16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lájoš 2.4.2008 14:41

Re: Žvásty

Vladimír dle mého názoru vystihuje velmi dobře obsah článku a mentalitu pana Zaorálka. Z dalšího příspěvku bych ještě přidal, že pan Zaorálek mohl být velmi dobrým lektorem Marx-Leninské akademie. Věřím, že by mohl být i dobrým ministrem zahraničí celé zeměkoule, on zná nejlépe jak ochránit Zemi od amerického imperialismu. Jsem ,,hrdý" na svého krajana !

Pája45 2.4.2008 15:42

Re: Žvásty

"vladimíre" ty musíš pracovat na centrálním úřadu (MV, MO atp.), bych řekl po prvním přečtení (ten tvůj rozhled), ale protože  o tom něco vím, tak mohu jen potvrdit, že "Strategická koncepce Aliance (schválena v dubnu 1999) již z části zastarala a je třeba ji upravit. Přesto je vní stále dost zásadních myšlenek, které platí. Uvedu jen některé: cituji: čl. 3 Nebezpečí studené války bylo nahrazeno slibnějšími, ale i náročnějšími vyhlídkami, novými příležitostmi a riziky; čl. 4 Aliance musí zajistit společné bezpečnostní zájmy, kolektivní obranu a transatlantické vazby; čl. 6 Základním a trvalým posláním NATO je chránit svobodu a bezpečnost všech svých členů; čl. 10 Aliance plní následující bezpečnostní úkoly - bezpečnost, konzultace, odstrašování a obrana, krizové řízení a partnerství; čl. 15 RB OSN má primární odpovědnost za udržování mezinárodního míru a bezpečnost, sehrává rozhodující roli ve prospěch bezpečnosti a stability v euroatlantickém prostoru, čl. 16 OBSE, jako regionální uspořádání, je nejširší bezpečnostní organizací v Evropě a zahrnuje Kanadu a USA; čl. 17 Budování Společné zahraniční a bezpečnostní politiky EU vytváří rámec pro společnou obranou politiku; čl. 20 Bezpečnostní výzvy a rizika; část III Přístup k bezpečnosti ve 21. století (čl. 40 Kontrola zbrojení, odzbrojení a nešíření - Spojenci usilují o posílení bezpečnosti a stability při co možná nejnižší úrovni sil k zachování kolektivní obrany Aliance); část IV Směrnice pro ozbrojené síly Aliance (čl. 53 a/ celková velikost spojeneckých sil bude udržována na nejnižsích úrovních odpovídajících požadavkům kolektivní ochrany, b/ rozmístění sil v době míru mimo domácí území jen tam, kde je to nezbytné,) čl. 62 základní účel jaderných sil je politický - zachovat mír, zabránit nátlaku a jakékoli válce. (na závěr kontrolní otázky: plní všechny státy Aliance víše uvedená ustanovení?, které by jste změnili vy?). (pokračování na dalším příspěvku.

Pája45 2.4.2008 15:43

Re: Re: Žvásty - Doplněk

Kdo opravdu chce pochopit diskusi o takových to důležitých otázkách, musí odložit demagogii, mít znalosti o základních dokumentach Aliance a státu. Jen když se zamyslí ti, co všechny odpůrce radaru v Brdech nazývají komouši a socany, posílají je do Ruska a na Kubu a straší ostatní občany, pozor oni sem chtějí Rusa, tak možná pochopí svoji hloupost a nesmyslnost "klvaňování".  Podsouváte-li ČSSD to, že sem chce pozvat "Rusáky", tak proč za jejich "vládnutí" podepsala a ratifikovala vstup ČR do NATO a EU, když mohla vstup  nerealizovat a ty "rusáky" pozvat?

Vladimír 2.4.2008 17:31

Re: Re: Žvásty

Milý Pájo45, zklamu tě, ale na žádném z tebou jmenovaných úřadů nepracuji. Zato podle toho, co jsi ve svých dvou příspěvcích uvedl ty, soudím, že jsi zřejmě bývalý člen KSČ,nyní ČSSD, do budoucna kdoví .A závidím ti tvůj rozhled a znalosti. A děkuji za školení. Trochu mě potěšilo, že neškolíš jenom mně, ale všechny kolem dokola. Že bys byl bývalý lektor VUMLu? Svědčí o tom i tvoje familierní tykání ( nostalgické "říkáme si soudruhu a ty" ti zřejmě ještě zcela z paměti nevymizelo). Takže, soudruhu, pozdravuj Lubomíra Zaorálka a těším se na příští školení.

Petrik 2.4.2008 12:58

Nezklamal

Soudruh Zaoralek opet nezklamal, stejne jako v kterekoliv tv debate se ukazuje, ze ma IQ houpaciho kone a je jednim z nejtupejsich kovanych soudruhu ve snemovne...

Pája45 2.4.2008 16:34

Re: Nezklamal

Zaorálka známe z jeho vystoupeních atp. Každý soudný clověk si muže udělat vlastní názor (podle stranického, ale i  jiného klíče), horší je to s tebou "petriku". K dispozici mám jen tento tvůj blábol a tak ti doporučuji mlčet a neprezantovat to tvoje íkvé z tykve.

Jiří 2.4.2008 12:55

Člověkem Lubošem Zaorálkem hluboce pohrdám.

A nikomu to nevnucuji.

Eva D. 2.4.2008 16:33

Re: Člověkem Lubošem Zaorálkem hluboce pohrdám.

Člověk by měl sice milovat bližního svého, ale já Vás chápu. Nejspíš se brzy dobrovolně připojím, budu-li ho ještě párkrát poslouchat či číst. ;-)

jirka.s. 2.4.2008 17:01

Re: Re: Člověkem Lubošem Zaorálkem hluboce pohrdám.

Bližního svého snad! Naštěstí (pro něj) je soudruh Zaorálek ode mne poměrně daleko, takže snad nemusím tu lásku dávat tak okatě najevo! ;-)

byznys 2.4.2008 12:51

Proč nechci rusko-americký radar

Co můžete chtít od soudruha Zaorálka,který svůj život zasvětil hlásáním té nejsvětější víry , jako marx-leninský lektor.Pokud by se tento "intelektuálně nesmělý"jak se jinak říká  lidem ducha mdlého,zatím,stínový ministr zahraničí stal časem skutečným ministrem zahraničí,věřím,že politika všech azimutů zamrzne definitivně a na věky,směrem k východu,odkud v historii lidstva nic dobrého ještě nepřišlo.Máme to štěstí,že jsme si po čtyřicet let,tuto blahobytnou a mírovou kulturu východu mohli vychutnat. Smutné je,že tihleti pohrobci šťastných zítřků opět začínají zdvihat hlavy a k levicovému stádu přivádějí staronové pastevce v rudém hávu.Údajně jiné,prý lepší.

Martin II 2.4.2008 13:24

Re: Proč nechci rusko-americký radar

-byznys-seš zaujatý a vlastním mozkem nemyslící člověk a takový není schopen ani zbla porozumět tomu,co nám pan Zaorálek v článku říká. Ještě jsi se nenaučil číst mezi řádky a bezmezně věříš kecům Vondry,Topolánkaa dalším,kteří několikrát změnili odpovědi na dotazy:proč vlastně potřebujeme nějaký radar?

rappi 2.4.2008 13:37

Na dvou stranách nic neříct - to není umění

omlouvám se, že neumím číst mezi řádky. Ale ze Zavorálkova plytkého žvástání opravdu není vidět, co se nám snaží říct. Kdyby v nadpisu nebylo: Nechci americký radar, tak ani nejde poznat, že to je to, co herr Zavorálek chce. Nemyslím si, že by L.Zavorálek byl hloupý nebo naopak nadprůměrně inteligentní. Je průměrný. A je to politik, takže denně vstřebává žvásty podobného typu. V politice je to jedno z největších jmění, které člověk může mít: dvě hodiny povídat a přitom neříct vůbec nic. Ale je to velká škoda, že ti naši (evropští) politikové takhle mluví.

Jenže zkuste např. říct lidem bez obalu: zvýšíme daně, vytáhneme vám víc peněz z vašich rodinných rozpočtů, takže se budete mít hůř. A ty peníze co z vás vytáhneme použijeme dle svého uvážení. Nejlépe v našich firmách. My politici jsme totiž stejně hamižní, jako vy všichni ostatní. Akorátže my máme i ty možnosti si ty prašule bezpracně od vás nahrabat. Tak nám klidně záviďte. Ale máme demokracii, takže někdo vám vládnout musí. A s největší pravděpodobností vládne ten, kdo už u koryta je. Nazdar.

Nebo k radaru: štve nás, že ODS si prosazuje že tu budou Amíci. Že Amíci budou platit v dolarech za naše potraviny a že díky ODS se zlepší ekonomika v Podbrdí. My tu chtěli Rusy. Navíc my chceme vždycky opak toho, co ODS. Tak lidi neblázněte a přestaňte po nás chtít vysvětlení. Vždyť je to tak snadné. Howgh.

Martin II 2.4.2008 13:43

Re: Na dvou stranách nic neříct - to není umění

-rappi- to samé jako pro byznyse,platí pro tebe!!!! On neříká koho by tady(jakou armádu) chtěl raději, on říká,že se o nás rozhoduje jinde(jako v Mnichově 1938),jako bychom ani nebyli suverénní stát. Ale to je na tebe asi moc,viď.....

Vladimír 2.4.2008 13:38

Re: Re: Proč nechci rusko-americký radar

Jasně, je proti nám kdo není s námi, dnešní doba nezná kompromisu. A vstavaj strana ogromnaja.

Ivan Nový 2.4.2008 12:38

Studená válka je jediná smysluplné komunikace

s Ruskem. Dost se to osvědčilo.

Kylchap 2.4.2008 12:44

Re: Studená válka je jediná smysluplné komunikace

To je na dlouho. Nebylo by lepší smést Rusko z povrchu zemského jednou provždy? Teď  je příhodná doba!

Roman 2.4.2008 12:49

Re: Re: Studená válka je jediná smysluplné komunikace

A kdo by ho smetl?

Kylchap 2.4.2008 12:53

Re: Re: Re: Studená válka je jediná smysluplné komunikace

Naši spojenci, kterým musíme vyhovět!

Roman 2.4.2008 12:57

Re: Re: Re: Re: Studená válka je jediná smysluplné komunikace

Takže my budeme sedět doma?

Kylchap 2.4.2008 13:09

Re: Re: Re: Re: Re: Studená válka je jediná smysluplné komunikace

Ne my tam pošleme dva batalijóny. Jeden rychlý a jeden zajišťovací.

Roman 2.4.2008 13:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Studená válka je jediná smysluplné komunikace

I s kuchyní?

Kylchap 2.4.2008 13:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Studená válka je jediná smysluplné komunikace

Proč kuchyň? Každá hospodyňka ráda hrdinným vojákům uvaří, když ji osvobodí od zlého Putina.

Roman 2.4.2008 13:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Studená válka je jediná smysluplné komunikace

To není špatné. To by jsme potom mohli řídit válku někde z kaváren a případně pouze upozorňovat co se dělá blbě.

jirka.s. 2.4.2008 16:39

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Studená válka je jediná smysluplné komunikace

Jojo, vejškrab honys-kokrhel-kylchap třeba od Dvou koček, co?  Na to co se dělá blbě, na to on je obzvláštní expert, ovšem kromě privatizace Cargo ČD. To mu jde od ruky ještě lépe! ;-)

vytyk 2.4.2008 12:23

demagogie

Pan Zaorálek šíří bludy a podporuje tím lidi, kteří tomu chtějí věřit nebo jsou blbí, kdyby do Iráku nevtrhli Američani, tak nikdo neumí odhadnout, co by se tam dělo, možná by už na radar bylo pozdě, takhle je tam "jenom" občanská válka, ale každopádně za peníze a mrtvoly USA taky chrání naší civilizaci i nás v Evropě. To samý Afganistán, kolik tun opia by se tam produkovalo, kdyby těm pacholkům, co se tím živí už sto let, někdo nešláp na krk, to si pan Zaorálek myslí, že kdyby Američani vyklidili Afgánistán, že by to bylo lepší? Nebo byho mohli nechat Rusům, ti už to jednou "úspěšně" zkusili. To samý ty kecy o tom, že radar slouží především bezpečnosti USA, to bych chtěl vidět, jak radar na území ČR zaměří raketu letící do Spojených Států! Možná jo, tu raketu z Ruska, pokud to budou brát tou delší cestou, třeba nějaká spadne i na Francii a Anglii, ale kdyby doletěla až do USA, možná by měl pan Zaorálek radost. Je ale jasný, že ten radar zaplatí USA proto, aby byl součástí obrany proti raketám letícím na Evropu, můžeme být rádi, ať už ty rakety vypustí kdokoliv. Ale Rusům by to pan Zaorálek asi prominul, pokud by přežil, ale on by přežil, tou dobou už by byl v Ruském azylu, protože on prostě ví, že Rusové jsou bratři, jsou už jiní a příteli by ani vlásek nezkřivili a nás nechají svobodně žít. To pouze zločinná USA na nás zaútočí plynovou maskou nebo jinou, podle pana Zaorálka útočnou zbraní.

Roman 2.4.2008 12:36

Re: demagogie

Vy jste opravdu vůl

milan007 2.4.2008 12:42

Re: Re: demagogie

vy si vykáte ??

Roman 2.4.2008 12:44

Re: Re: Re: demagogie

A i kdyby co je na tom?

Jiří 2.4.2008 13:00

Re: Re: Re: Re: demagogie

Svou snaživou stupiditou jste únavný.

vytyk 2.4.2008 13:15

Re: Re: Re: Re: Re: demagogie

 Já se o nic nesnažím, pouze mě nadzvihl článek pana Zaorálka - on to psal s přípravou, takže zastřel své názory do uhlazeného stylu, já to nadrásal během polední pauzy, ale pokud si myslíte že je to stupidní, já pouze reaguji na uspořádání světa podle Zaorálka.