18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

RADAR: Tamáš a jeho parta

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Paleontolog 4.6.2008 15:00

Re: Kdo vi jak je to s Lidovkama komu slouzi

Martine, vy jste také mladý homosexuální komunista?

Paleontolog 4.6.2008 15:04

Re: Kdo vi jak je to s Lidovkama komu slouzi

Martine a nechtěl by jste se někdy sejít, když Vám ty ženy nerozumějí. Mohli bychom si popovídat třeba o radaru. Co říkáte na malou večeři při svíčkách.

morskehovnoZ 4.6.2008 16:52

Re: Kdo vi jak je to s Lidovkama komu slouzi

www.prozakladnu.cz/img/mluvci.jpg   soudruh Tamáš v plné zbroji.

Orm 4.6.2008 13:34

Co je vlastne demagogiie

Celý článek se nese v duchu vykládání vlastní pravdy a pohledu autora na věc. Objasňování se drží zdánlivé pravdy, že radar není útočná zbraň a tak je celý článek vlastně jednou velkou demagogíí.

Síla útočníka nebo obránce není totiž závislá jen na tom, jak je schopen dát někomu po hubě, ale i na tom, zda a jak rychle a účinně je schopen hrozbu odvrátit nebo dokonce zcela znemožnit.

Pokud bych měl obranné prostředky tak účinné, že mi nikdo není schopen nic udělat, pak mohu mít relativně slabé útočné síly a i s nimi způsobím nepříteli větší skody, než on mně. V dnešní době je tedy rozdíl mezi útočnými a obrannými prostředky dost setřen.

Protože Amíci jednoznačně lžou o hrozbě z Iránu je jasné, že radar má jiný účel. Jaký je také trochu přemýšlejícím lidem zcela jasné. Pokud pak vezmem v úvahu, že tyto prostředky jsou ve všech strategiích vyhodnocovány jako cíle prvního jaderného úderu je nutno klást si otázku, zda nám stojí za to nastavovat pro americké surovinové a jiné zájmy vlastní krk. O naši obranu totž zcela jistě nejde.

Larsen 4.6.2008 13:40

Re: Co je vlastne demagogiie?

Co je vlastne demagogiie?

Váš příspěvek Orme.

Orm 4.6.2008 13:46

Re: Re: Co je vlastne demagogiie?

A jsme u toho. Ma tedy cenu něčím argumentovat, když vlastně stačí vykřiknout heslo a pár zapálených bijců za pravdu se už najde?

Když pro nic jiného, tak obdivuji p.Tamáše postavit se vládní zvůli a hledat argumenty. Autor článku pouze vykřikl "Je to jinak, je to bílé"

emersonskej 4.6.2008 13:56

Re: Re: Re: Co je vlastne demagogiie?

Vy zde nepoužíváte argumenty, minimálně ne skutečné argumenty, ale pouze vlastní doměnky a lži, jež za argumenty jenom vydáváte !!!

Paleontolog 4.6.2008 15:10

Re: Re: Re: Co je vlastne demagogiie?

Já mám pana Tamáše také rád, protože ikdyž v tom má prsty, tak je velice jemný a něžný.

Oester 6.6.2008 17:07

Re: Re: Re: Co je vlastne demagogiie?

Ma to cenu, ale nelze ocekavat, ze argument prijmou (a vubec rozeznaji) vsichni. Tato fora hojne navstevuji lide, kteri nejsou schopni diskuse z tri hlavnich duvodu: 1) nevedi, co to diskuse je a cemu ma slouzit. 2) maji omezene vzdelani ktere formuje jejich omezeny pohled na svet. 3) nemaji potrebu argumentovat, protoze jejich cilem ani neni presvedcit druhe o vaznosti sveho stanoviska. Casto je jejich cilem pouze napadat mluvciho, pricemz nekteri maji i blizko k vulgarnosti. To je ovsem treba ocekavat a proste byt s tim smiren.

emp 4.6.2008 13:45

Re: Co je vlastne demagogiie

Já nějak nechápu...

Síla útočníka nebo obránce není totiž závislá jen na tom, jak je schopen dát někomu po hubě, ale i na tom, zda a jak rychle a účinně je schopen hrozbu odvrátit nebo dokonce zcela znemožnit.

Takže když se vzdáme bez boje okupantovi, utečeme atd jsme silní?

Vysvětlete mi PROČ by měl být radar centrem jaderného úderu? Pokud vím, jaderný úder se používá na způsobení maximálních a rozsáhlých škod a je velice drahý! Nevidím jediný důvod, proč by pro potecíálního útočníka bylo výhodné likvidovat radar stylem - použití semtexu na mravence - a nepoužil by ho chytřeji...  

Orm 4.6.2008 13:52

Re: Re: Co je vlastne demagogiie

1. Nepadla zmínka o útěku ani o vzdávání, ale o odvrácení hrozby ve smyslu - "mně se nic nestane"

2. Cílem jaderného úderu v případě jaderného válečného konfliktu by byl tento radar zcela jistě. Cílem útočníka je totiž způsobit nepříteli škodu. A té lze lépe dosáhnout tehdy, pokud moje rakety doletí k cíli, než když jsou po cestě sestřeleny. Tedy - "vyčistím jim cestu".

emp 4.6.2008 13:58

Re: Re: Re: Co je vlastne demagogiie

1. a jak to chcete zajistit bez potenciálu "dát útočníkovi po hubě"?

2. Jo, ale to byste musel mít těch raket nezpočet, protože musíte předpokládat, že budou nějaké sestřeleny než vůbec dopadnou na radar a na radar plýtvat jaderné hlavice, když víte, že tím nepříteli způsobíte minimální škody je krávovina na entou.  Na takovéto objekty se používá klasické bombardování či zásah naváděnou konvenční raketou ale jadernou hlavici?  Jste asi fakt blázen, pardon...

Na zničení radaru potřebujete - zjednodušeně - pár kilo TNT a vy byste použil Megatuny? :))

Orm 4.6.2008 14:11

Re: Re: Re: Re: Co je vlastne demagogiie

Zkuste se zeptat někoho, koho znáte, věříte mu a kdo o tom profesně něco ví. V novinách se o tom nedočtete.

Diskutující zřejmě nejsou schopni akceptovat skutečnost, že često zdánlivě "minimální škoda" může mít katastrofální důsledky a to zvlášť v toto případě.

A pak - svět je vyzbrojen, nikdo nezačíná od nuly, ale každá výhoda je dobrá.

emp 4.6.2008 14:16

Re: Re: Re: Re: Re: Co je vlastne demagogiie

no, krapet o tom vím, takže si své tvrzení mohu i logicky zdůvodnit....

A vím, že použití jaderných hlavic na malý , byť třeba významný objekt je kravina, zvláš´t když těch jaderných hlavic budu mít málo, naproti tomu budu mít a mohu vyrobit jednoduše stovky konvenčních , levných hlavic, které svůj úkol mohou splnit. Mám pocit, že spíš Vy nevíte, jak taková raketa vůbec vypadá a že nejde ani tak o jaderné/nejaderné hlavice ale o nosiče těch raket atd.

Každopádně použití jaderné hlavice na objekt typu "kadibudky" je úsměvné

Ook 4.6.2008 16:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co je vlastne demagogiie

... zjednodušeně řečeno - pokud mám stovky hlavic, tak mě jeden radar nezajímá. A pokud jich mám pár, tak je zrovna na radar uprostřed lesů nebudu plýtvat :-)

emersonskej 4.6.2008 13:54

Re: Co je vlastne demagogiie

Že zrovna vy zde někoho poučujete o demagogii, když sám ji používáte také. Už zde bylo milionkrát zmíněno, že Onen radar a deset antiraket je koncipován coby protiraketová obrana proti JEDNOTLIVÝM střelám. Proto je použitelný právě jen proti tzv. "darebáckým" státům typu KLDR, či Irán, kteří víc než těch pár raket mít v horizontu 10 let s největší pravděpodobností nebudou. Tudíž vaše demagogická poznámka :" Protože Amíci jednoznačně lžou o hrozbě z Iránu je jasné, že radar má jiný účel. Jaký je také trochu přemýšlejícím lidem zcela jasné. " naznačující, že skutečným nepřítelem, proti němuž je radar stavěn je Rusko je přinejmenším úsměvná. Rusové disponují stovkami balistických raket, jež by v případě globálního Rusko-Amerického konfliktu nepochybně naráz vypálili. Proti podobně masívnímu úderu je tato u nás plánovaná protiraketová ochrana zcela neúčinná - Jednak z důvodu prosté matematiky - deset antiraket sestřelí v nejlepším případě zas jenom deset útočících střel, a zbytek tudíž proletí neobtěžován, a také nejnovější Ruské Topoly již používají stealth technologii a tudíž by je dotyčný radar ani nezachytil.

honzak 4.6.2008 14:02

Re: Re: Co je vlastne demagogiie

"Topoly již používají stealth technologii a tudíž by je dotyčný radar ani nezachytil. " - čistě technická otázka - ona by za raketou nezůstala kondenzační stopa? Tu by XBR radar měl vidět (i když by byl problém s přesností měření trajektorie).

Nemají tu stealth technologii až vlastní hlavice?

Orm 4.6.2008 14:03

Re: Re: Co je vlastne demagogiie

Vidím, že diskutovat zde je docela úsměvná záležitost. Nemám pocit, že bych jen slovem naznačil něco o sestřelování ruských raket. Dnes je mnohem důležitější monitoring zájmového prostoru. Co se s výsledky udělá, je zcela jiná záležitost - na zde (ne)umístěných antiraketách nezávislá.

emersonskej 4.6.2008 14:20

Re: Re: Re: Co je vlastne demagogiie

Aha, takže podle vás onen radar vlastně ve skutečnosti není součástí protiraketové obrany, ale je zde kvůli monitorování Ruského uzdušného prostoru ???

Orm 4.6.2008 14:46

Re: Re: Re: Re: Co je vlastne demagogiie

Bingo. Jen si ještě ujasnit, co může a nemůže být součástí protiraketové obrany. Může to být třeba šmírák s dalekohledem stojící na kopci? Možná ano

ps 4.6.2008 14:50

Re: Re: Re: Re: Re: Co je vlastne demagogiie

Těch šmíráku jsou na oběžných drahách stovky, a nikomu evidentně nevadí.

Paleontolog 4.6.2008 15:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co je vlastne demagogiie

Mě by šmíráci také nevadili, ale je to jen subjektivní názor mladého homosexuálního komunisty.

Franta 4.6.2008 15:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co je vlastne demagogiie

Co to je za idiota ten Paleontolog

vavrinec 4.6.2008 13:20

Nespokojme se s radarem, chtejme taky rakety

Tamas je samoliby pozer a soude podle jeho vyroku zrejme i prachsprosty pitomec, ty bolsevicke a islamisticke particky stojici za nim uz bohuzel ne. Jeho radoby vecne argumenty se daji lehce vyvratit. Duvody protiradarove kampane tohoto bolsevika a jeho ruznych obdivovatelu jsou ale ciste ideologicke. Aby nam tu casem nevladl nejaky Tamas a jeho rusko-asijsti souputnici, chtejme u nas nejen radar ale i US raketove zakladny s pocetnou posadkou. Nevim soudruzi proc by ten radar nemohl byt namiren proti exponenty byvale KGB ovladanemu Rusku, uz jste zapomeli kdoze nas to pred par lety napadl a obsadil, kdo v soucasne dobe opet zbroji o sto sest, kdo nam vyhrozuje namirenim raket na nase uzemi atd. Nebo to v roce 68 byla pratelska vypomoc? I vyhladly  potroublik Tamas natoz jeho bolsevicti a arabsti sponzori dobre vedi, ze jak na nasem uzemi bude byt sebemensi americke vojenske zarizeni, tak maj utrum, a uz se jim sem Ivan nikdy nevrati. 

emersonskej 4.6.2008 13:32

Re: Nespokojme se s radarem, chtejme taky rakety

Souhlas - netvrdím, že bychom tu měli mít zrovna antirakety, ikdyž by mi tu nijak nevadily, ale pořádnou Americkou základnu bych tu bral všema deseti !!!!

M. Zima 4.6.2008 13:11

Pane Wagner,

to byste se s Neffem bez té cenzury opravdu neobešli?

guerrier 4.6.2008 13:11

Oester

Už jsem zažil inteligentnější ideové demagogy jak vy. Vás bych přirovnal k desetiletému capartovi který si neuměle vymýšlí a pak už jen trapně mlží a vztekle dupá nožičkou že se nad ním ostatní útrpně usmívají. ;-D;-D;-D

Oester 6.6.2008 17:19

Re: Oester

Pri sve analyse me inteligence byste mohl nejprve posoudit tu svou ;-) napr. psat "ideové demagogy" je neco jako uzivat "lidova demokracie", ale zjevne nevite, co je to demagogie. Zato asi vite, jak se chova desetilety capart.

občanka 4.6.2008 12:50

Zajímalo by mne, kolik cílů bylo v nějakém konfliktu zasaženo radarem?

Názor většiny nemusí být vždy správný. Hitlera si také zvolila většina. Komunisty také. To proto, že inteligence je v populaci rozložena tak, že většina obyvatel je průměrná a podprůměrná a podle toho také vypadají jejich argumenty.

Oester 4.6.2008 12:53

Re: Zajímalo by mne, kolik cílů bylo v nějakém konfliktu zasaženo radarem?

Radar pomohl vyhrat VB Bitvu o Anglii. Bez radaru by pravdepodobne Velka Britanie prohrala. A to bylo pred vice jak 50i lety... od te doby i technologie radaru pokrocila .-) svym zpusobem jsou dnes radarem "zasazeny" vsechny cile v konfliktu...