1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

RADAR: Tamáš a jeho parta

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hynek Pekárek 16.6.2008 14:44

Jsou to užiteční idioti - jenom se jim to nesmí říkat.

Dobrý článek s dobrou argumentací. Jen pro zajímavost k těm užitečným idiotům. Tento "terminus technicus politicus" zpopularizovaný ruskými bolševiky jsem použil ve své otázce na Jana Tamáše v on.line chatu na Novinkách. Dotaz byl slušný, pouze s tímto termínem. Byl jsem vyřazen z diskuse, přestože jsem otázku opakovaně posílal. Už z toho je vidět, jak si Tamáš představuje demokratickou diskusi. Ostatně, když jsem procházel kolem "svatostánku" humanistů v Bělehradské ulici, nadalo mi to, abych nezašel. A když mne oslovili zdejší "pomocníci", slušně jsem jim sdělil svůj názor na jejich hladovkářské theatrum. Nastala diskuse, v níž jsem si jenom potvrdil, že dialog s těmito lidmi nemá cenu. Opakují pouze svoje fráze o míru a bratrství mezi lidmi, ale na otázku, jak si představují obranu před možným nebezpěčím např. ze strany Ruska nebo islámských teroristů, nikdy přímo neodpoví. Příznačné je, že mi tvrdili, že taková Severní KOreal (KLDR) není pro nás přeci vůbec nebezpečná! Mimochodem hladovku s džusy a slazenou kávou může držet opravdu každý.  JIstě bude po čase riskovat potíže žaludeční a pod., ale nezemře ani náhodou. S radostí jsem se při četbě článku utvrdil, že v české společnosti žijí stále slušní a realističtí lidé. Hynek P

60%občan 6.6.2008 18:31

Jak NATO.

Když nám Rusové napadnou radar v Brdech, tak jim naoplátku vybombardujeme Karlovy Vary.

Cato 5.6.2008 20:00

Je celkem pochopitelná podpora radaru většiny přispěvatelů

vždyť Parkanová řekla, že bude chránit Izrael, tak kde jinde by ho měli podporovat, než tady.

oldrik 5.6.2008 13:57

svobodna vule umrit treba hladem

jen tak dotoho zadne prerusovani a radar, ten jiste bude jsou to oci obrany je dobre vedet, pokud k nam neco poleti od nasich byvalych pratel nejvernejsich, kteri opet chrastili zbranema a chteli ovlivnovat nase rozhodnuti. Verim, ze pouzivani radaru je lepsi a bezpecnejsi nez poustet rakety na uzemi sousednich statu jsem pro radary nikoliv pro rakety oldrik

Stafylokok 5.6.2008 13:49

Loutky

Tamáš a jeho partička viditelná v médiích jsou jen loutky (just a face). Kdo jsou skuteční vodiči těchto loutek není težké uhádnout. Stačí se podívat na jejich web, a hned vidíme tu "pestrou škálu organizací, jež se připojily k hnutí Ne základnám": komunistické a levicové pseudoorganizace a islamisté. Je neuvěřitelné, jaká mediální smršť se spustila kvůli jediné obranné anténě, jejíž umístění bude ve finále stejně schvalovat parlament. To, že "nové" totalitní Rusko, jemuž neomezeně vládne parta bývalých kágébáků, nám ústy svých generálů vyhrožuje jaderným raketovým útokem, zaníceným antiradaristům nikterak nevadí. Naopak. Musíme se sklonit a pěkně pokorně v Kremlu poprosit o odpuštění, že jsme si jako původně Rusy dobyté území dovolili dělat vlastní politiku.

emersonskej 5.6.2008 13:52

Re: Loutky

Přesně tak !!! Kéž by tu amíci chtěli zřídit pořádnou vojenskou základnu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!>-

Valach 5.6.2008 14:17

Re: Re: Loutky

Máte stoprocentní pravdu, už aby tady Američané byli. Bude to znamenat definitivní vymanění se z ruského vlivu.

Xman 5.6.2008 14:46

Re: Re: Re: Loutky

Ne. Jedine co to bude znamenat je, ze na nas budou mirit atomovky.

Rusky vliv tu bude stale, bereme od nich ropu, naftu, ve firme kde pracuju je 1/10 rusky mluvicich zamestnancu. Rusove tu vlastni radu pozemku, budov, a podnika tu.

Zijeme ve stredni Evrope, mame mnohem bliz k Rusku nez k USA, tudiz by bylo jen rozumne vychazet s Ruskem dobre, stejne jako s USA

Uvedomte si, ze kdyby Rusko vyznavalo strategii preventivnich uderu, tak jako USA, tak by melo plne pravo povazovat radar USA za nepratelsky objekt a zasahnout proti nemu.

slon75 5.6.2008 16:32

Re: Re: Re: Re: Loutky

Nerozumím tomu, čím radar ohrožuje Rusko, srovnávat ho se ZHN je opravdu podivné.

Xman 6.6.2008 9:04

Re: Re: Re: Re: Re: Loutky

V situaci, kdy maji USA i Rusko dost zbrani na to aby se vzajemne znicily nema dalsi zbrojeni zadouci efekt. Kdyz ale bude mit USA i funkcni obranu se Rusko muze opravnene obavat utoku. A i kdyz k utoku nedojde, bude mit USA rozhodujici slovo ve vsem, prinejmensim do doby, kdy nekdo v Rusku vymysli nejakou dalsi superzbran

Abonent 6.6.2008 11:59

Pro "Xman" : Děsivé následky dominance USA

1) Radarová základna Brdy nemůže ohrozit schopnost Ruska zničit svět.

2) Kdyby měly USA "rozhodujici slovo ve vsem", co by se dělo ? Rozemlely by nás do hamburgerů ?

Zkuste používat mozek k přemýšlení, člověče.  :-P

Kobylka Lajda 5.6.2008 14:21

Re: Re: Loutky

I u nás na Moravě! Aspoň tři!!! Rusko je nebezpečnější než Írán!>->-

mira 5.6.2008 13:55

Re: Loutky

OK.

Tom 5.6.2008 13:39

Jaderné zbraně

Nejlepší bude, když se na radar vykašleme. Efektivnější je pořídit si vlastní jaderné zbraně, ať můžeme v případě jaderné války přispět taky svou trochou do mlejna. A to je skutečně to jediné pravé MÍROVÉ řešení, které zajistí bezpečnost celému světu. ;-)

666 5.6.2008 13:34

DEMAGOGIE VLÁDY JE HORŠÍ

demagogie - způsob klamání lživými sliby, lstí a záměrným překrucováním skutečnosti; užívání tohoto způsobu v politice pro získání mas klamem, frázovité a lživé působení na lidi a jejich city a pudy zneužitím lichých slibů, pocitů, předsudků n. neznalosti, zneužívání zdánlivě logických argumentů k ovlivňování a manipulování jedinců a zejm. mas

TAK ČINÍ I TATO VLÁDA VE SNAZE RADAR PROSADIT!!!! INFORMACÍ JE DOSTATEK ABY KAŽDÝ SI UDĚLAL OBRÁZEK SÁM KDO JE VĚTŠÍ DEMAGOG, JESTLI TAMAŠ NEBO TOPOLÁNEK A SPOL.

Tom 5.6.2008 13:43

Re: DEMAGOGIE VLÁDY JE HORŠÍ

Větší demagog? Tamáš nebo Topolánek? Odpověď zní: pan poslanec David Rath! Na něj má opravdu jen málo kdo.

Xman 5.6.2008 13:09

Uspesny utok

Pane autore, hral jste nekdy sachy? Cetl jste nekdy deniky slavnych vojevudcu? Pokud ano, tak jiste znate prvni pravidlo vitezneho valecneho tazeni: Kazdy uspesny utok vychazi ze zabezpecene obrany. Do nedavna USA zadnou vyraznou obranu proti mezikontinentalnim strelam nemela, stejne jako Rusko nebo Cina. Tyto zeme se tak drzely v sachu svymi utocnymi silami a predstava totalniho zniceni jim branila je pouzit. form;Je to jak dva vojaci kteri stoji metr od sebe a miri na sebe samopaly. Oba vi ze i kdyz vystreli prvni, tak stejne zemrou.]

Ted USA tvrdi, ze je to jen proti Iranu nebo KLDR, ale nebude trvat dlouho a pocet zakladen se rozroste, pridaji se radary a antirakety na desitkach lodi a mozna i na satelitech a najednou bude mit USA kapacitu i na odrazeni utoku z Ciny nebo Ruska.

V lepsim pripade bude Cina i Rusko nasledovat USA a vybuduje si svou vlastni obranu. form;Pak budeme v situaci, kdy si ti dva vojaci vykopou zakopy. Najednou uz se nebudou citit tak ohrozeni, takze treba obcas vystrci samopal a vystreli po tom druhem. Mozna ho pritom jednou zastreli, mozna ne] V horsim pripade Rusko i Cina nebudou protirakety vyvijet. form;Pak se dostaneme do situace, kdy je jeden vojak v zakopu a druhy porad stoji  venku. Kdo vystreli prvni a kdo temer jiste zemre je nasnade].

Posledni valecne eskapady USA bohuzel nedavaji moc duvodu k pochybam zda USA zautoci nebo ne.

Jeste bych mel jednu poznamku pro pana autora. Vase snahy o prohlaseni hnuti NEZAKLADNAM za levicove, nebo ultralevicove, nebo islmisticke jsou kontraproduktivni - a to z prosteho duvodu. Je zde 70% lidi (podle poslednich pruzkumu) kteri se ztotoznuji s cili tohoto hnuti a pokud budete do umoru tvrdit, ze jde o "tu hnusnou levici" je zde pomerne velke nebezpeci ze si mnoho z techto lidi rekne "No a co? V tomhle ma levice pravdu", a co by pro vas bylo jeste horsi, mozna si rekne i "Co kdyz ma ta levice pravdu i v jinych vecech?"...

nalevo 5.6.2008 10:52

jen k jednomu bodu

systém protiraketového deštníku samozřejmě umožní USA preventivní útok, např. na Írán, neb zabrání Íránu na takový útok adekvátně odpovědět.

Už to že USA uvažují o útoku na Íránské jaderné zařízení je přesně to co ospravedlňuje snahu Íránu získat jaderné zbraně.

Abonent 5.6.2008 11:41

Pro "nalevo" : Zločinecká "logika"

"Logika" násilných zločinců : "Fízlové po nás jdou, musíme si pořídit kvéry."

"Logika" nicka "nalevo" : "Já jsem proti USA a Izraeli, Írán je proti USA a Izraeli, Írán je můj kámoš."

To se bude "nalevo" divit, až se USA stáhnou z blbé Evropy, a přijdou všelijací jeho "kámoši".

Jenže to už bude pozdě.

:-D

nalevo 5.6.2008 11:55

Re: Pro "nalevo" : Zločinecká "logika"

Nejsem proti USA a Izraeli, ale jsem samozřejmě proti dělení na policisty a lumpy, zejména Írán je na místní podmínky zemí vskutku demokratickou.

Smile 5.6.2008 12:23

Re: Re: Pro "nalevo" : Zločinecká "logika"

Země, kde se homosexualita trestá smrtí je demokratická? 8-o

nalevo 5.6.2008 12:29

Re: Re: Re: Pro "nalevo" : Zločinecká "logika"

psal jsem na místní podmínky. Bylo by jistě demagogické měřit míru demokracie, mírou práv homosexuálů.

slon75 5.6.2008 16:38

Re: Re: Re: Re: Pro "nalevo" : Zločinecká "logika"

Nevím sice které místo těmi místními podmínkami myslíte, ale jestli Střední Východ, tak na tamní podmínky je demokratické Turecko, Arménie, Gruzie a pomalu, ale jistě se stabilizující Irák.

Írán se svou teokratickou vládou patří k nejhorším, a mínění mladých Íránců, kteří mají Ahmadíneřáda a Chamenejího plné zuby, to bohužel jen tak nezmění.

Gonzales 5.6.2008 13:17

Re: Re: Pro "nalevo" : Zločinecká "logika"

Velmi příhodné je ve vaší replice použití slova vskutku ;-D

pp 5.6.2008 10:43

Novodobí Jidášové

Demagog je autor a všichni co s ním souhlasí. Panu Tamášovi jde totiž o jedno - a to absolutní nezávislost jak na východních "soudruzách", tak na západních "t.zv.ochráncích", což je plně v pořádku. Všichni ostatní jsou jen Jidáši a posluhovači jedněch, či druhých a proto jsou to de fakto zrádcové národa (neboť neplní jeho vůli, která se může projevit a zvrátit pouze referendem, které odmítají).

emersonskej 5.6.2008 13:45

Re: Novodobí Jidášové

Tak Tamášovi jde o nezávislost na východních "soudruzách" ??? ;-D;-D;-D A proto provozuje ten svůj spolek "ne základnám" za ruské peníze, že !!!;-D;-D;-D 

jazve 5.6.2008 13:58

Re: Re: Novodobí Jidášové

A to o těch ruských penězích máš odkud?

slon75 5.6.2008 16:41

Re: Re: Re: Novodobí Jidášové

Je to vysoce pravděpodobné. Komerční firma jako BigBoard (mateřské sídlo má v Rusku) nedá svoje nejlepší billboardy k dispozici pochybnému občanskému sdružení z lásky k míru, tomu snad nevěříte.

qqq 5.6.2008 9:00

hovado

Seš blb a proto fandíš rusům....

Divák 5.6.2008 8:54

Národ ovcí??

Je až neskutečné, jak český občan hlavně díky své krátké paměti nalétne na jakoukoliv hovadinu, jak nalétne lidem, kteří jen v zájmu své prosperity mu lezou až někam kde to smrdí a přitom by již mohl vědět, že vše jsou jen sliby a kecy. Jinak by nemohl zapomenout na to co dělali červení po válce až do teď, jak oranžoví mažou lidem med kolem huby aby sami měli plná břicha a dluhy přesunou na naše potomky. O zelené ministraničce a černých korouhvičkách ani nemluvě. A k tomu přispívají i ti, kteří asi ve snaze zhubnout zahájí hladovku a pak ji zruší aby se mohli najíst ale hlavně aby někdo prezentoval ty jejich kecy, které ostatně slouží též jen ke zviditelní aby to stádo samostatně nemyslících se zase přiklonilo někam jako obilí podle větru.