraeli. i když židy chápu. bez těch atomovek v krytech by už asi nepřežili jako stát .

Starý J. 12.3.2007 15:59

Re: Re: Re: Radarová základna v Čechách

Nic zakázaného nedělá v případě, že nevyvíjí jaderné zbraně. A ty jsi kamaráde o tom přesvědčený?  Nedočkal jsem se ale odpovědi, kdo mu dodává technologie, které pak (dle tisku) putují do KLDR!

www racek 12.3.2007 16:12

Re: Re: Re: Re: Radarová základna v Čechách

technologie dodal pakistán ... a tomu je dodala čína a usa a platil kaddáfí. vše souvisí se vším, příteli.

korea má vlastní vývoj, konečně technologie výroby atomovky je známa. nicméně v neuvěřitelně primitivních podmínkách, na úrovni před 50 lety, bez zabezpečení a min. ochranou.

uranová puma, kterou by snad byl schopen irán někdy vyrobit (ultracentrifugy vynalezli už němci za války) nejsou vhodné pro vojenské využití a obohacování uranu na vojensky použitelnou úrověň touto technologií je velmi obtížné) uranové pumy jsou příliš těžké a iránské šaháb (ponběkud vylepšené scudy, technologie z koreje) je prostě neunesou. dnes se používají pumy plutoniové, ovšem irán nemá příslušné reaktory na jeho výrobu.

jeden reaktor na výrobu plutonia měl saddám, ale židé mu jeho osirak rozbombardovali. taktéž rozbili jeho veledělo, které mělo střílet pumy na izrael a vystřelovat satelity.

Starý J. 12.3.2007 17:36

Re: Re: Re: Re: Re: Radarová základna v Čechách

No vidíš, jak je ten Izrael veledůležitej! Pro nás, pro všechny. Já už se několikrát rozhodoval o konvertování! Ale už bych to asi nestihl!

Jo 12.3.2007 18:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Radarová základna v Čechách

podle nejortodoxnějších Židů Izrael nikdy neměl a nemá existovat. Co kdyby Arabové splnili jejich přání?

David Werner 12.3.2007 18:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Radarová základna v Čechách

Mam pred Israelem nesrovnatelne vetsi uctu nez pred zapsklou CR. Israel nikdy nebedoval ale branil se. Cesi najdou vzdy tisice duvodu proc to neslo, proste narod srabu. Viz. tato debilni diskuse.

kopretina 14.3.2007 18:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Radarová základna v Čechách

Ultraortodoxní Charedim žijí v Izraeli, v Meašearim. Proti Izraeli je jen malá bezvýznamná sekta chasidů Naturei Karta, která byla sefardským i aškenázovských rabinátem exkonunikovaná.