26.5.2024 | Svátek má Filip


Diskuse k článku

RADAR: Pacifismus v nás

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Žanyvé 16.7.2007 12:15

a zázraky se dějí ?

O důvěryhodnosti údajů z web.stránek / slavná army.cz /, na které odkazuje paní Zuzana pochybuji – viz.začátek :

Základní informace o radaru - Co to je "pulzní výkon radaru" a je pravda, že výkon toho českého by byl 1000 MW?

…Impulsní výkon možného "českého" radiolokátoru je podstatně nižší a pohybuje se řádově v desítkách MW     Bude radar napájen vlastní elektrárnou s jaderným reaktorem?

…. Předpokládaná potřeba energie k napájení radaru je cca 1,2 MW, k pokrytí celé základny asi 4 MW.

 Takže obsluha bude logicky energii ze sítě buď krást  ?!  / součet 5,2MW  oproti desítkám, které jsou potřeba ?? / a nebo z příkonu 1,2 MW vyrobí radar výkon desítky MW ? (  a jedna obyčejná źárovka na radarové základně o výkonu 100 W při dodání potřebné energie usvítí výkonem desítek žárovek stowattových ? ) Och, ti amici, proč shání ropu a válčí v Iráku, když mají energetiku takhle báječně vyřešenou  ?

JK jiny 16.7.2007 12:12

vyhovuje normam,

ktere byly ucelove nedavno zmeneny.

"Vybudování stanoviště protiraketové obrany na našem území je možné

pouze za dodržení všech českých hygienických, ekologických a

zdravotních předpisů, což americká strana plně akceptuje."

Brmboš 16.7.2007 12:11

Paní Chlumská jde o lidi, aby si sami rozhodli.

Samozřejmě je to jednoduché, ale nemusí být vše zlato co se třpytí. Jinak jde o to, že lidé prostě chtějí sami rozhodnout v referendu tak jako o EU i o umístění radaru USA ve své zemi. Nic více a nic méně. Rozhoduje většina a menšina se podřídí. Co je na tom špatného a proč takto jednoduše nepostupuje vláda, od které by to měla být povinnost ne milosrdenství.

Tomáš Fuk 16.7.2007 12:06

Re: Re: Re: Re: Dotaz

To říkáte vy, nebo je někde oficiální a závazné prohlášení? ;-)

Hledajíci 16.7.2007 11:54

Re: Re: Atmosféra strachu

Narození jedince, vznik společnosti je pouze jedním z nespočetných narození a vzniků . ----- Život jedince, trvání společnosti je pouze jedním z nespočetných životů a trvání. ----- Poznání jedince, poznání společnosti je pouze jedním z nespočetných poznání. ----- Pravda jedince, pravda společnosti je pouze jednou z nespočetných pravd. ----- Smrt jedince, zánik společnosti je pouze jednou z nespočetných smrtí a zániků. ----- Co bylo před narozením jedince, před vznikem společnosti? ----- Co bude po smrti jedince, po zániku společnosti? ----- Co je život jedince / trvání společnosti / trvání živočišného druhu / několik statisíců anebo stamilionů anebo miliard let ve vztahu k věčnosti?

Z.Ch. 16.7.2007 11:50

Re: Re: Re: Dotaz

Bude to radar americké armády začleněný do struktur NATO.

zloch 16.7.2007 11:45

Re: Re: Paranoia

Václave R^R^

Claudio 16.7.2007 11:45

Re: Re: Re: Dotaz

 Celkem je mi to šumafuk. Pokud naše vláda s USA usoudí, že tak třeba, pak může být.

 Jestli s tím neztratí tvář představitelé ČSSD, kteří první začali s vyjednáváním tajně, pak je to řešení jistě rozumné a splní účel.

zloch 16.7.2007 11:42

Re: nesmysly

a to ještě MiKu nevíš, kolik do tebe perou "radarových jednotek", když ti policajt měří rychlost radarem, kterým ti svítí přímo do ksichtu. To už nerozdejcháš, manipulátore (Y)

Claudio 16.7.2007 11:40

Re: Si myslím, že radaru bude nejlíp na letišti v Bechyni.

 Na druhé straně, máme ještě ty Ufouny a ti nás jednou zachrání před vlastní zkázou. Číhají prý na příležitost někde poblíž Zeměkoule dovedně maskovaní s miliony mimozemských plavidel a v trochu jiném rozměru.;-D

Ladik53 16.7.2007 11:38

Re: Re: Dotaz

Jaktože se nám netlačí do Tamary, když ji zakázali vyvážet třeba do Číny! A to vykecání má být relevantní argument, když máme armádu profíků? Dejte jim takové platy jaké by měli Američané a uvidíte, že to zvládnou a možná líp než Amíci. A navíc americký radar s českou obsluhou je přijatelný pro všechny! Bylo by po problému. Tak jako Grippeny. Špičková cizí technika a naše obsluha!

Claudio 16.7.2007 11:36

Re: Atmosféra strachu

 "Všechno je jinak a i to je jinak" řekl zas někdo jiný. ;-D

Ladik53 16.7.2007 11:32

Re: Re: Dotaz

Jsme přece spojenci v rámci NATA! Taky nám nabízeli F16 bez toho, že na nich musí lítat američtí piloti.

Claudio 16.7.2007 11:32

Re: Re: Re: Diskuze není o radaru ale i základně USA v ČR

 Ale v případě odmítnutí v referendu většinou, bych věděl najisto, že mám odejít z tak nebezpečného území a žádat oprávněně o azyl někde, kde je většina rozumných lidí ochotných spoluzodpovídat se světem o bezpečnosti.

 Jinak pochopitelně žádám nemožné. :-)

VLK 16.7.2007 11:27

Re: Re: Diskuze není o radaru ale i základně USA v ČR

Ja taky! Ale nevim, davat obe ty strany do referenda jako jedinou otazku, nebylo by to prilis? Vzdyt je voli skoro polovina. A davat dve otazky? To je taky moc. To se v tom lidi nevyznaji. A co kdybychom nedej boze to hlasovani prohrali?

Myslim, ze nasi vahavi politici se nerozhoupou ani k tomuto referendu ani k zadnemu jinemu.

Hledajíci 16.7.2007 11:26

Atmosféra strachu

Na internetových novinách http://www.prisonplanet.com/articles/july2007/150707_b_bounty.htm je 2007-07-16 uveřejněn článek „Osama : More Bounty, More Baloney“ od Kurt Nimmo. Česky to znamená „Osama: Více odměny, více nesmyslu“.

V článku je řečeno, že US Senate v pátek zdvojnásobil odměnu za dopadení Osama bin Laden na 50 milionů US Dollars, a vyžádal na Mr.President Bush jr. jeho dopadení, po tom co byla vydána zpráva o zvyšené činnosti Al Qaeda, přesto že neexistují žádné důkazy o účasti Osama bin Laden na událostech NYT9/11. V článku jsou dále uvedeny různá prohlášení o vážném onemocnění Osama bin Laden a jeho smrti v prosince 2001 kdesi v Afganistanu. V řijnu 2002 uveřejnil londynský arabský magazin poslední vůli Osama bin Laden, ve které on doporučuje muslímským mujahedeen na celém světě aby přestali bojovat, a očistili se nejprve od agentů-provokaterů. To je došel k názoru, že Al Qaeda je „bogus terror organization“ vytvořená USA-CIA, která je plná falešných jihadist a informantů USA-CIA.

Vrcholní představitele USA zpravodajských služeb oznámili The House of Representatives Armed Services Committee, že obyvatelé odlehlých oblastí severozápadního Pakistanu, kde se má Osama  údajně ukrývat, nereagují na milionové odměny za informace o vedení a cílech teroristických  organizací.  Jak by mohli, když Osama je pravděpodobně už dávno mrtev. V článku se dále píše, že to vše je propaganda za účelem vytvoření atmosféry strachu, ve které strachem podělané masy budou souhlasit s veškerými opatřeními, které ve skutečnosti omezují svobodu.

A jak řekl Benjamin Franklin „Člověk, který ve strachu o svoji pofiderní bezpečnost, souhlasi s omezením svobody, nemá na konci ani bezpečnost ani svobodu“.   

Psí vrah Čumil 16.7.2007 11:24

Re: Re: Diskuze není o radaru ale i základně USA v ČR

No viděj, Claudio. Už chybí jen maličkost - ten referendový zákon procpat parlamentem a jejich přání nestojí nic v cestě.:-)

VLK 16.7.2007 11:21

Re: technické udaje :)

Ten radar v Adzerbajdzanu je a] prilis blizko, b] neumoznuje sledovat raketu ve vrcholne fazi, pokud poleti prilis severni drahou, c] parametry nevyhovuje, d] nedokaze predat informace dostatecne rychle, e] neni k nemu vhodna lokalita pro raketovou zakladnu, f] je na uzemi dalsiho statu, o jehoz politicke stabilite a vstricnych vztazich nejsou dostatecne zaruky, g] je pod prilisnym dohledem Rusu a tedy prilisnym rizikem uniku technologickych informaci, h] tam by byl silne ohrozen teroristy, na rozdil od nas. Byl by vhodny jako dalsi prvek protiraketove ochrany, ne vsak pro likvidaci rakety ve vrcholne fazi letu, ale pro jeji likvidaci ve vzletove fazi. I pro tu by se vsak muselo resit prilis mnoho technologickych i jinych problemu. Staci?

Psí vrah Čumil 16.7.2007 11:19

Si myslím, že radaru bude nejlíp na letišti v Bechyni.

Povede to k všestranném u rozvoji tamního rukodělného keramického průmyslu vzhledem k očekávánaným masivním dodávkám upomínkových předmětů pro obslužné jednotky dotčeného zařízení. Lužnice se vlivem vyzářeného radarového výkonu přestane rozlévat a zaplavovat nemovitosti významných českých politiků.

Claudio 16.7.2007 11:17

Re: Diskuze není o radaru ale i základně USA v ČR

 Referendum jistě může rozhodnout o čemkoliv. Protože je to referendum.

 JÁ CHCI REFERENDUM VE VĚCI ZÁKAZU KSČM A ČSSD!!

Claudio 16.7.2007 11:14

Re: Dotaz

 Protože valná část Čechů je ochotna prodat třeba vlastní matku, natož zásadní informace. Navíc je to zadarmo, tak to nemusí dráždit naše sociální případi. Ti by řvali, kdyby slyšeli, že si musíme platit v americkým radaru svoje lidi. Dost natom, že budou řvát, že k radaru nemohou a sbírat vedle něj houby, popřípadě si to vevnitř prohlídnout.

 Jinak nechápu vo co go? Oni se nám do Tamary taky netlačí.

Cato 16.7.2007 11:10

Diskuze není o radaru ale i základně USA v ČR

Podobný radar v rámci NATO už zde funguje a nikdo neprotestuje, protože je to v rámci stávajících smluv.  Pro americký radar v ČR není právní podklad (nemáme žádnou smlouvu o vzájemné obraně s USA proti sev.Koreji) a navíc je to jednostraně americká záležitost, která z nás udělá střelnici teroristů jako je to v Británii a v Německu.

Zase hrstka fanatiků je přesvědčená, že ví nejlíp, co je pro národ dobré (stejně jako hrstka fanatiků v 1968) a vnucuje svoji vizi proti vůli většiny národa.

O americké přítomnosti v ČR může rozhodnout jednině REFERENDUM!

Tomáš Fuk 16.7.2007 11:10

Re: Re: Dotaz

;-D;-D

Tomáš Fuk 16.7.2007 11:09

Re: Re: Dotaz

Před chvílí jste tvrdila, že to bude radar NATO? ;-)

ccc 16.7.2007 11:09

Re: Re: Re: Re: a ještě

Pletete si pojmy a dojmy. Zrejme mate na mysli, ze interkontinentalni balisticke rakety je vyhodnejsi odpalovat ve smeru rotace Zeme. To je pravda, ale radar by slouzil i proti balistickym raketam kratsiho doletu. Kdyz se podivate na mapu Blizkeho vychodu, tak uvidite, ze Izrael je na zapad od Iraku. A presto na nej balisticke rakety Scud dopadaly. Porad si jeste myslite, ze Scudy porusovaly fyzikalni zakony?

Z.Ch 16.7.2007 11:08

Re: Re: Re: Jediná námitka, zato zásadní:

Radar je vojenským zařízením USA a bude začleněn do struktury NATO.

petrkar 16.7.2007 11:07

Re: Dotaz

To je jednoduché, naše obsluha by se dozvěděla, co vlastně radar sleduje a mohla by to vykecat. Příkladů je mnoho.

Filip 16.7.2007 11:06

Článek inicioval.......

Konečně snad jedna z prvních  diskusních akcí,kde nepřevládá sprostota a hulvátsví /až na výjimky typu nicka Mika,který je z radaru impotentní ap./ a většina příspěvku je k  nějak věci.Autorce dík.V základní voj.službě jsme od mazáků měli návod,jak se pečou s radarem P30 buřty.Ač jsme zkoušeli všechny návody,tak buřt byl na povrchu teplý ale upéci se ho nepodařilo.to větší dávku než buřt dostali na výnosu fáze ti,kteří četli vyzařovací obrazovky a oči měli jako králíci.A nyní poslední výzkum.Telefonujete-li mobilním telefonem,který máte několik milimetrů od mozkových center /kolik minut máte telefon u ucha si odpovězte sami/ a vyzářený nesměrový výkon koncového stupně s danou modulací  je mnohem nebezpečnější než nějaký paprsek vysoko nad Vašimi hlavami.A všichni telefonujeme o sto šest.Ti co to vědí používají modrý zub a tak se jim neohřívá mozek.Ale diskuze na toto se nikde neobjevila,stejně jako diskuze o 29 radarových stanicích,které jsme zde měli před 20 lety s naším souhlasem.To tenkráte naše celebrity nevěděli??????? Kdo se poučí a přestane telefonovat,když se bojí stejného záření jako z radaru?????????  Kdo vyhodí mikrovlnku,když kolem dvířek taky trochu uniká?????????????Kdo se odstěhuje z okolí vysilaču radia a TV jejichž výkon je ohromný??????????  Kdo vybaví svůj byt  chránící klecí proti elektromag.záření?????????????? A tak radaroví odborníci  nebuďte jako přispěvatel Mik.

Z.Ch 16.7.2007 11:06

Re: Dotaz

Protože Češi nejsou příslušníci americké armády. Vojenská zařízení všech armád světa podléhá určitému utajení.

o 16.7.2007 11:04

Re: Re: Re: Rputi

...a to je moooc dobre!