29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ros 12.3.2007 3:56

Re: Re: ()()()

Důvod, proč základna bránící nějaké území před útokem balistickou střelou dlouhého doletu, má být tak daleko směrem k potencionálnímu nepříteli (hlavně antirakety), je ryze technický. Balistická střela dlouhého doletu se dá zničit pouze v počáteční nebo střední fázi letu-než začne sestupovat k cíli a vstupovat do atmosféry (to bývá 700 a více km před cílem). V atmosféře je totiž navigační a zaměřovací systém antirakety zahlcen a oslepen zejména zahříváním třením o vzduch samotné antirakety. Hlavice balistické střely se pohybuje rychlostí několik km/s, antiraketa rovněž. Pohybují se více méně ve vstřícném kursu, jedna řekněme velikosti pračky druhá sporáku a v této rychlosti do sebe musí fyzicky narazit! Kdyby se jednalo o obranu před balistickými střelami středního a krátkého doletu, bylo by to podstatně jednodušší, protože se na své dráze pohybují pořád ještě v atmosféře tedy i pomaleji. Na ně by stačilo opatřit takové systémy jako ruský S-300 nebo americký Patriot, jenže ty jsou na střely s dlouhým doletem nepoužitelné. Máme si nechat postavit cizí vojenskou "pobytovnu" na našem území? Dnes, kdy si o takových věcech můžeme sami rozhodovat? Jestli ano, tak co za to? ANO nebo NE? Děsně mi vadí, jak o tom politici všude a nehorázně lžou, když tvrdí, že radar u nás a antirakety v Polsku (tedy skoro taky u nás) by nás mohly ochránit před střelou, která je schopná doletět z Íránu až sem (dlouhého doletu). To je prostě technická blbost! Ať řeknou na rovinu, co nám to přinese pozitivního i negativního a pak ať se ptají lidí jestli jsou pro nebo proti. To bych po nich chtěl asi moc, co?>-

68 12.3.2007 3:53

Re: Tak už jste se kluci vlastenecký vypovídali?

A ještě nám tady urva můžou přetrhout nějakou lanovku.

68 12.3.2007 3:46

Tak už jste se kluci vlastenecký vypovídali?

Máte recht, tohle se u nás uskutečnit,  to aby se pak mladá děvčata bála na ulici i ve skupinách. Natož samotinká do parku! Maminky s kočárkama už venku na sluníčku taky asi neuvidíme, a jak to bývalo hezké. I ten Badman aby se pak na ulici jen opatrně ploužil při stěnách, aby někde náhodou nekoupil nějakou tu přes držku, oni mlátí hlava nahlava. O takovým unclovi samovi, nebo dokonce Martinovi, ani nemluvě. Bylo by to hrozný, a to jsem ještě vůbec nepřipočítal to vyzařování. Urva chlapi, co s tím uděláme?

ros 12.3.2007 3:05

Re: Re: Re: Re: Re: ()()()

Pardon. To byl úklep. Mělo tam být "stovky MW".

PetrH 12.3.2007 2:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: ()()()

Já jsem doma tady u nás... tedy i na Brdech... a nemusel jsem věřit nikdy. Ale nějak už jsem se naučil věřit, že nemám věřit tomu, kdo mi říká, že všechno dobře dopadne, jen se do ničeho nemontovat, ten krokodýl že se přežere, než se dostane až ke mně, a hlavně nic nepodepisovat. Tu svou nechuť komukoliv pomoct a víru, že vám se nic nestane, když se nebudete angažovat, ty si držte. To jsou ty pravé totalitní relikvie, za pár let snad už nebudou k dostání.

baltazar 12.3.2007 1:58

Re: Re: Re: Re: Re: ()()()

Jo a mimochodem, nevim jak tam u vás, ale my tady už sedmnáct let věřit nemusíme :o)

baltazar 12.3.2007 1:57

Re: Re: Re: Re: ()()()

No však na ty Brdy aj s radarem bude jedna taky stačit -- nebo myslíte, že ne?

PetrH 12.3.2007 1:42

Re: Re: Re: ()()()

Běžnej golfovej míček taky nemá hlásič... no účinnosti prostě musíme věřit, je od vás chvályhodné a ekonomické vzkazovat nepříteli, že je zbytečné, aby na nás plýtval deseti raketami, když by jedna stačila, ale ekonomický prospěch ajatolláhů je opravdu to poslední, na čem mi záleží.

baltazar 12.3.2007 1:42

Re: Re: Re: Re: ()()()

Ovšem u ami-radaru se uvádí výkon té věci přes 500 MW ERP, v impulzním režimu dvounásobek. To je jen pro informaci cca 1000 krát více ..

baltazar 12.3.2007 1:33

Re: Re: Re: no konecne ...

Jo, společný rysy jsou jen ten, že prostej lid má držet hubu a šoupat nohama.

baltazar 12.3.2007 1:31

Re: Re: ()()()

No hlavně by ten systém musel mít 100% účinnost, protože když projde jedna raketa z desíti tak to bude stejně v řiti -- a ty vostrý nebudou mít na sobě radiovej hlásič okamřitý polohy, jako ty cvičný co to na nich zkoušej.

PetrH 12.3.2007 1:26

Re: Pokus uplést z lejna bič

obrana vlasti je vlastizrada, vy jste chodil do školy s Putinem, zdá se...(Y)

conqueror 12.3.2007 1:23

Re: Re: Re: ()()()

Omlouvám se, samozřejmě 650 kW vyzářeného výkonu. Dík za upozornění.

PetrH 12.3.2007 1:23

Re: ()()()

Do pěruna, jedná se o BALISTICKÉ střely! Ten radar má zachytit golfový míček na 3200 km, tak raketu snad taky najde. A likvidace probíhá v kosmickém prostoru. Podle vaší teorie aby nás radar ochránil před např. íránskou raketou, musel by být cca v Bukurešti. Ale tam by nechránil Bukurešť, takže by musel být zhruba na hranici Turecka a Gruzie nebo Arménie. Ovšem aby chránil i Turecko, Gruzii a Arménii, měl by být někde v Teheránu. Kravina, že? Pak by možná stačilo, aby byli v Teheránu Amíci a nepotřebovali bychom radar. Jenže to se vám taky nehodí do krámu. Tak co? Vykašlem se na obranu a budeme se učit persky? Nebo počítáte, že vystačíte s ruštinou jako dosud?

Jarda 12.3.2007 1:22

Re: Re: no konecne ...

Autor Ti jasne rika, je tam 100 a jeden rozdil. Jen komunisticsti tupci dokazi nevidet.

Dag Badman 12.3.2007 1:18

Re: Re: Já tedy nevím, ale

Tak to tedy ne, Tom létal na námořní verzi F-14. Proto je nutné na Slapy umístit alespoň jednu atomovou letadlovou loď třídy Nimitz!

baltazar 12.3.2007 1:16

Re: Re: ()()()

A za jak dlouho má těch 650 kWh? Já to doma zvládnu zhruba za měsíc :-o

baltazar 12.3.2007 1:07

Re: Pane Wagner,

No však, to je kvalifikace přímo mezioborová :o)

ZW 12.3.2007 1:07

Re: Já tedy nevím, ale

Ale kdepak, vždyť autor článku vám to vysvětlil docela jasně: Základna jest, když se tam prohánějí opancéřované hummery a nad hlavou vám létá Tom Cruise ve své F-16. Jinak je to pouhá stanice. Asi jako stanice metra I. P. Pavlova.

conqueror 12.3.2007 1:06

Re: ()()()

Děsíte se nad výkonem radaru? V Brdech už jeden je,  sleduje počasí a má výkon 650 kWh. Nestrašte! A vadí někomu ten výkon? Upekl se někdo(jak už někteří blbové se nechali slyšet)? Možná, že zrovna vy jste o tomto dosud ani nevěděl...

lada 12.3.2007 1:01

Pane Wagner,

inspirován odkazem na kvalifikaci Vašeho poradce,  začnu také psát zasvěcené články třeba z lékařského prostředí, neboť mám jednu známou co vystudovala zdravoní školu, dobře zpívá a pořád lítá po bytě s hadrem a koštětem.

lada 12.3.2007 0:52

Pomatený pane Wagnere,

tento váš článek je jen tapným  pokusem udělat z velblouda komára.

PetrH 12.3.2007 0:48

Základna nebo stanice,

to je jen otázka terminologie. Předpokládám, že tedy budeme také mít meteorologické základny, chovatelské základny, základny rychlé zdravotnické pomoci, naladíme si rozhlasovou či televizní základnu a do práce pojedeme sockou za základny MHD.;-D;-D;-D

ros 12.3.2007 0:40

()()()

Tak tady tato stanice bude výsostným územím jiné země, kde bude stát radar, tak velký, že by se nevešel pod nuselský most, s vyzařovaným výkonem v řádech stovek kW (pro ty, co vědí něco o radarech) a navíc bude chránit země o cca 1000 km na západ od nás. Nás nikoli-tedy s antiraketami v Polsku. Aby totiž chránil nás, musel by radar (A HLAVNĚ TY ANTIRAKETY) být umístěny o cca 1000 km směrem, odkud se případný útok očekává.

uncle sam 12.3.2007 0:37

Pokus uplést z lejna bič

Rád sleduji, tyto PR pokusy, jak uplést z lejna, kterým vojenská základna bezpochyby je, pěkný bič. Pletou ho, přehýbají a kroutí jak to jen jde, ale pořád to vypadá jako lejno a smrdí to jako VLASTIZRADA.

Martin 12.3.2007 0:34

uz dochazi argumenty

pro radar, tak budeme slovickarit a rikat ze novy obranny pakt jen s usa je vlastne jen takovej malej roztomilej domecek

baltazar 12.3.2007 0:34

Re: Děkuji za upřesnění...

Asi aby nás nevyplašili :o]

Dag Badman 12.3.2007 0:31

Já tedy nevím, ale

základnou se obvykle označuje něco, kde jsou koncentrováni vojáci na delší dobu. Wikipedia říká:

A military base is a facility directly owned and operated by and/or for the military or one of its branches that shelters military equipment and personnel, and facilitates training and operations.

Vojenská základna je zařízení přímo vlasněné a spravované pro vojsko nebo některou z jejich složek, která chrání vojenské vybavení a personál a zajišťuje výcvik a činnost.

Z této definice bych řekl, že americký vojenský radar bude umístěn na vojenské základně.

ZW 12.3.2007 0:28

Re: no konecne ...

Vy považujete náš současný vztah k USA za stejný, jaký byl vztah předlistopadové ČSSR k SSSR? Děkuji, tak o takový opravdu nemám zájem.

ZW 12.3.2007 0:26

Děkuji za upřesnění...

Nejste náhodou ten, který nás kdysi v Rudém právu poučoval, že se neříká "zdražování", ale "úprava cen"?

Mimochodem, termín "vojenská základna s radarovou stanicí" by se vám nelíbil?

A když jste tak pinktlich, proč nám ukazujete radar s tou směšnou několikametrovou "kuličkou", když ve skutečnosti bude mít kopule průměr přes 40 metrů?